T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.123.806
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: T-Com Internet
Gofonja kaže...

pozz

Prije sam imao 2 rutera, siemens i neki stariji zte i sada sam dobio novog ZXDSL 931VII V4.0 jer sam zatražio da mi uključe vdsl jer je moguć.

I sad ne mogu vidjet nigdje na ruteru tehničke podatke moje linije kao što su: download, upload, line attenuation, noise margin i to a na prošlima sam mogao.

Pa vas pitam gdje to mogu vidjeti na ovom ruteru jer sam sve pogledao i nigdje ti podaci?

lp :)

Logiraš se kao administrator ovako:

Username: administrator
Password: !tc0Mht + taj serijski broj (D-SN) što ti piše na ruteru npr. !tc0MhtZTEEGD3YMDXXXXX

I onda ideš na Internet -> Status -> DSL Link Information

10 godina
.delboy kaže...
froxie24 kaže...

Pa s obzirom da ostali operatori vjerojatno u tim područjima neće kratiti petlju iskreno mislim da tko želi veće brzine a udaljen je od cenmtrale više od 800m će morati prijeći u HT koji će istim korisnicima zbog skračivanja petlje moći ponuditi veće brzine. Nema HT polako vraća vlast a Vipnet ga slijedi u stopu. Kao da gledam HDZ i SDP. :)

Ostali operateri isto mogu preko ht fttc dslam-a nuditi veće brzine kao i ht, samo se ull korisnik onda na njega prebaci i u bijeloj zoni je što se tiče cijenika.

Ok to sam skužio, primjerice ja koji sam sad u iskonovoj "narančastoj" zoni ma što god to značilo kad bude izgrađen HT-ov FTTC bit ću prebačen u bijelu morat ću potpisati novi ugovor i mijenjati ruter pošto vjerojatno HT uz FTTC kreće sa VDSL vectoringom. Iako mi malo to nejasno. Znaći sad sam Iskonov VDSL korisnik i kad bude izgrađen HT-FTTC i budu rezali kablove automatski ću biti prebaćen na ULL?  

EDIT:Sam ću si odgovoriti na gornje pitanje. Ja jesam sad na ULL-u tj. ostat ću i dalje na ULL-u kad se izradi HT FTTC. E sad ono što je Amfitrob postavio pitanje hoće li naknadno HT sam prebacivati iskon ull korisnike na fttc bitstream ili će to korisnici sami morati tražiti to će se naknadno saznati.  Ukratko ULL =(Izdvojeni pristup lokalnoj petlji označava vlastitu infrastrukturu alternativnih operatora na centrali.)

"Da oda postaje bitstream i cije a je veca.
I nije samo do switcha, kad je bitstream, sav promet ide do HT cora, tek onda interna infrastruktura"

Pa ugl. da mislim to je logički jer prebacivanjem korisnika na bitstream drugi operater više ne može koristiti svoju opremu u centrali. 

Morat ću sad malo proštudirati topologiju mreža u RH puno toga me zanima a nemam baš informacija. Ništan nema druge nego kopati po netu. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 8:47 (froxie24).
13 godina
neaktivan
ULL, centrala od operatera, koja se spaja na HT MDF i ide dalje na postojece bakrene parice.
Optika do ULL-a je HT, ali je iznajmljeni vod kojo propusta sav promet do određenog operatora.
Bitstream, HT DSLAM, HT AGREGACIJA, HT CORE, tek tu se promet po određenim vlanovima pici prema operateru i nazad.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
T-Com Internet

Da li su još nekome zaračunali dodatne pakete ? Meni jesu 3 GB prometa nekih 49 kn+pdv

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

PC STRUCNJAK. Jel se to nama u Pozegi smijesi g.fast u iducih godinu-dvije? Koliko bi mogli navuci mi koji imamo turbo 50 bez problema preko g-fast?

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 18:38 (Clarkec).
13 godina
neaktivan
To ni onaj gore nezna sta se kome smjesi, g fast inace je zabiljes samo za stambene zgrade di petlja ne prelazi 100 m.
I na tom se i testira, kako se nebi kabliralo po zgradi optikom.
10 godina
ako je parica duljine ispod 120m mislim da može do 500mbps sigurno.
Tako je barem optima izmjerila u svojem pilot projektu.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Dobio sam modem za vdsl i zanima me da li moram koristiti razdjelnik ili ne
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Razdjelnik vjerojatno koristis zbog telefona? Jedan kraj iz uticnice u splitter, od tamo jedan u ruter, a drugi u telefon? Ne treba ti više. Sad telefon spajaš u Voip port na routeru.
12 godina
neaktivan

Znači na starom routeru sam spojio bez razdjelinka internet i radi a kada sam priklučio na novi zte nema interneta stari router je adb

15 godina
T-Com Internet

Padobransko pitanje... Trebao bih provući 10-15 m kabela od telefonske utičnice u hodniku do dnevnoga gdje će biti router. Koji kabel kupiti? One tanašne što imaju po trgovinama ili se isplati ići kupiti nešto bolje (deblje?) pa krimpati sam?

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da vidiš kakvi sve horori od žica idu od centrale do tebe, brzo bi odustao od kupovine tih debljih i boljih. Nađi najjeftiniji tel. kabel i spoji.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
neaktivan
Na 10 m zaboravi flah kabel, znaci onaj tanki plosnati.
To je totalno neadekvatno za internet, pogotovo VDSL iznad neki 2 m.
Netreba sad kupovat nest skupo, super izolirano itd.
Najobicniji UTP CAT5e koji je jeftin je najbolji, sam pripazi da nije licnasti nego puni bakar. Lakse je za montazu
15 godina
PC - stručnjak kaže...
To je totalno neadekvatno za internet, pogotovo VDSL iznad neki 2 m.
Netreba sad kupovat nest skupo, super izolirano itd.
Najobicniji UTP CAT5e koji je jeftin je najbolji, sam pripazi da nije licnasti nego puni bakar. Lakse je za montazu

Ima toga za kupiti negdje sa već zakrimpanim RJ11? Nije mi baš zgodno tražiti kliješta za krimpanje...

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
9 godina
neaktivan
Ne znam ima li, ali na nekim mjestima npr. Chipoteka, ti oni zakrimpaju.
10 godina
PC - stručnjak kaže...

Dobro, ovisi koji je :)

Ovo imam po stanu razvedeno (nije od ovog prodavaca ovo sam samo ubacio prvi link iz searcha, al kad sam uzimao sam uzeo najjeftiniji), ima toga vise od 20m.

http://www.ebay.com/itm/10m-33ft-Long-Ultra-thin-FLAT-Network-Ethernet-Cat6a-UTP-Cable-RJ45-Lead-/172131237021?hash=item2813d23c9d:g:1NIAAOSwyjBW4-cA

Radi ki vurica. Svaki tehnicar u kuci prvo sto je rekao je da taj kabel nevalja :) Naravno, nakon sto su proveli svoj su vidjeli da ipak nije do kabela.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 0:00 (sandokan111).
13 godina
neaktivan
Ravno polezeni vodici u kabelu uvijek ce imati losija svojsta u kompletnom kabelu nego upredeni određenim korakom za sto manje smetnji na visim frekvencijama.
Flah kabel nikome ne preporucam, jer em je mizerno napravljen, em su vodići ravni.
Za VDSL, vrpca do 2m moze, sve iznad tog zna stvarat probleme.
10 godina
Zanimljivo ja imam 25m dug flah kabel provucen u stanu i nemam problema sa njim. Ono nikad nisam imao.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

PC - stručnjak 

Znaš i sam koliko metara ranžirke ide od porta preko HDFa gore na razdjeljnik.. 20-30metara, jel tako? Kako onda tih zadnjih 10m kod njega doma može na išta utjecati?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
10 godina
PC - stručnjak kaže...
Za VDSL, vrpca do 2m moze, sve iznad tog zna stvarat probleme.

Bit je u tipu kabela. Ako je kabel certificiran cat5e i iznad, on je itekako upreden, nemas straha :) To sto je flat apsolutno nista ne znaci.

13 godina
neaktivan
Ali ranzirka je upredena, je da nije nesto izolirana, al na "sigurnom" je.
Stvar je u tom samo da sam ja a i dosta nas u sukobu sa vodicima koji nisu upredeni.
Vec kad se radi nek se radi kak spada.
10 godina
wAlpha kaže...

Dovršena je migracija korisnika na VDSL. Sve koje su mislili migrirat, su migrirali. Sad je osnovna brzina svim korisnicima koji imaju VDSL mogućnost 20mbit, a za 10kn je nadogradnja na turbo 30/40/50.

Koliko sam skontao osnovna brzina svim korisnicima koji imaju VDSL je do 20mbit gratis.

Ako hoces turbo od 30mbit placas 10 kn.

Ne znam koliko ti je ovo tocno jer sam zvao T com i rekli su mi da ne dolazi do automatskog povecanja brzine koristenjem VDSL-a, ako si na to  

mislio u postu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 8:34 (lola25).
9 godina
neaktivan
lola25 kaže...
wAlpha kaže...

Dovršena je migracija korisnika na VDSL. Sve koje su mislili migrirat, su migrirali. Sad je osnovna brzina svim korisnicima koji imaju VDSL mogućnost 20mbit, a za 10kn je nadogradnja na turbo 30/40/50.

Koliko sam skontao osnovna brzina svim korisnicima koji imaju VDSL je do 20mbit gratis.

Ako hoces turbo od 30mbit placas 10 kn.

Ne znam koliko ti je ovo tocno jer sam zvao T com i rekli su mi da ne dolazi do automatskog povecanja brzine koristenjem VDSL-a, ako si na to  

mislio u postu.

Ako imaš vdsl mogućnost, 20 ti je besplatno, za 10kn nadograđuješ na 30, 40 ili 50.

Ako nemaš vdsl mogućnosti, 2-4mbit ti je besplatno, za 10kn nadogradnja na 10.

17 godina
odjavljen
T-Com Internet

čekaj malo,ja imam ovaj max2 paket i vidim sad da su povećali brzinu na 20mbit/s....ja i dalje imam 4mbit/s...jel to znači da mi tehnički nije moguće isporućit veće brzine...imam običnu bakar vezu,kaj nebi mogle veće brzine? da pitam t-com jel mi mogu sredit veću brzinu?

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Naravno da moras pitat t-com, necemo ti mi povecat brzinu.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
odjavljen
djigibao kaže...
Naravno da moras pitat t-com, necemo ti mi povecat brzinu.

evo jesam,ništa,nemogu mi isporučit ni opciju turbo10 za 5-10mbit...

10 godina

Imam mogučnost do 40 Mbit/s (tako su mi rekli) al meni je i dalje brzina 4 Mbit/s. Inace sam pod ug.obvezom, možda zato nema promjene brzine..

Rekli su mi da zamjena rutera ( sad imam taj za VSDL) ne utjece na promjenu brzine.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2016 9:20 (lola25).
10 godina
lola25 kaže...

Imam mogučnost do 40 Mbit/s (tako su mi rekli) al meni je i dalje brzina 4 Mbit/s. Inace sam pod ug.obvezom, možda zato nema promjene brzine..

Rekli su mi da zamjena rutera ( sad imam taj za VSDL) ne utjece na promjenu brzine.

UO ne bi trebalo utjecat na to. JEsi li zatrazio povecanje? Mozda ti nisu promjenili profil jos, ako si zatrazio. Zovni ponovno i vidi sto kazu.

17 godina
odjavljen
T-Com Internet

Jel mogu od t-coma trazit da mi se napravi mini centrala kako bi mogao imat vecu brzinu od 4mbits? Postojeca centrala je vjerojatno daleka nekih 2km i vise...koliko su to veliki radovi i sta je potrebno napravit?

Optika nevjerujem da ce doc ikad...ali neznam...kad ih pitam za ovo moje podrucje odgovor je uvijek kako rade na infrastrukturi po svuda u hr kako bi svi imali brzi internet...bla...bla...itd....ali nista konkretno ne kazu....

Sta inace sve treba za optiku?

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Možeš ti njih svašta tražiti ali oni neće prstom mrdnuti ako se ne isplati. Taman posla radi tebe dizati cijelu centralu. Možda ako skupiš dovoljno potpisa od susjeda (da će sigurno uzeti na ugovor 2 godine) tipa 50ak ljudi, to će možda i napraviti. Sve ispod - neisplativo.

Za optiku treba optički kabel i odgovarajuća oprema u centrali (a to ima sigurno preko 90% novijih centrala, samo one prastare po selima gdje je uglavnom POTS nemaju). Kabel mora ići do svake kuće/zgrade ili do "mini centrale", kako ti kažeš i onda dalje bakrom do korisnika (last mile ili FTTN/C).

P.S. Tebi bi doduše trebalo presjeć kablove da više ne možeš na net...

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2016 10:59 (Sum_of_all_fears).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice