Wireless Internet Connection?

poruka: 21
|
čitano: 4.916
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Wireles Internet Conection???
pitanje

Sada imam ADSL paket (3072 / 384 = Download/Upload  8 GB prometa cijena oko 240 kn)  od fiksne telefonije uzet!!

A razmišljam da pređem na jedan od ovih paketa

Wireles 3072/256   uvjetni Flat Rate 160 kn

Wireles 3072/384   uvjetni Flat Rate 200 kn

Koji mi preporučate u odnosu na ponudu i cijenu !! Te MOLIM iskustva, savjete i prijedloge u vezi ovoga Wireles interneta u odnosu na ADSL!!!!

Unaprijed hvala!!!

Evo link pa vidite sami:

http://www.wic.ba/individualni/index.php?vrsta=ik_vrsta&menu=ik_menu&glavno=ik_glavno&submenu=ik_submenu&link=ik_paketi

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2008 3:12 (Insomnija).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Wireles Internet Conection???

Koja firma, tvrtka to nudi? Od kuda si? Da nije isto adsl ali samo sa ugrađenim wirelessom? Daj malo više informacija

17 godina
protjeran
autorov komentar

Ja sam iz Hercegovine! Tako da ti ime ne znači mnogo ali evo (Pincom WIC)!! Ne, obični wireles!! Oni nemaj kablove tel. da bi ponudili kablovski internet koji bi ja uzeo!!

17 godina

Uzmi ovaj prvi.

Kaj se tice usporedbe, to je malo preopsirna tema. Jednostavno, ADSL radi kroz zicu, a ovi tvoji salju signal kroz eter (vjerojatno je WiMAX u igri). Sigurno je da ce ti sve raditi. Postoji mogucnost da ces imate veci lag u online gejmanju.

... ...sine spe
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2008 8:30 (threadNo245).

0 0 hvala 0
17 godina

koliko možeš skinuti sa tim uvjetnim flat ratom? Jel imaš još neke firme koje ti nude internet?

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2008 10:19 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Wireless Internet Connection?
autorov komentar

lag??

17 godina
protjeran
autorov komentar

A nije ograničeno , ali nesmijem imati stalni Download bez prestanka, i nesmijem ugroziti mrežu  (nesmijem prekoračiti download prosječna korisnika = ma što god to značilo)!!

Pa ovo su moji odabiri u razmatranju! Ili zadržati ovaj ADSL ili preći na Wireless??

Evo link te tvrtke:

http://www.wic.ba/

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2008 2:12 (Insomnija).
17 godina

Onda ovaj prvi kada nemaš nekog izbora

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
autorov komentar

A tako i ja mislim, ali mi treba netko tko je koristio Wireless i tko mi može reći prednosti i mane !!! I da li je ova brzina dobra kao i ova moja na ADSL-u?

16 godina
neaktivan

Ja ga koristim samo druga firma u drugom gradu.

Prezadovoljan a omjer brzine mi je malo razlicit nego kod tebe. priblizno 1550/550 mog redovnog mjerenja.

Nema prekida veza za 10 samo ja nemam uvjeta na flat.

17 godina
protjeran
autorov komentar
Fidel kaže...

Ja ga koristim samo druga firma u drugom gradu.

Prezadovoljan a omjer brzine mi je malo razlicit nego kod tebe. priblizno 1550/550 mog redovnog mjerenja.

Nema prekida veza za 10 samo ja nemam uvjeta na flat.

A kolika ti je brzina prema ugovoru?
17 godina
neaktivan
Insomnija kaže...

Sada imam ADSL paket (3072 / 384 = Download/Upload  8 GB prometa cijena oko 240 kn)  od fiksne telefonije uzet!!

Koji mi preporučate u odnosu na ponudu i cijenu !! Te MOLIM iskustva, savjete i prijedloge u vezi ovoga Wireles interneta u odnosu na ADSL!!!!

Unaprijed hvala!!!

Evo link pa vidite sami:

http://www.wic.ba/individualni/index.php?vrsta=ik_vrsta&menu=ik_menu&glavno=ik_glavno&submenu=ik_submenu&link=ik_paketi

E ovako......taj internet koristim ima godinu dana i zakljucio sam jedno : SRANJE!!!!
Kao prvo ta firma ima link od 55 mb/s, a te brzine sto pisu nisu ni priblizno tocne (ako je u pola budi happy)
Onda sve ti zavisi u kojem si gradu, negdi radi dobro a negdi je katastrofa !

A sto se tice tog ADSL-a, on je stabila, dobar, ali.....KRADU na prometu, skupo prekoracenje !!!!
Najbolje ti je imat oba....WIC za download a ADSL za ostalo !!! :D

17 godina
protjeran
autorov komentar
Hell Rider kaže...
Insomnija kaže...

Unaprijed hvala!!!

Evo link pa vidite sami:

E ovako......taj internet koristim ima godinu dana i zakljucio sam jedno : SRANJE!!!!
Kao prvo ta firma ima link od 55 mb/s, a te brzine sto pisu nisu ni priblizno tocne (ako je u pola budi happy)

A sto se tice tog ADSL-a, on je stabila, dobar, ali.....KRADU na prometu, skupo prekoracenje !!!!

Objasni ovo Sra..e???  Ja sam iz Širokog Brijega, a ti?
A tko će ih oba poplaćati i koristiti!!

A oni iz Pinkoma to kako ugrade?

16 godina
neaktivan

Brzina po ugovoru 1024/256. Sta da kazem pri instalaciji opreme su ljudi rekli da mi je to preslabo i pocastili me sa vecom.

0 0 hvala 0
17 godina
Insomnija kaže...
Hell Rider kaže...
Insomnija kaže...

Unaprijed hvala!!!

Evo link pa vidite sami:

Dodje ti njihov serviser, montira ti antenu, sve spoji, uzme 30 KM, bar je tako bilo kad sam ja ugradjivao. Kod mene je brzina bila 512/64, ali nedavno je pincom povecao sve brzine, tako da je sad 2048/256 mislim, a pretplata manja. A ova klauzula fair use za flat nije nigdje tocno definirana, ali ja sam jednom skidao 25 GB u komadu i nisam dobio ni upozorenje i nisu me iskljucili... Problem je sto nije bas stabilna veze, cesto se dogodi da im nestane struje na odasiljacu, ili neki problemi, uglavnom ja jos nisam upoznao nikog tko je u potpunosti zadovoljan s WIC internetom. Kad je sve ok onda radi na punoj brzini, ali problem je sto cesto sve ne radi kako treba ili ne radi uopce. Ali s obzirom da HT mostar ne nudi koliko znam flat, to je jedina alternativa.
92% tinejdžera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Satellite pro a300 1gt
17 godina
protjeran
autorov komentar
Ramo kaže...
Insomnija kaže...
Hell Rider kaže...
Insomnija kaže...

Unaprijed hvala!!!

Evo link pa vidite sami:

Dodje ti njihov serviser, montira ti antenu, sve spoji, uzme 30 KM, bar je tako bilo kad sam ja ugradjivao. Kod mene je brzina bila 512/64, ali nedavno je pincom povecao sve brzine, tako da je sad 2048/256 mislim, a pretplata manja. A ova klauzula fair use za flat nije nigdje tocno definirana, ali ja sam jednom skidao 25 GB u komadu i nisam dobio ni upozorenje i nisu me iskljucili... Problem je sto nije bas stabilna veze, cesto se dogodi da im nestane struje na odasiljacu, ili neki problemi, uglavnom ja jos nisam upoznao nikog tko je u potpunosti zadovoljan s WIC internetom. Kad je sve ok onda radi na punoj brzini, ali problem je sto cesto sve ne radi kako treba ili ne radi uopce. Ali s obzirom da HT mostar ne nudi koliko znam flat, to je jedina alternativa.
 Koliko često im se to događa da ne radi??? 1,2,3 puta u godini / mjesecu / tjednu???  I da li si ti zadovoljan sa jačinom signala (koja ti je antena 2,4 ili 5,0 GHz?), brzinom downloada i svime ostalim, osim te nestabilnosti veze? 

Da li možeš ikako prekoračiti cijenu paketa (ti 29KM?) npr. ako im prevelik download uradiš i upozore te ?? I šta je ograničenje kod njih (smanjenje brzine ili isključenje za taj mjesec)?

Šta mi preporučaš da činim od ova 3 navedena paketa????

OPROSTI stvarno zbog ovliko pitanja, ali trebaju mi informacije da se ne zaj.... s time !!!

Hvala ti unaprjed na trudu!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2008 4:11 (Insomnija).
17 godina
neaktivan

nemam osobnog iskustva s wicom, al koliko sam čuo ne može proći dan da ti veza ne pukne, pa se ne možeš spojit bar pola sata i tako to...i ja sam osobno dosta razmišljao o tome, ali ipak sam ostao na ht-u.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
autorov komentar
dado2 kaže...

nemam osobnog iskustva s wicom, al koliko sam čuo ne može proći dan da ti veza ne pukne, pa se ne možeš spojit bar pola sata i tako to...i ja sam osobno dosta razmišljao o tome, ali ipak sam ostao na ht-u.

Koji paket koristiš???
17 godina

Nemrem vjerovat da se PRODAJE pristup netu kroz takvu tehnologiju. Bio sam aktivan clan jedne WiFi udruge i dobro znam koliko je nepouzdana komunikacija a/b/g standardima na otvorenom. Dovoljno je da nedje u blizini rukne grom i mos se pozdravit s komunikacijom iducih par sati dok se ne pokrpa oprema. Jednostavno, tehnologija nije zamisljena za takvo nesto na industrijskoj razini.

... ...sine spe

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nemogu se sloziti s tobom.

Vec 6 mjeseci se koristim WiMax uslugom i niti jedan sekund nisam imao problema sa konekcijom a vremenskih ne(prilika) je bilo svih vrsta.

17 godina
Fidel kaže...

Nemogu se sloziti s tobom.

Vec 6 mjeseci se koristim WiMax uslugom i niti jedan sekund nisam imao problema sa konekcijom a vremenskih ne(prilika) je bilo svih vrsta.

Fidel,
I sam bi htio WiMAX uslugu jer mi nis ostalo nije dostupno al moram se strpiti da pokriju Zagreb. Medjutim, ovdje govorimo o 802.16d i 802.16e standardima koji  imaju potpuno drukciju filozofiju nego a/b/g standardi. WiMAX za razliku od Wi-Fia radi na licenciranom frekvencijskom sperktru, potpuno je preuredjen QoS, a i cinjenica da funkcionira u "pokretu" dovoljno govori.
... ...sine spe
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice