evo moj index uzmite u obzir da je comp star mjesec dana!
CPU q8400
RAM 4Gb dual chanel kingstone 800mhz
Grafa GTX260 1GB
Disk je 1TB WD samo sam iskljucio cache u opcijama i dobio 7,2 za disk ostalo kako je inace score na disku je bio 5,9!
evo moj index uzmite u obzir da je comp star mjesec dana!
CPU q8400
RAM 4Gb dual chanel kingstone 800mhz
Grafa GTX260 1GB
Disk je 1TB WD samo sam iskljucio cache u opcijama i dobio 7,2 za disk ostalo kako je inace score na disku je bio 5,9!
Imam ATI 5870 I kaze mi 6 od 7.9 grrr!!! mislil sam da bude vise...
prije mi je bio 7.8 od 7.9, al sam nekaj updejtao.
Ja prije dok sam imo nVidiu 8600GT bila ocjena 6.4
Tebi je isto HDD rating 5,9 ko meni Samo ti imaš grafičku puno slabiju od mene pa je meni WEI 5,9. Ej jer zna itko kako se dobije na performansama diska?
Tebi je isto HDD rating 5,9 ko meni Samo ti imaš grafičku puno slabiju od mene pa je meni WEI 5,9. Ej jer zna itko kako se dobije na performansama diska?
Dobit ćeš max. 0.1 veći score.
- defragmentiraj hard disk
- uključi optimize for performance u device manageru kod harddisk-a
- drži fige
Uspio sam jednom sa wd6400AAKS sa 5.9 se pomaknut na 6.0 score
Tko zna jel bi ovaj samsung bio šta brži, no neda mi se na njega instaliravat posebno windoze.
Gdje ima ta optimizacija za performanse? Nisam nigdje našao u Device Manageru!
Pod nekim od tih tabova. Neznam jel točno piše "optimize for performance" ili drukčije. Na xp-u i visti/7 drukčije piše no vidjet ćeš.
Nisam našao, ali nema veze. Ako slučajno nabasaš samo se sjeti javit na forum čisto da probam jer me interesira to što si napisao o povećanju score od 0,1 (ali vrijedan!)
Većina ljudi ima 5.9 na hardu jer su tako ovi u Microsoftu odredili... SSD ide preko 5.9 (možda i Velociraptor i neki RAID 0 sistem)
A ovo za grafu je normalna pojava... Ja malo imam 7.5, malo 6.0, malo 5.3 i tako (trenutno je 6.0)
Zato jer je sedmica već spremna za SSD-ove i njihove velike brzine tako da su
ocjene veće od ~6.5 rezervirane za njih. Svi normalni diskovi (7200rpm i 32MB cachea) idu
do 5.9, dok tek VelociRaptori i par diskova u RAID-u idu malo preko 5.9.
npr. 300GB Velociraptor 10,000rpm ima 6.6 wei.
Zato jer je sedmica već spremna za SSD-ove i njihove velike brzine tako da su
ocjene veće od ~6.5 rezervirane za njih. Svi normalni diskovi (7200rpm i 32MB cachea) idu
do 5.9, dok tek VelociRaptori i par diskova u RAID-u idu malo preko 5.9.
npr. 300GB Velociraptor 10,000rpm ima 6.6 wei.
Fala!
Evo skuzio sam zakaj mi 5870 daje skor 6.0 od 7.9
problem ide ovako:
novi drajveri (10.2) mi je smanjio clockove na 157 (gpu) i 300 (memory).
vratio sam ih natrag na 850 i 1200 i OPET IMAM SCORE 7.8 od 7.9!
u mene na laptopu ocijena 5,0.
Bogme imaš zvijer i po'
Fala!
Evo skuzio sam zakaj mi 5870 daje skor 6.0 od 7.9
problem ide ovako:
novi drajveri (10.2) mi je smanjio clockove na 157 (gpu) i 300 (memory).
vratio sam ih natrag na 850 i 1200 i OPET IMAM SCORE 7.8 od 7.9!
Ne zamaraj se s tim. HD5870 je zvijer samo takva i nema
razloga da se brineš zbog jednog običnog Windows Experience Index-a
koji ništa ne dokazuje.
Bogme imaš zvijer i po'
jos pored tvoje dvije 4870.
Bogme imaš zvijer i po'
jos pored tvoje dvije 4870.
Nikada nisam vidio laptop s osnovnim scoreom od 5.0... Obično se vrte oko 3.0-4.0 (intelove grafe su glavni krivci no)
Vista?
sad se mozes hvaliti da si vidio.
EDIT : Penryn da Vista je SP2 Home Premium
Vista?
Da
sad se mozes hvaliti da si vidio.
Progledao sam!!!!!
Srca paraš s tim SSD-om
Hehe namucio se dok sam ga dobio narucio prosli ponedjeljak iz linksa i nikako da dode vec sam nokte grizao
Ali tu je i sad cackam gasim sve zivo... super pre i ine fetcheve hehe zanimljivo ovo sam testirao cisto znaci driveri i test probat cu sad opet kad ga friziram.. pozz
4,1
disk 7.1 memory 7.8 cpu 7.5 graf 6.9
Ovaj veći score je sa overclockanim i7 920, 2.6 na 3.2 ghz i 9 gb ddr3 memorije, i RAID0 transcend SSD 64 gb (dakle 128)..
Koštali su oko 900 kuna svaki, sad me interesira ovaj šta ima veći disk score, koji je ssd u djiru.
grafulja 8800 gtx, da bi reć rekel čovjek, vrti sve igrice na maksimumu, još ne vidim razlog za upgrade a stara je isto dvje godine bar..
Disk benchmarkovi mi bacaju po 200 mb/s sekvecijalnog prenosa velikih fajli, nije jedino write speed srazmjeran, pa pada brzina zapisa sa manjim fajlama
disk 5,8 memory 5.9 graf 6.5
Ovo manje je laptop - Dell XPS 1710, SSD samsungov 64 gb, i dvije grafulje 8700gt mobile, laptop je sad već skoro dvje godine star, i zadovoljan sam sa mrcinicom, ne vuče se previše, još je uvijek iznad konkurencije, sli grafulje niš ne koriste za gejmanje, isto se vrti ili se raspada, waste of money..