@OriginalExe Slike sestre ili?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
@OriginalExe Slike sestre ili?
a ne valjda mutavog ajfona
a ne valjda mutavog ajfona
Param se od smijeha!! Just made my day
I kada smo već o ajphonu, evo i jedna prigodna slika na tu temu
Edit: Totalno zabrijao da sam u temi smiješne slike Isprike hehe
Spada li u ovu temu traženje pojmova pomoću opcije "pretraži povjest" u Operi da bi skinuli referat za povjest?
danas u servisu dolazi čovjek i pita: " jel imate možda hard disk od jednog tetrabajta ?"
donjeo čovjek neko računalo na popravak i sad on čeka da bude gotov... i dosadan stalno nešto ispituje, sve ga zanima, i pita on " koja je razlika između hespea i sedmice" ( odakle mu samo hespe )
danas u servisu dolazi čovjek i pita: " jel imate možda hard disk od jednog tetrabajta ?"
donjeo čovjek neko računalo na popravak i sad on čeka da bude gotov... i dosadan stalno nešto ispituje, sve ga zanima, i pita on " koja je razlika između hespea i sedmice" ( odakle mu samo hespe )
mozda je mislio na ekspe(xp)
jedino sta cete dobit su slike ajfona
Nemoraš,znamo kako izgleda Više nas zanima ovo drugo...
jedino sta cete dobit su slike ajfona
Nemoraš,znamo kako izgleda Više nas zanima ovo drugo...
what ? kako ?!!
what ? kako ?!!
Da nije možda ovakav?
takav je moj
Da nije možda ovakav?
A možda je ovakav?
takav je njezin
Evo pošto su bile dobre reakcije na prošli post od Informatičara, naša san još par dobrih:
Leptir mašna
Dođe lik koji ne zna apsolutno ništa o kompjuterima kupit kompjuter. Odma je bilo jasno da će kupit kod nas jer je doša po preporuci međutim satra me je, istinski me je ubija glupim pitanjima. Ali čovik je stvarno OK, ljudina. I sve to tako prošlo kupija on kompjuter negdi prid proliće sve super sve radi (crni windowsi i office) dođe svakih 2-3 tjedna po tintu plaća sve kešom uvik uz riči "nemoj mi slučajno pisat nikakav račun neću ja da država zna za naše posle".
I tako negdi u zimu zove on na telefon da je maloprije bija u kafiću na kavi i da je uletija hitan posal i da je upalija kompjuter ali kompjuter ne radi nego samo stoji leptir mašna i ni makac. Leptir mašna. Čuja san stvarno svakakvih s*anja ali u ovom slučaju ni uz najbolju volju nikako nisan moga dokučit šta njemu stoji na ekranu.
Razgovor je teka više-manje vako:
Ja - šta ti piše na ekranu
On - ne piše ništa ima puno ovih word-ova (u biti ima desetak shortcut-a na dokumente na desktop-u) i samo ova leptir mašna stoji
Ja - ma kakva leptir mašna
On - a leptir mašna, znaš šta je leptir mašna, kolarina
Ja - kakva kolarina
On - a kolarina, leptir mašna isto ki kravata samo leptir mašna
U tom trenutku skužin da njemu na ekranu stoji pješćani sat odnosno da mu disk radi ko lud i da zato ne može nigdi kliknit jer mu miš nije strelica nego "leptir mašna". Smijali smo se tome danima.
Inače koji je problem bija? Nakon 2 dana mrcvarenja s tim kompjuterom koji je kod mene u servisu radija ki sad i izvlačenja na tunju svih mogućih i nemogućih informacija od njega posložija san mozaik i riješija problem. Tribalo je samo 10-15 minuta ujutro prije nego upali kompjuter upalit peć jer mu je temperatura u poslovnom prostoru minus miljun. Od tada i dalje radi ko sat.
Tip je inače pogrebnik
Dosad smo u ovom blogu dali dosta definicija za razno-razne pojave, bića, stvari i budalaštine. Možda ne bi bilo loše da definiramo informatičara starog kova.
Definicija informatičara starog kova
Informatičar starog kova je i onaj informatičar koji, osim šta misli da zna sve tajne svog zanata, je bar jednom nasjeo na reklamu te kupio apsolutno nepotrebni, a skupi komad hardvera koji njemu (a ni većini) ne služi ama baš ničemu, ali zato njegovim ukućanima služi kao sprava za nabijanje na informatičarev nos.
Tako da ukućani mogu bez problema napraviti jednako blesavih 50 kupnji ali na svaku imaju odgovor: pa šta, ti si kupija to i to.
Priča o tome i tome
Dakle, jedno lito, mislin da je to bilo 2004, bija je neki period kad je stvarno bilo posla ko u priči.Na svim bojnim poljima, u veleprodaji, maloprodaji i servisu. Kapala lova sa svih strana. Čak je u veleprodaji naplata bila vrhunska, više od 99%, tako da nije bilo ni repova. I sve je to tako bilo divno i krasno, sve se odradilo, sve se naplatilo, sve se platilo.Ostalo love masu.
Kako svaki pravi mali poduzetnik (u to vrime san bija mali poduzetnik) mora misliti i malo unaprid, a ne samo kad se ima onda šajla-bajla, napunija san lager do čepa tako da ako slučajno dođe koji sušni period da iman od čega živit.Dok graf funkcije ne napusti lokalni minimum i ne krene strelovito k lokalnom maksimumu.
Međutim, baš taj period san se junački naradija a i zaradija, pa je i nakon nabacivanja sala na kostur mog biznisa ostalo još malo love.Kako san ja čovik od krvi i mesa, a ne knjigovodstveni program, normalna stvar da su mi počele razne pi*darije padat na pamet tipa "di ovo potrošit, čime se iznenadit ?"
Niti jedan pravi informatičar neće višak love potrošit na novi usisivač, niti na biciklu, već na neki gadget. Tako san i ja počeja razmišljati na koju pi*dariju da potrošin teško zarađene pare.S obzirom da takav "problem" spada u kategoriju slatkih problema (s gorkim problemima obično "iztesterišeš" prvo sve ukućane, pa rodbinu, prijatelje i susjede, pa u krajnjem stadiju poznanike na koje naletiš u gradu – koji te zasigurno više nikad neće pitat: šta ima, kako si?) onda se rješavanje takvog problema obično ostavi u svijetu "glava".
Šta bi rekla jedna poznanica: najgora stvar je kad te svrbi glava iznutra, a nemoš se počešat, tako je i mene svrbila i glava iznutra a i novčanik dok nisan naša ventil di ću se malo ispuvat.
Taman kad je svrab posta nepodnošljiv naša san gadget klase Enterprise tip "nosni nabijač".
Kupija san iPaq. HP. Najjeftiniji, bija onda 2 i nešto. Samsung procesor, infracrveni port, BT, SD kartica došla s njime od 16MB.
Pita žena: Šta će ti to s*anje? – Kako šta će mi, diš u svit bez ipaka? – Mogas kupt malom biciklu i još se obuć ki čovik. – Ajde, šta ti znaššta je tehnika, ovo ti je mali kompjuter, ima sve, i malu olovčicu i pripoznaje rukopis.
U to vrime nisan baš bija siguran da san je uvjerija u svoje tvrdnje, posli san se uvjerija da nisan.
Naravno, gadget kad se kupi, moraš bit telac do kraja. Odma se kupila kejs lođik pederaška torbica, pa kredl za nekih 400 kuna, pa 256 MB SD kartica Viking za cca 700 kuna.
Spojija san ga na PC, diga softver, uredno sinkronizira svih 0 kontakata.
Onda san skinija sa nekih stranica neke iPaq teme, Star Trek, neke piramide, Iron Maiden, pa san drža neko vrime 7od9 na njegovom moćnom "desktopu".
Onda san iša radit svoje poslovne zabilješke u "new note". Di triban ić, šta triban naručit itd. Nikad u životu nisan više stvari zaboravija koliko u to vrime.
Jednostavno sutradan nebi moga pročitat ono šta san „napisa“ u njega.
A pripoznavanje rukopisa mi nikad nije proradilo kako triba, očito da iman apotekarskog talenta u ruci.
Dakle, kupija ga, poštima, instalira, prova, vidija da ne ide i onda ki Spiderman u deželi kad je skočija sa jedne zgrade na drugu pa reka: "A di sad, u pi*ku materinu?"
Čemu sad da mi služi? Ako me žena utepi da ga ne koristin nego da stoji digdi u škafetinu popiće mi mozak na slamku.Tako da san godinama igra onu igru Jawbreaker. Ubija san miljun onih balota.
I dan danas radi.Zadnjih par godina ga koristin 1 put misečno, oko 15-og, da se skalan sa drugog kata u prizemlje zgrade i doli prepišen visoku i nisku struju u "new note". Jes da se to može i na papirić napisat ali ipak je ipak ipak. Još ako koji susjed naiđe onda ispadnen baja dok bockan s onom čačkalicom po ekranu.
Ima san još ovakvih tehno-proliva tokom godina. Cambridge Audio univerzalni daljinski, sram me napisat kolko san ga platija, 2 puta se pokvarija, drugi put istekla garancija pa ga itnija u smeće. Onda Humax, onaj najmoćniji model šta je sve otvara, kad je presta otvarat NG više mi nije bija zanimljiv.
Ali na ništa nije puvala ki na jadnog iPaq-a.
isuste dragi, ovolko se nisam nasmijo dugo :D
Možda koji od mrtvaca oživio pa se PC smrznuo od straha :)
Sada sam se sjetio kada mi je prijateljica pričala kako joj je mama pukla držač za čašu na kompjuteru
Zapravo ona je mislila da je Cd Drive držač za čašu
Sada sam se sjetio kada mi je prijateljica pričala kako joj je mama pukla držač za čašu na kompjuteru
ili si možda na www.vicevi.hr čitao viceve o plavušama ?
ili si možda na www.vicevi.hr čitao viceve o plavušama ?
Ne nego stvarno, to je bilo još 2007. tada bar ja nisam ništa znao o kompovima.....a ni ona
Možda zato šta nije imala laptom doma, nego komp, pa se zbunila dok je prešla s kompa na laptom u školi. :)
Laptom!!
Ja otišao iz sobe i ulazi moja baba tako u sobu i ide ona brisat prašinu sa stola na kojem je komp. E pošto sam ja stavio komp u sleep mode ona je valjda mislila da je ugašen i krene ona brisat pokraj miša i kako ga je valjda malo pomaknula miš komp se vratio iz sleep moda i pokazala se slika na ekranu. E sad ona sva uplašena trči koliko može do mene i kaže mi ovako:
Računar ne može izaći iz sleep moda micanjem miša.
Itekako može. Win7.
imao sam slučaj kad jedne gigabyteova ploče... nije htjela normalno radit dok se jednostavno ne ugrije tj. diže se komp do wina i rst i tako pola sata i onda radi normalno i gledam kako bi stavio novi bios i stvarno je to bi slučaj...ako joj je hladno neradi :D
Evo moj prijatelj misli da se jezgre u procesorima zbrajaju ima procesor od 6 jezgri 3.5 ghza i sad on tvrdi da ima 21 ghz i nemres mu objasniti da se to nezbraja pa sad molim vas da mi odgovorite u sto vfecem broju da mu dokazem suprotno inace radi se o amd phenom || x6 1075t
Evo moj prijatelj misli da se jezgre u procesorima zbrajaju ima procesor od 6 jezgri 3.5 ghza i sad on tvrdi da ima 21 ghz i nemres mu objasniti da se to nezbraja pa sad molim vas da mi odgovorite u sto vfecem broju da mu dokazem suprotno inace radi se o amd phenom || x6 1075t
Jezgre u procesorima se ne zbrajaju niti ne množe.
Ja sam jednom frendu koji je zbrajao jezgre objasnio da je u krivu na najjednostavniji mogući način.
"Ako imaš CPU sa dvije jezgre i želiš izvršiti obično zbrajanje, što misliš što će se dogoditi? Npr. 2+2. Šta, svaka jezgra će si uzet jedan broj i onda će zajedničkim snagama zbrojit? Hoće jedna zbrojt 1+1 pa druga 1+1 a onda će arbitražom odredit koja će zbrojit rezultate? Hoće obadvije zbrojit 2+2 pa usporedit rezultate? Neće. Jedna će jezgra zbrojt 2+2 a druga će radit svoj zadatak ili će samo čekati. To se odnosi na svaki proces i operaciju. Aplikacija može koristiti 2 jezgre ali će se u svakoj odvijati po jedna operacija - samim time frekvencije se ne zbrajaju. Zbrajale bi se kad bi svaka od jezgri sudjelovala u toj operaciji 2+2."
Od tog dana nije zbrajao jezgre i sve mu je jasno.
Ja sam jednom frendu koji je zbrajao jezgre objasnio da je u krivu na najjednostavniji mogući način.
.......
Od tog dana nije zbrajao jezgre i sve mu je jasno.
Meni treba par čitanja tvog posta da skužim što si htio kazat...
Ja ekipi objašnjavam to pomoću auta. Vrlo jednostavno kažem: "Auto ima motor i može potegnut 250 km/h. Ako mu staviš još jedan motor, hoće li ići 500 km/h? Neće, al' će mu se udvostručiti snaga...."