T-Com Internet
- poruka: 19.965
- |
- čitano: 7.103.811
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
sta 10 kuna je kao skuplje?
sta ako npr uzmem brzinu od 10mbita a veza mi prima samo 8.. jel ce mi veza pucat onda? jel se moze kako provjeriti jel cu moc imat tu brzinu?

sta ako npr uzmem brzinu od 10mbita a veza mi prima samo 8.. jel ce mi veza pucat onda? jel se moze kako provjeriti jel cu moc imat tu brzinu?
stavi ss parice tu na forum..pa ti kažemo šta bi mogao imati

Ja si uvodim internet u stan. Do sad je bila samo telefonska linija, pa ajd odlučio se ja da uzmem max2 S paket sa turbo opcijom. Pitao ja preko službe koju največu brzinu mogu imati. Oni vele turbo 50. OK za sada nemam nimale potrebe za takvom brzinom pa rekao ajd idemo uvest onda turbo 30. Poslao im zahtjev preko obrasca, napisao u napomenu da bi htjeo da se zamjeni turbo 10 (koji je naveden kao dodatak) sa turbo 30 opcijoom. Zovu oni mene za 24 sata i prođemo mi kroz narudžbu i pita jel stoji onda opcija turbo 30 kao konačna.
Pitam ako je moguće, stoji. Išao on provjerit na komp i kaže da bez problema ide turbo 30. Super. I internet dolazi za 4 dana.
Idemo dalje, koliko vidim bude bilo sve uredu. :D
jel ovo mozda?
jel ovo mozda?
Prema tome ti je maksimum negdje oko 11 Mbps na ADSL2.
Izgleda kao 2+ Km od centrale. Kakve su ti kućne instalacije?
Ma kakvi... možda bi mu T-Com htio pokušati dati 10MBps na ADSL, a za VDSL nema šanse.
mene i zanima adsl jer znam da vdsl nebi mogao imati... a i to je tocno, udaljen sam oko 2 km od centrale. a instalacije neznam sta te tocno zanima, nema optike ili tako nesto, normalni oni telefonski kablovi..
znaci mogao bi aktivitati 10mbps bez problema, nebi dolazilo do pucanja veze ili neceg slicnog?
mene i zanima adsl jer znam da vdsl nebi mogao imati... a i to je tocno, udaljen sam oko 2 km od centrale. a instalacije neznam sta te tocno zanima, nema optike ili tako nesto, normalni oni telefonski kablovi..
znaci mogao bi aktivitati 10mbps bez problema, nebi dolazilo do pucanja veze ili neceg slicnog?
Mogao bi umjesto telefonskih kabela provuči jedan jedini Cat5e ili bolje Cat6 kabel.
Dakle dovod od telefona (na tavanu ili podrumu ili gdje već) - lan kabel - router.
Ne prikazuje ti max router, to je malo problematicno jer imas trenutno marginu od 12, pa je pitanje dal veza zahtjeva takvu marginu, ili imas zalihe dovoljno u ostatku brzine. Da se vidi max, bilo bi lakse utvrdit. Ako online kalkulator daje nekih 11, 10mbita bi bila nategnuta jer su nase linije obicno losije od onog sto daje kalkulator. Koliko te vise kosta povecanje brzine pa vidi. Mislim da ako narucis 10 da ti moraju minimum 7.5 isporucit, pa vidi dal ti se isplati za to povecanje imat minimalno 7.5, jer ako je ispod mozes raskinut to povecanje i vratit se na ovo sta imas.
Mogao bi umjesto telefonskih kabela provuči jedan jedini Cat5e ili bolje Cat6 kabel.
Dakle dovod od telefona (na tavanu ili podrumu ili gdje već) - lan kabel - router.
Ovo ce utjecat ravno 0%. 2km kabela po kisi i atmoseferilijama s kojekakvim spojevima i sad ce par metara cat6 utjecat na ista?
evo ljudi, zvao danas 0800 9000 oko pola 9 i aktiviro tih 10 mbita. Na moje veliko iznenadenje samo 15 minuta nakon poziva vec su mi povecali brzinu i daje mi svih 10 mbita. Skidalo maloprije preko uplaya igricu brzinom od 1.1 MBps i rijetko je kad palo ispod. Nikakvih pucanja veze ni slicnih problema evo u ovih 3h nisam imao. Nadam se da ce i ostati tako.
Odlicna linija. Sad jos gledaj kako ce se ponasat. Ako ima problema ne jave se oni odmah, drzim fige da nema!.
Ovo ce utjecat ravno 0%. 2km kabela po kisi i atmoseferilijama s kojekakvim spojevima i sad ce par metara cat6 utjecat na ista?
Sigurno da hoce, što vrijedi odlična parica ako je kučna instalacija loša, moj savjet je svima ako je moguče povuč UTP ok kutije do modema ako je instalacija starijeg datuma.
Stigao vdsl u našu centralu, ali naravno da sam ja predaleko (oko 2,5km) pa me intersira što bi trebalo napraviti da i mi koji smo dalje možemo dobiti vdsl?
Pozdrav svima...
Uzeo sam prije par tjedana Turbo 30 jer po pričanju sa službom za korisnike moja parica podržava i brzinu do 50 mbps.Rekoh 30 mbps će bit dobar upgrade sa 10 mbps.Došao novi ZTE ruter kroz par dana i unutar 24 sata puštena mi brzina od 30 mbps.
Kombinacija je telefon + internet i to šibam wireles.Odmah po spajanju ZTE-a skužim da je wifi signal loš i da je to stari Siemens na adsl2+ odrađivao daleko bolje.Znači lokacija u stanu koja je imala dobar wifi signal sad sa ZTE ruterom jedva ima neku
pokrivenost ili ništa, tj, puca veza naročito na mobu i tabletu.
Skužio sam kasnije da veza puca i doslovno na 1 metar udaljenosti od rutera (dok sjedim na trosjedu i surfam na tabletu javlja mi da ne može učitat stranicu, pa onda za par sekundi na tabletu obavijest da sam ponovo spojen na kućnu mrežu?Wtf??
Nazove SZK i prijavim smetnje.
Pogledam statistiku u ruteru i FEC errori je bila ogromna cifra od par stotina tisuća i rasla je rapidno konstantno.Kroz dv-tri dana doguralo do 4 i pol miliona.HEC i CRC su bili minimalni i to samo u downloadu.
Drugi dan skužim da su mi promijenili u centrali profil i smanjili brzinu na 20 mbps.Veza je postala stabilnija.
No za par dana zove me tehničar i pita da li sam doma da bi došao sa drugim ruterom radi problema sa pokrivenošću wifi signalom.Donio lik Speedport W724V Ci.Instalirali....no wifi signal i dalje loš sa Speedportom, isto kao i sa ZTE-om.
Pitam ga da li mi mogu vratit brzinu od 30 mbps koju sam u startu imao dobim odgovor da ne zna?!
Tko onda zna??
Inače sam od centrale udaljen oko 1 km ili manje.
Speedport sučelje je ogoljoeno do kosti i kad se uđe u ruter osnovne podatke ne možeš dobit...up/down puštena brzina i to je to.Sve drugo je sakriveno.
Uspio sam isčitat stanje grešaka i vidim da se FEC generiraju ali i manjoj mjeri ali CRC i HEC grešaka ima više nego sa ZTE ruterom (kojeg sam morao vratit tehničaru).
Kućni telefon mi je počeo čudno zvonit (sad preko Speedporta).Kad netko zove onda zazvoni na moment i nakon toga odmh počne zvonit u nekom čudnom ritmu (dulje nego prije promjene rutera).
Stavim malo kasnije prt screen statistike, pa bih zamolio za komentare da li parica može vozit stabilnih 30 mbps?
Stigao vdsl u našu centralu, ali naravno da sam ja predaleko (oko 2,5km) pa me intersira što bi trebalo napraviti da i mi koji smo dalje možemo dobiti vdsl?
Približiti se istoj ;)
Šalu na stranu, ja sam oko 1,3km udaljen i isto me zanima jednog dana kad nadograde to groblje iz '42. hoće li udaljenost raditi probleme?
Približiti se istoj ;)
Šalu na stranu, ja sam oko 1,3km udaljen i isto me zanima jednog dana kad nadograde to groblje iz '42. hoće li udaljenost raditi probleme?
Moš se pomolit svaku večer prije spavanja da završe s kabliranjem optike po zgradama i da počnu više mini centrala montirati po kvartovima. Počele su nicati ali mislim da random i vrlo mali broj.
Na oko 1.3km, ako imaš tip top paricu 30/5 bi trebalo raditi, čak i s TV-om. Moja je loša i 45 god stara, na istu udaljenost vučem 20/2 a ruter kaže da je max 29.7/2.2.
Meni je tehničar rekao da je kod nas maksimalna udaljenost za priključenje na vdsl 1km. Btw ne živim u gradu nego u pri***dini.
Jesu li Turbo opcije vezane samo uz VDSL ili idu i na ADSL?
Zvao sam prije desetak min SZK i sad vidim da su mi brzinu digli na 10mbit, a ja kolko znam Thomson ST780 nije VDSL ruter.
Je l imam pravo na zalbu Hakomu ako mi ne odgovore sa maila prigovori@ht, a dosla je poruka da su zaprimili. Prosao je odredeni broj dana koji pise da ce odgovorit.
Zvao sam prije desetak min SZK i sad vidim da su mi brzinu digli na 10mbit, a ja kolko znam Thomson ST780 nije VDSL ruter.
Mislim da je prelaz na VDSL potreban za brzine veće od 20 Mbit, a Adsl2+ podržava do 20 Mbit brzine.
Ako sam u krivu nek me neko ispravi.
Turbo 10 ne mora na VDSL
Hvala dečki, nisam znao da Turbo 10 ide i preko ADSL-a.
Zvao sam opet SZK i nažalost nemrem imat imat više od turbo 10 opcije, loša parica. A ja se ponadao barem Turbo 20 da mogu imat.
Tko može 10 Mbps ADSL može i 20 Mbps vDSL ukoliko centrala podržava.
Samo jedno off topic pitanje pa ako neko zna nek odgovori.
Danas su mi brzinu digli sa trurbo40 na turbo 50.Download je ostao skoro isti(veci za 3mbps) a upload se digao sa 6 na 11mbps.Sad mene zanima da li je za gledanje streama bitan upload jer sada mi vise tekme koje gledam ne pucaju i jako brzo se napune na 100% dok na turbo 40 sa 6mbps uploada tesko se napunilo i cesto bi pucalo pa bi se moralo ponovo napunit.
Ne, nema veze upload speed.
To sam si i mislio da je download taj koji je bitan za stream.Upload bi bio bitan kada bi ja streamao.Samo nije mi jasno kako onda ta 3mbps su napravila tolku razliku da sada gledam cijelu tekmu 3000kbps sa rojadirecte bez prboblema i to live opcija ukljucena,znaci skoro nista ne kasni