Ih! Daleko smo mi od prave europe! Dapače, sviće novi "region"! Evo, mene oderali preko DHL-a (također DE) da ne mogu doći k sebi!!! I?! Pogni glavu, plati, šuti i vozi dalje. Eto. Zbilje hrvatskih bespuća, jel'!
prema digitalnoj agendi za europu do 2020. minimalna brzina interneta mora biti 30 mbita/s:
Izrada Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima u HAKOM-u je započela još 2010., a 2012. je proveden prvi natječaj za dodjelu potpora od njih ukupno sedam. Sve isplate potpora uslijedile su nakon provjere ispunjenosti uvjeta za isplatu iz ugovora, a završna kontrola HAKOM-ovih stručnjaka slijedi nakon podizanja brzine na minimalno 30 Mbit/s, čime će i ovaj dio Programa biti u cijelosti završen. Ostatak HAKOM-ovog Programa predstavljaju ostale sastavnice širokopojasnog sustava koji se na ovaj način želi razviti u ruralnim i ostalim područjima: društveno-korisne aplikacije koje financira HAKOM te potrebna sklopovska i računalna oprema za njihov rad.
izvor: hakom.hr
Meni je to sve nešto neobečavajuće. Barem što se tiće strane Vlade koja u ovog malo mandata se nije ni dotakla toga. Dao Bog da slijedeća bude aktivnija što se toga tiće u protivnom neće biti ništa od toga. Velik dio financija iz EU je obustavljen zbog nepravilnosti u projektima koje je Vlada RH predstavila Europskoj komisiji. Ukratko htjeli su smuljati i oprati novac ali Komisiju EU je hvala Bogu mudra.