T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.110.708
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
a normalno da moraju ako zele internet a zive u mjestima gdje je konkurencija gora od njih. bilo bi super da svi imamo amis, bnet, metronet ali to imaju samo veci gradovi u hrv a nas druge tko hebe? jos ima mjesta gdje nemas niti jednog drugog operatera osim njih a brzine su ocajne i ispod 2mb
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
a normalno da moraju ako zele internet a zive u mjestima gdje je konkurencija gora od njih. bilo bi super da svi imamo amis, bnet, metronet ali to imaju samo veci gradovi u hrv a nas druge tko hebe? jos ima mjesta gdje nemas niti jednog drugog operatera osim njih a brzine su ocajne i ispod 2mb

Uvijek se začudim koliko needuciranih ljudi ima, ali kad čovjek koji je član informatičkog foruma za tako banalnu stvar kao što je telefonija (za što se svaki dan 500 milijardi reklama vrti "od sada dostupni u cijeloj HR") izlane ovakvu glupost, onda se stvarno zapitaš...radi u T-Comu, ili...?

S obzirom da ti je tako grozno i skupo na T-Comu, jesi ikada otvorio stranicu bilo kojeg operatora na netu? Jesi ikada nazvao bilo koju službu za korisnike?

1. ne MORAŠ produžiti ugovor s bilo kojim operatorom u HR, uslugu možeš koristiti koliko hoćeš bez ugovorne obaveze

2. u cijeloj HR su dostupni Optima, H1, Vip, Iskon...

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 8:59 (RaNzO).
17 godina

Nisi shvatio poantu patrikovog posta.

Ako imas srece imas barem t-com za adsl, ja recimo nisam te srece. Onda imas opcije:

1.Odi pod ugovor da ti bude jeftinije.

2.Koristi bez ugovora.

3.Prebaci se na homebox ( strasno).

A te reklame se vrte jer ih nitko ne kaznjava za laganje. Lazu, lazu i jos lazu i to ti moze svjedociti 1000 ljudi koji zive gdje i ja.

Nema optime, ni h1, ni vip-a(osim homeboxa koji je za k, ni ne radi polovici ljudi kak spada), ni iskona, a ni samog t-com-a. NEMA, a kroz svako nam selo prolazi optika.

Tako da si me ti kao clan ovog informatickog foruma razocarao svojom neinformiranoscu.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 9:33 (Ante).
15 godina
protjeran
Ante kaže...

Nisi shvatio poantu patrikovog posta.

Ako imas srece imas barem t-com za adsl, ja recimo nisam te srece. Onda imas opcije:

1.Odi pod ugovor da ti bude jeftinije.

2.Koristi bez ugovora.

3.Prebaci se na homebox ( strasno).

A te reklame se vrte jer ih nitko ne kaznjava za laganje. Lazu, lazu i jos lazu i to ti moze svjedociti 1000 ljudi koji zive gdje i ja.

Nema optime, ni h1, ni vip-a(osim homeboxa koji je za k, ni ne radi polovici ljudi kak spada), ni iskona, a ni samog t-com-a. NEMA, a kroz svako nam selo prolazi optika.

Tako da si me ti kao clan ovog informatickog foruma razocarao svojom neinformiranoscu.

Daj pošalji kopiju osobne vlasnika tvog telefona, pa ćeš vidjeti da ćeš dobiti jednog od navedenih operatora! ;)

Ima sve što sam nabrojao.

17 godina
Patrick_cro kaže...

Bold {#}

Mozes imat internet bez da produzis pretplatu, placas mozda 20kn vise i cekas da dodje drugi operater (jednog lijepog dana), a mozes otkazat u svakom trenutku.

Ja sam na otoku i kod mene postoji samo T-Com i nesto od Iskona (sto ti dodje na isto).

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
15 godina
protjeran
djigibao kaže...
Patrick_cro kaže...

Bold {#}

Mozes imat internet bez da produzis pretplatu, placas mozda 20kn vise i cekas da dodje drugi operater (jednog lijepog dana), a mozes otkazat u svakom trenutku.

Ja sam na otoku i kod mene postoji samo T-Com i nesto od Iskona (sto ti dodje na isto).

U telekomunikacijama postoje pojmovi CPS, WLR i ULL.

CPS - govorna usluga preko T-Com linije, pretplata na T-Comu (dobivate 2 računa - pretplata je T-Com, govorna usluga preko Optime, ili H1...za ljude koji puno pričaju, da si malo smanje račune...izbacuje se lagano iz upotrebe, ali je moguće uzeti)

WLR - unajmljivanje kompletne linije od T-Coma (po veleprodajnoj cijeni, bez obzira na geografski položaj tel broja), te pružanje svih (tel+int+tv) usluga preko iste linije (koju je do sada koristio, iste kvalitete) krajnjem korisniku. Usluga dostupna preko H1 i Optime već 2 godine, a preko Iskona nešto manje od 1 god. Za korisnika to znači da na bilo kojem broju u HR može imati uslugu od operatora koji nude takvu vrstu usluge. U HR su to Optima, H1, Iskon.

Nemate veze s T-Comom, dobivate sve usluge i račun preko drugog operatora, on je odgovoran za popravke.

ULL - izdvojena lokalna petlja, tj. "centrala" unutar centrale (nekog od operatora unutar T-Com)...najbanalnije rečeno i pojednostavljeno. Nemate apsolutno nikakve veze s T-Comom, ne koristi se niti njihova centrala, usluga puno jeftinija od T-Coma.

14 godina
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

Moze li se net uzet preko interneta?

[url=http://www.gametracker.com/server_info/88.191.242.168:10165/][img]http://cache.www.gametracker.com/server_info/88.191.242.168:10165/b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

kaj :D

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
4mal kaže...

kaj :D

Moze li se preko mobilnog interneta narucit (uzet) tcom internet,imao sam ga prije ali smo ga odjavili.

[url=http://www.gametracker.com/server_info/88.191.242.168:10165/][img]http://cache.www.gametracker.com/server_info/88.191.242.168:10165/b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png[/img][/url]
17 godina

moze {#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Ja sam preko tcom linije uzeo vip trio. I evo 2 mjeseca proslo ja super zadovoljan. Racun je jedan. Cijena super. Prosli racun mi je bio 240 kn. Dali neki popust jer vip tv ima manji problem u tv vodicu + i - 24 h se duze ucitavs. Pa dali popust dok nebudu izdali nadogradnju. Tehnicka podrska zna svoj poso. Nevezano za usluge ljepo odgovore kako sta. Za sad zadovoljan. Sam ugovor je 12 mj. A net je isti ko i na tlopovima. Kad sve zbrojim. Dobro sam odlucio pri prelasku. Je da je tlopov odbiji i odgado prijelaz al sve stima. I jos je dobra stvar sta vip ima vecinom dobre akcije za produzenje tako da cemo pocetkom sljedece godine razmisljati... o produzenju ili mozda odabiru neceg novog ako bude kad se ude u EU.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
17 godina
djigibao kaže...
Patrick_cro kaže...

Bold {#}

Možeš bez ugovora normalno ali to ti je onda još skuplje tako da ne vidim poantu da plačam još skuplje nego šta sada plačam. Znači na isto me dođe 20 kn skuplje bio na ugovoru ili ne dok krene poskupljenje. 

Dok sam radio ugovor mogao sam uzeti npr i bez telefona ali onda bi me mjesečno izašlo 20 kn skuplje nego sa telefonom tako da sam uzeo i telefon. 

Ja sam na Krku i nema baš opcija a da je sada bolja od t-coma. Sada grad Krk gradi svoju pasivnu optičku mrežu pa če dati u najam a onda čemo vidjeti tko če dobiti i po kakvim cijenama.

Normalno da ima i ovdje na otoku drugim operatera ali svi su redom skuplji na 10Mbit vezi od t-coma.

Ranzo nema trenutno bolje ponude od t-coma zato sam i otišao na njih. Ima npr Optima ovdje ali to jeb... pucanje veze je za poluditi. Tako da mi to ne igra neku ulogu. Iskon je skuplji na 10Mbit vezi a drugih operatera nema. Tj ima Keter air preko satelita ali to je za k..... Čim je oblačno možeš se slikati sa vezom a uz to je i skup. Ako znaš nešto bolje od mene a da je veza stabilna javi pa ču radi poslušati tvoj savjet i preći na drugoga operatera a do tamo sam na ovom I čekam Optiku

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 16:37 (Patrick_cro).
17 godina
Patrick_cro kaže...

Tj ima Keter air preko satelita ali to je za k..... Čim je oblačno možeš se slikati sa vezom a uz to je i skup.

Nema to veze sa satelitom. Oni imaju odašiljač na Učki i ti imaš doma antenu. Probao sam ga koristiti i stvarno radi jako dobro. Nisam primjetio da mu smetaju oblaci. Ali da, malo je preskup. Pogotovo jer moraš uzeti TV, a izbor programa je prejadan.

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
13 godina

ne moraš uzet tv.citao sam na njihovoj support fb stranici da je netko htio net + telefon te su mu izasli u susret te su mu ponudili net + telefon po cijeni air2 paketa

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

HT najbolji ste!Hvala!PRVI APRIL...........

Moj PC  
1 9 hvala 0
15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
djigibao kaže...
Patrick_cro kaže...

Bold {#}

Možeš bez ugovora normalno ali to ti je onda još skuplje tako da ne vidim poantu da plačam još skuplje nego šta sada plačam. Znači na isto me dođe 20 kn skuplje bio na ugovoru ili ne dok krene poskupljenje. 

Dok sam radio ugovor mogao sam uzeti npr i bez telefona ali onda bi me mjesečno izašlo 20 kn skuplje nego sa telefonom tako da sam uzeo i telefon. 

Ja sam na Krku i nema baš opcija a da je sada bolja od t-coma. Sada grad Krk gradi svoju pasivnu optičku mrežu pa če dati u najam a onda čemo vidjeti tko če dobiti i po kakvim cijenama.

Normalno da ima i ovdje na otoku drugim operatera ali svi su redom skuplji na 10Mbit vezi od t-coma.

Ranzo nema trenutno bolje ponude od t-coma zato sam i otišao na njih. Ima npr Optima ovdje ali to jeb... pucanje veze je za poluditi. Tako da mi to ne igra neku ulogu. Iskon je skuplji na 10Mbit vezi a drugih operatera nema. Tj ima Keter air preko satelita ali to je za k..... Čim je oblačno možeš se slikati sa vezom a uz to je i skup. Ako znaš nešto bolje od mene a da je veza stabilna javi pa ču radi poslušati tvoj savjet i preći na drugoga operatera a do tamo sam na ovom I čekam Optiku

Imaš maxtv?

samo tel + int

- sve cijene su s PDV-om, flat internetom i brzinom 10Mbps

T-Com

do sada 335 kn/mj (s ugovorom na promet

sada ovom zadnjom akcijom zadnjih par dana 266 kn/mj (s ugovorom na promet, 286 bez ugovora)

H1
287 kn/mj

Optima

225 kn/mj prvih 6mj, nakon toga 242kn/mj

Od kud ti da na drugom operatoru puca veza? Tebi ostane ista tvoja infrastruktura. Ako ti do sada nije pucala veza, kako će ti promjenom boje računa pucati?

17 godina
znaci razlika 20 kn a od optime dobim sipak na poklon po promitivnoj cijeni a kod t coma sam dobio mob za 400kn na 1 god ugovora. znaci godisnje razlika 240 kn i dok sve uracunam opet mi t com jeftiniji a ako nisi znao da se ne mozes samo tako prikljuciti na optimu jer nisu platili t comu kor. infrastrukture i neki na optimu cekaju pun klinac vremena. Ostajem ja na t comu za sada a kada mi dode optika vidjet cemo. inace dok sve zbrojis mob galaxy mini 2 sigurno je vrijedio vise od 640kn u 10mj prosle god i to besplatno otkodiran od t coma
15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
znaci razlika 20 kn a od optime dobim sipak na poklon po promitivnoj cijeni a kod t coma sam dobio mob za 400kn na 1 god ugovora. znaci godisnje razlika 240 kn i dok sve uracunam opet mi t com jeftiniji a ako nisi znao da se ne mozes samo tako prikljuciti na optimu jer nisu platili t comu kor. infrastrukture i neki na optimu cekaju pun klinac vremena. Ostajem ja na t comu za sada a kada mi dode optika vidjet cemo. inace dok sve zbrojis mob galaxy mini 2 sigurno je vrijedio vise od 640kn u 10mj prosle god i to besplatno otkodiran od t coma

To je u nazad tjedan dana akcija kod T-Coma, do sad je bila minimalna razlika 93 kn/mj (samo pretplata, a razgovore neću spominjati, jer na T-Comu ne smiješ dirnuti slušalicu :D ), znači 2232 kn za vrijeme trajanja ugovora, pa si biraj kakav mob hoćeš.

U H1 za tu cifru (328 kn/mj) dobiješ

tel

flat net 10Mbps

tv (snimalica, pomak vremena, pauza programa, net preko tv-a, odabit programa već u osnovnom paketu...)

16 godina
neaktivan

T-com ima praktično cijelo vrijeme neke akcije, pred par godina mozda nije bilo tak (bile su akcije cca 2 puta godisnje)

0 0 hvala 0
17 godina

Opet ti sa svojim cjelokupnim paketima ali i tu nisu u pravu jer je maxtv 65kn tako da ti opet dođe 330kn 10mb/s i maxtv i osnovni priključak tako da ne vidim da je h1 nešto povoljniji.

Računaš t-com godišnje onda dodaj i max tv u t com pa te godišnje h1 i t-com izađu isto.

Znači mene zanima isključivo internet 10Mbit( da se može bez telefona dobit još bolje). za fiksni tel i maxtv me boli sipak jer iovako mi je dosta kabelska a za telefoniranje plačam 160kn na vipu u savršenoj tarifi. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ATI HD3870 kaže...

HT najbolji ste!Hvala!PRVI APRIL...........

Jučer je bio prvi maj...{#}

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
12 godina
PItanje. Budem zvao T-HT pa javim što kažu al me zanima ak je netko imo istu situaciju.
Naime imam max2L paket i zanima me ak se to može nadogradit novom brzinom do 10Mb a da se ne mjenja tarifa, tj dodaju još tih 30kn samo na račun a ostalo ostane isto..?
uBlowMeBro?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Opet ti sa svojim cjelokupnim paketima ali i tu nisu u pravu jer je maxtv 65kn tako da ti opet dođe 330kn 10mb/s i maxtv i osnovni priključak tako da ne vidim da je h1 nešto povoljniji.

Računaš t-com godišnje onda dodaj i max tv u t com pa te godišnje h1 i t-com izađu isto.

Znači mene zanima isključivo internet 10Mbit( da se može bez telefona dobit još bolje). za fiksni tel i maxtv me boli sipak jer iovako mi je dosta kabelska a za telefoniranje plačam 160kn na vipu u savršenoj tarifi. 

Samo malo, računaš cijene koje su par dana vani, dakle, uspoređuješ cijelu povijest T-Coma vs. par dana. Do prije par dana je bila navedena cijena kod T-Coma, samo sam usporedio što si do sad mogao dobiti kod T-Coma, a što kod H1 za (skoro) ISTU cijenu.

14 godina
Halo ljudi.Pa HT nesmije spustiti cijene jer mu prokleti HAKOM neda jer se boje da ne stvori monopol na tržištu.
Vidite da će sada morati poskupjeti zbog odluke HAKOM-a kojom se "usklađuju cijene" zbog monopolističkog položaja
robimarko@gmail.com
15 godina
protjeran
robimarko kaže...
Halo ljudi.Pa HT nesmije spustiti cijene jer mu prokleti HAKOM neda jer se boje da ne stvori monopol na tržištu.
Vidite da će sada morati poskupjeti zbog odluke HAKOM-a kojom se "usklađuju cijene" zbog monopolističkog položaja

Tako je to u svakoj grani privrede u svakoj (više - manje) državi. Monopolizam nije dopušten zakonom nigdje. Vidjet ćeš kad dođe neki distributer električne energije...jedva čekam...

17 godina
neaktivan
RaNzO kaže...
robimarko kaže...

Tako je to u svakoj grani privrede u svakoj (više - manje) državi. Monopolizam nije dopušten zakonom nigdje. Vidjet ćeš kad dođe neki distributer električne energije...jedva čekam...

Samo što tu borbu protiv nazovi "monopola" ne plačaju građani već ti tzv. monopoli. Logikom onih odurnih uhljeba iz HAKOM-a, HEP će tada biti primoran povisiti cijenu struje da taj distributer ostane na tržištu i samo stvara privid tržišnog gospodarstva, a u stvari klasične dogovorne ekonomije, a na naš račun. {#}

Zlo se sprema, dobro biti neće ...
17 godina
Normalno da racunam aktualne cijene jer sada mozes sklopiti ugovor i ostat ce ti ta cijena sve dok si pod ugovorom
16 godina

Bas mi je sinoc crkao router, a nemam drugog (istekao mi je ugovor).....  bas ih sada planiram nazvati i zatraziti novi ali prije toga, zanimalo bi me hoce li me pokusati nekako namamiti da potpisem novi ugovor kako bih dobio router ili ce mi ga samo zamijeniti?

BTW nadam se da vise nemaju Thomsone u ponudi {#}

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Covjek te zove da te pita adresu gdje se tocno nalazis, kad te tada bude zvao reci mu ako je moguce da ti stavi adb ruter jer vjerojatno on u autu ima par komada. Moras paziti da ti ne naplati ovo posto nemas ugovor^^

www.mmo-balkan.com/forum
16 godina
DeathBringer12 kaže...

Covjek te zove da te pita adresu gdje se tocno nalazis, kad te tada bude zvao reci mu ako je moguce da ti stavi adb ruter jer vjerojatno on u autu ima par komada. Moras paziti da ti ne naplati ovo posto nemas ugovor^^

ADB router? koji je to i zasto bas taj, po cemu je poseban?

Trenutno imam crknutog Thomsona TG 782(i) i nadam se nikada vise..... bio bih zadovoljan i sa SX 763 {#}

EDIT: Negdje sam naisao na ovo:

"Od prije nekoliko mjeseci T-com više ne prodaje modeme, nego ih daje samo u najam. Prednost toga je da ukoliko se modem pokvari, dobiješ od njih novi, iako je npr. modemu istekla garancija, a ti nisi pod ugovornom obvezom. Ali, nakon prekida korištenja njihovih usluga moraš im vratiti taj modem."

Je li tocna ta informacija?

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2013 17:07 (lovac82).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice