T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.111.100
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: T-Com Internet
PC - stručnjak kaže...
Samo i iskljucivo samk oni koji slu blizu centrale se prisilno migriraju prvo na vdsl port, onda im se isporucuje modem postom ili salje ibavijest da ce doci tehnicar. Te se tom promjenom dobiva umijesti 4 Mbita 20 i to je za te korisnike minimalna brzina.

Svi ostali isto ko i do sad

Nije mi jasno to prisilno. Ti korisnici onda kao da nemaju izbora već moraju prihvatiti taj veći paket iako nije toliko ni skuplji ali opet zašto baš mora imati onaj kojem je dovoljno i 4mbps baš tih 20mbps?  

13 godina
neaktivan
Da prisilno, znaci prebaci te se na vdsl port, dostavi ruter, pusti 20 i to to.... I nije skuplje apsolutno nista, doslovno 4 mbita postaje 20, jer 20 postaje najniza brzina za te korisnike.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
neaktivan
Da pojasnim još......
Nemaju izbiro, a i glupo bilo da neko nezeli novi modem i brzinu.
Doslovno bakice dobiju 20 Mbita eto jer mogu.
Još tocnije, 20 mbita je osnova brzina koja je ekvivalent 4 mbita.
Odnosno 4 Mbita je osnovni paket za ADSL tehnologiju, 20 za VDSL, a promjena tehnologije ne uzrokuje dodatne troskove.
Ista stvar se s vdslom sad događa ko s voipom sto se radilo
9 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Da pojasnim još......
Odnosno 4 Mbita je osnovni paket za ADSL tehnologiju, 20 za VDSL, a promjena tehnologije ne uzrokuje dodatne troskove.

reci mi molim te ima li ovdje ikakve pomoci?
http://imgur.com/lkMOnsb

9 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Da pojasnim još......

Imaju izbor, zahtjev za migracijom se podnosi tek kada agent obavi kontrolni poziv s korisnikom koji tada ima priliku odbiti migraciju.

A sad im je fora da ljudi koji imaju aktivan taj turbo 20 - besplatni ne mogu iz određenog razloga isključiti uslugu na 6 mjeseci. 

14 godina
T-Com Internet

Jel tko primjetio da su mu povećali UL na ADSL-u?

Meni varira 850-950kbps zadnjih par dana. Plus pucanje veze svakih 10min

Sve to na onom osnovnom 4Mbps paketu plus Maxtv.

0 0 hvala 0
15 godina
Antropofob kaže...

Stavi slike iz routera da vidimo jeli sve u redu s marginama i ostalim.

14 godina
MacTheBig kaže...
Antropofob kaže...

Nije, zato i puca: SN Margin (Up/Down) [dB]:11,0 / 8,5

Nije mi jasno zašto su išli dizat upload ničim izazvani?

15 godina
Antropofob kaže...
MacTheBig kaže...
Antropofob kaže...

Nije, zato i puca: SN Margin (Up/Down) [dB]:11,0 / 8,5

Nije mi jasno zašto su išli dizat upload ničim izazvani?

Te margine su sasvim OK, i nevjerujem da ti zbog toga puca veza..

13 godina
neaktivan
Ko ima maxtv dignut mu je upload jer je integriran neka CISCO VQE (tako nekako) platforma koja vrsi neku kontrolu i ispravak iptv paketa kako bi maxtv raduo sa sto manje gresaka, a za to treba i veci upload.
14 godina
Evo sad se sinkronizirao na 700kbps i veza stabilna već 10 sati.
Rekao bih da ga ipak muči taj "visoki" upload jer čim se poluša spojiti iznad ovih 700 kbps veza počne pucat.
15 godina
T-Com Internet

Jesu oni to dizali brzine neta? Kod roditelja mi je bio standard tcom 4 mbit download. Sad provjeravam i vidim da je 20mbit download. 

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...

Jesu oni to dizali brzine neta? Kod roditelja mi je bio standard tcom 4 mbit download. Sad provjeravam i vidim da je 20mbit download. 

vjerojatno neka greška kod njih, sumnjam da će išta podići badava

10 godina
Pc strucnjak je vec objasnio ovdje da ht korisnike samovoljno prebacuje korisnike koji su udaljeni na manje od 1000m od "centrale" na VDSL 20Mbps za đabe.

0 0 hvala 0
17 godina

Da, ne morate se žaliti na nešto što je dobro :)

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina
T-Com Internet

Jep. Sad vidim da su dobili i novi ruter pa je onda to to

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

ja sam na 4 mb/s i cca 700m od centrale... nisu ništa podigli

9 godina
neaktivan
Skullscar1989 kaže...

ja sam na 4 mb/s i cca 700m od centrale... nisu ništa podigli

Jesi siguran u duljinu parice? Postaj stanje iz rutera a možeš ih i nazvat da ti naprave mjerenje. Čim ubace tvoj broj telefona izaci im flag ide li vdsl kod tebe.

Najvjerovatnije još nisi došao na red, ili jednostavno nema više kapaciteta/nije izgrađen vdsl dslam. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2016 0:11 (wAlpha).
13 godina
neaktivan
To vec traj neko vrijeme, a islo je ovako....
1. Se je sve koje se je mislilo prije par mj. ozicilo s starih siemens, ericsson, huawei na novr huawei i starije ericsson vdsl dslame.
Onda su se slali modemi doma, kad bi ga spojio automatika bi promhenila mod pirta na vdsl i slozila 20 Mbita.
Oni koji nisu dobili modem ili ga nisu uzeli u posti kad je stigo a nisu bili doma ili oni koji nisu znali spojiti izlazili su tehnicari.

Svi ostali vise srece drugi put jer su svi huawei skoro full puni, rezervirano je nesto za veleprodaju.

Ceka se ugradnja novi kartica.
Planirano da do kraja godine nebude vise niti jedan iskljucivo adsl dslam u centralama.
10 godina
T-Com Internet

Pozdrav 

Danas su mi namještali telefonske kabele na vanjskome zidu i nakon toga sam primjetio da je brzina dosta skočila.

Prije je bilo 11k download, a sad je 19,3k mogući download, a upload sa 700 na 1300.

Pa se pitam jeli moguće da dobijem VDSL tj turbo 20 opciju?

Znam da je upload nekako slab a download nije loš.

Nemam pojma ništa šta znače ovi brojevi pa Vas pitam jeli se može koji brži paket interneta dobit?

I da prije 2 mjeseca sam dobio novu ZTE ruter.

Hvala 

njab
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tu bi turbo 20 a i cak 30 se guro bez problema.
Pitanje je sad kolko je njima baza azurirana, jer odobrenje paketa nema veze s stvarnim mjerenjima na dslamu
15 godina
PC - stručnjak kaže...
Tu bi turbo 20 a i cak 30 se guro bez problema.
Pitanje je sad kolko je njima baza azurirana, jer odobrenje paketa nema veze s stvarnim mjerenjima na dslamu

ide tu i više, ja sam s dosta slabijim rezultatima dobio 30

nemam za potpis
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2016 22:05 (tenac).
17 godina

Vi ne vidite da čovjek na 10Mbps ima 8db marginu? Ovih attainable je na margini od 1?

Tu će jedva ići 20mbps a kamoli više na vdsl-u

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
13 godina
Gofonja kaže...

Pozdrav 

Danas su mi namještali telefonske kabele na vanjskome zidu i nakon toga sam primjetio da je brzina dosta skočila.

Prije je bilo 11k download, a sad je 19,3k mogući download, a upload sa 700 na 1300.

Pa se pitam jeli moguće da dobijem VDSL tj turbo 20 opciju?

Znam da je upload nekako slab a download nije loš.

Nemam pojma ništa šta znače ovi brojevi pa Vas pitam jeli se može koji brži paket interneta dobit?

I da prije 2 mjeseca sam dobio novu ZTE ruter.

Hvala 

Kad te pribace na VDSL moći ćeš više od 30/5 mbps. Ja sa lošijom paricom imam stabilnih 30/5 + MaxTV.

Hasta La Victoria Siempre
10 godina
tenac kaže...

ide tu i više, ja sam s dosta slabijim rezultatima dobio 30

Kakvim to slabijim rezultatom? Ako dobije 25 nek bude sretan, 30 vidjet nece.

Ag008 kaže...

Vi ne vidite da čovjek na 10Mbps ima 8db marginu? Ovih attainable je na margini od 1?

Ne racuna se tako. Attainable je na targetu vjerojatno i dalje. Ti ako imas zalihe brzine margina moze, a i ne mora rast, ovisi kako je profil namjesten. Tako da ako vidis pustenu brzinu 4mbita, a attainable 20, na margini od 6db, to ne mora znacit nista posebno. Moze al i ne mora iz razloga jer je profil mozda namjesten za reduciranje snage radje nego dizanje margine jer ti mozes namjestat marginu, a uz nju mozes namjestat i "maksimalnu marginu" i "minimalnu marginu". Po defaultu se vecinom pusta margina da raste, al u ovom slucaju nemozes bit siguran koji je slucaj.

iggy81f kaže...

Kad te pribace na VDSL moći ćeš više od 30/5 mbps. Ja sa lošijom paricom imam stabilnih 30/5 + MaxTV.

Jesi da sigurno :))))). Ajde stavi te adsl podatke. Vjerojatno opet ljudi usporedjuju vdsl statistiku s adsl statistikom.

13 godina
neaktivan
Treba pustit vdsl 8b i vidit kako ce izgledat. Jer s nasom krasnom mrezom nema pravila.
10 godina
Upravo tako. Doduse ja navodno sam udaljen oko 1200m od centrale i po nekoj teoriji bi trebao imati 20/5mbps ali zbog 8b profila koji se koristi za udaljenost od 800m na više i loših margina imam realno 19/1,2mbps.
13 godina
sandokan111 kaže...
iggy81f kaže...

Jesi da sigurno :))))). Ajde stavi te adsl podatke. Vjerojatno opet ljudi usporedjuju vdsl statistiku s adsl statistikom.

Ti baš voliš filozofirati, kao u temi H1 Telekom? Meni je Attainable Rate (Up/Down) na ADSL-u bio 1200/17000kbps. 

10 godina
iggy81f kaže...

Ti baš voliš filozofirati, kao u temi H1 Telekom? Meni je Attainable Rate (Up/Down) na ADSL-u bio 1200/17000kbps. 

Nemam ja sto filozofirat nego kad napises da ti fico juri 300km na sat i hvata 2 sec do stotke onda je svakom jasno da to nije tocno. Isto tako ti na onu atenuaciju (I GORE JOS) ne mozes imat 30/5+maxtv jer je eto, tehnicki nemoguce.  Ti nisi nikakav poseban primjerak da ce tehnologija za tebe napravit iznimku pa radit van standarda.

Kao sto se vidi iz prilozenog, ne samo da nisi imao gore od njega, nego ti je gusenje PO VDSLU manje nego njegovo po adslu, sto upucuje da ti je stanje bilo puno bolje nego njegovo. Ako imas neko tehnicko objasnjenje kako je to moguce, I'M ALL EARS.

Edit:

I opcenito mi je smjesno kako ljudi koji ne razumiju stvari bacaju krafne u zrak i pricaju sve i svasta, pa onda drugim kazu da "filozofiraju" kad ih se ispravi. A trunke tehnicke potpore u tim krafnama nemaju nego eto, samo vole vidjet kako lete po zraku.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.4.2016 13:39 (sandokan111).
13 godina
sandokan111 kaže...
iggy81f kaže...

Nemam ja sto filozofirat nego kad napises da ti fico juri 300km na sat i hvata 2 sec do stotke onda je svakom jasno da to nije tocno. Isto tako ti na onu atenuaciju (I GORE JOS) ne mozes imat 30/5+maxtv jer je eto, tehnicki nemoguce.  Ti nisi nikakav poseban primjerak da ce tehnologija za tebe napravit iznimku pa radit van standarda.

Kao sto se vidi iz prilozenog, ne samo da nisi imao gore od njega, nego ti je gusenje PO VDSLU manje nego njegovo po adslu, sto upucuje da ti je stanje bilo puno bolje nego njegovo. Ako imas neko tehnicko objasnjenje kako je to moguce, I'M ALL EARS.

Edit:

I opcenito mi je smjesno kako ljudi koji ne razumiju stvari bacaju krafne u zrak i pricaju sve i svasta, pa onda drugim kazu da "filozofiraju" kad ih se ispravi. A trunke tehnicke potpore u tim krafnama nemaju nego eto, samo vole vidjet kako lete po zraku.

Mirenje sa SpeedTesta sa upaljenim MaxTV-om. Ne mišaj VDSL i ADSL, biće mu bolje kad ga pribace na VDSL. Ja na mojoj parici nisam mogao imati O2 (Net+TV) bez smetnji i konstantnog raspadanja slike, a kod T-Coma sam za tjedan dana dobio VDSL koji radi bez problema. A ovo oko "Fiće" nisi u pravu, jer na zidu piše "PI*KA", ali ne moćeš JE**T.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice