Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori izdvojena tema

poruka: 11.790
|
čitano: 1.705.912
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
15 godina
Re: Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori
Boris grozni kaže...

42" na desktop stoluđizs krajst pa ja imam doma stol od 160x80 pa neznam dali sam u svom zivotu vidio osobu s vecim
Ovo je postalo izdrkavanje kao s usranim Suv vozilima, veci su za jedno min 50% od klasicnog hatchbacka a koristi od toga 0%

Usporedba ti nema veze sa mozgom, ja koristim cijelu površinu ekrana i bar sam 15 - 20% efikasniji u radu, što meni finacijski znači jako puno.

Svojim komentarom si baš od pomoći kolegi s foruma, od kud znaš čime se on bavi i za šta mu treba?

Btw. tvoja grafička je skuplja od ovog LG-a bar stotinjak eura i sumnjam da je koristiš za posao kada smo već kod izdrkavanja.

A vidim da tu postoji i frustraciju što imaš mali... stol... to što nisi vidio veći to je tvoj problem, pokazao bi ti ja svoj ali nismo si toliko dobri...

3 godine
D0mag0j kaže...
Boris grozni kaže...

42" na desktop stoluđizs krajst pa ja imam doma stol od 160x80 pa neznam dali sam u svom zivotu vidio osobu s vecim
Ovo je postalo izdrkavanje kao s usranim Suv vozilima, veci su za jedno min 50% od klasicnog hatchbacka a koristi od toga 0%

Usporedba ti nema veze sa mozgom, ja koristim cijelu površinu ekrana i bar sam 15 - 20% efikasniji u radu, što meni finacijski znači jako puno.

Svojim komentarom si baš od pomoći kolegi s foruma, od kud znaš čime se on bavi i za šta mu treba?

Btw. tvoja grafička je skuplja od ovog LG-a bar stotinjak eura i sumnjam da je koristiš za posao kada smo već kod izdrkavanja.

A vidim da tu postoji i frustraciju što imaš mali... stol... to što nisi vidio veći to je tvoj problem, pokazao bi ti ja svoj ali nismo si toliko dobri...

Ti ocigledno zivis na marsu jer 42" na desktop stolu nemoze nikako biti normalno i zdravo i to bas pogotovo ne Oled zbog krljavog teksta, ajde donekle i poprilicne svijetline koja smeta iznimnom postotku ljudi, o refleksijama da ne govorim bravo za tebe i te pojedince svaka vam ćas jer ste pravi primjeri sto nikako ne raditi
https://pcchip.hr/helpdesk/namjestiti-zaslon-racunala/

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2024 1:09 (Boris grozni).
13 godina
Boris grozni kaže...

Moj stol je 100cm dubok, ali i da je 80cm bi mi 42" TV dobro legao. Znači prvi komentar je čista nargumentirana emocija.

Trenutno vozim RAV4, a prije njega sam imao Volvo V40 (znači SUV vs hatchback). Ne da si iracionalan, nego si s namjerom zajedljiv. 50% veći? Zar stvarno? Razlika između ova dva auta je doslovno 30cm dužine, a korisnost je veća sa RAV-om za 300%. Znači i drugi komentar je čista neargumentirana emocija.

Drugi put kada dođeš na internet, razmisli o komentarima koje pišeš jer ispadaš smiješan.

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
14 godina
Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori

Ajde, koga boli kurac što netko drugi koristi ako mu je dobro, nek si stavi i 100 inča ako mu paše. Neki ljudi ovdje previše zabadaju nos gdje mu nije mjesto.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
13 godina
Boris grozni kaže...

Ti ocigledno zivis na marsu jer 42" na desktop stolu nemoze nikako biti normalno i zdravo i to bas pogotovo ne Oled zbog krljavog teksta, ajde donekle i poprilicne svijetline koja smeta iznimnom postotku ljudi, o refleksijama da ne govorim bravo za tebe i te pojedince svaka vam ćas jer ste pravi primjeri sto nikako ne raditi

Evo ja na 43" već više od 5 godina, a i ostali kolege u uredu i svima je to odlična kombinacija za rad, jedino sad ne znam kakav je OLED po tom pitanju, mi smo na IPSu.

13 godina
Boris grozni kaže...
D0mag0j kaže...
Boris grozni kaže...

Nemojte kupit monitor ni inch veci od 42" jer nije zdravo i možete dobit rak, sa 42" ste sigurni i živjet ćete 100 godina.

Ja na 55" na metar i pol i 65" na 2 metra. Počeo me bolit kuk nešto u zadnje vrijeme i skočio mi kolesterol. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2024 13:12 (Cryogenic).
15 godina

Ja sam mislio da je u životu bit svega tko ima veći, a ne manji. 

Trenutni monitor mi je 34" i za sada mi je ok, ali ne bih imao ništa protiv da je malo veći.

Have you tried turning it off and on again?
15 godina

Wiz3m4n pa gdje sakrije to kučište na podu, grehota.

3 godine
zabranjeniples kaže...

Wiz3m4n pa gdje sakrije to kučište na podu, grehota.

Mislis ovo Blacked kuciste

14 godina

galinjo24 

Ulaz vodenog u hladnjak ti nebi smio biti skroz dole makar je tako za Arctic koji ja imam.

Kolega ti je isto napasao Wiz3m4n  ovdje su P. i O.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2024 18:56 (hummer0).
14 godina

4 godine
D0mag0j kaže...
Boris grozni kaže...

Majstor Boris grozni ima firestarter grafičku, ne smije pričati o njoj da se ne bi spontano zapalila .

... i gle fakat, čudna li čuda, lik totalno zaobišao komentar na grafu:

Boris grozni kaže...
D0mag0j kaže...
Boris grozni kaže...

Kakvih paćenika ima, to nije zdravo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2024 15:34 (hannon).
15 godina
ghibli7 kaže...
Wiz3m4n kaže...

Daj iznesi dojmove kolega, zanima me usporedba sa Oledom ako imaš iskustva sa istim, tnx

Evo ovako,prije ovoga monitora sam imao M28U pa ga s njim mogu usporediti po velikoj oštrini prikaza što me ugodno iznenadilo budući da je ovo 4K 31.5 inčni zaslon.

Monitor izgleda lijepo,sam zaslon je vrlo tanak(8mm) okviri također,iza ploče je kutija sa hardverom i hlađenjem sa nekim posebnim pločama od grafena,koja je manja i dosta šira tako da monitor izgleda vrlo elegantno kad ga gledaš sa boka.

Iza je osvjetljeni veliki ROG logo kojeg sam ja isključio da mi ne svjetli.Taj ROG logo svijetli svugdje,prenaglašeno,čak i ispod stalka ako ga tako montirate.Stalak je ok ali ja svoj montirao na nosač pričvršćen za stol jer tako imam bolju ergonomiju.

Na dnu zaslona je izdanak(bradica)opet sa ROG logom koji mijenja boju,kad je zaslon aktivan crveno,u standby naranđasto i tokom pixelcleaninga (svakih 4h iskoči podsjetnik na ekranu,moguće staviti na 8h) trepereće naranđasto.Iza "bradice"je joystik sa dvije tipke lijevo i desno za upravljanje OSD postavkama.

Rukovanje sa time je vrlo jednostavno ali još lakše je preko aplikacije ASUS DisplayWidget Center..

Da više ne nabrajam ono što je većina zainteresiranih pročitala u bezbroj recenzija dat ću kratak osvrt na sliku.Nemam klasičan OLED TV doma tako da ne mogu uspoređivati s tim ali mogu sa ekranom na laptopu.

Ekran što se tiče prikaza boja je savršen,ja sam se malo igrao sa RGB postavkama da ugodim sebi najbolji mogući prikaz.Preko OSD je moguće birati između 3 display color moda sRGB,DCI-P3 i Wide Gamut.

Meni je color mod postavljen na wide gamut mada mnogi preporučaju sRGB radi najprirodnijeg prikaza(ali po meni su tada boje malo isprane).Svako namješta po svojem guštu a ja sam se vodio po slici na ekranu mog laptopa za koju mislim da je savršena.

Moguće je instalirati ICC profil sa nekih stranica napr.https://tftcentral.co.uk/reviews/asus-rog-swift-pg32ucdm.U svjetlijim prostorijama ne koristim monitor,jedino nekad ako duže pišem kao sada ali ne vidim "raised blacks"ili "posvjetljivanje" inače jako duboke crne boje.

HDR mod je po meni lošiji u odnosu na SDR,boje su malo isprane a i svjetlina nije baš na nivou,inače meni je postavljena na 65% u normalnom SDR modu.Sve se to da namjestiti ali pošto baš i ne igram igrice nije me briga.

Probao sam igrati Forzu Horizon 5 ali moja grafička je jednostavno pre pre slaba za ovu zvjer.Fantazija je pogledati kakav 2160p HDR film ili kakav drugi 4K HDR sadržaj na MPC-HC ili recimo Potplayeru sa namještenim HDR postavkama za Madshi video renderer(madVR).

Kad sam ga kupio pogledao sam na njemu Dinu 2 dio,gdje ima dosta mračnih scena i kontrasta i mogu samo   reći da je slika"mrak".

Uspoređujući ovaj monitor sa AMOLED zaslonom na Asus Vivobooku mišljenja sam da je što se tiče samog prikaza AMOLED nešto bolji(boje mi djeluju kao da su 12-bitne a ne 10) ali to je subjektivno mišljenje tako da to nemojte uzimati za referencu.Možda je do same veličine ekrana (16" 4K )pa se čini ili možda pričinjava razlika.

Na kraju samo pohvale i preporuke za ovaj monitor koji je u samom vrhu svoje klase ali prilično paprene cijene.Vjerovatno sam možda nešto bitno i zaboravio ali ako te kolega još što zanima samo pitaj.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2024 17:34 (ghibli7).
15 godina

Post iznad je moj odgovor na upit kolege Wiz3m4na,odnosno usporedba i osvrt na QD-OLED monitor Asus PG32UCDM.

14 godina

e9droid 

Što nema utege koji se mogu izvaditi kao običan 502 ?

3 godine
hummer0 kaže...

e9droid 

Što nema utege koji se mogu izvaditi kao običan 502 ?

Svi su već vani haha, navikao sam na lagan miš, dobro je, već sam se privikao

13 godina

Apocalypso722  zgodna konfa

2 godine
XVII Mini kaže...

Opet neke promjene...

Uopće mi nije jasno ovo osvijetljenje nad monitorom upereno prema monitoru, što se njime postiže? Pogotovo ukoliko je glossy monitor onda moguće još gore...

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2024 17:00 (notloB).
15 godina

Vidi se da je usmjereno prema zidu.

2 godine
Izzy kaže...

Vidi se da je usmjereno prema zidu.

Nisam siguran... svejedno, neki to meću, viđao sam po videima i slikama, upravo onako kako sam gore napisao, neobojano odnosno bijelo svjetlo okrenuto prema ekranu monitora...

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2024 17:10 (notloB).
11 godina
doktor1 kaže...

Nije baš hardver kao komponente, ali ima svega...

doktore, na prvoj slici sam gledao ovako...

10 godina

99% ljudi u slikama vašeg hardvera je na amdu, na intelu su ostali teški fanboyevi, jbg 7 7800x3d guzi i9 14900k a košta 140 eura manje i troši manje struje. 

3 godine
BeLLicus kaže...

99% ljudi u slikama vašeg hardvera je na amdu, na intelu su ostali teški fanboyevi, jbg 7 7800x3d guzi i9 14900k a košta 140 eura manje i troši manje struje. 

Dodes tu u temu pa slobodno odvrtimo koji test da vidimo gdje i tko koga tocno guzi
Valjda ti je jasno da usporedujes 32t cpu s tim precijenjenim govancetom za rezoluciju koju je imao ps1 iz 91"?
https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/opca-rasprava-o-procesorima-cpu/302472.aspx

10 godina
Boris grozni kaže...
BeLLicus kaže...

Dodes tu u temu pa slobodno odvrtimo koji test da vidimo gdje i tko koga tocno guzi
Valjda ti je jasno da usporedujes 32t cpu s tim precijenjenim govancetom za rezoluciju koju je imao ps1 iz 91"?
https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/opca-rasprava-o-procesorima-cpu/302472.aspx

Napet si 

3 godine
BeLLicus kaže...
Boris grozni kaže...
BeLLicus kaže...

Napet si 

Je nesto ko taj tvoj 6c kad mu das nesto malo zahtjevnije za raditi

7 mjeseci
protjeran
BeLLicus kaže...

Tako ti je svugdje, forum, Mindfactory, Amazon -  samo AMD bato moj, a kupci Intela od srama neće kačit slike

Akagi, Kaga, Sōryū, Hiryū, Shōkaku, Zuikaku
16 godina
soul_eclipse kaže...
Još nekad u budućnosti neki radni sto uzeti da sve stane i bit će super .

Kolega što nisi išao na ROG Swift OLED PG49WCD model? Vidim da je vaš VA panel

LOL: Crobrother
14 godina
Najbrži kaže...
soul_eclipse kaže...
Još nekad u budućnosti neki radni sto uzeti da sve stane i bit će super .

Kolega što nisi išao na ROG Swift OLED PG49WCD model? Vidim da je vaš VA panel

Najbrži

Napisao je na drugoj temi da nije mogao nigdje naći za kupiti samo su ovaj imali.

16 godina
mariolla79 kaže...

trebali su bit edifier s1000mk2 ali eto 😂😂😂😂

Ne samo vi kolega, već i ostali

LUXX kaže...

Stavljajte samo slike hardware, ne slike kutija.

LOL: Crobrother
12 godina

nisam jos dma pa eto,,,bit ce slika no frx

BBall,Tech,Ink....all the way....
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice