T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.103.968
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: T-Com Internet

Nema veze, došao mi danas prije podne.

Jedino što kad sam spojio, telefon mi ne radi i nema interneta. Zvao sam ih i kažu da testiraju još i rade provjere na broju i da bi za dan-dva proradilo sve. Jel kome to tak napravilo se?

17 godina
neaktivan
T-Com Internet

Pozdrav od agenta iz prodaje :) 

Ako ti je rekao da će to biti 4 dana, slobodno računaj još koji dan gore na taj broj. Ovisi o broju zaprimljenih zahtjeva i kojom brzinom pozivni centar odakle te zovu (Osijek, Zagreb, Rijeka, Split itd.) rješavaju zahtjeve. To ti je recimo isti slučaj kao kad radiš prijelaz sa simpe na pretplatu, tarifa bude aktivna u roku od dan-dva, a mobitel stiže otprilike za 5 do 7 dana, ali pošto to mnogima bude dugo vremena za čekanje, obično se kaže kako će mobitel doći za nekoliko dana, ovisi o dostavljaču, da li je kraj radnog dana i takve priče. 

Why so serious?

0 0 hvala 0
16 godina
Cesc kaže...

Ako ti je rekao da će to biti 4 dana, slobodno računaj još koji dan gore na taj broj. Ovisi o broju zaprimljenih zahtjeva i kojom brzinom pozivni centar odakle te zovu (Osijek, Zagreb, Rijeka, Split itd.) rješavaju zahtjeve. To ti je recimo isti slučaj kao kad radiš prijelaz sa simpe na pretplatu, tarifa bude aktivna u roku od dan-dva, a mobitel stiže otprilike za 5 do 7 dana, ali pošto to mnogima bude dugo vremena za čekanje, obično se kaže kako će mobitel doći za nekoliko dana, ovisi o dostavljaču, da li je kraj radnog dana i takve priče. 

Wrong...tarifa se aktivira tek kada dobiješ mobitel...očito si nov u prodaji LOL

Bit će!
14 godina
neaktivan
T-Com Internet

Pozdrav.

Trenutno sam na ugovoru sa brzinom od 10Mbit/s i za to placam 10kn.

Koliko sam skuzio, mogu povecati brzinu na 20Mbit/s, odnosno 30Mbit/s, a necu placati nista dodatno.

Znaci, za istih tih 10kn mogu povecati brzinu?

Također, u prilogu je slika, pa bih molio da netko pogleda da li je uopce moguće povecati brzinu!?

0 0 hvala 0
17 godina
domagoj05 kaže...

Pozdrav.

Koliko sam skuzio, mogu povecati brzinu na 20Mbit/s, odnosno 30Mbit/s, a necu placati nista dodatno.

Također, u prilogu je slika, pa bih molio da netko pogleda da li je uopce moguće povecati brzinu!?

Teoretski po tim parametrima imaš mogućnost za brzinu 20/2 ali si taman na granici za koju puštaju (1400 metara si od centrale, okvirno) + postoji vjerojatnost da ti centrala još ne podržava vDSL tako d amožda ni ne možeš uopće.

Twitter: @191x7
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
domagoj05 kaže...

Pozdrav.

Teoretski po tim parametrima imaš mogućnost za brzinu 20/2 ali si taman na granici za koju puštaju (1400 metara si od centrale, okvirno) + postoji vjerojatnost da ti centrala još ne podržava vDSL tako d amožda ni ne možeš uopće.

Znaci, cekat bolje dane. 

Hvala na odgovoru

15 godina
domagoj05 kaže...
191x7 kaže...
domagoj05 kaže...

Pozdrav.

Znaci, cekat bolje dane. 

Hvala na odgovoru

Ne. Nazovi 0800-9000, klikni 2 > 3 > 0 i pitaj jel imaš dostupan VDSL. Po parametrima iz rutera se ne može vidjeti dali je dostupan, samo neka okvirna moguća brzina.

17 godina
domagoj05 kaže...

Znaci, cekat bolje dane. 

Hvala na odgovoru

Valja napomenuti da, ako ti je kućna instalacija loša (recimo telefonski kabel i više utičnica umjesto lan kabela i direktne linije telefonski dolaz - router) i to može utjecati na parametre koje router pokazuje te se tako može steći dojam da si dalje od centrale ili da možeš imati nižu brzinu nego što ustvari možeš (kada bi linija bila dobra).

14 godina
T-Com Internet

jučer i prekjučer brzina varira od doba dana. ujutro 18 ili 19 mbit, a navečer oko 14-15! od sredine 8 mjeseca kad sam uzeo turbo opciju pa do ovog vikenda brzina je bila stalna, download 21 mbit, upload 2 mbit, sad kad palim speedtest svaki put drugi rezultat.

i oscilacije pinga su velike - sad je 20, navečer je bio 50. ista stvar u petak/subotu

to je vjerojatno na t-comovom kraju?

Ne predaj se nikad osim kad moraš!
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 7:02 (Apachy).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
T-Com Internet

sigurno nisi ništa prčkao po ruteru? dal znaš gdje se nalaze postavke na ruteru, ono gdje piše za atenuaciju itd?

Ke?!

0 0 hvala 0
14 godina
T-Com Internet

nisam ništa mjenjao u postavkama rutera, nit sam tamo zalazio od kako sam namještao ruter pred 2 mjeseca. evo i ss ispod.

0 0 hvala 0
10 godina
domagoj05 kaže...

Znaci, cekat bolje dane. 

Hvala na odgovoru

Sto ne bi probao, nista te ne kosta (dobro je 10kn :) ). A dobijes vecu brzinu i veci upload nego sad ako moze.

Apachy kaže...

jučer i prekjučer brzina varira od doba dana. ujutro 18 ili 19 mbit, a navečer oko 14-15! od sredine 8 mjeseca kad sam uzeo turbo opciju pa do ovog vikenda brzina je bila stalna, download 21 mbit, upload 2 mbit, sad kad palim speedtest svaki put drugi rezultat.

i oscilacije pinga su velike - sad je 20, navečer je bio 50. ista stvar u petak/subotu

to je vjerojatno na t-comovom kraju?

Jel testiras uvijek isti server? Uzmi neki zagreb i recimo frankfurt i uvijek njega testiraj. Iako oscilacije 18-19mbita nemoraju nista znacit, al 14-15 je vec dosta pad.

14 godina
T-Com Internet

testira uvijek server iz ljubljane, tj. speedtest ga sam odabere jer je valjda najbliži.

znaci ovo osciliranje od 1-2 mbita je normalno? ako je tako onda ok, ma da u ovih malo više od 2 mjeseca od kako sam uzeo turbo 20 nikad nije bilo takvih stvari.

0 0 hvala 0
13 godina
T-Com Internet

Hej!

Ne postoji tema za Max TV?

Vidim da daljinski ima mogućnost podešenja da pali i gasi TV, pa sam ga pokušao podesiti, ali nigdje nema uputstva za to. Niti kodova za određene televizore (meni treba za Panasonic).

Model je Albis scenegate 8000

Pozdrav

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 19:08 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
unique83 kaže...
Cesc kaže...

Wrong...tarifa se aktivira tek kada dobiješ mobitel...očito si nov u prodaji LOL

Otkud ti to? Tarifa ti se aktivira u roku od dan-dva, duže bude jedino ako prelazi iz druge mreže u tcom pa onda prebacuju broj i šalju novu sim karticu sa istim brojem ;)

Mogu ti reći i svoj osobni primjer, prošle godine uzeo mob na pretplatu, tarifa mi je bila aktivna praktički dan poslije poziva službi za korisnike, mob je malo kasnio. 

Why so serious?
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2015 0:10 (Cesc).
16 godina
Cesc kaže...
unique83 kaže...
Cesc kaže...

Otkud ti to? Tarifa ti se aktivira u roku od dan-dva, duže bude jedino ako prelazi iz druge mreže u tcom pa onda prebacuju broj i šalju novu sim karticu sa istim brojem ;)

Mogu ti reći i svoj osobni primjer, prošle godine uzeo mob na pretplatu, tarifa mi je bila aktivna praktički dan poslije poziva službi za korisnike, mob je malo kasnio. 

ako prelaziš sa simpe na pretplatu i kupuješ uređaj, tarifa se aktivira tek kada preuzmeš uređaj. Raspitaj se malo bolje ili čitaj na t-spotu.

Bit će!
16 godina
CyberDemonVZ kaže...

Hej!

Vidim da daljinski ima mogućnost podešenja da pali i gasi TV, pa sam ga pokušao podesiti, ali nigdje nema uputstva za to. Niti kodova za određene televizore (meni treba za Panasonic).

Pozdrav

http://faq.hrvatskitelekom.hr/pages/category.xhtml?question=191

Imaš 2 .pdf filea sa kodovima, ovisno koji daljinski imaš

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
17 godina
CyberDemonVZ kaže...

Hej!

Pozdrav

Albis ima upustva u sebi, sad neznam dali ima više tipova daljinaca, kod mene je tipka "?"-upute i nađi dio programiranje daljinskog.

Kod mene su radili kodovi ali tek kad sam utipkao npr. 0003 (inače kod za automatsko pretraživanje kodova tv-a) a ne 003 kako je pisalo u uputsvu. čini se da su jednu nulu zaboravili.

nakon toga mi je našao tv automatski za 5 sek. pokušao sam i ručno ali philips ima na listi valjda 50 kodova pa odustadoh.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
17 godina
Dwyane Wade kaže...

Ima netko ideju koji se vrag ovdje događa? Prošlih par dana samo pucanje veze i sl gluposti, odem sad u ruter i dočeka me situacija na slici ispod. Sama brzina je otisla sa 10 na 5mbit

Došao novi ruter ali ove vrijednosti su katastrofa u usporedbi s onim kako je bilo prije. Još čudnije što mi je sam tehničar rekao da je linija i više nego dobra i da me mogu bez problema prebaciti na turbo 30 ali kad sam se javio tcomu to i dalje nije moguće

Normalno da je brzina i dalje smanjena na nekakvih 6-7mbit kao kad sam prijavio pucanje veze na starom ruteru..

EDIT: nije mi jasno zašto pod Attainable rate stoji 0/0?

He who is brave is free.
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2015 20:05 (Dwyane Wade).
11 godina
neaktivan
T-Com Internet

aktivirao sam Turbo 30 prije skoro 2 mjeseca, dobio novi router i imao sam brzinu 30 Mbit/s par tjedana. jučer sam slučajno primjetio da sad brzina više nije 30 nego 20. zvao sam 08009000 i prijavio kvar, rečeno mi je da pričekam par minuta dok su nešto mijenjali i pogledam na speedtestu, ali opet isto. jel možda moguće da postoji kakav problem s routerom, da on možda nekako koči brzinu?

0 0 hvala 0
17 godina
Jesi li ga jednostavno restartao gasenjem. Meni se isto događa sa vremena na vrijeme,ugasim ga i upalim za 10 tak sec i sve normalka.30/5 x2 maxtv-a
ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
DoctorEvil kaže...

aktivirao sam Turbo 30 prije skoro 2 mjeseca, dobio novi router i imao sam brzinu 30 Mbit/s par tjedana. jučer sam slučajno primjetio da sad brzina više nije 30 nego 20. zvao sam 08009000 i prijavio kvar, rečeno mi je da pričekam par minuta dok su nešto mijenjali i pogledam na speedtestu, ali opet isto. jel možda moguće da postoji kakav problem s routerom, da on možda nekako koči brzinu?

Napravi hardreset (mala rupica kod gumbića)

Što čovjek više povećava svoje znanje to više povećava i svoju patnju.
11 godina
T-Com Internet

Jel turbo 10 ide preko vdsla ili se moze koristit i adsl ruter koji podrzava tu brzinu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Alen_NA kaže...

Jel turbo 10 ide preko vdsla ili se moze koristit i adsl ruter koji podrzava tu brzinu?

Ovisno o mogućnostima puste ADSL, mislim da čak ne daju vDSL za manje od 20 Mbps.

11 godina
neaktivan
T-Com Internet

Nakon borbe sa Tcomom vise od 2 mjeseca, pustili su mi Turbo 20 i VDSL. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
T-Com Internet

Evo prije cca 5-6 dana stigao i meni vdsl, Turbo 30. Al je sve na knap. Do sada 2 pucanja veze, SNR se vrti od 6.1 do 5.2 db. Vidjet ću ako će bit nekakvih većih ekscesa tražit ću smanjenje brzine, nema druge...

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 7:50 (Ico2005).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ico2005 kaže...

Evo prije cca 5-6 dana stigao i meni vdsl, Turbo 30. Al je sve na knap. Do sada 2 pucanja veze, SNR se vrti od 6.1 do 5.2 db. Vidjet ću ako će bit nekakvih većih ekscesa tražit ću smanjenje brzine, nema druge...

Kućne instalacije?

16 godina
T-Com Internet

Mislim da nisu. Ide UTP direktno sa kutije sa tavana u modem. A i ruku na srce mrvicu sam preko 1000 m od centrale. A na tavanu je ona kutija plastična, nije zafrkano rukom. Stavljali su kutiju nakon 166-og prigovora.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 8:22 (Ico2005).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
jozo65 kaže...
DoctorEvil kaže...

Napravi hardreset (mala rupica kod gumbića)

sokre kaže...
Jesi li ga jednostavno restartao gasenjem. Meni se isto događa sa vremena na vrijeme,ugasim ga i upalim za 10 tak sec i sve normalka.30/5 x2 maxtv-a

napravio sam obadvoje, ali neide više od 20-22.

16 godina
T-Com Internet

A šta kaže statistika u modemu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice