Nosite li sat? izdvojena tema

poruka: 3.467
|
čitano: 1.383.483
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Nosite li sat?
Slično iskustvo imam i ja. Malalan mi je prodavao priču da me moraju staviti na listu želja za listu čekanja za vjerojatno jedan od najmanje popularnih, modernih Tudorovih modela kojeg se bez problema nabavi ispod retaila rabljenog.

S druge strane, kod Mamića je bilo korektnije. Iako nisu imali taj model, pozvali su me kod sebe da probam neki u drugoj boji, pa ako mi se svidi, lako će naručiti plavog za mene kojeg sam htio.

Na kraju sam sat uzeo preko Chrona, ali ako sljedeći put nešto slično kupujem, ići ću prvo
kod Mamića.
11 godina
Nosite li sat?

Ma, ljudi nije baš tak'. Ako se povežete sa ljudima, uvijek će vam ekipa izići u susret.

Povežite se sa ljudima, istomišljenicima preko Interneta, uđete u te vode, te će sve biti bolje.

Kod trgovca morate pokazati da ste ozbiljan kupac. Ne znam kako ste osjetili to potcjenjivanje, al imao sam loš osjećaj kod trgovaca kada sam išao isprobavati Seiko satove.

Žurili su se nastaviti telefonski razgovor koji su morali prekinuti moji ulaskom u trgovinu.

dzg
14 godina
puma1400 kaže...

Lajk što si izabrao jedini Tudor koji nije čista kopija starijeg brata :D 

haha ne znam jel ovo bio sarkazam :D

7 godina
Nosite li sat?

Uzeo i jedan ljetni :)

17 godina
Nosite li sat?

Tko nema 3000 eura za BlackBay58 ili BlackBay54:

7 godina

Bas smo neki dan usporedivali Tudora i ovakav SM samo Pelagos (ima kockice umjesto kružića) i fkt je dobar sat.

10 godina
Korny1603987 kaže...

Tko nema 3000 eura za BlackBay58 ili BlackBay54: 

Imao sam dugo tog San Martina i mogu reći da je zaista vrhunski sat bio. Platio sam ga nekih bivših 1500 kuna, bio na popustu a nije me uhvatila carina.

Za isto toliko ga prodao nakon godinu i pol nošenja. Sat je napravljen stvarno vrhunski.

17 godina
Nosite li sat?

ja sam imao san martin plavog pelagosa dva mjeseca, i bas je fora ljetni sat.

samo kada ga platis carinom 300eura nije to vise jeftini kineski sat, vec za tu lovu idu japanci i svicarci

11 godina
Nosite li sat?

Hm, po čemu mislite da je sat napravljen vruhunski?

dzg
15 godina

po izradi, začudio bi se koliko je Orient u prosjeku bolje složen od "tate" Seika...

poravnanje svih elemenata lica sata, rotirajućeg okvira, kazaljki... jednostavno bolje izgleda pod povećalom od velikoserijskog Seika (Grand Seiko je ipak.... skuplji)

Ju je je? Je ju je!
17 godina

Preporuka je da momak uzme jedan sat od boljih kineskih brandova pa će moći prosuditi. Svaki brand ima svoje pozitive i negative. Ne slažem se da su kineski brandovi smeće. Kada stavi na ruku San Martina, Seesterna, Cronosa, i kada se zapita je li moguće da je za taj sat dao samo 200 eura možda će doživjeti istinsku spoznaju. Često sam čuo ljude koji inače nose skuplje satove, a kupe si "radnog" kineza kojeg mogu nositi bez straha, da su bili iznimno iznenađeni kvalitetom da su se čak pitali isplati li se dati 1000 ili 2000 eura za neki skuplji sat.

Sve se svodi na ideju snobovštine i elitizma. Nekima je sat ulaznica u elitni društveni sloj, isto kao i kupovina skupog automobila ili skupe odjeće ili praksa kupnje najskupljih mobitela. Naravno da se i najkvalitetniji kineski sat s ne može kulturološki uspoređivati s Rolexom i drugim brandovima koje nose na ruci milijarderi. I upravo to podiže njihov brend. Viša srednja klasa ljudi želi moći imati što ima 1% elite. Pokazati se, biti materijalno bolji od drugih i lakše se uklopiti među bogatiji sloj kojem se želi pripadati, ili pokazati ženama s materijalnim dobrima da su bolji "zarađivači" od ostale muške konkurencije.

S druge strane su ljudi kojima je sat kao mali korisni alat i ukras na ruci. Tu pripadam i sam, nemam gore opisane više ciljeve. Razumno mi je kupiti sat za 200 eura, dobrih specifikacija, metalne narukvice kvalitetne izrade. Nitko me nikada nije pitao za brand, ali ljudi znaju reći "lijep sat" i to je to.

17 godina
neaktivan
Dugo lurkam po temi, a duže od toga razmišljam o ozbiljnom satu, pa evo ga, Orient Triton.

Krasan mi je sat, a ova zelena boja je posebna.
13 godina
Korny1603987 kaže...

Ako već volite kronografe zašto ne odabrati firmu koji čiji "motori" napajaju barem trećinu svjetske proizvodnje satova ?

Za alternativu Seagull brandu predlažem Sugess 1963 (također odlični i provjereni seagull pogon unutra): 

Što misliš o ovom Cadisenu za nas s tanašnim ručicama?

Iako bi i ovaj možda bio tu mač za moju ručicu al svakako je kompaktniji(manji lug to lug i tipke)...

Ja mislim da nije identični Seagull kao u Sugess-a ali opet nijanse, jedino izrada Cadisena/QC nez kakav je?

13 godina
Nosite li sat?

Btw. Evo moje zadnje dvije kupovine(obje iz Češke ali različite trgovine)...

Prvo Casio G-Shock GMW-B5000RD-4ER uz koji je išao Victorinox nožić gratis, full metalni je i posebna verzija za godišnjicu i bio zadnji komad na akciji 422eur(za mene opasan teritorij ali boja me osvojila)...

Kad smo kod boje, osjetljiva je ajme meni, i na ogrebotine i promjena boje na dodir i s time sam bio upoznat ali nisam očekivao da će mi takav doći iako je bio kao izložbeni al oni rekli da nema nikakvih oštećenja...

I tako stigao on i dosta ogrebotinica i diskoloracije s njim...

Javim se njima, kažu da im je žao i da nude 85eur povrata ili vraćanje sata, ali da kao to nije nešto jer ne gubi funkciju sat pa sam im odgovorio da istu tu funkciju dobijem za ispod 100eur i da ne želim vratiti nego jel mogu nabaviti novu narukvicu...

Uglavnom, da ne duljim već dugu priču, vratili su mi 105eur pa sam na kraju zadovoljan jer se te stvari na prvu ne primjete...

A u ovom trojcu je brončani 2100MF iz Midnight Fog serije i već dugo čekam neku dobru cijenu za njega...

Crveni je tu mač i za mene al on svakako ide u mod i neće puno crvenog ostati :)

I na kraju Orient koji me privukao plavim dialom, ne baš i zlatnim detaljima al vidjet ćemo... :)

17 godina

Cadisenu ne vjerujem kao brendu. Nisu na razini Sugessa sigurno. Cadisen je ispod Pagani Design.

11 godina
Nosite li sat?

Hm, ne slažem se sa vašim komentarima, da su kinezi, japanci nekaj kvalitetno. Niste ponudili dovoljno dobre razloge.

Ne kupuju ljudi satove da bi se nekome pokazivali, nego je to obiteljska tradicija, draga uspomena, fine i kvalitetna stvar koju neki znaju cijeniti.

Stalno vam je taj elitizam/snobizam na pameti, te ljudi koji posjeduju skupe satove to skrivaju i ne ističu u pravi plan, te ne pričaju o tome kaj posjeduju...

Rolije, Omege, ne nose samo milijardi, nego i ljudi koji si to na neki način mogu priuštiti. 

Bill Gates ne nosi neki skupi sat.

Nije cilj nikoga zadiviti (-ok, nekome jest), al' vrlo lako prepoznam kompleksaše, te sa njima nemam posla.

Pravi lovatori se ne pokazuju. Kaj mislite da neki imućni žele dobiti vaše divljenje i naklnost? Eh, nije baš tako.

Ima ljudi koji ipak cijene ljudskost. Bilo da su puni para ili sa manje pare. To je ono jedino kaj ostaje na kraju dana.

dzg
13 godina

@Korny1603987

Znam da su svakako ispod Sugess-a al vidim da napreduju a računam valjda neće toliko zahebat s obzirom na provjereni mehanizam i viši cjenovni rang na kojeg sad pucaju...

Naravno, zeznu puno jača imena a kamoli Cadisen 😅

Al gledam ga jer su drugačije spakirali taj dizajn u manje dimenzije...

Ništa, nije žurba, možda se pokaže ok, svakako se neću zalijetati :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.7.2023 14:56 (Chriss).
17 godina
Shaka111 kaže...
puma1400 kaže...

Lajk što si izabrao jedini Tudor koji nije čista kopija starijeg brata :D 

haha ne znam jel ovo bio sarkazam :D

i ne.

ako misliš na datejust, razlika je velika. royal je više neka kombinacija datejust+royal oak + daydate..

drugi tudori su čista kopija, ovaj ima bar neku razliku :) 

17 godina
Nosite li sat?

e,

vi koji kupujete paganije i sl. kopije

može mi netko objasnit u čemu je fora i gušt da kupite rolex na kojem piše pagani, citizen, longines i sl. gluposti ? 
Pa radije na placu kupi fejk rolex, ako se već želiš ku*čit daytonom, sub-om, royal oak-om i sl.

to mi, majkemi, dođe ko oni kineski bmw-i i mercedesi.

meni je recimo yachtmaster rainbow najdraži sat ikad, ali dok ne budem imao 200k za njega, ne pada mi na pamet uzest neku kinesku glupost. možda sam to samo ja xD

14 godina
neaktivan
Moj stari je bio zakleti Orijentaš.
Kad tad ću i ja kupiti jednog, kao posvetu.
Ako netko ima ovakav sa slike ali sa pozadinom koja se prelijeva iz bordo u crnu, možemo razgovarati o cijeni ili nekoj zamjeni.
17 godina
moderator
puma1400 kaže...

e,

vi koji kupujete paganije i sl. kopije

može mi netko objasnit u čemu je fora i gušt da kupite rolex na kojem piše pagani, citizen, longines i sl. gluposti ?

Tko se ku*či time? Ovo kako si napisao više izgleda kao da ti projiciraš na ljude nešto što sam radiš.

puma1400 kaže...
Pa radije na placu kupi fejk rolex, ako se već želiš ku*čit daytonom, sub-om, royal oak-om i sl.

To ti radiš?

14 godina

Kupit rolex na kojem piše Longines???

15 godina

ah šaban...

sigurno vozi BeeMWejA ili Odija s čunga-lunga gumama...

Ju je je? Je ju je!
14 godina

Sve brutalni znalci na ovom forumu,

Jedan majstor do neki dan nije znao razliku između automatika i kvarca a sad prosipa svu pamet koju je naučio od 2 youtube videa a drugi majstor veli da Longines kopira Rolex a isti taj Longines osnovan skoro 100 godina prije Rolexa.

14 godina
Nosite li sat?

Gušti su gušti...

#patientgamers
14 godina
anarchyST kaže...

Gušti su gušti...

ma ne valja ništa, kopija Rolexa 

17 godina
Nosite li sat?

I ne samo to, već je isti stavio Japanske satove u kategoriju škarta, a zaboravio je da su Japanci skoro pokopali Švicarce u ratu satova.

17 godina
Nosite li sat?

Svako 2. poruka u ovoj temi je o kopijama i "homage-evima" pa bi bilo lioo da je neko i rekao zasto mu je to fora, a ne da pi*dite o mojem autu i/ili poznavanju satova.

Kakvi japanski satovi, to je u najboljem slučaju treća/četvrta kategorija satova.

15 godina

pazi da te Japanci tako pametnog ne ukradu i kloniraju...

Ju je je? Je ju je!
16 godina
Nosite li sat?

forgive me father i have sinned.

Dirty dosen
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice