TUT Wireless internet, sve sto trebate znat P&O

poruka: 221
|
čitano: 108.806
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: TUT Wireless internet, sve sto trebate znat P&
lovator1973 kaže...

Pozdrav forumaši...

Moj "slučaj":

Susjed mi flat.
On se nalazi (cca) 150 m zračne linije.
Htio bi se spojiti na njegov (Wi-Fi) router (tako dijelimo troškove).
Trenutno vidim njegov router, ali mi je signal (jako) loš.
Pitanje: koji uređaj preporučate (znači mora imati funkciju AP-a i da ja odmah dalje "šeram" signal po kući) ?

Hvala

P.S. kolko vidim, ne preporučate jeftine kineze.

npr.

http://www.dealextreme.com/p/360000n-3800mw-802-11b-g-150mbps-usb-2-0-wifi-wireless-network-adapter-90110

Da li bi bilo dosta ubosti:

Access point D-Link DAP-1160

investiraj u mrežni switchi jaku wirelesku...s wireleskom dobivaš bolji signal i brži net a na računalu postavi connection sharing(i naravno spoji komp na switch) na wireless connection i onda tko treba net spoji se na switch i ima net...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 / - / beta.bassfeverfm.com - / http://www.universe-hosting.com/
14 godina
neaktivan
@Bulldozer, budem jos dodatno sredio kad uhvatim vremena, dodao wps probijanje i tako.
Drago mi je vidit da su se ukljucili jos neki 'znalci' jer sam trenutno u nevidenoji guzvi, medu ostalom ja i tnakir radimo na 64km dugom wifi linku, ludost!
TD za glupost
14 godina
Laxarus kaže...
@Bulldozer, budem jos dodatno sredio kad uhvatim vremena, dodao wps probijanje i tako.
Drago mi je vidit da su se ukljucili jos neki 'znalci' jer sam trenutno u nevidenoji guzvi, medu ostalom ja i tnakir radimo na 64km dugom wifi linku, ludost!

nikako ludost samo trebate dosta jake antene da se "hvatate",kod mene je bila stuacija da su povezali jedno mjesto i grad (oko 25 km zračne linije) sa dvije antene jačine oko 25db čini mi se... Signal quality dvije one zelene crte i brzina linka 36 megabita. Tako da vjerujem da ćete uspjet samo trebate vrlo pomno sve razradit i nabavit opremu.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 / - / beta.bassfeverfm.com - / http://www.universe-hosting.com/
14 godina
neaktivan
Nije nam problem oprema, vec repetitor kojeg moramo postavit da bi imali opticku vidljivost, bez nje nema 5Ghz linka..
Cijena celicnog tornja je 10.000eu (sam toranj, dozvola, ograda, solarne ploce, ZEMLJISTE). Jos na sve to dodajte balkansku selj*acinu, aka vlasnika zemljista di treba ic repetitor, koji trazi bolesno visoke pare jer zna da vam nema druge lokacije...
A bila je lol scena kad sam od amisa zatrazio opticki prikljucak na njihovom krovu, no pristali su.
Ovakvo dovlacenje neta iz zagreba radimo iz razloga sto se u brdima kraj slo granice gradi jedan turisticki centar a nigdje u krugu 10km nema ni t-hitler bakrene parice.
TD za glupost
13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
dj_renny kaže...

investiraj u mrežni switchi jaku wirelesku...s wireleskom dobivaš bolji signal i brži net a na računalu postavi connection sharing(i naravno spoji komp na switch) na wireless connection i onda tko treba net spoji se na switch i ima net...

Ali u tom slučaju comp treba stalo raditi.

Pa zar nema nekakvo jednostavnije rješenje. Npr. "kutija" koja bi lovila signal (znači, bila bi AP) i odmah slala wi-fi signal dalje po kući (znači, bila bi kao "repiter")?

Uključim to i imam po kući Internet.

14 godina
lovator1973 kaže...
dj_renny kaže...

Ali u tom slučaju comp treba stalo raditi.

Pa zar nema nekakvo jednostavnije rješenje. Npr. "kutija" koja bi lovila signal (znači, bila bi AP) i odmah slala wi-fi signal dalje po kući (znači, bila bi kao "repiter")?

Uključim to i imam po kući Internet.

to je jedina mana...u principu možeš ti postaviti neki Router na WDS(wireless distribution system) samo budući da je tebi slab signal tom routeru će biti još slabiji tako da nemaš korsiti od toga...

14 godina
neaktivan
lovator, fulao si cijelu stvar kad si modem postavio na jedan kraj kuce umjesto u sredinu, da ravnomjerno rasporedi signal svuda oko sebe i svi krajevi kuce budu jednako udaljeni.
TD za glupost
14 godina
neaktivan
ignoriraj gornji post, trebas 3 AP-a sa izmjenjivim antenama, jednog (ap1) spojis kod susjeda i sa nekom usmjerenom antenom uperis signal prema sebi, drugi (ap2) isto tako kod sebe uperis prema susjedu te treci (ap3) (za ovaj omni antenu) spojis u ap2 ako hoces imat wifi u kuci, jer ap1 i ap2 su strogo usmjereni i ne dijele signal okolo.
TD za glupost
14 godina
Laxarus kaže...
ignoriraj gornji post, trebas 3 AP-a sa izmjenjivim antenama, jednog (ap1) spojis kod susjeda i sa nekom usmjerenom antenom uperis signal prema sebi, drugi (ap2) isto tako kod sebe uperis prema susjedu te treci (ap3) (za ovaj omni antenu) spojis u ap2 ako hoces imat wifi u kuci, jer ap1 i ap2 su strogo usmjereni i ne dijele signal okolo.

mana ovog setup-a je možda malo veći ping i veliki financijski izdaci pa ti vidi iplatit li se...

13 godina

Da li stvarno treba i kod njega AP?

Danas sam mjerio brzinu (spojio sam se samo sa laptopom) i bila je 3.5-3.6 Mb/s.

Znači, bez nekakve dodatne antene, brzina SUPER!

Naravno, laptop je bio u sobi koja je usmjerena prema njegovoj kući (imam optičku vidljivost sa prostorijom u kojoj je router).

{#}

On kod sebe doma ima cca 3.7 Mb/s.

Da li bi se sada moglo to nekako "jednostavnije" riješiti?

14 godina
neaktivan
a sta ne kazes nego nas tu vuces ko da ti je brzina 50Kbs.. stavi jedan ap u tu sobu i mir, sam si sebi odgovorio..
TD za glupost
13 godina
Laxarus kaže...
a sta ne kazes nego nas tu vuces ko da ti je brzina 50Kbs.. stavi jedan ap u tu sobu i mir, sam si sebi odgovorio..

Nije mi bila zezati vas.

Neki dan mu je promijenjen router i od tad im takav signal.

Prije je signal bio loš.

Laxarus, veliš da stavim jedna AP.

Da li taj AP samo lovi susjedov signal ili može ga odmah i šerati po mojoj kući?

13 godina

Da li mi je ovo dosta:

http://www.svijet-medija.hr/p/EW-7228APn-Acces-PointRange-ExtenderWireless/30255/

Stavim ga u repeater mod i to je to?

0 0 hvala 0
14 godina
lovator1973 kaže...

Da li mi je ovo dosta:

http://www.svijet-medija.hr/p/EW-7228APn-Acces-PointRange-ExtenderWireless/30255/

Stavim ga u repeater mod i to je to?

nikako ne uzimaj taj...ima ga frend i sranje je antena je preslaba

14 godina

imam airlive WL-5460 AP viska...odlican je za repeater mod...samo izgubio sam onu njegovu malu antenu iza...pa ako neko oce dogovorit cemo se

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Može se to naknadno kupiti?

14 godina

naravno...mozes staviti bilo koju drugu antenu...primjerice ja sam na tom ruteru koristio jednu veliku antenu od 14 db...zato i jesam negdje izgubio tu njegovu malu crnu

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 19:25 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
da, lovit ce ti i dijelit po kuci istovremeno, imas u ADM omni antenu od 10dbi za 79kn, samo ju zasarafis gore, i drzi ju uspravno, vertikalno, te nemoji kupit neku usmjerenu.
TD za glupost
17 godina
Ta omnica tesko da ima 10dB.
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nije ona ni tako mala kao sto izgleda na slici, no dB vise ili manje mu nece cinit nikakvu razliku za po doma.
TD za glupost
14 godina

Evo jedan TUT vezan uz sigurnost wireless-a.

http://www.bug.hr/forum/topic/mrezni-softver/reaver-13/135892.aspx

13 godina
protjeran

Bok!!! Poštovanje! Koju karticu kupiti. Treba mi što veći domet, mogućnost stavljanja vanjske antene i BT kompatibilnost....

1.Wireless Adapter USB AirLive WL-1700USB, Long Range 11G, 5dBi Dipole Antenna

2. kasens-990000g-2000mw-2-antene-10-5-dbi-realtek-8187

3. kasens-g5000-2000mw-10dbi-antena-usb-wireless-adapter

4. Alfa 2000mw AWUSO36NHR

5. alfa 1000 mw AWUSO36H

i naravno zbog kojih razloga baš da tu uzmem....  Hvala unaprijed!!!  {#}

the quieter you become the more you are able to hear
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 13:03 (MirkoXXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
1.Wireless Adapter USB
AirLive WL-1700USB, Long Range 11G.
Jedina od navedenih koja nije kinesko smece, a iste je ako ne i bolje snage od ostalih, no vecu ulogu ti igra antena koju ces stavit gore.
TD za glupost
14 godina
neaktivan
1.Wireless Adapter USB
AirLive WL-1700USB, Long Range 11G.
Jedina od navedenih koja nije kinesko smece, a iste je ako ne i bolje snage od ostalih, no vecu ulogu ti igra antena koju ces stavit gore.
TD za glupost
13 godina
protjeran

Kupiš neku panelku i to je to :D

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
eto hvala ljudi, ima li kakva preporuka za jeftin kabel za tu istu - 10-15m i neku dobru antenu - može i vanjska, samo da nije preusmjerena - da ima što veći kut hvatanja mreža???? ako može i link za kupnju - plaća mi je 16-og pa vam javim kak je završilo...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ti bi stavljao 15m antenskog kabla??? Samo cu ti rec sretno!
TD za glupost
14 godina
Ja sam 2m tog kabla platio 100 kn...i ne valja ti kad je predugacak
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Aha - nisam znao da duljina kabla bitno utjeće na kvalitetu signala. Mislio sam da je to onak ko sa TV kablom. Je li onak 5m okay!!!! ima neki na njuškalu za 79kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice