T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.110.708
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn

4mb^^ reci meni.....10.5mb, igram igru netko stavi 720p na youtube ili počne skidat torrent 300kb/s  (max je 1.2mb) meni je u igri odmah delay 1 sek. Za uplodanje neću ni pričati...

www.mmo-balkan.com/forum
16 godina
Diplomirani pješak kaže...

U kojoj se još državi gleda 360p na youtube-u, DR Kongu? U mojoj četveročlanoj obitelji ima 6 uređaja s pristupom internetu, i možete misliti kako je gledati i tih 360p kad neko drugi isto to pokušava. Zamislite kako je igrati neku MP igru ili čekati nekoliko minuta da se skine par desetaka megabajta (neću sad napominjat ono za maxtv jer sam sam sebi dosadan).
Ugl 4 mbps nikako nije dosta, pogotovo ako ima više korisnika.

Mislim da ni 100 nebi bilo dosta. Nas je isto 4, svatko ima svoj komp, svoj smartphone, 2 tableta i svi dosta koriste net(YT, torrenti), s 10mbps je teško, s 4 je bilo nepodnošljivo. MP igre ni ne pokušavam igrati osim kasno navečer kad svi spavaju 

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
12 godina
protjeran

mislim da je tu stvar dogovora, ja sam pokusao dogovoriti da se navecer stavi skidati-uplodati ali kad nece i onda uvijek netko pati.... evo imamo nove rutere jos samo cekam da netko izbaci tutorial za qos da stavim prioritet svome kompu i briga me, ali sumnjam da ce itko izbaciti takav tutorial

www.mmo-balkan.com/forum
15 godina
protjeran
power_user kaže...

U kojoj se još državi gleda 360p na youtube-u, DR Kongu? U mojoj četveročlanoj obitelji ima 6 uređaja s pristupom internetu, i možete misliti kako je gledati i tih 360p kad neko drugi isto to pokušava. Zamislite kako je igrati neku MP igru ili čekati nekoliko minuta da se skine par desetaka megabajta (neću sad napominjat ono za maxtv jer sam sam sebi dosadan).
Ugl 4 mbps nikako nije dosta, pogotovo ako ima više korisnika.

Mislim da ni 100 nebi bilo dosta. Nas je isto 4, svatko ima svoj komp, svoj smartphone, 2 tableta i svi dosta koriste net(YT, torrenti), s 10mbps je teško, s 4 je bilo nepodnošljivo. MP igre ni ne pokušavam igrati osim kasno navečer kad svi spavaju 

Po čem ste vi prosječni korisnici?

Prosječan korisnik ne zna staviti skidati, ne zna instalirati igricu (to mu radi mali od susjeda), a ako i zna ne radi to često. Prosječan korisnik nema 15 uređaja spojenih na net, već 1-2, nema 6 članova kućanstva koji se služe netom...itd.

Nas je doma 5 koji se služimo netom, u isto vrijeme je spojeno do 5 uređaja, a 2-3 su standard. Imamo 1Mbps jer su linije loše i ne možemo dobiti više. Svi se normalno služimo netom bez trzanja za sve radnje osim za gledanje videa u isto vrijeme (u tom slučaju treba malo pričekati da se loada) i za skidanje s torrenta. Ako skidaš kvalitetan torrent niti 100Mbps ti neće biti dovoljno za bilo što drugo raditi na netu.

Za surfanje je 4Mbps previše i za 20 korisnika.

15 godina
neaktivan

Mislim da ti nikada nisi surfao sa 4 Mb/s.

Imao sam i ja 1 Mb/s,pa 4. Preporod. 4 nikako nije previše,to ti je preteška riječ.

Optimizam je nedostatak iskustva.
16 godina
RaNzO kaže...

Po čem ste vi prosječni korisnici?

Prosječan korisnik ne zna staviti skidati, ne zna instalirati igricu (to mu radi mali od susjeda), a ako i zna ne radi to često. Prosječan korisnik nema 15 uređaja spojenih na net, već 1-2, nema 6 članova kućanstva koji se služe netom...itd.

Ne ne, to su glupi ljudi a ne prosjecni korisnici. Gluposti valjas. Nemas blage veze.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
14 godina
neaktivan
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

Točno tak, to su glupi ljudi koji kupuju komp da mogu reći da ga imaju, a hvala se da je "jak" jer ima 500 gb hard diska. Mi smo prosječni korisnici, jer youtube koristi svaki majmun i ako nije omogućeno bar 720p i da još neko može normalno surfati onda to nije prosječno nego ispod prosječno. Jedino ako uspoređuremo s Nigerijom ili Južnim sudanom.

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina

Ne ne, to su glupi ljudi a ne prosjecni korisnici. Gluposti valjas. Nemas blage veze.

{#}

Potpisujem.

uBlowMeBro?
15 godina
protjeran
turbojc kaže...

Mislim da ti nikada nisi surfao sa 4 Mb/s.

Imao sam i ja 1 Mb/s,pa 4. Preporod. 4 nikako nije previše,to ti je preteška riječ.

Godinama sam surfao na 100 Mbps, pa skok na 1 Mbps. Znaš koja je razlika?

Na 100 Mbps skidaš film za manje od 10 min, otvaraš 10 videa na youtubeu u isto vrijeme, uploadaš nešto...sve u isto vrijeme, bez da se živciraš i bez da primjećuješ usporavanje. Na 1Mbps surfaš (čitanje vijesti, fejsbukiraš...bez stranica s videom i bez skidanja) isto ko na 100 Mbps...Ne možeš mi reći da ti radi razliku otvaranje stranice trenutno, ili za pola sekunde...

Loša strana 1Mbps je skidanje većih fileova...

Ajmo napraviti test za 4 Mbps i surfanje - najmanji problem je spojiti 20 laptopa na 4Mbps i surfati...Stranice imaju po par MB i jednom kad se učita, više ne troši internet promet, ako se 20 ljudi spoji na isti link, pa neće svi konstantno klikati u isto vrijeme...

14 godina
neaktivan

O kakvim ti stranicama pričaš, onima iz 90-tih? Kako misliš gledati fotogalerije, animacije. Moš mislit, sa 100 mbps na 1 si prešao. Gluposti. A to ako tebi ne treba, ne znači da nitko drugi ne želi. Zato se to kod nas ne razvija, jer je sve tromo, nikoga nije briga, svi uzimaju najjeftinije itd.

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ti govoriš o Facebooku,koji ima ogromne servere,samo čekaju da netko nešto učita,ajmo pričati o nekim stranicama poput Ikariama,tumblra. Recimo ja te stranice posjećujem,i vidim ogromnu razliku između 1 i 4 Mb/s,i ne možeš reći da je isto,kod preuzimanja stvari,gle,tu se slažemo,ko je jači,taj kači. 

Ali što ako hoće svi odjednom klikati po jednoj stranici u isto vrijeme? Nije isto kada ti imaš 5 ljudi u kući,1 Mb/s,i organizirano vrijeme provođenja na internetu,i neorganizirano,normalno da nije isto. Dovoljno je i 0.5 Mb/s ako si sam,i ako ćeš čekati. 

A za gledanje video zapisa za yt,da ni ne govorim kad si na 1,kad na 4,i kad si na 100. To bi i dijete shvatilo koje su prednosti.

Ima ljudi kojima je dovoljno i 0.5,a ima ljudi kojima ni  5 Mb/s nije dovoljno. Ako ja imam to na umu,imaj i ti to na umu. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Točno tak, to su glupi ljudi koji kupuju komp da mogu reći da ga imaju, a hvala se da je "jak" jer ima 500 gb hard diska. Mi smo prosječni korisnici, jer youtube koristi svaki majmun i ako nije omogućeno bar 720p i da još neko može normalno surfati onda to nije prosječno nego ispod prosječno. Jedino ako uspoređuremo s Nigerijom ili Južnim sudanom.

Jel znaš što je prosjek?

Evo kreni od svojih doma, od rođaka, prijatelja, poznanika...od svih koje imaš na fejsu...

Koliko njih zna samo sebi instalirati operativni sustav i sve programe koje treba?

Koliko njih uopće koristi neke programe osim browsera i multimedijalnog playera (eventualno editora slika)?

itd.

Zašto bi netko bio glup ako ga nešto ne interesira? Tako bi tebi automehaničar mogao reći da si glup jer si ne znaš popraviti auto, zidar da si glup jer ne znaš graditi, poljoprivrednik jer ne znaš orati...itd.

Prijatelj je prof. matematike, završio PMF inženjerski smjer, te položio razliku da može u školi predavati. Nikad nije instalirao OS na komp. Ne zanima ga to. Komp mu služi za čitanje vijesti, fejs, youtube, matematiku. Jel on glup?

Većina je takvih korisnika, tako da prosječnom korisniku definitivno ne treba 100Mbps.

14 godina
neaktivan

Pozdrav, ljudi, oprostite što upadam kao padobranac.

Zna li netko koje rutere trenutno dijeli T-Com, onaj SX763 (ili kako već?) ili stari dobri Thomson TG782i?

0 0 hvala 0
16 godina
RaNzO kaže...

Jel znaš što je prosjek?

Evo kreni od svojih doma, od rođaka, prijatelja, poznanika...od svih koje imaš na fejsu...

Koliko njih zna samo sebi instalirati operativni sustav i sve programe koje treba?

Koliko njih uopće koristi neke programe osim browsera i multimedijalnog playera (eventualno editora slika)?

itd.

Zašto bi netko bio glup ako ga nešto ne interesira? Tako bi tebi automehaničar mogao reći da si glup jer si ne znaš popraviti auto, zidar da si glup jer ne znaš graditi, poljoprivrednik jer ne znaš orati...itd.

Prijatelj je prof. matematike, završio PMF inženjerski smjer, te položio razliku da može u školi predavati. Nikad nije instalirao OS na komp. Ne zanima ga to. Komp mu služi za čitanje vijesti, fejs, youtube, matematiku. Jel on glup?

Većina je takvih korisnika, tako da prosječnom korisniku definitivno ne treba 100Mbps.

Tko tu prica o 100 Mbps? To si ti spomenuo i sad pocinjes spominjati tih 100. Zasto bi netko trebao znati instalirati OS? Pricamo sad o internetu. Svi  znamo pa cak i baba na placu zna za YT i nek napise u google Youtube download video i naci ce program koji ce skidat video sa YTa  i to ti dode isto kao i torrent + jos par ukucana na internetu i kome treba vise od 1mbps? Shvatili smo da je to pre malo, meni je idealno ovih 10 mbps sta ih sad imam. Imamo 3 smartphonea, 1 tablet i 2 laptopa doma i cist ok je. Sa 4 mbps kad sam imao je bilo uzasno posto barem 1 laptop ode na YT i cijela veza je banana.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
protjeran
Fake_Alert kaže...
RaNzO kaže...

Jel znaš što je prosjek?

itd.

Tko tu prica o 100 Mbps? To si ti spomenuo i sad pocinjes spominjati tih 100. Zasto bi netko trebao znati instalirati OS? Pricamo sad o internetu. Svi  znamo pa cak i baba na placu zna za YT i nek napise u google Youtube download video i naci ce program koji ce skidat video sa YTa  i to ti dode isto kao i torrent + jos par ukucana na internetu i kome treba vise od 1mbps? Shvatili smo da je to pre malo, meni je idealno ovih 10 mbps sta ih sad imam. Imamo 3 smartphonea, 1 tablet i 2 laptopa doma i cist ok je. Sa 4 mbps kad sam imao je bilo uzasno posto barem 1 laptop ode na YT i cijela veza je banana.

Naravno da je 1Mbps sramotna brzina, u današnje vrijeme bi 10-20 Mbps trebao biti standard, što nažalost nije...ali ova ponuda T-Coma zbog koje se i pokrenula rasprava je daleko od "odlične za prosječnog korisnika"...kao prvo jer prosječni korisnik neće ni približno iskoristiti 20Mbps, a kao drugo, jer je bezobrazno preskupo za ono što nudi, a pogotovo u odnosu na ono što prosječni korisnik iskoristi...

14 godina
neaktivan
DarkBoss kaže...

Zna li netko koje rutere trenutno dijeli T-Com, onaj SX763 (ili kako već?) ili stari dobri Thomson TG782i?

Ja sam pred mjesec dana dobio tg782, ali mislim da djele kako kad imaju. Ispravite ako griješim.

12 godina
DarkBoss kaže...

Ja sam pred mjesec dana dobio tg782, ali mislim da djele kako kad imaju. Ispravite ako griješim.

Je,daju taj tg782i ili Gigaset...

uBlowMeBro?
12 godina
RaNzO kaže...
Fake_Alert kaže...
RaNzO kaže...

Naravno da je 1Mbps sramotna brzina, u današnje vrijeme bi 10-20 Mbps trebao biti standard, što nažalost nije...ali ova ponuda T-Coma zbog koje se i pokrenula rasprava je daleko od "odlične za prosječnog korisnika"...kao prvo jer prosječni korisnik neće ni približno iskoristiti 20Mbps, a kao drugo, jer je bezobrazno preskupo za ono što nudi, a pogotovo u odnosu na ono što prosječni korisnik iskoristi...

Gle, ja se smatram prosječnim korisnikom jer u slobodno vrijeme visim po portalim, surfam itd.. isto tako skidam kad mi nešto treba, stremam itd. i sve to još kolko tolko je ok kad sam samo ja u igri al kad se par ljudi spoji na mrežu...ma o čem pričaš, 4Mb je koma i to je to.

Znači da opcija di je 10+Mb, u ovom slučaju/ponudi do 20Mb super opcija jer su to današnje potrebe.

To da je 1Mb danas dosta je da oprostiš ali sranje.

Prosječnom useru do 250GB i 20Mb je sasvim ok.

Pa ima ljudi koji tu kažu da ispucaju preko 500GB, i oni nisu prosjek a bome nije ni 1-4Mb.

Tolko od mene o tome.

{#}

i da, nisam spomenuo online gaming jer nema smisla, rečeno je dovoljno...

uBlowMeBro?
14 godina
neaktivan

Kako nas je sad i BiH prestigla po brzini? Kaj kod nas svi prelaze na taj novinet jer je za siću jeftinije a jedva 1,8 mbps imaju-.-

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Kako nas je sad i BiH prestigla po brzini? Kaj kod nas svi prelaze na taj novinet jer je za siću jeftinije a jedva 1,8 mbps imaju-.-

Imat će uskoro "pravu" 4G fiksnu...znači fiksna linija, + internet (a vjerojatno i TV u budućnosti) do 150 Mbps

12 godina
neaktivan

http://www.netindex.com/download/allcountries/

jedino su Bjelorusija, Albanija i Crna Gora iza nas od europskih zemalja.......

uživajmo....

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Majko mila....kad smo dobili adsl 256kb bili smo ispred bih,srbije,crne gore,albanije itd, a sada su skoro svi ispred nas, a i ovi što nisu tu su nam negdje i prestići će nas 100%. Albanija nemaju ni semafora, a imaju skoro bržu net brzinu od nas^^

www.mmo-balkan.com/forum
12 godina
zeljko6 kaže...

http://www.netindex.com/download/allcountries/

jedino su Bjelorusija, Albanija i Crna Gora iza nas od europskih zemalja.......

uživajmo....

90 smo{#}

hahahahha{#}

uBlowMeBro?
17 godina

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

sad je svima jasno zašto je HT spustio cijenu za brzinu

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.4.2013 16:26 (HDesignz).

1 0 hvala 0
16 godina

Dali je netko uopce procitao clanak??

Onima koji su pod ugovorom nece placati novu cijenu nego staru kakva je. A za 2 godine se moze dosta tog desit s obzirom da uzlazimo u EU.

Moj PC  
0 4 hvala 0
14 godina
neaktivan

Postoje uopće u našoj mutavoj državi kakvi planovi za poboljšanje telekomunikacijske infrastrukture? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.4.2013 18:33 (Diplomirani pješak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fake_Alert kaže...

Dali je netko uopce procitao clanak??

Onima koji su pod ugovorom nece placati novu cijenu nego staru kakva je. A za 2 godine se moze dosta tog desit s obzirom da uzlazimo u EU.

Da a onima koji ugovor istječe slj.mj i moraju produživati automatski ide nova cijena a to je nekima za 1 mj a nekima za par mj i evo ti skuplji net. Ja npr imam ugovor do 10mj i onda nova cijena kao da ova nije dovoljno skupa

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
neaktivan
Zato vam je bolje preko ht linije uzeti alternativu. Jer problema nema ako nije bilo na tcomu a cijena super
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
17 godina
Patrick_cro kaže...
Da a onima koji ugovor istječe slj.mj i moraju produživati automatski ide nova cijena a to je nekima za 1 mj a nekima za par mj i evo ti skuplji net. Ja npr imam ugovor do 10mj i onda nova cijena kao da ova nije dovoljno skupa

...i moraju produživati...???

Sta ih netko puskom tjera?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice