Manje upućeni + kompovi = smijeh

poruka: 1.480
|
čitano: 248.621
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Jušer dao instalacijski dvd od san andreasa i crack na usbu.Instalirao on igru i treba krekirat.ja mu preko telefona objašnjavam da samo treba kopirat u mapu gdje je instalirano.Kažem ja dobro.

5 min poslije zove me i pita mogu li doć do njega da nešto pogledam.Kaže neradi mu igra,treba ubacit cd.Lik zaljepio crack u program files, a ne u mapu koju sam mu rekao.

Inače je poznat po tome što se hvali da zna sve   o kompovima{#}

R.I.P EnlightenedPhoenix/////////ako sam ti ikako pomagao,stisni hvala
15 godina
neaktivan

kad smo vec kod zvjezda krekiranja,mi u ekipi organiziramo lan i sad da nemoramo tam sve namjestat dogovorimo se da ce eksterni hard kruzit po ekipi i svi ce si nadrkat sta trebaju,i sad jedan tip instalira cod 4 i neda mu se cekat do lana oce malo SP igrat,kazem ja njem sam trebas krekirat,u mapi crack je krek nemos zaje*at,zove on mene kaze:skiljavi ovaj tvoj krek nista nevalja,gledam ja kad ono rokno .rar u cod 4 mapu(nije raspakiro).

/facepalm

muskarci imaju dvije emocije:napaljen i gladan...ako ga vidis bez erekcije, napravi mu sandwitch....
15 godina
neaktivan
Re: Manje upućeni + kompovi = smijeh
Mitch kaže...

Dođe meni neki tip na xf i pita od kolko MB imam ja grafičku. Ja kažem od 256 MB i da je za moje (17") potrebe čist dovoljno, no da performanse ne ovise o VRAMu.

Pita on mene šta je vram, i kaže da on ima četri puta jaču grafičku jer ima 4 puta više memorije - 1024MB. Pitam ja njega koju grafičku ima i kaže GF210 od ATi-a (a ta grafa je od nVidia-e). Ja njemu pa to je od nvidiae, a ne od ATi-a, a on kaže da je to njemu kum iz amerike donio i garantira da je to najjača grafička na svijetu.

ja odma block all connections na xf

Tako je i meni neki klinac(10-11god ima), poćeo govorit da ima rođaka u Švicarskoj i da će mu donijet neku najjaću grafu sa 2 ventilatora, i za 1 tjedan dođe on meni na xfire "Zašto nemogu ugurat grafičku u utor", ja kažem "Ajde poslikaj da vidim" i na kraju je bilo da je neka prastara AGP grafička sa 2 ventića gore... I onda mi poćne govorit kako njegov stric sve jeftino nabavlja u Švicarskoj, da HD 6990 nabavi za 50€ i onda ja kažem "Reci mu neka meni jednu pošalje" , odgovor na to je bio "Ma on ti je mafijaš,ako će slat poštom mogu ga otkrit".... ti klinci koji se kao kuže u kompove me živciraju,a i znaju lagat puno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 0:59 (Jabulani).
16 godina

Kak se sad osjećam pametno {#}

3.650 postova - Black Ops : Troll] U mad bro | Prestige 2, Level 31
14 godina
Ivan_hacker kaže...

Jušer dao instalacijski dvd od san andreasa...

Meni se nekoliko puta desilo da sam frendovima objašnjavo kako crackat igru i objasnim im da oni crack stave tamo di je igra instalirana i oni stave na desktop *facepalm*

Game experience may change during online play.
16 godina
neaktivan

"A meni prijatelj ima neki Windows Linux"

{#}

15 godina
neaktivan

Jučer sam preko team speak-a sat vremena uvjeravao prijatelja da 75 C na laptopu u idlu, i 90 C u loadu nije normalno. Kaže on da je to sasvim normalno za laptop i da je normalno da se BSOD događa svakih sat vremena.

Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
16 godina
Frentt kaže...

Jučer sam preko team speak-a sat vremena uvjeravao prijatelja da 75 C na laptopu u idlu, i 90 C u loadu nije normalno. Kaže on da je to sasvim normalno za laptop i da je normalno da se BSOD događa svakih sat vremena.

Ovo da misli da su te temperature normalne mogu povjerovati, ali to da misli da je BSOD normalan, e, to ne vjerujem.

15 godina
neaktivan

Ja otišao iz sobe i ulazi moja baba tako u sobu i ide ona brisat prašinu sa stola na kojem je komp. E pošto sam ja stavio komp u sleep mode ona je valjda mislila da je ugašen i krene ona brisat pokraj miša i kako ga je valjda malo pomaknula miš komp se vratio iz sleep moda i pokazala se slika na ekranu. E sad ona sva uplašena trči koliko može do mene i kaže mi ovako:

Ona: E pokvarila sam kompjuter.

Ja: Kako??

Ona: Ma brisala prašinu pokraj miša i on sav onako zasvjetli odjednom.

Ja:

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
16 godina
neaktivan
nj0fra kaže...

Ja otišao iz sobe i ulazi moja baba tako u sobu i ide ona brisat prašinu sa stola na kojem je komp. E pošto sam ja stavio komp u sleep mode ona je valjda mislila da je ugašen i krene ona brisat pokraj miša i kako ga je valjda malo pomaknula miš komp se vratio iz sleep moda i pokazala se slika na ekranu. E sad ona sva uplašena trči koliko može do mene i kaže mi ovako:

Računar ne može izaći iz sleep moda micanjem miša.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
BannedOnThisForum kaže...

Računar ne može izaći iz sleep moda micanjem miša.

Kod mene na xpu može

ako sam ti ikako pomagao,stisni hvala
16 godina
neaktivan

meni na win7 kad je u hibernaciji na klik misa se upali

14 godina

moze se paliit na pomak misa.sjecam se kad sam spavao bilo negdje  1ili 2 ujutro cujem neke zvukove i pogledam komp a ono upalio se.

zabrijo da imam duhove doma.usro sam se {#}

16 godina
neaktivan
Ivan_hacker kaže...

Kod mene na xpu može

XP je jedno čudo od XP-a koje je fenomenalno samo za igre.

šiloman kaže...

Hibernacija je jedno, a sleep mode je drugo.

herc1988 kaže...

moze se paliit na pomak misa.sjecam se kad sam spavao bilo negdje  1ili 2 ujutro cujem neke zvukove i pogledam komp a ono upalio se.

To je hibernacija, ne sleep mode.

16 godina
neaktivan
Sleep mode je laksi oblik hibernacije i da moze se probuditi klikom misa (ili tipke na tipkovnici), dok se pak meni laptop prvo sa vistom pa 7 iz hibernacije nije mogao probudit osim da ga upalim na tipku power pa bi se samo brze diga nego da je ShutDown
Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina

Vjerojatno mu je monitor otišao u "Stand by".

16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
Sleep mode je laksi oblik hibernacije i da moze se probuditi klikom misa (ili tipke na tipkovnici), dok se pak meni laptop prvo sa vistom pa 7 iz hibernacije nije mogao probudit osim da ga upalim na tipku power pa bi se samo brze diga nego da je ShutDown

Hmm, meni nije tako, sleep mode je drugi laksi oblik shut downa, gdje se spašavaju promjene u sistemu, registry itd kao kod klasičnog gašenja, te brže paljenje.

Izzy kaže...

Vjerojatno mu je monitor otišao u "Stand by".

Najvjerovatnije.

16 godina
neaktivan
Zamjenio se sleep i hibernate, a logika sama nalaze da je hibernacija jaca od sleepa. Uglavnom meni kod sleepa blinka power led, trosi se baterija, pali se momentalno, a hibernacija kao da je ugasen ali se brze pali, takoder to mozes vidit na laptopu jer kad ostane bez baterije ide u hibernaciju, ne u sleep
Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
protjeran

Da riješimo:

Sleep, komp uzima dovoljno struje da bi u ramu zadržao podatke, te se pali momentalno, kako sve što mu je potrebno za rad ima već u ramu.

Hibernate, komp sprema sve sa rama na hard i gasi se, te prilikom sljedećeg paljenja diže se u isto stanje prije hibernacije. Znaći, možete ostati u igri i ugasit računalo.

Error! The signature row can't display the awesomness of this signature!
15 godina
neaktivan

Ne znam zašto raspravljate oko takve gluposti, pa zna se na što sam mislio ;).

btw ova slika mi se pojavi, pa sam po tome zaključio:

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
15 godina
nj0fra kaže...

Ne znam zašto raspravljate oko takve gluposti, pa zna se na što sam mislio ;).

btw ova slika mi se pojavi, pa sam po tome zaključio: 

ona označava da monitor ulazi u sleep mode :)

I don't believe in Heaven. I believe in Pain. I believe in Fear. I believe in Death.
15 godina
neaktivan
BannedOnThisForum kaže...
šiloman kaže...

Hibernacija je jedno, a sleep mode je drugo.

herc1988 kaže...

To je hibernacija, ne sleep mode.

Mislim da si zamijenio hibernaciju i sleep mode :D.

LINK

14 godina
Megahit

Da, jutros je pa jedan megahit iz usta jednog korisnika, ku*ac korisnika bolje reći budale koja je došla kupiti toner pa ono, da postavi jedno pametno pitanje kako bi mi vidili koji je on poweruser, iskusni korisnik svih mogućih i nemogućih tehnologija.

Ajmo...

Dakle, jutros u firmi moj cijenjeni kolega fra Vjenceslav i ja nako pi*dimo, sve gori od posla moš mislit.I, zvoni telefon, jedna dobra stranka, da se jedan od PC-jeva ne može upalit, ne reagira na botun.Ni palcon ni kažiprston.Vjerojatno napajanje, vruće je za popi*dit, kažu da je ovih 5 dana najtoplijih u zadnjih 100 godina.

I, u međuvremenu doša šef i ja zaduživši službenu kašetu od vozila uputim se prema tom korisniku opremljen potrebitim alatom i rezervnim dijelovima.
Kako svaki pravi informatičar, a da ne govorimo o kovu, zna čim zazvoni telefon ko je, šta je riknilo i kolko će guštat (tako da se mi ne javljamo sa "Halo" nego sa "470 kuna sa PDV-om") tako sam i ovaj put bija u pravu i taman kad san zvida novo napajanje skužin da ova grafulja unutra ima 6-pinski konektor za napajanje, a ovo šrot napajanje šta san ga ja donija nema.O, je*en ti iruda... i mi smo počeli smeće dilat.

Ništa, ostavija ja sve nako raskopano, i kako iman u firmi Y-kablića s jedne strane 6-pinski za grafičku a s druge strane 2 ženska molexa, sidnem ja u službeno prometalo koje se u međuvremenu zagrijalo na +150 unutra.

Trknem ja do firme, ali mi se nije dalo uvlačit se sad u uličicu, pa parkirat, pa d*kat, nego san lipo ostavija upaljeno auto na glavnoj cesti na trokutu ki svaki pravi i lini dalmatinac koji se posli čudi kako mu je pauk diga auto.(I onda obavezno nadoda kad ga dođe predignit "Jesan se ja za ovo borija i ginija majku vam je*en lopovsku")

U svakom slučaju, uletin ja u našu gambužu i odma u škafetin da uzmen taj kablić šta mi je falija, kad šef govori onom poweruseru s početka priče: "Evo, doša je kolega informatičar pa možete njega pitat".Je*en te bože, ako me sad ovaj upila digniće ga pauk a onda sam obrao bostan.

- Skužajte šjor, auto mi gori nasri ceste, doša san samo nešto uzet, možete li to brzinski pitat?
- Nema problema, evo mene zanima kako dignit server na microSD karticu?

Ja ono tren sta, računan vruće je, oznojen san, biće nisan dobro čuja ili san napokon zaozbiljno popi*dija, međutim ovaj počeja objašnjavat kako se njemu nije isplatilo uzimat DSL doma, nego je uzeja neki mobitel sa pristupom Internetu (da, to mu je sigurno jeftinije od DSL-a).
I sad bi on sa računalom i laptopom iša na Internet priko tog mobitela i da su njemu stručnjaci rekli da se to može, samo da triba instalirat server na microSD karticu koja se nalazi u mobitelu.

- Šjor, ajme stvarno ne znan, skužajte žurin.

Samo bi volija znat ime i prezime maloga o'tete koji mu je iskusno objasnija da je to pi*kin dim, samo triba dignit NT server na SD karticu, šta inače svaki MCSE radi na plaži umisto rješavanja križaljki, onda šerat Internet konekciju i na laptopu upalit "Internet connection wizard".

P.S. Nemoj slučajno da nekog utepin da je u gugl upisa "MCSE".

Preneseno s bloga "Informatičar starog kova"

16 godina
Znam da je off al je konekcija pute moba puno jednostavnija: settings-wireless and network-tethering
3.650 postova - Black Ops : Troll] U mad bro | Prestige 2, Level 31
15 godina

- Meni ne radi Internet, ja san kliknija i prije kad bi kliknija meni bi se upalija onaj gogel a sad nema onoga gogela i meni ne radi Internet a meni Internet triba jer...
- Čekajte molim vas samo malo.Jeste li išta dirali iza računala, neke žice jel iko istakava?
- Nije niko ništa dira, jutros je radija a sad ne radi.
- Dobro, recite mi postoji li slučajno mogućnost da je neko drugi bija za računalom u međuvremenu i nešto poremetija?
- Nije niko bija osim mene.
- Dobro, jel vidite u donjem desnom kutu sistemski sat i kraj njega...
- Kakav sat?
- U donjem desnom kutu vam piše koliko je sati i kraj tog sata bi tribala stat mala ikonica mrežne kartice koja izgleda kao dva mala monitorčića.Jel slučajno ta ikonica prikrižena crvenim križićem?
- Ne vidin ja to.
- Jeemu mate kako ne vidite?Ajmo iznova.U donjem desnom kutu piše koliko je sati i kraj toga sata bi tribala stat mala ikonica mrežne kartice.Jel vidite to?
- Ne vidin.
- Pi*ka mu materina kako možete ne vit sat i kraj njega malu ikonu od mrežne kartice?
- Jer sam slijep.Zovem iz Saveza slijepih.Možda bi bilo najbolje da vi dođete ode i popravite to.
- Eto me za 2 minute.

Preporučam svima toplo da počnu čitat Quarka.

I don't believe in Heaven. I believe in Pain. I believe in Fear. I believe in Death.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 2:18 (The Unforgiven).
15 godina

situacija od prije par godina:

ja: instaliro sam igru (nesjećam se više koja je bila)

frend: kolko ima GB

ja: 7 GB

frend: a kolko imaš RAM-a

ja: 1 GB

frend: pa kako si uspio instalirat igru na tako malo RAM-a!?

situacije od prošle subote:

1. pričam ja s jednim likom u kafiću, vidim da se malo razumije u kompove, ali samo malo {#}. naravno tema je bila koji je bolji OS, XP, Vista ili sedmica. na moje čuđenje, lik je reko da je najbolja sedmica (ja sam očekivao da će reći XP)... i viče on meni "jel znaš ti šta je ustvari W7"

ja nak "pa optimizirana vista". i kaže on " ne, sedmica je ustvari ušminkani XP jer radi i na slabijim računalima za razliku od viste"... xD

2. "GTA 4 ima najbolju grafiku današnjice"

3. njegova GTS 250 je bolja od moje HD 5850 jer ju radi nvidia

4. njegova matična je bolja od moje jer njegova podržava "duple" procesore (dvojezgrene xD) a moja četverojezgrene zato što je on svoju platio 1100 kn a ja svoju 900 kn (inače, on je kupio komp prije 3 godine). viče on meni, mora ti bit skuplja matična jer je to četverojezgreni procesor...

pričo sam ja s tim likom jedno sat vremena, ima još izjava samo se nesjećam... xD

0_o
14 godina
neaktivan
Neki možda ovo ne shvaćaju, ali još sam teenager, pa se podrazumijeva da živim s roditeljima. Nema veze koliko sam ja upućen u računala, uvijek je bolje zvati "majstora" kojem će platiti cca. 400, 500kn, po mogućnosti da ga dovezu do kuće i nakon toga još plate pivu jer je odlično obavio posao (pa Bog te; daj meni 400 kuna i ponovno ću ti složit crijep na kući, a ne sredit neku glupost). Naime, desilo se to da sam overclockao CPU dok je tata bio prisutan. Malo sam pretjerao, pa nisam uspio bootat. Krenem resetitat CMOS, kad tata napravio odmah zbrku; zove se majstor da popravi ono što sam ja navodno sjeb*o(!). Nisam se htio prepirat, nego sam se jednostavno "udaljio". :) Nije smiješno, ali mislim da je svejedno ova tema prikladna za to. Druga stvar, objašnjavam prijatelju kako bi mu bilo pametnije da ne forsa s kupovinom nekakve ekstremne grafičke, jer svejedno neće izvući neke performanse iz nje, jer mu je CPU bottleneck (C2D 2.4GHz, misli uzet HD6850). Štoviše, mislim da će pogoršat situaciju, ali neka. Uglavnom, najbolje se složit sa neupućenijima, jer su svejedno oni uvijek u pravu, što god da se desilo. ;)
16 godina
ph3nom_gamer kaže...

kad ti tak neko nes kaze, ti se sam pocnes smijat, i psiholoski bi on trebo bit nazivciran...a onda slijedi druga situacija

15 godina

pazi sad ovo, moja seka je dobila od decka iphone 3gs i sad kaze da ne smijem instalirat program pa da skinem pes na onaj nacin i da igramo multiplayer... e sad ona meni prica da to ne smijem jer ce iphonu past sustav {#}.... cak ni ne smijem ga spajat na komp niti nista skidat sa app storea, i sad mi kaze da cak mogu slat nesto sa iphonea na iphone i ja nju pitam kako i ona kaze da nezna.... pa skim ja zivim {#} /big facepalm {#}

I jos jedan fail: kaze da je njezin iphone brzi jer ima procesor od cetvorke {#}

If you have NOS, you are the BOSS... dude don't slow down drift that shit !!! =)
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 13:39 (Genoxxx).
14 godina
Genoxxx kaže...

pazi sad ovo, moja seka je dobila od decka iphone 3gs i sad kaze da ne smijem instalirat program pa da skinem pes na onaj nacin i da igramo multiplayer... e sad ona meni prica da to ne smijem jer ce iphonu past sustav {#}.... cak ni ne smijem ga spajat na komp niti nista skidat sa app storea, i sad mi kaze da cak mogu slat nesto sa iphonea na iphone i ja nju pitam kako i ona kaze da nezna.... pa skim ja zivim {#} /big facepalm {#}

I jos jedan fail: kaze da je njezin iphone brzi jer ima procesor od cetvorke {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 14:42 (OriginalEXE).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice