ne znam za tuđu kožu, ali sam na svojoj osjetio da nema nikakvih problema pri prelasku s t-coma na optimu. Kvaliteta linije je ostala gotovo identična (gledano po podacima iz rutera) nema pucanja veze osim svaka 24 sata... ovo s dugim čekanjem za prebacivanje je donekle točno, ja sam čekao nekih 45 dana, ali ni to nije problem jer za to vrijeme nisam bio bez neta, već sam na dan kad je najavljeno prebacivanje nakon nestanka t-comovog signala pričekao nekih 15-tak minuta i spojio ruter od optime i sve se automatski posložilo...nisam čak morao ni ukucavati korisničke podatke u ruter...ostao mi je t-comov ruter simens sx763 kojeg sam flashao na orginal firmware i radi odlično na optimi baš kao i optimin ZTE zxv10 W300. E sad....zašto netko ima problema nakon prelaska sa t-coma a do tada nije imao ja ne znam. Možda t-com drugim operaterima dodjeli nekvalitetne parice ili na drugi način pravi probleme zaista ne znam ali se ne bih čudio da se preko korisnikovih leđa odvija rat ISP-ova...
T-Com Internet
- poruka: 19.965
- |
- čitano: 7.114.939
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dok je tek Optima došla na tržište znam da je bilo i rezanja kablova i slično, ovo je doduše bio slučaj kod mene prije nekih godinu dana i stalno je veza pucala bez obzira koji modem bio u pitanju, a nakon ponovnog prelaska proradilo je bez problema. ratuju oni nama iza leđa i to se zna, samo šta izgleda da su se u zadnje vrijeme možda stvari i malo poboljšale
Ja volim informirane, educirane i pametne likove poput tebe.
1. I ja sam iz malog mjesta, pa već duže vrijeme nemam T-Com. To što imam je dostupno u cijeloj HR na bilo kojem fiksnom T-Com broju, tako da ne možeš reći da kod tebe nije.
2. Super za tebe.
3. Da te stvarno veseli smanjenje troškova (a ne radiš u T-Comu), već bi odavno promijenio operatora, a ne prikazivao smanjenje troškova od par kn na 500 kn kao neko revolucionarno...živimo u 21. stoljeću, ne trebamo sol plaćati ekvivalentnom težinom zlata.
4. Kad se već brineš o tome tko mi plaća račune i kako, zašto onda sebi ne smanjiš malo tih 500 kn i uzmeš si nekog jeftinijeg operatora?
5. ...
Ja volim informirane, educirane i pametne likove poput tebe - lijepo od tebe
1. dobro za tebe jer zavisi kolko mjesto ima stanovnika, dobna skupina isto igra veliku ulogu a to su uglavnom starci, dal se konkurenciji isplati i dali mu t-com (linija isto zna pucati) dopušta jer bilo je pokušaja
2. monopolist ima napuhane cijene pa si može sniziti jer zarađuje milijarde svaku godinu, što tvoj operater neće moći a nema ni svoju infrastrukturu pa ću napokon imat jeftiniji net sigurno i od tebe s vremenom
3. vidi pod 1.
3.1 nisam njihov ljubitelj, a onaj ko radi u t-comu sigurno ne visi tu na forumu na što očito ciljaš
3.2 post je informativnog razloga koji sam odlučio podjeliti gle čuda u temi koja se zove T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka? (možeš i nemoraš čitati pošto nisi njihov korisnik)
4. ...."realne plaćao bi max. 150 kn, sve ostalo su razne naknade i pdv" ... očito nisi pročitao dobro moj bivši post s tim da niže nemogu osim ukinut/iskopčat (i opet u nastavku isto pitanje na koje sam već dao 3 odgovora)
samo da potvrdim info od RaNzO...i ja sam u malom mjestu u kojem je isključivo infrastruktura t-coma ali ja sam na optimi :-). osim optime preko infrastrukture t-coma moguće je dobiti i vip, H1, iskon. malo je skuplje nego da ide vlastitom infrastrukturom tih operatera, ali je i dalje jeftinije od t-coma. dakle, bez obzira što drugi operateri nemaju svoju infrastrukturu moguće je preko t-coma imati druge operatere. ...e sad, jedino ako tehničke mogućnosti t-com centrale ne dopuštaju prikapćanje drugih operatera tada je vjerojatno moguće da nije nitko dostupan osim t-coma, ali se ja u tehniku baš i ne razumijem, možda netko bolje zna.
Gdje god je T-Com moze i H!, za ostale neznam.
Jedino sto te onda t-com zove i nudi sve moguce samo da ostanes na njima, a ako to neuspije onda odugovlace prikljucak za H1 i na taj nacin te pokusavaju prisiliti da ostanes na njima.
Lopovska posla.
I šta je najgore čekaš drugog operatera po 2 mjeseca i dok ti dođe onda počinje pucanje veze bez obzira šta je ista linija i šta je do tada radila bez problema. Znam iz prve ruke tako da ta promijena operatera preko t-com infrastrukture te dođe i živaca i vremena i na kraju i novaca jer se opet kasnije moraš priključiti njima. A da to Ranzo zna ili da je osjetio na vlastitoj koži nebi pričao da je sve tako bajno promijeniti operatera koji idu preko t-com infrastrukture
Što se događa kad uzmeš drugog operatora preko T-Com linije? Što se zapravo mijenja?
Doslovno:
- boja i iznos računa
- modem (ukoliko imaš internet)
S tehničke strane se ništa ne mijenja. Obavi se papirologija, tj. novi operator iznajmi liniju od T-Coma i vama šalje svoj modem s korisničkim podacima. Kao da nekome iznajmiš svoju kuću. Hoće li ta kuća samim činom iznajmljivanja (bez prava radova na njoj) išta promijeniti? Dimenzije? Lokaciju? Toplinsku izolaciju? Ista je stvar s operatorima. Ako vam je promjenom operatora preko T-Com infrastrukture linija pucala, a preko T-Coma je radila besprijekorno, trebali ste prijaviti kvar, ali najvjerojatniji razlog tome je modem s greškom koji se zamijeni i problem nestane.
Ako Ranzo ne zna, ne znam tko onda zna...
1. Živim daleko od centrale, maks. propusnost linije mi je 3,5 Mbps, dobivam i plaćam 1Mbps...i to ne radi uvijek kad je kišno vrijeme, pa se vlaga negdje uvuče.
2. imao sam, imam, ili ću uskoro imati T-Com, Optimu, Iskon, H1...najgore od svega je radio T-Com...kad sam imao 0,5 Mbps sam bio sretan, a tehničar niti ne izlazi na teren jer sam "daleko od centrale"...to što susjedi imaju po 2-3 Mbps nije bitno...nikad više T-Com.
P.S.
Bezobrazni su tehničari, a niti u pozivnom centru nisu bolji. Prigovore ne uvažavaju i ne odobravaju popust na račun zbog nefunkcioniranja usluge, dok su drugi odobrili oprost par računa.
Ja volim informirane, educirane i pametne likove poput tebe.
1. I ja sam iz malog mjesta, pa već duže vrijeme nemam T-Com. To što imam je dostupno u cijeloj HR na bilo kojem fiksnom T-Com broju, tako da ne možeš reći da kod tebe nije.
2. Super za tebe.
3. Da te stvarno veseli smanjenje troškova (a ne radiš u T-Comu), već bi odavno promijenio operatora, a ne prikazivao smanjenje troškova od par kn na 500 kn kao neko revolucionarno...živimo u 21. stoljeću, ne trebamo sol plaćati ekvivalentnom težinom zlata.
4. Kad se već brineš o tome tko mi plaća račune i kako, zašto onda sebi ne smanjiš malo tih 500 kn i uzmeš si nekog jeftinijeg operatora?
5. ...
Ja volim informirane, educirane i pametne likove poput tebe - lijepo od tebe
1. dobro za tebe jer zavisi kolko mjesto ima stanovnika, dobna skupina isto igra veliku ulogu a to su uglavnom starci, dal se konkurenciji isplati i dali mu t-com (linija isto zna pucati) dopušta jer bilo je pokušaja
2. monopolist ima napuhane cijene pa si može sniziti jer zarađuje milijarde svaku godinu, što tvoj operater neće moći a nema ni svoju infrastrukturu pa ću napokon imat jeftiniji net sigurno i od tebe s vremenom
3. vidi pod 1.
3.1 nisam njihov ljubitelj, a onaj ko radi u t-comu sigurno ne visi tu na forumu na što očito ciljaš
3.2 post je informativnog razloga koji sam odlučio podjeliti gle čuda u temi koja se zove T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka? (možeš i nemoraš čitati pošto nisi njihov korisnik)
4. ...."realne plaćao bi max. 150 kn, sve ostalo su razne naknade i pdv" ... očito nisi pročitao dobro moj bivši post s tim da niže nemogu osim ukinut/iskopčat (i opet u nastavku isto pitanje na koje sam već dao 3 odgovora)
1. Sve što si naveo nema veze s vezom...ništa od toga nije bitno...ako ne znaš kako stvari funkcioniraju, prouči prije nego ovako javno lupaš u prazno.
2. Pogledaj pod 1. Tako stvari ne funkcioniraju. Dapače, kroz mj. dana ćeš imati još skuplju uslugu (ukoliko nemaš ugovor, trči brzo u T-Com na produženje). Klik 1Klik 2
3. Pod 1.
3.1. Ljubitelj operatora? Stvarno katastrofa! :D Što je operator? Trgovina koja prodaje govorne, internet i TV usluge preko ISTIH žica (nije to mobilna telefonija da nemaš signala ako si na drugom operatoru). Ako je tebi draže ISTE razgovore i ISTI internet platiti puno skuplje, samo naprijed. Kod TV-a ima razlike u ponudi kanala, pa ako ti život ovisi o nekom kanalu, onda je opravdano biti na T-Comu.
4. Naknade kod drugih su niže.
samo da potvrdim info od RaNzO...i ja sam u malom mjestu u kojem je isključivo infrastruktura t-coma ali ja sam na optimi :-). osim optime preko infrastrukture t-coma moguće je dobiti i vip, H1, iskon. malo je skuplje nego da ide vlastitom infrastrukturom tih operatera, ali je i dalje jeftinije od t-coma. dakle, bez obzira što drugi operateri nemaju svoju infrastrukturu moguće je preko t-coma imati druge operatere. ...e sad, jedino ako tehničke mogućnosti t-com centrale ne dopuštaju prikapćanje drugih operatera tada je vjerojatno moguće da nije nitko dostupan osim t-coma, ali se ja u tehniku baš i ne razumijem, možda netko bolje zna.
Nema nikakvog ukapčanja, samo unajmljivanje linije (ma kakva ona bila, vrhunska, ili katastrofalna) i sve se rješava papirologijom.
stvarno se ne razumijem u tehniku, ali kad sam razgovarao sa SZK Optima telekoma prilikom prebacivanja rekli su mi da njihov tehničar u centrali t-coma mora pokraj moje bivše parice instalirati novu. e sad ..što to konkretno znači...nemam pojma...
stvarno se ne razumijem u tehniku, ali kad sam razgovarao sa SZK Optima telekoma prilikom prebacivanja rekli su mi da njihov tehničar u centrali t-coma mora pokraj moje bivše parice instalirati novu. e sad ..što to konkretno znači...nemam pojma...
Ti si vjerojatno na ULL-u, tj. na optiminoj centrali. Ne mora instalirati paricu, jer je parica žica koja vodi od centrale do tvoje kuće, samo se napravi prebacivanje tvoje parice s T-Com centrale Optimi. Centrala je obično pored/unutar T-Com centrale.
Nisam primjetio da se raspravljalo nešto previše o onoj vijesti da će T-Com uskoro morati podignuti cijene? Ima li kakvih novosti vezano uz tu vijest?
Dobrodošli u chat Hrvatskog Telekoma. Agent će se ubrzo uključiti u razgovor. U svrhu poboljšanja usluga Hrvatskog Telekoma razgovori se mogu snimati.
Moje ime je Adriana
Adriana: Dobra večer,kako Vam mogu pomoći sa Vašom Web kupovinom?
Vaša poruka:: da li je istina da će nakon sniženja t-com povisiti cijene idući mjesec?
Adriana: Povećanje cijena od 01.06.ide za nove korisnike,ne za postojeće korisnike.
Vaša poruka:: da li to vrijedi i za mene jer ja nisam vezan ugovorom?
Adriana: To vrijedi samo za nove korisnike,ali od 01.07. nastupa povećanje cijena i postojećim korisnicima odlukom HAKOM-a.
Adriana: Recite mi molim Vas koje usluge imate kod nas?
Vaša poruka:: imam telefon i max adsl
Vaša poruka:: ne namjeravam uzeti maxTV i sl
Adriana: U redu,imate flat internet?
Vaša poruka:: da
Vaša poruka:: btzin 10/640 ako vas zanima
Vaša poruka:: brzina*
Vaša poruka:: znači i mene će zahvatiti povećanje cijena ? :/
Adriana: Nažalost da,ali zato Vam je najbolje prijeći na Max2 paket gdje imate sve flat i pozive i internet a cijena paketa Vam je 241kn mjesečno.
Vaša poruka:: ali je internet brzine 4/512
Vaša poruka:: ali mi je i ovako ok
Vaša poruka:: ako ja produžim ugovor sada, da li ću izbijeći povećavanje cijena?
Adriana: Ako produžite ugovor sada, neće Vam se povećati cijena.
Adriana: Ako Vam npr. napravimo produljenje na Max 2 paket.
Vaša poruka:: kada je zadnji rok (datum) kada mogu produžiti ugovor a da se cijena ne poveća?
Adriana: 01.07. se povećavaju cijene,ali Vam ne mogu reći krajni rok. Kažem ako želite možemo sada samo napraviti upit ZA Max2 paket,pa bi Vas kolege konatktirali sljedeći tjedan vezano za Vaše usluge.Ako želite.
Vaša poruka:: ma ne treba. ako ja ne uzmem max2 paket nego samo jednostavno produžim ugovornu obvezu samo za maxadsl, također ću izbijeći povećanje cijena?
Adriana: Ako samo produljite ugovornu obvezu će Vam ići povećanje cijena,ako pređete na Max 2 paket neće.
Vaša poruka:: :/
Vaša poruka:: i poslijednje pitanje koje me zanima: ako ja produžim ugovor za max adsl, kao poklon mogu li dobiti besplatno adb router kojeg imate u ponudi?
Adriana: Nažalost router ne možete dobiti besplatno,ali ako Vam trenutni ne funckionira prijavite kvar. Kolege na tehničkoj podršci mogu u prijavi smetnje napisati da Vam router ne radi.
Vaša poruka:: šteta, prije se moglo za produženje ugovora novi router dobiti besplatno
Vaša poruka:: e daa. sad sam se sjetio još nečega
Vaša poruka:: kad je krajnji rok kad morate sve korisnike prebacit na voip?
Vaša poruka:: odnosno na ims
Adriana: Ovisno o području,ako ste dobili obavijest onda morate već sada prijeći. Za svako područje je zasebno,jer se prebacuje dio po dio korisnika.
Vaša poruka:: ja sam dobio obavijest prije nove godine ali ja ne želim prijeći jer imam siemens se555 koji savšeno radi ali ne podržava voip
Adriana: U redu,ali ćete kao i svi korisnici morati prijeći na Voip.Točan rok neznam,ali ako sami ne nazovete službu za korisnike da Vam pokrenu Voip.Tehničari će preko centrale pokrenuti prelazak na Voip.
Vaša poruka:: vjerujem da će svi korisnici morat prijeći prije nego dođemo u EU
Adriana: Točnu informaciju nemam,ali uskoro će sigurno svi morati prijeći.
Vaša poruka:: u redu. puno hvala. đenja
nakon sniženja, povećanje cijena. da mi je znat tko je u hakomu donio takvu bezobraznu odluku!!!
Ako ti ruter ne podržava VOIP onda ce ti oni morati besplatno zamijeniti taj ruter, i nebi trebal produzivati ugovor ili potpisivati novi i sl.
Gdje je taj chat? Nigdje ga ne vidim na njihovoj str
chat je na samom vrhu
ali ja želim zadržati i koristiti se555 jer radi besprijekorno i veza nikad ne puca.
chat je na samom vrhu
Ma na kojoj str je to uopće?
na početnoj sranici na samom vrhu ali neki put se pojavi, a neki put toga nema (mozda jer su svi agenti zauzeti)

za t-com chat odite na npr https://www.hrvatskitelekom.hr/internet/maxadsl/brzina i na samom vrhu stranice (lijevo od "prijavite se") pisat će u oblačiću "imate pitanje? Pokrenite chat". kliknite na to, čekajte da se agent spoji te se onda dopisujte s njim.
Ekipa, ja sa danas poslao zahtjev putem t-comove web stranice za povećanje brzine 5 na 10mb. Moje pitanje je koliko se otprilike čeka da Vam povećaju brzinu? Molim odgovor i hvala Vam unaprijed :)
chat je na samom vrhu
ali ja želim zadržati i koristiti se555 jer radi besprijekorno i veza nikad ne puca.
Neznam kaj da ti kazem, ovaj novi ADB vecina ljudi hvali i još podržava N standard pa ak imaš više PC-a povezanih na WiFi imat ćeš veću brzinu u lokalnoj mreži (naravno ako imaš WiFi kartice/stickove koji podržavaju N standard). Ja samo čekam da mi ovaj TG782 rikne nekak pa da mogu dobit neki novi :D
Ako mi se "pokvari" router, uzimaju li stari? Imam SX763 koji je OK, ali treba mi WiFi N jer dosta koristim mrežu pa bi probao onaj trik s lakom za nokte, samo me strah da mi ne uvale nešto lošije od onoga što imam. Ugovor mi je istekao pred ~2 godine, a ovaj SX sam dobio kad mi je počeo ugovor, ako je to bitno
Ako mi se "pokvari" router, uzimaju li stari? Imam SX763 koji je OK, ali treba mi WiFi N jer dosta koristim mrežu pa bi probao onaj trik s lakom za nokte, samo me strah da mi ne uvale nešto lošije od onoga što imam. Ugovor mi je istekao pred ~2 godine, a ovaj SX sam dobio kad mi je počeo ugovor, ako je to bitno
Da uzmu ti stari. Al da se i dogovorit da ti ostave. A i nije ti više bitno kad su neovisno o ugovoru ruteri njihovi, dok god koristiš uslugu ruter je kod tebe, kad prestaneš moraš vratit, ruter nikad nije tvoj makar ugovor isteko a nisi produžio.
Evo i meni nove brzine.... srezali mi sa 4 Mb/s na 2 Mb/s....zvao sam službu za korisnike i dečko koji mi se javio veli da nema blage veze zašto kad linija može i puno više.
Eto "nove brzine" po istoj cijeni.
Da uzmu ti stari. Al da se i dogovorit da ti ostave. A i nije ti više bitno kad su neovisno o ugovoru ruteri njihovi, dok god koristiš uslugu ruter je kod tebe, kad prestaneš moraš vratit, ruter nikad nije tvoj makar ugovor isteko a nisi produžio.
Nije. Istekom ugovora, router je korisnikov. Nije.
Nije istina, nemoj pisati gluposti.
Politika se promjenila krajem 2010, od tada je on samo u najmu korisnika i uredno ga mora vratiti kada prekine uslugu
Samo da javim, nisam uspio dobiti novi router kada mi se stari "pokvario".... dosao je lik i prvo testirao strujni adapter i eto, ispostavilo se da je samo to crklo tako da sam dobio samo novi adapter.
Sto se tice svih routera opcenito (vrijedi za t-com-a, nez za ostale), routeri nisu u nasem vlasnistvu odnosno nikada niti nece biti...... t-com ih daje u najam, a prednost toga je sto zamjenu neispravnog routera (ili dijelova koji su neispravni) ne moramo placati sve dok smo t-comov korisnik neovisono o tome bili vezani ugovorom ili ne, dakle, bitno je da smo "njihovi".
a zasto onda na njuskalu ima milijun thomsona i siemensa od t-coma po niskim cijenama?
a zasto onda na njuskalu ima milijun thomsona i siemensa od t-coma po niskim cijenama?
jer je do prije cca dvije godine routher bio ukljucen u cijenu dok traje ugovor, zavrsetkom ugovora si isplatio routher i postao je tvoj...vise nije tako (navodno).
Nije istina, nemoj pisati gluposti.
Politika se promjenila krajem 2010, od tada je on samo u najmu korisnika i uredno ga mora vratiti kada prekine uslugu
OK, DamageHigh je pisao za mene, a na mene se to ne odnosi, jer je stariji od 2010.
Njihov problem.... ako promijene operatera, router bi trebali platiti.
Djed mi je imao router zbog MaxTV-a (max tv i telefon) i prosla mu je ugovorna obveza u trajanju od 2 god, poslije je umro i morali smo vratiti ne samo prijemnik vec i router.....