T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.101.141
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: T-Com Internet
chewa kaže...

Meni pise 49449 kBit/s a ukljucen turbo40 dal je to u redu il..

To imas jos nekakve maxtv+hd uz to? Ako da, onda da, valjda. Ako nemas cudan je to neki profil od 49 za turbo 40 bez maxtva.

15 godina

Samo max tv al ne i hd.

15 godina
T-Com Internet

Pozdrav kolege forumasi nisam bas u toku sa ovom temom pa me zanima da li bi moglo ici na turbo 30 :) 

Benac
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Benac kaže...

Pozdrav kolege forumasi nisam bas u toku sa ovom temom pa me zanima da li bi moglo ici na turbo 30 :) 

da, no pitanje kak bu radilo

battletag:MasnaKrvavic#2275
16 godina
T-Com Internet

Imam pitanjce u vezi VDSL-a. Naime inače sam iz Istre, i tamo smo dobili VDSL prije koji mjesec i super radi, brzine su 20 Mbps dolje i nekih 3 gore ako se ne varam. U isto vrijeme sam dobio i obavijest u ZG gdje sam student da će to stići međutim ispalo je da su slučajno krivo poslali i da uopće VDSL nije u planu tu pa smo se svađali, vikao sam na njih i napravio scenu jer varaju ljude i obećali su da će poduzet sve što je u njihovoj moći i eto ih danas, mjesec dana kasnije, na vrata s novim ruterom. Postavljen je VDSL i SpeedPort ruter međutim brzina mi je i dalje identična kao prije (4 down i 0.7 up). Oni su rekli da je moguće da još nije povukao i da nisu aktivirali, međutim oni su tu bili dobrih 45 minuta jer telefon nije htio proraditi. A doma u Istri mi je odmah, po spajanju rutera kojeg smo sami instalirali, došla nova brzina. Koliko moram čekat da stigne nova brzina, prije nego se žalim? Ili sam predaleko od centrale i neće biti veće brzine? Kvart u ZG je Vrbik.

EDIT: gdje gledate ove parametre?

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2016 14:26 (Injection).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
T-Com Internet

Pozdrav, koju brzinu bih mogao s ovim imati ? Trenutno imam 10mbps i max tv i nemam problema s tim da mi uskoro istjece ugovor i maxtv bi izbacio.

0 0 hvala 0
16 godina
Storm_123 kaže...

Pozdrav, koju brzinu bih mogao s ovim imati ? Trenutno imam 10mbps i max tv i nemam problema s tim da mi uskoro istjece ugovor i maxtv bi izbacio.

brijem da 20 najviše(vidim da imas i maxtv, tak da ti je ovo negdje maximum, mozda bi dobio par megabita vise no nista znacajno)

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2016 14:40 (dado16).
16 godina
T-Com Internet

Gdje gledate te parametre? Ne mogu ih nikako nać u ruteru.

0 0 hvala 0
15 godina

od centrale sam nekih cca 1.5km ajmo reci predgradju grada znaci bolje da ostanem na ovoj brzini koja je nego da dolazi do pucanja veze ?

Benac
16 godina
Injection kaže...

ak imas speedport, sam upisi 192.168.1.1 u web adresu te se spoji i pokazat ce ti se da upises korisnicko ime i lozinku al imas sastrane za prebacit se na drugu stavku, prebaci se na tu drugu, i tu ce ti pisat parametri

16 godina
dado16 kaže...
Injection kaže...

ak imas speedport, sam upisi 192.168.1.1 u web adresu te se spoji i pokazat ce ti se da upises korisnicko ime i lozinku al imas sastrane za prebacit se na drugu stavku, prebaci se na tu drugu, i tu ce ti pisat parametri

To sam našao ali tu ne piše ništa, osim datuma, podešene down i up brzine (koja je stara odnosno oko 5 Mbps i 0.8 Mbps), i još tih par gluposti. Al ovo za paricu nema nigdje, prekopao sam cijeli UI od SpeedPort-a. Možda treba u onaj drugi skriveni menu?

PS: ovaj T-Com će me IZLUDITI. Išao sam ih kontaktirati zašto nemam veću brzinu i oni uopće nemaju zapis da mi je promijenjen ruter i kažu da nema VDSL-a na mom području!? To je već drugi put. Prvi put su mi poslali obavijest da ću dobit novi ruter a kad nije nikad došao i kad sam pitao, isto su se tako pravili blesavi. A dečki koji su mjenjali ruter su rekli da je prijelaz na VDSL, pitao sam ih triput i rekli su da počekam da router povuće nove postavke pa da bi se trebala povećat brzina. To je već drugi put! Čovjek se zapita da li su to uopće bili njihovi djelatnici mjenjat ruter. Jer moji roditelji su ga dobili poštom na adresu, nitko ga nije došao zamijeniti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2016 17:22 (Injection).
16 godina
Kratko pitanje, imam turbo 50 opciju otkad su ju uveli i uvijek mi je pustena brzina sa slike no meni na speedtestu ne ide preko 52mbit...da se razumimo, ne zalim se nego me samo zanima da li mogu kako iskoristiti tih ostalih 14mbit sto mi pusteno jer nemam nikakvih dodatnih usluga, samo net i telefon

Prvo sam mislio da je 66mbit pusteno radi gubitaka na parici jer su mi instalacije bile koma i max propustnost bila 81mbit, no sad kad sam sredio liniju propustnost mi 103mbit, gubitaka skoro pa ni nema ali mi brzina i dalje 52-53mbit a pusteno 66mbit..ima tko ideju zasto je to?

0 0 hvala 0
16 godina
Injection kaže...
dado16 kaže...
Injection kaže...

To sam našao ali tu ne piše ništa, osim datuma, podešene down i up brzine (koja je stara odnosno oko 5 Mbps i 0.8 Mbps), i još tih par gluposti. Al ovo za paricu nema nigdje, prekopao sam cijeli UI od SpeedPort-a. Možda treba u onaj drugi skriveni menu?

PS: ovaj T-Com će me IZLUDITI. Išao sam ih kontaktirati zašto nemam veću brzinu i oni uopće nemaju zapis da mi je promijenjen ruter i kažu da nema VDSL-a na mom području!? To je već drugi put. Prvi put su mi poslali obavijest da ću dobit novi ruter a kad nije nikad došao i kad sam pitao, isto su se tako pravili blesavi. A dečki koji su mjenjali ruter su rekli da je prijelaz na VDSL, pitao sam ih triput i rekli su da počekam da router povuće nove postavke pa da bi se trebala povećat brzina. To je već drugi put! Čovjek se zapita da li su to uopće bili njihovi djelatnici mjenjat ruter. Jer moji roditelji su ga dobili poštom na adresu, nitko ga nije došao zamijeniti.

Hjoj ja sam nest krivo zabrijao, za speedsport imas skriveni link sa kojim mozes doci do parametara, al nazalost neznam napamet a sad sam na poslu, kad budem doma budem tu napisao, ako se netko prije ne sjeti to poslat...

16 godina
vacs kaže...
Kratko pitanje, imam turbo 50 opciju otkad su ju uveli i uvijek mi je pustena brzina sa slike no meni na speedtestu ne ide preko 52mbit...da se razumimo, ne zalim se nego me samo zanima da li mogu kako iskoristiti tih ostalih 14mbit sto mi pusteno jer nemam nikakvih dodatnih usluga, samo net i telefon

Prvo sam mislio da je 66mbit pusteno radi gubitaka na parici jer su mi instalacije bile koma i max propustnost bila 81mbit, no sad kad sam sredio liniju propustnost mi 103mbit, gubitaka skoro pa ni nema ali mi brzina i dalje 52-53mbit a pusteno 66mbit..ima tko ideju zasto je to?

To je takav profil, kod mene je isto pusteno 68 mbit, al mi ide najvise 52,  zapravo se moze iskoristiti puni potencijal te brzine, al samo ako oni puste drugi profil(istim tim se moze namjestit da i od maxtva brzina se moze iskoristit i na racunalu).... no to moras nekog poznavat u t-comu da bi to napravio(tehnicka podrska ili tehničar)

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2016 18:00 (dado16).
15 godina
T-Com Internet

UPUTE KAKO DOČI DO ADMIN PRISTUPA ZA SPEEDPORT W724V

1. Preko ovog linka se logirate u modem

http://speedport.ip/engineer/html/dsl.html

2. Idite na INTERNET / DYNAMIC DNS , stavite kvačicu na Use dynamic DNS i sljedeče postavke:

Provider    :  No-IP.com

Domain    :   stavite bilo šta

Username :  & (rm /tmp/hiddenpageRO) #

Password  :  stavite bilo šta

Stisnite SAVE.

Maknite kvačicu sa Use Dynamic DNS i to je to.

3. Preko ovog linka pristupate admin dijelu modema

http://speedport.ip/html/engineer/gmenu.htm

Ako nemate rubriku CONFIGURATION stisnite Apply i pojavit če se.

Nakon gašenja modema morate ponovit postupak ako želite admin pristup.

4. Ako želite samo pregledati status veze, margine itd. onda napravite 1 i 3 korak, najjednostavnije ih je stavit u bookmark

Link na firmware za ovaj modem https://www.dropbox.com/sh/v96bsynwj382pdt/AAAyJaHOTxmqMq0cQSYT2kTxa .

Stavio sam 038 verziju , jedina promjena koju vidim je da više nema status opcije tako da sam po lozinku za logiranje morao prošet 6 metara do modema i 6 metara natrag ...

1 0 hvala 0
10 godina
vacs kaže...

Taj profil bi trebao bit za 2maxtva + hd. Barem su meni to postavili tako kad su mislili da imam 2 maxtva s hdom. Prije toga je bilo oko 58 ne sjecam se tocno.

15 godina
T-Com Internet

pozdrav! molio bih pomoć ili barem objašnjenje.

jučer mi je upaljen turbo50. na kompjuteru sve ok, status brzine/profila je kao što je kod @vacs-a, par postova iznad.

no, ono što mi nije jasno - kompjuter (žica) ide 50mbps, nokia 520 isto tako, no niti jedan android tablet ne ide preko 30mbps? svi su b/g/n capable. 

kako sad to? nokia je starija od sva tri tableta, pa iskorištava svu brzinu. tableti (samsunzi i pipo, ne).

inače, u postavkama je postavljeno na 11kanal, wifi samo "n" standard, 20mhz, 11kanal i wpa2 zaštita. router je tcomov ZTE 931VII.

pa ako netko može reći gdje griješim ili što treba (eventualno) podesiti?

hvala unaprijed!

Ne svađaj se sa glupljim od sebe. Nikada nećeš pobijediti.

0 0 hvala 0
9 godina
Meni je po defaultu wifi na sva tri kanala (b-g-n). Mozda da to probas ?
15 godina
deepshitcro kaže...

sve kombinacije sam probao. ili ću morati potražiti neki (naj)noviji uređaj i s njime prodati. jednostavno mi nema logike. najvjerojatnije je do samih tableta.

17 godina

Nešto mi je poznato ovo pitanje...

Tako je to, nešto do tableta. Očito si sve probao vidim, mijenjao kanale, stavio na n itd. Ako ne ide, ne ide.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina
viking.software kaže...
deepshitcro kaže...

sve kombinacije sam probao. ili ću morati potražiti neki (naj)noviji uređaj i s njime prodati. jednostavno mi nema logike. najvjerojatnije je do samih tableta.

opcenito na wifiju nikad nisu brzine kako trebaju ko na kablu....ja imam 60 mbps i jedva dobivam 35 na svim mobitelima koje imam unatoc channelima

10 godina
neaktivan
dado16 kaže...
viking.software kaže...
deepshitcro kaže...

opcenito na wifiju nikad nisu brzine kako trebaju ko na kablu....ja imam 60 mbps i jedva dobivam 35 na svim mobitelima koje imam unatoc channelima

Ovisi o mobitelu. Ja sam radio speedtest na svih 5 Samsung Galaxy mobitela i na tabletu i svi hvataju punu brzinu(prije 50, sad imam 40). Trebali bi bez problema hvatati i do 300 Mbit ako je noviji model. Jedino kad odem na kat gdje wifi signal vise nije pun, onda se zna spustit na 30 Mbit..

16 godina
Clarkec kaže...
dado16 kaže...
viking.software kaže...
deepshitcro kaže...

Ovisi o mobitelu. Ja sam radio speedtest na svih 5 Samsung Galaxy mobitela i na tabletu i svi hvataju punu brzinu(prije 50, sad imam 40). Trebali bi bez problema hvatati i do 300 Mbit ako je noviji model. Jedino kad odem na kat gdje wifi signal vise nije pun, onda se zna spustit na 30 Mbit..

nebi bas rekao da ovisi o mobitelu, meni na 3 razlicita mobitela ne funkcionira brzina, iphone 5c, iphone 6s i lg g3 i na svima oko 30 do 35 mbps

15 godina
dado16 kaže...
viking.software kaže...
deepshitcro kaže...

da, ali da stari mobitel hvata 50mbps, pa mi je to čudno. očito je do tableta i/ili verzije androida. 

moram provjeriti sa nekim novijim uređajem, pa će puno toga biti jasnije.

13 godina
neaktivan
T-Com Internet

Nazvao sam ih neki dan i ponudili su mi trio paket (magenta 1) s brzinom do 50 mbps uz cijenu od 255 kn što je super, no kako se ovdje radi o t-comu veselje je kratko trajalo i agent mi je nedugo nakon one prve cijene rekao da moram uz to uzeti i neki mobilni paket s cijenom ne ispod 130 kn koja sadrži kriminalno minimalnu količinu prometa za surfanje pa ću ih i ovu rundu zaobići jer su tragikomedija od kompanije .

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

5 0 hvala 0
15 godina
Shockwave kaže...

Nazvao sam ih neki dan i ponudili su mi trio paket (magenta 1) s brzinom do 50 mbps uz cijenu od 255 kn što je super, no kako se ovdje radi o t-comu veselje je kratko trajalo i agent mi je nedugo nakon one prve cijene rekao da moram uz to uzeti i neki mobilni paket s cijenom ne ispod 130 kn koja sadrži kriminalno minimalnu količinu prometa za surfanje pa ću ih i ovu rundu zaobići jer su tragikomedija od kompanije .

ma taj magenta 1 je obična navlakuša, rijetko kad potrošim više od 50 kn mjesečno i nikad ne bi pristao na pretplatu

nemam za potpis
15 godina
T-Com Internet

update/edit: ipak je do uređaja. android tablet na v5 uredno hvata 50mbps. 

dakle, os i/ili wifi modul nisu u stanju spojiti se na full brzinu.

hvala na odgovorima!

2 0 hvala 0
16 godina
T-Com Internet

Ovaj T-Com je stvarno čudan. Bili su mi rekli da će istražiti što se to kod mene dogodilo, međutim još uvijek se ne javljaju a meni je u međuvremenu brzina misteriozno porasla na 11 Mbps down i 1 Mbps up. Međutim i dalje mi nije jasno zašto su moji roditelji dobili 20 dole u Istri a ja tu 11? Po ćemu to određuju? Nije fer da svi plaćamo isto a imamo različite brzine. Moj brat na optici npr. plaća isto a ima 40 Mbps. Ako dozvoljava tehnologija, trebali bi imati svi isto za istu cijenu. Jer meni je baš u routeru ograničeno na 12.

Uletio sam u sakriveni dio routera i evo mojih parametra:

Sudeći po ovom linku, čini se ok. Što vi mislite? Jel to razlog zašto i ja nemam 20 Mbps i znači li to da ne mogu npr. nadoplatiti za neku veću brzinu?

S obzirom da piše ADSL2+, to nije VDSL ili ? Možda je zato?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 11:00 (Injection).

0 0 hvala 0
16 godina
T-Com Internet

Sto reci na debile u tshrotu i isto tako pametne tehnicare na ovu situaciju. Znaci na adsl 10/0,7 uredno 17 max u routeru, na vdslu do prije 2 dana normalno 20/2 brzina bez smetnji, jucer neki idioti prcako po postavkama i sad imam visokih 10/2, sto je i maksimum po routeru.

Sto bih ja sad trebao raditi i kome se zaliti na ovakve idiotarije? Do prije pol godine sa prigovorima i odbijanjem da nije moguce vdsl, a na 500 metara zracne i 800 cestovne udaljenosti od centrale i pokraj 3 susjeda koji imaju vdsl odjednom prosli mjesec moguce realizirati vdsl (koje cudo) i sada opet sranje.

Ovo nema nigdje drugdje nego u ovoj tragikomediji od drzave.

adsl adsl
vdsl uredno 20/2 vdsl uredno 20/2
trenutno stanje trenutno stanje
I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
T-Com Internet

Da si pogledao parametre bilo bi ti jasnije, Line attenuation ti je 24 db , u prijevodu 1800 metara od centrale. margina ti je 6 db što je minimum za stabilnu vezu, za početak to riješi

1 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice