Zasto bas njega? Niti znam ciji je ni odakle je, ali znam da ima najmanje 30 puta vise opcija od ikojih drugih t-com rutera.
T-Com Internet
- poruka: 19.965
- |
- čitano: 7.111.100
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Covjek te zove da te pita adresu gdje se tocno nalazis, kad te tada bude zvao reci mu ako je moguce da ti stavi adb ruter jer vjerojatno on u autu ima par komada. Moras paziti da ti ne naplati ovo posto nemas ugovor^^
ADB router? koji je to i zasto bas taj, po cemu je poseban?
Trenutno imam crknutog Thomsona TG 782(i) i nadam se nikada vise..... bio bih zadovoljan i sa SX 763
EDIT: Negdje sam naisao na ovo:
"Od prije nekoliko mjeseci T-com više ne prodaje modeme, nego ih daje samo u najam. Prednost toga je da ukoliko se modem pokvari, dobiješ od njih novi, iako je npr. modemu istekla garancija, a ti nisi pod ugovornom obvezom. Ali, nakon prekida korištenja njihovih usluga moraš im vratiti taj modem."
Je li tocna ta informacija?
@u2Noobish4Me Mah, pitao sam to posto se zna da cu dobiti T-comov firmware (znaci, vjerojatno pola toga ce biti zakljucano ili sto vec), a s custom firmware-ima inace ne radi Max TV (a imam ga) tako da mi tu google nece puno pomoci.
Ugl, zvao sam ih, jos mi se samo treba javiti sutra tehnicar..... ugl receno mi je da u ponudi trenutno imaju Thomson TG7820, Thomson 780WL, Siemens Gigaset SX763 i taj ADB, takoder mi je receno da ce mi tehnicar dati router po zelji i ono sto je najbolje, istekla mi je ugovorna obveza i ne trebam produzivati ugovor kako bih dobio router (btw i besplatno ce mi ga zamijeniti), tko bi reko lol
Znam da se na ovom SX 763 portovi mogu otvarati bez problema, dok je na ovim Thomsonima (da, probao sam oba) to komplikacija zesca i ne mogu se otvoriti svi portovi..... zato, Thomson nikada vise i kakav je ADB po tom pitanju s t-comovim routerom firmware-om?
@u2Noobish4Me Mah, pitao sam to posto se zna da cu dobiti T-comov firmware (znaci, vjerojatno pola toga ce biti zakljucano ili sto vec), a s custom firmware-ima inace ne radi Max TV (a imam ga) tako da mi tu google nece puno pomoci.
Ugl, zvao sam ih, jos mi se samo treba javiti sutra tehnicar..... ugl receno mi je da u ponudi trenutno imaju Thomson TG7820, Thomson 780WL, Siemens Gigaset SX763 i taj ADB, takoder mi je receno da ce mi tehnicar dati router po zelji i ono sto je najbolje, istekla mi je ugovorna obveza i ne trebam produzivati ugovor kako bih dobio router (btw i besplatno ce mi ga zamijeniti), tko bi reko lol
Znam da se na ovom SX 763 portovi mogu otvarati bez problema, dok je na ovim Thomsonima (da, probao sam oba) to komplikacija zesca i ne mogu se otvoriti svi portovi..... zato, Thomson nikada vise i kakav je ADB po tom pitanju s t-comovim routerom firmware-om?
Hvala na informaciji, imam isti router kao i u tebe, i jedino mogu privremeno otvorit portove, dok se računalo ne restartira... Sada bi se mogao malo poigrati s njime pa da si uzmem jednog SX 763... ;)
Thomsoni jesu malo zbrda/zdola al nisam imo problema s njima,bar što se tiče enablanja svih funkcija..to što se znao resetirat sam od sebe i mušice kojekakve to je do kvalitete...(bježi od tog)
ja bi išao na adb.
Noviji iz njihove ponude a čitam o tom adb da se da dost modat i da ima puno više funkcija.
iz prve ruke nemogu reći(nisam još imao prilike raditi sa njime)
dok od ostalog jedino Gigaset. jednostavan a osobno nikad problema s njime. čist ok uređaj.
daj ti uzmi adb pa nam daj recenziju
Pitanje. Ima li još ona pretplata u t-coma, nešto cca 60- 70 kn? Dok sam ja bija kod njih prije 4-5 godina bila je ta pretplata pa me samo telefon izlazija oko 150-200 kn. Sada na b-netu uz 3d paket (flat uz 12mbs, uspostava poziva 0,16kn, 100-njak programa) plaćam cca 250-300kn. Tako da tko ima mogućnost, svakako preporuka b-net (Vip).
adb također podržava 300 mbps wlan (n standard) dok SVI ostali u t-comovoj ponudi imaju samo 54 mbps wlan tj podržavaju zastarjeli g standard
Imam ugovor na 2 godine onaj max 2 paket, dali ja mogu sad zatražit brzinu do 10 mbit/s a da ne pravim novi ugovor, znači samo da mi dignu brzinu a sve ostalo ostane isto ?
Imam ugovor na 2 godine onaj max 2 paket, dali ja mogu sad zatražit brzinu do 10 mbit/s a da ne pravim novi ugovor, znači samo da mi dignu brzinu a sve ostalo ostane isto ?
Tako to i ide. :)
Evo da nebi bilo da je fake;
Skužio sam šta i kako, pitam ove na t-com chatu to isto pitanje a oni sasvim nešto deseto pričaju.
Posalo sam im zahtjev i navodno nakon 12 sati budu digli brzinu
T-Com je danas totalno popi*dio. . .
Diazz72, uzalud... kad ti je upload i dalje pibbbb!!
Ali ajde uživaj tok traje
_______
Poznaznik u USA, Orlandu- Florida ima 35down, 5up/ flat za 15USD mjesečno
A onak ja imam, 4down, 0.30up/ flat za 35USD mjesečno. #FML
T-Com je danas totalno popi*dio. . .
Diazz72, uzalud... kad ti je upload i dalje pibbbb!!
Ali ajde uživaj tok traje
_______
Poznaznik u USA, Orlandu- Florida ima 35down, 5up/ flat za 15USD mjesečno
A onak ja imam, 4down, 0.30up/ flat za 35USD mjesečno. #FML
To ti se drug zove pišaj po sirotinji
Ukoliko danas prebacim brzinu na do 10 mbps, za koliko će se to aktivirati?
I ako produljujem već postojeći ugovor, pretpostavljam da moram do t-centra čekat jednu gladnu godinu ili pak se može telefonski produžit?
Malo banalna pitanja, ali hvala unaprijed.
Pitaj na ovom chatu što god te zanima
Samo ispuniš zahtjev za povećanjem brzine i to je to https://www.hrvatskitelekom.hr/internet/maxadsl/narudzba-podaci?s=b2&isRedirected=true
Aktivira se od 12 do 48 h ako im je za vjerovat
Pitaj na ovom chatu što god te zanima
Samo ispuniš zahtjev za povećanjem brzine i to je to https://www.hrvatskitelekom.hr/internet/maxadsl/narudzba-podaci?s=b2&isRedirected=true
Aktivira se od 12 do 48 h ako im je za vjerovat
Jesu ti rekli da sve ostane kak je? sam dodaju 30kn više na račun?
jer i ja imam taj max2L...
Bio na chatu i saznao sve. fora usluga.
kažu u roku 48h...aj da vidimo.
obrojavanje započelo
obrojavanje započelo
da, tako je.
placas 30 kn vise za te vece brzine.
aktiviraju ti u roku 24 sata...
ovakvo je kod mene stanje, sad:
http://www.speedtest.net/result/2690912240.png
s tim da su kod mene zbog prelaska na novi digitalni signal promjenili i router ...
obrojavanje započelo
da, tako je.
placas 30 kn vise za te vece brzine.
aktiviraju ti u roku 24 sata...
ovakvo je kod mene stanje, sad:
http://www.speedtest.net/result/2690912240.png
s tim da su kod mene zbog prelaska na novi digitalni signal promjenili i router ...
Trenutna situacija
adb također podržava 300 mbps wlan (n standard) dok SVI ostali u t-comovoj ponudi imaju samo 54 mbps wlan tj podržavaju zastarjeli g standard
Ja sam ih pital da li mogu tražit zamjenu rutera za taj novi ADB, naravno nemogu osim ako ruter ne rikne. Pa bi trebalo neš iskemijati s tim :D Ima ko kakvu ideju?
meni su povećali u roku nekoliko sati samo........ iskreno ja skoro razliku ne primjećujem. na speedtestu sam prije imao 4,30 otprilike ali mi je ping bio oko 25 sada mi test potvrđuje da su povećali na oko 10,20 ali mi je ping oko 40,razlike u otvaranju stranica ja ne mogu primjetiti.primjeti se samo kod skidanja sa torenta . po ovome što vidim mislim da nije vrijedno nadoplate od 110 kn mjesečno. barem ja imam takav osjećaj
Može biti da imaš krš od komp pa ne primjetiš razliku
Mislim da ti imaš krš od monitora pa ne vidiš razliku između citata i svog odgovora.
Kad nekoga citiraš, pišeš odgovor ISPOD citata, a ne u njemu.
Več par dana tebe uočavam da to radiš.
Sorry na offTopicu. Samo sam momku dao savjet.
Hvala na savjetu, ali kad nekog citiraš ili daješ odgovor pokušaj koristiti meko ć tamo gdje bi ga trebalo koristiti.
Evo konačno da i ja dobim povečanje brzine ali opet nije mi jasno kako ne mogu 10Mbit vezu dobit a nisam ni 400m od centrale.
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/2693102849.png
jel ima nekog da je uzeo do 20Mbita :) ?
jel ima nekog da je uzeo do 20Mbita :) ?
Optiku?
ne adsl ovo od 14 do 20 :)
ne adsl ovo od 14 do 20 :)
Vjerujem da se slažeš da ta tarifa nema smisla kad je upload isti...platiš 2x više za 4+Mbs download a to baš i nije neka ponuda.
Da je 1.5Mbs upload onda
Ja sam ih pital da li mogu tražit zamjenu rutera za taj novi ADB, naravno nemogu osim ako ruter ne rikne. Pa bi trebalo neš iskemijati s tim :D Ima ko kakvu ideju?
Odvrti ga u mikrovalnoj 2-3 kruga.