Manje upućeni + kompovi = smijeh

poruka: 1.480
|
čitano: 244.090
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

Ja pitam prijatelja koja mu je konfiguraacija,jer on želi igrat Nfs Shift.I sad ja pitam koja ti je grafa on kaže 1gb.Ja ono kažem ok bie ne shvaća kompove ali dobro,pitam ga procesor on kaže 2,3Ghz pitam ga za hard disk on kaže 2.Ja sam u WTF stanju.Nakon razgovora koji je potrajao dobrih 30 minuti ja otišao kod njega i vidio da ima jednu kvalitetnu konfiguraciju iz linksa i ja mu stavio Shift i vrti bez problema a on kaže:Jel to ide na 900 slika u sekundi.Nakon ovoga sam otišao a njega ostavio da se sam snalazi{#}

Gaming is my drug.The more i take it the more i am addicted
14 godina
Re: Manje upućeni + kompovi = smijeh
Trollzor kaže...

Ja pitam prijatelja koja mu je konfiguraacija,jer on želi igrat Nfs Shift.I sad ja pitam koja ti je grafa on kaže 1gb.Ja ono kažem ok bie ne shvaća kompove ali dobro,pitam ga procesor on kaže 2,3Ghz pitam ga za hard disk on kaže 2.Ja sam u WTF stanju.Nakon razgovora koji je potrajao dobrih 30 minuti ja otišao kod njega i vidio da ima jednu kvalitetnu konfiguraciju iz linksa i ja mu stavio Shift i vrti bez problema a on kaže:Jel to ide na 900 slika u sekundi.Nakon ovoga sam otišao a njega ostavio da se sam snalazi{#}

Smisli nešto bolje, pfpfpfpfpfpfpfpf.

Ne shvaća kompove?
A oni imaju osjećaje, emotivni su, ti, kompovi, ha?
Ti ih shvaćaš kada ti BSOD-aju, kada ti baci error koji ni sam ne znaš što je.

Na dobrom si putu da budeš dobar u informatici, računalima, ali nemoj ovako nastupati u javnosti, jer još piškiš u pelene.
Moj savjet. Bolje šuti.. Čitaj što će stariji reći. Ovako ne ispadaš "faca".

Kao i na prošloj stranici tvoji ispadi. 

sorry za OFF.

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
13 godina
protjeran
sudy_freak kaže...
Trollzor kaže...

Smisli nešto bolje, pfpfpfpfpfpfpfpf.

Ne shvaća kompove?
A oni imaju osjećaje, emotivni su, ti, kompovi, ha?
Ti ih shvaćaš kada ti BSOD-aju, kada ti baci error koji ni sam ne znaš što je.

Na dobrom si putu da budeš dobar u informatici, računalima, ali nemoj ovako nastupati u javnosti, jer još piškiš u pelene.
Moj savjet. Bolje šuti.. Čitaj što će stariji reći. Ovako ne ispadaš "faca".

Kao i na prošloj stranici tvoji ispadi. 

sorry za OFF.

Pa Oprosti ako sam nekoga UVRIJEDIO sa ovim ali ovaj događaj je istinit a to što ja pišem ovako nisam znao da se piše drukčije.Btw ja ne piškim u pelene niti želim ispasti faca,samo želim biti član foruma.{#}

13 godina
neaktivan
pff ja sam svog "frenda" sat vremena navodio kako staviti crack(i uspio sam). sljedeci dan sam ga pitao kak mu je igra, rekao je da mu ne valja i obrisao nakon 10minuta... nikad vise!
Me gusta....
13 godina
protjeran

LOL tako i sa ovim jednim mojim frendom.

14 godina
Trollzor kaže...

Pa Oprosti ako sam nekoga UVRIJEDIO sa ovim ali ovaj događaj je istinit a to što ja pišem ovako nisam znao da se piše drukčije.Btw ja ne piškim u pelene niti želim ispasti faca,samo želim biti član foruma.{#}

Ma sve u redu.
Kako ćeš naučiti ako ne sudjeluješ?

Ali čitam baš na prošlim postovima. Onak'.
Nevažno! Da ne oftopičarimo.

Baš sada malo čitam ovu temu.
Jao, mi stariji, dok je stupanj informatičke pismenosti bio onak, 0,1% imamo neke doživljaje. Bisera koliko hoćeš.
Današnji klinci se svega boje. Jako malo o računalima znaju, sve im se svodi na društvene mreže i u manjoj mjeri igre.
Nitko neće uzeti prčkati po folderima, registryu, isprobavati nešto, a o eksperimentiranju s hardverom da ne govorim.
Za mene je velik značaj imao ćiko koji mi je prvi komp prodao.
Rekao je da komp mogu pokidati samo ako ga razbijem ili polijem vodom.

To je kasnije imalo velik značaj {#} 

Evo još jedne stvari koje sam se sjetio od prije nekih 5-6 godina.

Kada sam dobio PC, na kutiji od matične pisalo "Intel Core 2 Duo ready".
A tada je u PC-u bio Intel Pentium 4 @ 3.0 GHz.
I ja zbunjen, odnosim u trgovinu gdje je kupljen i ispitujem ih "Gdje je moj dvojezgreni procesor? Kako mi piše da radi na 3.0 GHz? Zar ne bi trebalo biti 6.0 GHz?"
Čovjek me 'ladno pogleda, nasmije se i objasni...

Tada sam počeo paziti što pričam. Čitati...

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
13 godina
protjeran
sudy_freak kaže...
Trollzor kaže...

Ma sve u redu.
Kako ćeš naučiti ako ne sudjeluješ?

Ali čitam baš na prošlim postovima. Onak'.
Nevažno! Da ne oftopičarimo.

Baš sada malo čitam ovu temu.
Jao, mi stariji, dok je stupanj informatičke pismenosti bio onak, 0,1% imamo neke doživljaje. Bisera koliko hoćeš.
Današnji klinci se svega boje. Jako malo o računalima znaju, sve im se svodi na društvene mreže i u manjoj mjeri igre.
Nitko neće uzeti prčkati po folderima, registryu, isprobavati nešto, a o eksperimentiranju s hardverom da ne govorim.
Za mene je velik značaj imao ćiko koji mi je prvi komp prodao.
Rekao je da komp mogu pokidati samo ako ga razbijem ili polijem vodom.

To je kasnije imalo velik značaj {#} 

Evo još jedne stvari koje sam se sjetio od prije nekih 5-6 godina.

Kada sam dobio PC, na kutiji od matične pisalo "Intel Core 2 Duo ready".
A tada je u PC-u bio Intel Pentium 4 @ 3.0 GHz.
I ja zbunjen, odnosim u trgovinu gdje je kupljen i ispitujem ih "Gdje je moj dvojezgreni procesor? Kako mi piše da radi na 3.0 GHz? Zar ne bi trebalo biti 6.0 GHz?"
Čovjek me 'ladno pogleda, nasmije se i objasni...

Tada sam počeo paziti što pričam. Čitati...

Takvu je slićnu situaciju imao moj stric.Njemu je na pakovanju od matićne ploće pisalo windows 7 ready pa on počeo kopati po kutiji da nađe Cd od windowsa.Kopao je on i tražio sve 2 dana dok mu moj otac nije objasnio.Sada nerado priča o tome {#}

13 godina
neaktivan

Pitam jednog u skoli imas komp?imam,a kakv komp imas? ma nemam ja to

14 godina
neaktivan

Danas otišo pogledati jedno računalo koje ne radi(mušterijin stručni opis).Neka djevojka sjedi za radnim stolom,pritšće power tipku,računalo izbacuje POST,ali ne pokreće boot windowsa.Kad sam vidio da nema ništa,djevojka nogom lupi od kućište,koje da nije bilo pregrade sa desne strane-sigurno bi odletjelo 5-6 metara po sobi.Odmah sam pretpostavio da je hdd otišao u vječna lovišta,što se ispostavilo točno.

Ovo još jednom potvrđuje onu definiciju:Što je hardver?-Hardver je dio koji prima udarce kada softver zakaže.

ako sam ti ikako pomagao,stisni hvala\\\\\\\\\\\\http://life-is-hard.co.cc
17 godina
neaktivan
Ivan_hacker kaže...

Danas otišo pogledati jedno računalo koje ne radi(mušterijin stručni opis).Neka djevojka sjedi za radnim stolom,pritšće power tipku,računalo izbacuje POST,ali ne pokreće boot windowsa.Kad sam vidio da nema ništa,djevojka nogom lupi od kućište,koje da nije bilo pregrade sa desne strane-sigurno bi odletjelo 5-6 metara po sobi.Odmah sam pretpostavio da je hdd otišao u vječna lovišta,što se ispostavilo točno.

Ovo još jednom potvrđuje onu definiciju:Što je hardver?-Hardver je dio koji prima udarce kada softver zakaže.

Takvima bi ja oduzeo skrbništvo za kompom :)

Lipstick junkie be funky all he wanty
17 godina
neaktivan
lzgr kaže...
Ivan_hacker kaže...

Takvima bi ja oduzeo skrbništvo za kompom :)

Trebamo nekakvu socijalnu službu za hardware.

16 godina

danas na satu informatike je profa objasnjavala dijelove pc-a i meni je naravno na takvim satova dosadno jer znam to bolje od nje. i sad ona uzme u ruke maticnu plocu, a lekcija koju smo radili je ram memorija i ide ona pokazat gdje se mece ram memorija na plocu i pokaze na pci utore na sto sam ja osto u cudu ali sam sutio, ono nevolim ispravljat profe. i sad nakon 5 minuta glupog objasnjavanja kako se to stavlja itd. ona pokaze na prave utore na ram i sad si ja mislim sto ce sad rec a ona kaze tu se prikljucuju dodatne kartice tipa zvucna, mrezna itd.

eto i ona predaje u skoli. prije nekog vremena je rekla da je gigabajt veci od terabajta.

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...

eto i ona predaje u skoli. prije nekog vremena je rekla da je gigabajt veci od terabajta.

s obzirom kako se ta skola NE cijeni, kako ucenici pljuju po profesorima, i kako ljudi koji NESTO ZNAJU, A IMAJU PRILIKE iz skole bize daleko, onda se nemoj nicemu cudit... zapravo, s obzirom na generacije ucenika koje su danas u skolama, drugo nista i ne zasluzuju, a oni koji nesto znaju i zele znat, ionako ce sami to naucit...

14 godina
neaktivan
wifi kaže...
mar123 kaže...

s obzirom kako se ta skola NE cijeni, kako ucenici pljuju po profesorima, i kako ljudi koji NESTO ZNAJU, A IMAJU PRILIKE iz skole bize daleko, onda se nemoj nicemu cudit... zapravo, s obzirom na generacije ucenika koje su danas u skolama, drugo nista i ne zasluzuju, a oni koji nesto znaju i zele znat, ionako ce sami to naucit...

sad idem u debeli offtopic pa me trta da ne dobijem bijeli karton, ali nisam mogao ne odgovoriti na ovo

zar ne bi svi u startu trebali barem biti u mogucnosti nauciti nesto, bez da moraju traziti neke third-party izvore? i jos vaznije, ti na temelju nekoliko pojedinaca imas vlastiti zakljucak za cijelu generaciju? 

Smrt jednog čovjeka je tragedija, smrt milijuna - statistika.
17 godina
neaktivan
Staljin kaže...

sad idem u debeli offtopic pa me trta da ne dobijem bijeli karton, ali nisam mogao ne odgovoriti na ovo

zar ne bi svi u startu trebali barem biti u mogucnosti nauciti nesto, bez da moraju traziti neke third-party izvore? i jos vaznije, ti na temelju nekoliko pojedinaca imas vlastiti zakljucak za cijelu generaciju? 

riskiracu i ja, iako je definitivno tema za neku drugu temu...

odgovoricu ti protupitanjima? zar nebi skolski sustav trebao bit motivirajuci, kako za ucenike, tako i za profesore, pa da se isprofilira najbolje od obe kategorije? zar nebi skolski sustav trebao uklanjati nepodobne, nesposobne, drustveno neprilagodjene i problematicne ucenike? zar ne smatras da jedna trula jabuka moze zagaditi citavu kasetu jabuka? i kad smo vec kod samog ovog foruma, x puta sam procita podcjenjivacki odnos prema svima koji su otisli radit u skolu, pogotovo iz IT sektora (ako cemo tako nazvat), i to ne samo od livih usera, vec od moderatora, pa je ocit stav kakav se ima prema citavom skolstvu i ljudima koji tamo rade (a takvim podcjenjivackim stavom i roditelji uce dicu, pa zato i je ovako kako nam je)... u moje vrime, a nije to tako davno, ipak si ima nekakvog postovanja prema profesorima, danas NULA! e pa NULU zauzvrat i zasluzuju, u svakom pogledu... ne svi, ali danas nema par trulih jabuka, danas ima samo par zdravih...

14 godina
neaktivan
alo nemoj mi vehabovicku to mi raska bila xD
14 godina
neaktivan
jura1992 kaže...

Ja još nisam vidio profu da tako zadaje zadatke iz gradiva koje nismo obradili i da diskriminira učenike jer su pali. Jedan iz mog razreda (ponavljač) ima 4 na polugodištu, a objasni nam 3 puta više od nje dok ja imam 5 zbog jedne zadaće i jednog testa. Ona konstantno radi pogreške u njenim primjerima i onda se dere na nas ako je ne ispravimo za greške u gradivu koje ne razumijemo. Totalno zakazuje kao prenositelj znanja.

14 godina
neaktivan
ma carica je.sve se mos dogovorig z njom moras samo bit pristojan taj kaj je ponavljac je sigurno bahat pa takva mu je i ocjena predpostavljam.pardon na offtopicu
16 godina
neaktivan
Nikola45 kaže...
jura1992 kaže...

Ja još nisam vidio profu da tako zadaje zadatke iz gradiva koje nismo obradili i da diskriminira učenike jer su pali. Jedan iz mog razreda (ponavljač) ima 4 na polugodištu, a objasni nam 3 puta više od nje dok ja imam 5 zbog jedne zadaće i jednog testa. Ona konstantno radi pogreške u njenim primjerima i onda se dere na nas ako je ne ispravimo za greške u gradivu koje ne razumijemo. Totalno zakazuje kao prenositelj znanja.

To dokazuje da nismo stigli (prošle i pretprošle godine) naučit ništa bitno osim funkcija i podprograma (s kojima su se neki mučili do kraja godine xD (smiješno i žalosno))

jura1992 kaže...
ma carica je.sve se mos dogovorig z njom moras samo bit pristojan taj kaj je ponavljac je sigurno bahat pa takva mu je i ocjena predpostavljam.pardon na offtopicu

jeah right xD s njom se možeš dogovorit uz kavicu i rješenja zadataka kakve još niste radili xD al ne to je istina 

Da ne bude {#}{#} evo novi FAIL...

Dođe meni lik s laptopom na servis (kaže on ima tamo smeća za počistit, sve je backupirano na net i na drugi HDD (mislio je eksternjak)). I lijepo ja krenuo čistit kad najednom, ops ode baterija u {#}. kažem ja njemu ajd dofuraj punjač od laptopa da mogu nastavit radit... I lijepo donio on meni punjač od laptopa, al ne od tog laptopa već od nekog prastarog (tu fali facepalm smajli)... Dobro ok punjači su isti nema to tolike veze, al je problem kaj mu je   vrisnuo HDD u {#} kad je počeo install Win 7 {#}. I {#} nema više laptopa dok ne nabavi novi HDD (a mogao sam mu rastavit svoj laptop i opeljesit ga za kojih 800kn zbgo HDD-a, al nisam) {#}

http://midzan21.com ==> Visit my site and read jokes (or something about Web Design)
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 16:38 (midzan21).
14 godina
protjeran

take kao ti sto ocete opeljusit treba sve po kratkom postupku :D

14 godina
neaktivan

Neznam midzan sta tebe muci ali nije ona radila program za godinu to sto te ona uci po nekom cudnom redoslijeud to su njoj rekli a nije ona izmislila. lol

15 godina

Brace yourself, moj bratić instalira igru.

Kratka priča u par sličica, sa extremnim posljedicama po moje živce

odo popit 17 normabela

postoji i nastavak btw, ali I don't even...

Najgora stvar kod cenzure je ***** ***** ********
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 0:07 (The Unforgiven).
15 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...

odo popit 17 normabela

postoji i nastavak btw, ali I don't even...

Svaka čast na strpljenju, ja bi vec poludio.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
14 godina
neaktivan

Ja ne poludim, ja samo izađem iz facebooka i razmišljam zašto uopće imam te idiote za frenda...

15 godina
neaktivan

@The Unforgiven

Ja takve stvari riješim sa teamviewerom, a dok dotični gleda OMFG kako mu se miće kursor nešto i zapamti.

14 godina
Alkaline kaže...

@The Unforgiven

Ja takve stvari riješim sa teamviewerom, a dok dotični gleda OMFG kako mu se miće kursor nešto i zapamti.

ima budala kojima prije moras objasnit kako se to instalira onda dok skuze gdje je onaj id isti posao {#}

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
15 godina

Ma već sam mu par puta neke "kompliciranije stvari" tako riješio, ali mislio sam da je u stanju 5 puta kliknuti i 1 put kopirati par fajlova.

How about no...

Sad sam se odlogirao i odo gledat seriju ili ubijat sve živo u Skyrimu da se ispušem... Fak my life...

I da, prošli puta nam je trebalo pola sata da uspostavimo konekciju preko teamviewera, od čega je 28 minuta potrošeno na to da shvati koji broj treba kamo i kako kopirati.

Pisao sam već o tom bratiću, isti onaj kojemu se sistem srušio jer je instalirao igru za koju je njegov kompjuter prejak!!! I onaj koji kaže da BF3 ima super grafičku!

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 0:31 (The Unforgiven).
14 godina
The Unforgiven kaže...

Kako te lik trollolololao {#}
Znači raspančavaš okolo piratski softver?

Guilty? 

15 godina
Nikad! :O
14 godina

Dakle ovako: idem u 3. razredn srednje elektrotehnicarske. Veci dio razreda se hvali kako zna pun k**** o kompovima i tako jednom prilikom na radionickim vjezbama profesor skupio 3-4 kompa koji nisi u najboljem stanju i rekao ajde pa slozite da barem 2 rade kako treba. Otvaramo mi kompjutere i dvojca njih pocnu:"A sta je ovaj tanki stapic???" . Nakon par minuta evo drugog pametnjakovica: "A sta je ova gromada metala na kojoj je neki ventilator i na cemu to stoji?????"(pokazivao je na cooler). I pitam ja njih pa cekajte ljudi vi se svi hvalite da se kuzite u kompove a ne znate ni osnovne djelove kompjutera, oni kazu pa dobro mi znamo tipkati s dvije ruke i to je to sta ce nam vise........

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice