T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.110.058
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
T-Com Internet

Da, tebi se preklapaju adsl/vdsl brzine, ali i dalje po vdslu mozes imat vise od 10. Zasto to nisu ukljucili e to je sad pitanje. I po adslu ti je max 16, ne 10, iako po profilima dostupnima u tcoma nemozes na takvu liniju vise od 10, tako da je to to po adslu. Al po vdslu bi mogli ukljucit turbo 20, pa bi bilo nekakvih 15 barem.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: T-Com Internet
sandokan111 kaže...

Da, tebi se preklapaju adsl/vdsl brzine, ali i dalje po vdslu mozes imat vise od 10. Zasto to nisu ukljucili e to je sad pitanje. I po adslu ti je max 16, ne 10, iako po profilima dostupnima u tcoma nemozes na takvu liniju vise od 10, tako da je to to po adslu. Al po vdslu bi mogli ukljucit turbo 20, pa bi bilo nekakvih 15 barem.

Koje vrijednosti s liste su ustvati bitne kod procjene dal može ili ne. I vidim da su mi neke danas ujutro veće nego jučer kad sam radio screenshot.

Uglavnom, rekao mi je i kolega PC-stručnjak da je vjerojatno problem u tome što su svi sposobni u podršci na godišnjem :D. Informirat ću se ponovno za koji mjesec da vidim dal može veća brzina.

Btw, da li netko zna na koji način je najlakše promijeniti vlasnika linije? Mora li se baš ići u T-centar? Prebacio bih sa staroga na sebe jer ovako samo imam dodatne gnjavaže zbog toga, ali ne bih ga baš vukao sa sobom u T-centar ako nije nužno potrebno.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
10 godina
Hexfire kaže...

Koje vrijednosti s liste su ustvati bitne kod procjene dal može ili ne.

Btw, da li netko zna na koji način je najlakše promijeniti vlasnika linije? Mora li se baš ići u T-centar? Prebacio bih sa staroga na sebe jer ovako samo imam dodatne gnjavaže zbog toga, ali ne bih ga baš vukao sa sobom u T-centar ako nije nužno potrebno.

Bitna ti je atenuacija, maksimala trenutna i margina i onda na osnovu toga mozes procjenit.

Ako ces mjenjat vlasnika, zovni prodajnog predstavnika jer onda se vodis kao "novi korisnik" pa ti moze neke bolje ponude dat cak i ako si jos pod ugovorom. Tako je bilo mom susjedu, i meni, samo meni je istekao ugovor bio pa nisam morao nista mjenjat.

9 godina
neaktivan
Hexfire kaže...
sandokan111 kaže...

Koje vrijednosti s liste su ustvati bitne kod procjene dal može ili ne. I vidim da su mi neke danas ujutro veće nego jučer kad sam radio screenshot.

Uglavnom, rekao mi je i kolega PC-stručnjak da je vjerojatno problem u tome što su svi sposobni u podršci na godišnjem :D. Informirat ću se ponovno za koji mjesec da vidim dal može veća brzina.

Pa da, svi seniori su po godišnjima, ako ih i ima onda sjede uz nove agente ili obavljaju neku administraciju pa se ne javljaju osim ako bude incident neki pa se stvori gužva.

Za prijenos vlasništva moraš u tcentar i pazi da nakon odrade zahtjeva promjeniš adsl username za spajanje na net u router,u jer ti se po starom ukida flat pa bi mogao nabiti račun.

14 godina
wAlpha kaže...

Za prijenos vlasništva moraš u tcentar i pazi da nakon odrade zahtjeva promjeniš adsl username za spajanje na net u router,u jer ti se po starom ukida flat pa bi mogao nabiti račun.

Ali moramo baš oboje ili mogu od starog uzeti osobnu ili potpisanu izjavu, šta već? A ovo drugo mi je skroz čudno. Logična pretpostavka mi je da na slijedećem računu samo piše moje ime i to je to, a ne da mi zbrljaju nešto po pitanju vrste usluge koju koristim. Baš mi je svejedno koja će biti šifra.

Ovako stanje je danas.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina
neaktivan
Kolega HEXFIRE je tocno 1283 m kabela od centrale, to su mjerenja iz samog sustava koji je poprilicno tocan. Na cemu se da gurat 20 Mbita bez greske, vjerojatno ce trebat malo spojeve obnovit.
A ovo sto se mu je desilo s prelaskom na 20 Mbita je cisti prikaz da su strucni ljudi na GO, a studneti nazalost nemaju znanja da otkriju gdje je zajeb. Pa je bilo lakse covijeka vratit na 10 i to mu jos pametnjakovici pustili 8 Mbita profil. Cisti dokaz da nemaju pojma sta rade.
Sustav je dosta pametan da uopce neda aktivirat turbo brzinu ako je udaljenost pre velika.
Ima slucajeva di udaljenost ne postoji unesena pa onda sustav neda aktivirat nista.
A to opet mogu popravit samo oni koji znaju di se to popravi, a studenti nikako.
Zato svi cekajte 9-10 mj dok se vrate svi s GO pa navali narode.
Sad ce te samo vise bit bez neta nego da se nesto rijesi ako automatika zajebe stvari.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
neaktivan
HEXFIRE zte u tvom slucaju, pokazuje 2.5 dB vece gusenje nego sto je na DSLMu, sto je standard kod kineza. Hehehe
16 godina
moderator
T-Com Internet

Meni opet ne ide preko 20,iako uredno pise da su pustili 29 omg.

@pc-stručnjak to su i meni govorili,da automatika ne dopušta da mi stave turbo 30,bez obzira kaj je godinu dana sve radilo na turbo 30

سمندری ڈاکو
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Kolega HEXFIRE je tocno 1283 m kabela od centrale, to su mjerenja iz samog sustava koji je poprilicno tocan. Na cemu se da gurat 20 Mbita bez greske, vjerojatno ce trebat malo spojeve obnovit.
A ovo sto se mu je desilo s prelaskom na 20 Mbita je cisti prikaz da su strucni ljudi na GO, a studneti nazalost nemaju znanja da otkriju gdje je zajeb. Pa je bilo lakse covijeka vratit na 10 i to mu jos pametnjakovici pustili 8 Mbita profil. Cisti dokaz da nemaju pojma sta rade.
Sustav je dosta pametan da uopce neda aktivirat turbo brzinu ako je udaljenost pre velika.
Ima slucajeva di udaljenost ne postoji unesena pa onda sustav neda aktivirat nista.
A to opet mogu popravit samo oni koji znaju di se to popravi, a studenti nikako.
Zato svi cekajte 9-10 mj dok se vrate svi s GO pa navali narode.
Sad ce te samo vise bit bez neta nego da se nesto rijesi ako automatika zajebe stvari.

Od kad u SMC rade studenti? Podrška ne može niti smije mjenjat profile...

10 godina
PC - stručnjak kaže...

Onda mu je max po adslu jos gori. Ako ne postelaju spojeve nece bit 20, iako da, po toj duljini u sustavu mora moc 20.

pirat kaže...

Meni opet ne ide preko 20,iako uredno pise da su pustili 29 omg.

Spojen si zicno? Ako jesi i pusten ti je veci profil a brzina ti ne prolazi 20 (znaci manje od profila kojeg imas) i nemas HD paket televizije da ti uzima tih ~9mbita onda te netko na portu ogranicio.

10 godina
protjeran

Jeli netko uspio naci kako qos radi u zte 931vii ruteru? Pokusavam naci vec 2 godine medutim nitko nema pojma. tcom nedava support niti ima uopce pojma sto davaju korisnicima, a kamoli kako radi. Znaju samo restartat liniju i to je to -.-

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2016 11:34 (Kresimir4).
16 godina
odjavljen

QoS je već podešen i zaključan. Prioriteti su bili internet - tel - maxtv.

Zašto ti treba?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
10 godina
protjeran

Pa par stvari.

1. Smart tv mi uzima 3mb, a nitko nista negleda preko youtubea (gledamo maxtv), rijetko youtube.

2. Nekad se gleda youtube preko laptopa pa mi se podigne ping za poludit, to bi ogranicio (ja imam pc, a preko laptopa se nekad gledaju youtube klipovi)

16 godina
moderator
sandokan111 kaže..

Spojen si zicno? Ako jesi i pusten ti je veci profil a brzina ti ne prolazi 20 (znaci manje od profila kojeg imas) i nemas HD paket televizije da ti uzima tih ~9mbita onda te netko na portu ogranicio.

Wireless,al probao i žicno i isto ne prelazi 20.

Zvao sam opet tehničara u k•rac.

Neznam zašto bi me ograničavali kad je od 10-50 sve ista cijena.

سمندری ڈاکو
10 godina
neaktivan

Ako si na 2.4Ghz netu preko wirelessa, neće ti prelaziti 25Mbits vjerovatno, do 30 max će ići. Za iskoristiti punu brzinu prebaci na 5G, samo što se onda nećeš moći mobitelima spojit na router.

Što se tiče samog variranja brzine ako si spojen žično onda utječe na to ili uređaji koji su spojeni na router pa skidaju neš ili te je** t-com.

16 godina
odjavljen
Kresimir4 kaže...

Pa par stvari.

1. Smart tv mi uzima 3mb, a nitko nista negleda preko youtubea (gledamo maxtv), rijetko youtube.

2. Nekad se gleda youtube preko laptopa pa mi se podigne ping za poludit, to bi ogranicio (ja imam pc, a preko laptopa se nekad gledaju youtube klipovi)

Onda zaboravi na QoS u njhovom routeru. Neće ti pomoć, to ne možeš nikako podesit.

Treba ti normalan router u bridge modu. Mikrotik, netgear, linksys...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
neaktivan
Da u HT SMC-u rade studenti uz stalno zaposlene i to neko vrijeme.
10 godina
Kresimir4 kaže...

Kakav smart ti uzima 3mb? Ako ti tv sam povlaci promet bez da ista radis samo zato jer je "smart" onda ocito nesto nevalja s tim tvom. Osim ako pod tih 3mb nisi vidio da ti vuce IPTV, onda to nema veze s smartom, a mozda ti je prikazano da "tv" to vuce (ako si mjerio cime vec).

10 godina
protjeran
sandokan111 kaže...
Kresimir4 kaže...

Kakav smart ti uzima 3mb? Ako ti tv sam povlaci promet bez da ista radis samo zato jer je "smart" onda ocito nesto nevalja s tim tvom. Osim ako pod tih 3mb nisi vidio da ti vuce IPTV, onda to nema veze s smartom, a mozda ti je prikazano da "tv" to vuce (ako si mjerio cime vec).

Pa da ti iskreno recem neznam, znaci nitko nije doma koristio internet, televizija na MAXTVu, mjerim brzinu i kaze 28mb, a bila 31mb. I ja restartao wifi, a posto tada na wifiju nitko nije bio osim TVa znaci obican disable-save-enable-save i kad je bio disable izmjerim brzinu 31mb -.- Sto on vuce ja iskreno nemam blage veze i ne nitko nije provalio u wifi znam kako to gledat, a ja na kompu nusta nisam skidao i mjerio sam preko speedtest i speedtest tcom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2016 21:08 (Kresimir4).
10 godina
Kresimir4 kaže...

Pa da ti iskreno recem neznam, znaci nitko nije doma koristio internet, televizija na MAXTVu, mjerim brzinu i kaze 28mb, a bila 31mb. I ja restartao wifi, a posto tada na wifiju nitko nije bio osim TVa znaci obican disable-save-enable-save i kad je bio disable izmjerim brzinu 31mb -.- Sto on vuce ja iskreno nemam blage veze i ne nitko nije provalio u wifi znam kako to gledat, a ja na kompu nusta nisam skidao i mjerio sam preko speedtest i speedtest tcom.

Nisam bas najbolje shvatio sta si pokusao objasnit. Al ovo mi izgleda kao dosta "nereferentno" mjerenje. Za pocetak, iskljuci Wifi kompletno, ugasi STB i testiraj na kompu brzinu kad si spojen zicom (i cijelo vrijeme ostavi komp spojen zicom). Nakon toga, ukljuci WiFi, ukljuci taj tv, ostavi STB ugasen, provjeri u routeru da je samo tv spojen na wifi i tvoj komp, i izmjeri onda brzinu. Ako imas pad brzine tad, onda ti tv uzima pa dalje testiraj, ako nemas, nije tv. Nakon toga ukljuci STB, izgasi WiFi, i onda izmjeri. Ako u sva 3 mjerenja bude isto, a s ukljucenim STBom manje za ~4mbita, onda ti je sve ok.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2016 23:27 (sandokan111).
15 godina
T-Com Internet

Ih! Daleko smo mi od prave europe! Dapače, sviće novi "region"! Evo, mene oderali preko DHL-a (također DE) da ne mogu doći k sebi!!! I?! Pogni glavu, plati, šuti i vozi dalje. Eto. Zbilje hrvatskih bespuća, jel'!

0 0 hvala 0
15 godina
Jehonan kaže...

Ih! Daleko smo mi od prave europe! Dapače, sviće novi "region"! Evo, mene oderali preko DHL-a (također DE) da ne mogu doći k sebi!!! I?! Pogni glavu, plati, šuti i vozi dalje. Eto. Zbilje hrvatskih bespuća, jel'!

prema digitalnoj agendi za europu do 2020. minimalna brzina interneta mora biti 30 mbita/s:

Izrada Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima u HAKOM-u je započela još 2010., a 2012. je proveden prvi natječaj za dodjelu potpora od njih ukupno sedam. Sve isplate potpora uslijedile su nakon provjere ispunjenosti uvjeta za isplatu iz ugovora, a završna kontrola HAKOM-ovih stručnjaka slijedi nakon podizanja brzine na minimalno 30 Mbit/s, čime će i ovaj dio Programa biti u cijelosti završen. Ostatak HAKOM-ovog Programa predstavljaju ostale sastavnice širokopojasnog sustava koji se na ovaj način želi razviti u ruralnim i ostalim područjima: društveno-korisne aplikacije koje financira HAKOM te potrebna sklopovska i računalna oprema za njihov rad.

izvor: hakom.hr

nemam za potpis
10 godina
neaktivan
T-Com Internet

Pozdrav,

T-com mi nije priznao žalbu za 6.mj. kada nisam imao interneta 10 dana zbog grmljavinskog nevremena kao i pola grada...

Dali je to u redu ili oni moraju snositi troškove?
Oni su dali rješenje da je greška bila u mojoj "kutiji", a ja znam da nije nego je poslije groma prestalo raditi...

Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
hak kaže...

Pozdrav,

T-com mi nije priznao žalbu za 6.mj. kada nisam imao interneta 10 dana zbog grmljavinskog nevremena kao i pola grada...

Dali je to u redu ili oni moraju snositi troškove?
Oni su dali rješenje da je greška bila u mojoj "kutiji", a ja znam da nije nego je poslije groma prestalo raditi...

Hvala

hakom

9 godina
Na HAKOM samo ako je rješenje drugostupanjskog prigovora. Ako je prvostupanjsko rješenje, velika je mogućnost da HAKOM odbije žalbu.
15 godina
Antoniio22 kaže...
Na HAKOM samo ako je rješenje drugostupanjskog prigovora. Ako je prvostupanjsko rješenje, velika je mogućnost da HAKOM odbije žalbu.

Zato se šalje bez obzira drugi prigovor jer ti je svejedno, ako ti odgovore negativno ideš dalje HAKOMu i čekaš njihovo riješenje, a ako ti odgovore pozitivno još bolje za tebe.

10 godina
neaktivan
T-Com Internet

Žalio sam se usmeno preko telefona i nisu me uopče obavijestili o rješenju nego sam zvao nakon mjesec dana i usmeno mi je rečeno da mi mogu prenijeti rješenje samo "usmeno" i da mi ga ne mogu poslati e-mailom i slično...

Da se žalim sada na rješenje putem e-maila?

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

hakom i gotovo, sve im reci sto je bilo u detalje i gotovo.

8 godina
neaktivan
Pozdrav.nova sam tu,jel ima neko da mi moze pomoc u vezi tp-linka?hvaaaalaaa

0 1 hvala 0
9 godina
Žalbe idu samo pismeno, a iz iskustva ti govorim da se s HAKOMom bez pismenog rješenja drugostupanjske žalbe nema smisla išta dogovarat ni od njih tražit rješenje.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice