T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.099.720
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
T-Com Internet

Pozdrav ekipa, da li mi može tko pomoći?

Naime imam ZTE koji je u bridge modeu i LINKSYS koji je glavni.

Internet radi kada je na ZTE-u lampica za INTERNET CRVENE boje, no jučer i danas ona je ZELENE i interneta nema. U zadnje vrijeme kada resetiram router, lampica krene CRVENA i onda se odmah prebaci u ZELENU. U službi za korisnike nemaju pojma o čemu se radi, poslat će tehničara iako je jedan već bio baš tada kada tog pojedinačnog kvara nije bilo, a ne mogu pristupiti 192.168.1.1, veli connection timed out.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 19:28 (ThomasCro).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: T-Com Internet
Zato sto zte nije moguce kroz acs stavit u bridge mod.
Potrebno se logirat kao admin u modem,
Obrisat pvc 0.33 i onda ga kreirat ponovo, a pritombstavit bridge a ne pppoe spajanje.
i onda radi.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
11 godina
neaktivan

Ali javljeno mi je da ZTE već je u bridgeu, a ne mogu se niti logirati u modem kao admin. Bar meni ne ide od ruke kako to napraviti.

Probao sam na svoj default IP i veli mi connection timed out.

Da li je moguće da je kabel od krova do splittera loš i on uništava konekciju?

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 19:44 (ThomasCro).
13 godina
neaktivan

Ht ga je prebacio u bridge ali kroz ACS do ne radi, iz nekog razloga izvana mu nije moguce to ispravno sredit, radi kako hoce. Da je kabel u problemu dsl lampica bi treptala, a onda bi sestabilizirala pa nakon kratkog vremena opet i u krug. Jednostavno bi puco link izmedu zte-a i centrale. Ovo sto se tebi dogada je da modem oce odradit pppoe konekciju a nemre, odnosno to bi trebo tvoj router odradit a nemore jer pvc 0.33 nije ispravno u bridge.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 23:13 (PC - stručnjak).
11 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...

Ht ga je prebacio u bridge ali kroz ACS do ne radi, iz nekog razloga izvana mu nije moguce to ispravno sredit, radi kako hoce. Da je kabel u problemu dsl lampica bi treptala, a onda bi sestabilizirala pa nakon kratkog vremena opet i u krug. Jednostavno bi puco link izmedu zte-a i centrale. Ovo sto se tebi dogada je da modem oce odradit pppoe konekciju a nemre, odnosno to bi trebo tvoj router odradit a nemore jer pvc 0.33 nije ispravno u bridge.

Kako da to ispravim? Ima li neki tutorial ili neki termin koji mogu na googleu potražit da mi pomogne? Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 3:46 (ThomasCro).
17 godina
neaktivan
ThomasCro kaže...
PC - stručnjak kaže...

Kako da to ispravim? Ima li neki tutorial ili neki termin koji mogu na googleu potražit da mi pomogne? Hvala.

Odspoji Linksys i veži se kablom na ZTE. Tada ćeš se moći logirati i promijeniti postavke.

Zora puca, bit će dana ...
13 godina
neaktivan
Ajde ja cu danas tokom dana ak stignem ti detaljno napravit upute za to.
11 godina
neaktivan
T-Com Internet

Sada će doći tehničar opet, baš me zanima što će mi predložiti.

EDIT: Trebao se resetirati user i password u centrali da bi se poslao kroz bridge mode, ali je sada problem u LINKSYSU koji šalje kroz bridge, on ne radi kako spada, a to moram zvati informatičare koji su nam sređivali satelitsku preko njega.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 14:19 (ThomasCro).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
T-Com Internet

550m od centrale mi je javila jedna od dvije sposobne osobe s kojima sam imao priliku razgovarati preko telefona pred 2 mjeseca. Slao jedan mail, generički odgovor da ne mogu. Na FB, generički da ne mogu. Nitko živ ne zna zašto. Slao još jednom i rekao da mi objasne radi čega nisam u mogućnosti dobiti VDSL kada mi centrala to podržava, i onda sam dobio od nekoga tko nije sa student servisa tamo odgovor da su "slijedom navedenog [prigovora] izvršili detaljnu administrativnu provjeru baze podataka Hrvatskog Telekoma d.d", odnosno kako je "proslijeđen nalog nadležnoj službi da pokuša osigurati prebacivanje na VDSL tehnologiju. (...) Ukoliko je isto moguće te postoje tehničke mogućnosti za realizaciju usluge isto će biti odrađeno u najkraćem mogućem roku."

Pun mi ih je k. Inače živim u najnormalnijem naselju u Rijeci, jako blizu mjesta gdje će se kroz godinu dana graditi stadion od 30 milijuna eura, a brzina mi je ova ispod, i to se uredno plaća 400kn u kombinaciji sa telefonom i MaxTV-om jer stoka ima monopol na domaći nogomet. 

Bitno nek mi svaki put nude nešto kad ih zovem radi nekog upita ili problema, uvijek ima nešto novo.

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 21:42 (TIR669).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
TIR669 kaže...

550m od centrale mi je javila jedna od dvije sposobne osobe s kojima sam imao priliku razgovarati preko telefona pred 2 mjeseca. Slao jedan mail, generički odgovor da ne mogu. Na FB, generički da ne mogu. Nitko živ ne zna zašto. Slao još jednom i rekao da mi objasne radi čega nisam u mogućnosti dobiti VDSL kada mi centrala to podržava, i onda sam dobio od nekoga tko nije sa student servisa tamo odgovor da su "slijedom navedenog [prigovora] izvršili detaljnu administrativnu provjeru baze podataka Hrvatskog Telekoma d.d", odnosno kako je "proslijeđen nalog nadležnoj službi da pokuša osigurati prebacivanje na VDSL tehnologiju. (...) Ukoliko je isto moguće te postoje tehničke mogućnosti za realizaciju usluge isto će biti odrađeno u najkraćem mogućem roku."

Pun mi ih je k. Inače živim u najnormalnijem naselju u Rijeci, jako blizu mjesta gdje će se kroz godinu dana graditi stadion od 30 milijuna eura, a brzina mi je ova ispod, i to se uredno plaća 400kn u kombinaciji sa telefonom i MaxTV-om jer stoka ima monopol na domaći nogomet. 

Bitno nek mi svaki put nude nešto kad ih zovem radi nekog upita ili problema, uvijek ima nešto novo.

sumnjam da ćeš dobiti vdsl ako ti je s adsl-om ovako loše stanje

nemam za potpis
17 godina
Tir, pokazi parametre parice, ovaj speedtest nista ne znaci. A ni na Kozali ne nude bas aktivno vdsl. Samo sudeci po tvom speedtestu ako bi to trebalo biti 4mbps, nemas bas dobru paricu i sigurno nisi 500m od centrale. Ovisi i na kojem si dslamu trenutno i podrzava li on vdsl
Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina
neaktivan
T-Com Internet

Bilo je kod mene i 10 jedno vrijeme, po svemu sudeći može sasvim normalno proći puno jača brzina + MaxTV.

Inače nije ovo konstantna situacija da se razumijemo, možda sam krivo formulirao prošli post. Uobičajeno je brzina maxana na tih puštenih 4/0.5, ali evo danas mi je cijeli dan očajno niska.

A za 550m nisam ni ja mogao vjerovati nego mi je tako javio njihov čovjek preko telefona kad sam se prvi put raspitivao. Po onom kalkulatoru trebalo bi biti oko 1200m, ali i da je toliko, nije ni to nemoguća udaljenost.

The guy who wants too much risks losing absolutely everything. Of course, the guy who wants too little from life might not get anything at all.
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 22:35 (TIR669).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
TIR669 kaže...

Bilo je kod mene i 10 jedno vrijeme, po svemu sudeći može sasvim normalno proći puno jača brzina + MaxTV.

Inače nije ovo konstantna situacija da se razumijemo, možda sam krivo formulirao prošli post. Uobičajeno je brzina maxana na tih puštenih 4/0.5, ali evo danas mi je cijeli dan očajno niska.

A za 550m nisam ni ja mogao vjerovati nego mi je tako javio njihov čovjek preko telefona kad sam se prvi put raspitivao. Po onom kalkulatoru trebalo bi biti oko 1200m, ali i da je toliko, nije ni to nemoguća udaljenost.

ja sam imao s adsl-om propusnost negdje oko 16 mbita/s s tim da neznam koliko mi je maksimalna bila, vdsl mi je maksimalna 34/9, taman sam negdje na granici, tako da neznam dal će ti moći, možda eventualno 20/2.5

nemam za potpis
11 godina
neaktivan
T-Com Internet

Evo samo da se javim da je sve riješeno, u T-Comovoj bazi podataka im se izgubio podatak o mojem usernameu i passwordu, ali oni to nisu znali, tek kad je tehničar tražio da se to provjeri su skužili da nemaju ništa upisano i ponovno su ih unijeli, nakon toga je bio problem da su ZTE i LINKSYS bili na istoj IP adresi, kad smo to promijenili sve je proradilo.

Hvala svima koji su bili voljni pomoći!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
T-Com Internet

Kako da saznam udaljenost od centrale? Mislim se prebacit na VDSL ako je moguće pa sad gledam malo mogu li uopće. Parica se čini ok(slika dole). Imam još samo jedno pitanje o toj turbo 30 opciji - da li je uistinu potpuno ista cijena kao i prije koju imam za 10 mbit ADSL? Nikakvi troškovi spajanja niti kasnije veći račun zbog veće brzine?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
T-Com Internet

U posljednjih mjesec dana brzina mi je pala s 10 na 7 Mbps, a o VDSLu mogu sanjati ovdje u Vukovaru. Ne mogu ni obećanih 10 održati, a oni su nam praktički najveći izdatak skoro cijelu godinu. U zadnje vrijeme MaxTV opet nešto zeza, hardware i software na kojem se vrti je strašan, više mi ih je dosta, a ne vjerujem da ovdje kod nas je itko bolji od ISP-ova.

Selim se negdje gdje za 700 kuna dobiješ 100MBps, a ne 7.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 20:23 (VedranMik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Simon_says kaže...

Kako da saznam udaljenost od centrale? Mislim se prebacit na VDSL ako je moguće pa sad gledam malo mogu li uopće. Parica se čini ok(slika dole). Imam još samo jedno pitanje o toj turbo 30 opciji - da li je uistinu potpuno ista cijena kao i prije koju imam za 10 mbit ADSL? Nikakvi troškovi spajanja niti kasnije veći račun zbog veće brzine?

nećeš znati dok ih ne pitaš, da, potpuno je ista cijena

nemam za potpis
10 godina
protjeran
VedranMik kaže...

U posljednjih mjesec dana brzina mi je pala s 10 na 7 Mbps, a o VDSLu mogu sanjati ovdje u Vukovaru. Ne mogu ni obećanih 10 održati, a oni su nam praktički najveći izdatak skoro cijelu godinu. U zadnje vrijeme MaxTV opet nešto zeza, hardware i software na kojem se vrti je strašan, više mi ih je dosta, a ne vjerujem da ovdje kod nas je itko bolji od ISP-ova.

Nitko tebi ni meni ne obecava točnu brzinu! Nemoj lagat. Oni reču isporučit ćemo 5-10mb, i ako ti bude 5mb nemaš prava žalbe.

10 godina
TIR669 kaže...

Prijavljuj probleme, ne bi smio imat toliko problema cak ni na 1200m koliko ti attenuation prikazuje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 14:34 (sandokan111).
14 godina
neaktivan
T-Com Internet

Zanima me zašto mi t-com nemoze povecat brzinu interneta zato sto za postojece korisnike kao ja, na paketu od 5-10 Mbit je besplatno prebaciveanje na 30 mbit downloada, zvao sam ih i kazu mi da nemam tehnicke uvjete za tu brzinu sad kaj to znaci da nemam tehnicke uvjete stara parica ili kaj jos moze bit? Podrucje je gornja dubrava blizu okretišta

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Zaba88 kaže...

Zanima me zašto mi t-com nemoze povecat brzinu interneta zato sto za postojece korisnike kao ja, na paketu od 5-10 Mbit je besplatno prebaciveanje na 30 mbit downloada, zvao sam ih i kazu mi da nemam tehnicke uvjete za tu brzinu sad kaj to znaci da nemam tehnicke uvjete stara parica ili kaj jos moze bit? Podrucje je gornja dubrava blizu okretišta

Vjerojatno si predaleko od centrale. VDSL ide preko bakrenih žica pa je stoga moguće dobiti max. brzinu unutar cca. 1,3 km.

10 godina
neaktivan

Skontah i ja da je od 5-10, my bad, al' je MaxTV i dalje golo govno.
Nego, rekao sam nekidan da ko zna kad će doć VDSL do mene.
Jučer provjerim, dostupno je, danas mi internet nije radio 6 sati, al' upravo se vratio i ovo je rezultat. 

11 godina
neaktivan
VedranMik kaže...

Buraz, ja ti živim u Zagrebu pa isto mogu sanjat o brzini većoj od 10 na svojoj liniji. T-Com bi morao napraviti upgrade infrastrukture, a koliko profita imaju, mogli bi nekad i pomislit na svoje korisnike. Ovak njih boli ona stvar.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 18:30 (ThomasCro).
16 godina
neaktivan
VedranMik kaže...

Jučer provjerim, dostupno je, danas mi internet nije radio 6 sati, al' upravo se vratio i ovo je rezultat. 

Znaci imas 30 mbita i maxtv?

11 godina
neaktivan
kifla kaže...
VedranMik kaže...

Znaci imas 30 mbita i maxtv?

Pozdrav..

Samo jedan savjet budućim T-com korisnicima interneta

Bježite od toga ko od vraga.....ja sam nakon dugo godina otisao od njih i super sam zadovoljan ( imam iskon paket telefon+int+tv )

Veća brzina interneta i manja cijena računa u odnosu na t-com

Ovo nije reklama za Iskon..pogledajte i druge operatere koji vam odgovaraju ali bježite od ovih....

svi ovi njihovi poklon paketi .. su zamka za budale ( ja sam bio jedan od njih )

Ovo vam prijateljski / ljudski kazem...raspitajte se malo

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 22:08 (Ghost158).
12 godina

Evo pogledao sam. Razlika u cijeni od 5 kn (imam max 2S paket -10Mbps) i istog paketa u Iskonu.

Rijeka- zapadni dio grada a mogu zaboraviti na turbo 30 radi kablova starih ~40 godina.

Ali još dvije godine i odoh zapadnije .

17 godina

Ja jesam na Iskonu ali nemojte sada misliti da će vam ovdje biti brže. Onoliko koliko vam parica dopušta ponuditi će vam i HT i Iskon i bilo tko treći, centrale su svugdje na istom mjestu.

@Hayperion, gdje si na zapadu, koliko imaš do centrale i kakvi su ti parametri parice (ako ne znaš analizirati stavi screen da mi komentiramo i kažemo koliko ćeš imati)

I ja sam na kabelu starom 40g, udaljen sam 1200m od centrale Kozala pa imam max 28/2.8Mbps, dosta loše no bolje ako imaš samo 10Mbps. No želim reći da ti istu brzinu može maksimalno ponuditi i HT i Iskon te ti Iskon neće magično ponuditi 50/10Mbps ako ti parica ne dopušta.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
12 godina
neaktivan
T-Com Internet

Sad sam zvao da mi aktiviraju VDSL i ženska mi kaže da će mi odmah pustiti 30 mbit. Pitam ju ja za novi router jer koliko znam prastari Thomson ne može dati 30 mbit. Ona mi kaže da može, a ako ne budem imao obećanu brznu (21-30) da moram ponovno zvati i prijaviti kvar pa će onda oni poslati tehničare te ako oni ne budu mogli "popraviti" centrala će izdati nalog da mi tehničar montira novi router . Čim sam to čuo odustao sam od VDSL-a. Jesu li vas ostale tako zezali ili sam ja naletio na neiskusnu agenticu? Ne znam jesu li oni glupi ili šta drugo jer ako su jednom utvrdili da Thomson ne isporučuje obećano zašto svaki puta idu "utvrditi kvar".

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
T-Com Internet

Pozdrav svima, evo nakon godina i godina korištenja starog routera i po meni najboljeg koji je ikada T-com davao(a isprobao sam ih hrpu), radi se o Siemens SX763, mi je nažalost crkao. Prije par dana došao tehničar i donjeo mi neki najnoviji router SpeedPort W724V, i ajde dobro postavio on njega i otišao tehničar, ja normalno sve podesio kad ono brzina neće preko 2MB download, i tako već par dana, iako ja imam paket od 2-4MB. E sada mene zanima, pošto sam 1km(1000m) od centrale, da li mogu dobiti VDSL? I da li se on dodatno plaća?

0 0 hvala 0
12 godina

Evo slika: podaci rutera
http://i.imgur.com/MlRgM20.png

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2015 19:43 (Hyperion-Shrike).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice