T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.101.461
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
cassini kaže...
Oldy kaže...

Ma upload mi je već smješan, idem sa lapom van pokušam ne trošiti vipov stick po danu, po noći mi je svejedno jer imam flat u noćnoj, ali kada se nakačim na w-lan u kafiću ili hotelu, trgovačkom centru...  i vidim da je t-com i da je 0.25-0.30 ako...  ne znam da li bi se smijao ili plakao, a većina ih je upravo ko za k... preko t-coma, pa ti šalji neki konkretni file na toj brzini a na bateriji si, rađe stavim vipov stick pa sam na 2-3Mbs u up-u makar po većim mjestima, ipak puno komfornija brzina, up im je smješan ne znam stvarno bi to trebali dignuti više

jbg, i drugi su skužili da im je bolje besplatno  surfat u nekom trg. centru nego doma plaćat veću brzinu pa ne znam čemu se čudiš. I oni (davatelji pristupa)   moraju od nečeg živjeti.

manje love daj za mobitel pa će ti više  ostat za net.{#}

Meni je isti račun od osmog mjeseca uvijek je 238kn 15GB+noćni flat+radijska, brzine imam koliko ulovim ne plaćam brzinu (stick do 28Mbs), a za mobitel dam 50kn kada trebam produžiti bon dosta dugo već

i to opet ne opravdava t-com da im je upload sprdačina za koju ne bi dao lipu jednu

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 20:35 (Oldy).
14 godina
neaktivan
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

Paket kod t coma do 10mbit dl, evo rezultat testing kod speed test.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2012 17:16 (Spaceni).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

evo mog

15 godina
neaktivan
Spaceni kaže...

kolko to placas soma kuna {#}?

Sretan Božić i godina nova!
16 godina
neaktivan

Pogledaj si ovdje koliko to plaća. KLIK

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

meni je nesto zenska rekla posto je istekao popust 19% na 2 godine,stavila mi je ugovor na 2 godine s tim da cu prvu godinu placati 50% manju cijene (isto kao da placam za 4mb a zapravo imam 10mb) a za drugu normalno,ova solucija mi se i cini bolja jer s ovim sto sam ja htio na 2 godine bi dobio 38% popusta,a ovako dobivam 50% ^^   e jos da stave upload na 3mb bilo bi mi genijalnoooooo

edit: prijatelj iz njemacke je promjenio brzinu i sada ima 24mb dl i 8mb up i placa 35€ mjesecno,a to je 262,5kn.  A u nas 20mb dl i 0.75mb up 331kn.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 18:04 (Bejtman).
14 godina
neaktivan
Kewin kaže...
Spaceni kaže...

Ma dobro to sam si aktivirao samo na 2 dana, nešto sam morao skidati s net-a.Inače cijelih 30 dana dođe 180kn za brzinu.

14 godina
neaktivan

ovih 10mbit je taman za skidanje s net,a skida n oko 1.0-1.1mb/s, a recimo kod gledanja 1080p na youtube i sl. nema nikakvog čekanja ni zastoja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Spaceni kaže...
Kewin kaže...
Spaceni kaže...

Ma dobro to sam si aktivirao samo na 2 dana, nešto sam morao skidati s net-a.Inače cijelih 30 dana dođe 180kn za brzinu.

Samo malo kako si ti to aktivirao za 2 dana i koliko to košta??

robimarko@gmail.com
16 godina

I mene to zanima, kako aktivirati 10mbita al samo na probu (par sati, dan ili koliko vec)

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Promjenu možeš napraviti bilo koji dan u mjesecu i promjena brzine ne košta ništa. Izračun cijene kod t coma za sve usluge pa tako i brzinu adsl-a ide po danu. Što znači da ako je 30 dana = 180kn; 180/30= 6kn. Znači jedan dan je 6kn, pa recimo kod brzine do 4mbit, 30 dana je 80kn, pa znači jedan dan je 2,7kn. Tako da brzina do 10mbit je skuplja po danu za oko 3,30 kn u odnosu na brzinu do 4mbit.

Što se tiče realizacije zahtjeva kad ga podneseš ako ti je to prva promjena na 10 mbit može potrajati nešto duže (par dana), a kasnije kad budeš mjenjao napravi se u istom danu promjena brzine. Za vrijeme realizacije zahtjeva za novu brzinu normalno koristiš postoječu koju imaš i ne dolazi do prekida usluge.

Promet nema veze s brzinom i njega posebno plaćaš. Nadam se da sam bio jasan. :)

17 godina

Ja sam tražio da mi povise brzinu na 10 Mbita što su uredno zaračunali ali linija ne podržava veće brzine, tek sam na slijedećem računu shvatio da naplaćuju svih 10 Mbita.

Mene naravno nisu obavijestili da mi je limit 4 Mbita koje inače imam, neka im bude tih mjesec dana neiskorištene usluge, i ovako prelazim na Amis :)

14 godina
neaktivan

Aha, misliš reći stavio si paket do 10mbit, a tvoja parica ne podržava više od 4mbit? Pa tko ti je kriv , što se žališ, mogao si prije provjeriti s tehničkom službom koja ti je brzina izmjerena, a isto tako ukoliko si u roku od par dana ustanovio da to je to tako mogao si ih nazvati i vratiti na 4mbit paket.

Ako staviš brzinu do 10mbit, ne znači da ćeš toliko i imati, t com kao i svi ostali operatori ti davaju maksimalno koliko podržava linija.

Samo što recimo, kad sam si ja probao stavit do 20mbit, zahtjev nije prošao tehničku provjeru, išao je na storno. Pa neznam , ali u svakom slučaju trebao si reagirat na vrijeme.

17 godina
Spaceni kaže...

Aha, misliš reći stavio si paket do 10mbit, a tvoja parica ne podržava više od 4mbit? Pa tko ti je kriv , što se žališ, mogao si prije provjeriti s tehničkom službom koja ti je brzina izmjerena, a isto tako ukoliko si u roku od par dana ustanovio da to je to tako mogao si ih nazvati i vratiti na 4mbit paket.

Ako staviš brzinu do 10mbit, ne znači da ćeš toliko i imati, t com kao i svi ostali operatori ti davaju maksimalno koliko podržava linija.

Samo što recimo, kad sam si ja probao stavit do 20mbit, zahtjev nije prošao tehničku provjeru, išao je na storno. Pa neznam , ali u svakom slučaju trebao si reagirat na vrijeme.

Nisam ja ništa kriv kao što hoćeš pogrešno predočiti, podnio sam zahtjev isto tako kako si i ti sam naveo, dalje nam se slučajevi razlikuju, tebe su obavijestili da ne može veća brzina, mene nisu.

14 godina
neaktivan

Pa što se tiče obavijesti, nema tu nikakve obavijesti i nitko te neće obavijestiti. Ali nakon aktivacije veće brzine logično je (barem meni) da provjeriš preko neke internet stranice (speed test) koliku brzinu imaš i ukoliko je to i dalje 4mbit ili 5-6 da ih nazoveš i vratiš natrag na paket do 4mbit. Čak imaš i na t com stranici korisnička zona, provjera koliko ti kb/s skida.

15 godina
Spaceni kaže...

Pa što se tiče obavijesti, nema tu nikakve obavijesti i nitko te neće obavijestiti. Ali nakon aktivacije veće brzine logično je (barem meni) da provjeriš preko neke internet stranice (speed test) koliku brzinu imaš i ukoliko je to i dalje 4mbit ili 5-6 da ih nazoveš i vratiš natrag na paket do 4mbit. Čak imaš i na t com stranici korisnička zona, provjera koliko ti kb/s skida.

Logično je da te obavijeste ukoliko ti ne mogu isporučiti uslugu koju plačaš.

EOD.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan

Ne, paket je DO 10mbit, i nemaju šta oni tebe obaviještavat, tvoj je internet i ti plaćaš pretplatu pa prema tome ako ti nećeš vodit računa o tome, neće sigurno ni tvoj operator, pa tko god da bio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Evo situacije: uzimas tek internet kod T-coma, uzimas paket do 4 Mbps. Ispostavlja se da imas neku prastaru paricu, da je veliko zagusenje mreze i dobivas ispod 1 Mbps. Tebi je to sasvim normalno?
www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
16 godina
DamageHigh kaže...
Evo situacije: uzimas tek internet kod T-coma, uzimas paket do 4 Mbps. Ispostavlja se da imas neku prastaru paricu, da je veliko zagusenje mreze i dobivas ispod 1 Mbps. Tebi je to sasvim normalno?

Je. Meni kad je frajer bio, rekao je kako god da u ugovoru stoji, oni SIGURNO mogu isporucit 2 mbit vezu, za vise ne garantiraju i dalje se moze odlucit dali se hoce ugovor ukinut ili ne. Znaci ako se ukida, mora tehnicar provjerit dali je sve kak spada jer on moze po rukama dobit a i da se penali ne placaju za korisnika.

Logika je nesto drugo, t-com sasvim trece..

Nothing lasts forever
14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

A čuj nije to to baš fiksno da se može reći to je tako i nikako drugačije. Recimo puno puta ukoliko je ispod 1mbit nećeš ni dobit internet jer će bit da nemaš tehničke mogućnosti, te će te sustav stavit na listu interesa nakon provjere teh. mogućnosti.

A inače kad netko ima dosta malo brzinu, ukoliko tehničare ustanove da loša brzina i da nema pomoći, možeš se dogovoriti pa ti naprave isključenje bez plaćanja raskida ugovora. Dođu ti tehničari nakon prijave smetnje.

Ma uglavnom što želim reći je, sve se da dogovorit samo treba reagirat na vrijeme, a ne biti pasivan i očekivati da će se netko drugi pobrinuti.

17 godina
DamageHigh kaže...
Spaceni kaže...

EOD.

Spaceni kaže...

Ne, paket je DO 10mbit, i nemaju šta oni tebe obaviještavat, tvoj je internet i ti plaćaš pretplatu pa prema tome ako ti nećeš vodit računa o tome, neće sigurno ni tvoj operator, pa tko god da bio.

Trebaju me obavještavati, idemo ispočetka.

Ja imam brzinu 4 Mbita i sve radi bez greške, zatražim veću brzinu i sada čekam da se netko s njihove strane javi da se provede zahtjev do kraja, moja je brzina cijelo vrijeme apsolutno ista i ja ni na koji način ne primjećujem da se s njihove strane išta događa, strpljivo čekam jer znam da za neke stvari treba vremena.

Tek kada sam dobio račun sam shvatio da su nešto napravili ali ništa vezano uz liniju nego su samo promijenili tarifu po kojoj naplaćuju.

Moja brzina je cijelo vrijeme apsolutno ista, stalno sam ju provjeravao očekujući da će se nešto dogoditi. Jasno mi je da se isporučuje DO neke brzine ali je nemoguće da je meni maksimalna brzina točno ona koju sam imao do sada, ni Kb/s veća, znači da nisu liniju ni pipnuli.

14 godina
protjeran

Imam je par upitnika nad buljom?

Trenutno imam t..scomov adsl i telefon,e sad kad bi prešo na nekog drugog operatera npr.amis kod kojih je 2u1 paket nekih 140 kn dali bi i dalje morao plačat t-comu-onu naknadu za održavanje sustava(pretplata).

Dali je istina (pričo frend) da kad mjenjaš operatera da t -com zna radit probleme i da se nakraju načekaš nove usluge,te si nekoliko dana bez telefona?

Molim samo one koji imaju iskustva sa promjenom operatera!

Hvala!

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Prvo provjeri da li ti je Amis dostupan, mi smo u firmi prešli na Amis prije dva-tri tjedna, telefoni nisu radili kojih tri sata, poslije sve radi bez problema, upload je čak 1.1 Mbit/s na običnoj liniji.

14 godina
neaktivan
Kristyans kaže...
DamageHigh kaže...
Spaceni kaže...

EOD.

Spaceni kaže...

Trebaju me obavještavati, idemo ispočetka.

Ja imam brzinu 4 Mbita i sve radi bez greške, zatražim veću brzinu i sada čekam da se netko s njihove strane javi da se provede zahtjev do kraja, moja je brzina cijelo vrijeme apsolutno ista i ja ni na koji način ne primjećujem da se s njihove strane išta događa, strpljivo čekam jer znam da za neke stvari treba vremena.

Tek kada sam dobio račun sam shvatio da su nešto napravili ali ništa vezano uz liniju nego su samo promijenili tarifu po kojoj naplaćuju.

Moja brzina je cijelo vrijeme apsolutno ista, stalno sam ju provjeravao očekujući da će se nešto dogoditi. Jasno mi je da se isporučuje DO neke brzine ali je nemoguće da je meni maksimalna brzina točno ona koju sam imao do sada, ni Kb/s veća, znači da nisu liniju ni pipnuli.

A čuj kako vidim kod tebe je bila baš sjebana situacija. Što se tiče obaviještavanja, neće te nitko obavijestiti jedino ako se dogovoriš s agentom koji ti radi zahtjev pa da te on osobno kontaktira. Poštom se šalju obavijesti o realizaciji ali dok to dođe do tebe i ako dođe će potrajati.

Zato govorim najbolje je nazvati 0800 9000 pa pitati.

Malo mi je i čudno da je uopće prošao zahtjev kad očito nemaš teh. mogućnosti za brzinu, teoretski ne bi trebalo bit moguće, ali shit happens.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 1:15 (Spaceni).
14 godina
neaktivan
roseman kaže...

Trenutno imam t..scomov adsl i telefon,e sad kad bi prešo na nekog drugog operatera npr.amis kod kojih je 2u1 paket nekih 140 kn dali bi i dalje morao plačat t-comu-onu naknadu za održavanje sustava(pretplata).

Dali je istina (pričo frend) da kad mjenjaš operatera da t -com zna radit probleme i da se nakraju načekaš nove usluge,te si nekoliko dana bez telefona?

Hvala!

Čuj ako radiš prijenos broja, onda odrediš datum sa kojim  želiš isključenje kod t coma. Teoretski bi to trebalo bit odrađeno da te t com isključi i odmah amis uključit. Ali u praksi ima svega, tako da moguće i da budeš par dana ili više bez neta i linije.

17 godina
Spaceni kaže...

A čuj kako vidim kod tebe je bila baš sjebana situacija. Što se tiče obaviještavanja, neće te nitko obavijestiti jedino ako se dogovoriš s agentom koji ti radi zahtjev pa da te on osobno kontaktira. Poštom se šalju obavijesti o realizaciji ali dok to dođe do tebe i ako dođe će potrajati.

Zato govorim najbolje je nazvati 0800 9000 pa pitati.

Malo mi je i čudno da je uopće prošao zahtjev kad očito nemaš teh. mogućnosti za brzinu, teoretski ne bi trebalo bit moguće, ali shit happens.

To mi je i bila poanta da su preskočili tehničku stranu priče ( provjeru linije i povećanje brzine) nego su me samo  zadužili za veći iznos.

Inače mi je praktično ovo jedina veća zamjerka za T-com, imam i MaxTV, njihov ADSL imam još kada su brzine bile 384 Mbita ( 200 kuna za 512 MB prometa) i sve radi stvarno dobro, njihovi tehničari izlaze na teren isti ili drugi dan, čak su znali doći kod mene i nedjeljom tako da tu stvarno se nema što reći.

Prelaz na drugog operatera vršim samo zbog iznosa računa jer me to sve skupa košta prevelikih 380 kuna mjesečno, inače bih i dalje ostao vjeran T-comu, nihov izbor TV programa nitko nema ni blizu tako bogat, pogotovo sportski dio.

13 godina
protjeran
Spaceni kaže...

Promjenu možeš napraviti bilo koji dan u mjesecu i promjena brzine ne košta ništa. Izračun cijene kod t coma za sve usluge pa tako i brzinu adsl-a ide po danu. Što znači da ako je 30 dana = 180kn; 180/30= 6kn. Znači jedan dan je 6kn, pa recimo kod brzine do 4mbit, 30 dana je 80kn, pa znači jedan dan je 2,7kn. Tako da brzina do 10mbit je skuplja po danu za oko 3,30 kn u odnosu na brzinu do 4mbit.

Što se tiče realizacije zahtjeva kad ga podneseš ako ti je to prva promjena na 10 mbit može potrajati nešto duže (par dana), a kasnije kad budeš mjenjao napravi se u istom danu promjena brzine. Za vrijeme realizacije zahtjeva za novu brzinu normalno koristiš postoječu koju imaš i ne dolazi do prekida usluge.

Promet nema veze s brzinom i njega posebno plaćaš. Nadam se da sam bio jasan. :)

nije sve tako kako ti napisa !

tocno je jedino da naplacuju uslugu koliko si je dana u mjesecu koristio i ne mora vise biti od prvog u mjesecu do slijedeceg prvog.

prije godinu dana se brzina i promet mogla mijenjati na dnevnoj razini s tvojim izracunom.

ti, ako danas uznes 10Mbit/s tek za mjesec dana mozes se vratiti na staru brzinu ili promet.

tocno je jedino to da ako danas imas 4 Mbit, već od sutra mozes imati 10 Mbit s no MORA proci mjesec dana od danas da bi ti promijenio brzinu ili promet.

nema vise "mile lale" ;) tako da "malo probam" dva dana brzinu od 20mbit s (tko moze) skinem jedno 100 Gb s torrenta, pa se za dva dana vratim na 4Mbits (nisu ni oni vise blesavi).

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
16 godina
neaktivan
Budokai kaže...
Spaceni kaže...

tocno je jedino da naplacuju uslugu koliko si je dana u mjesecu koristio i ne mora vise biti od prvog u mjesecu do slijedeceg prvog.

prije godinu dana se brzina i promet mogla mijenjati na dnevnoj razini s tvojim izracunom.

ti, ako danas uznes 10Mbit/s tek za mjesec dana mozes se vratiti na staru brzinu ili promet.

* tocno je jedino to da ako danas imas 4 Mbit, već od sutra mozes imati 10 Mbit s no MORA proci mjesec dana od danas da bi ti promijenio brzinu ili promet.

nema vise "mile lale" ;) tako da "malo probam" dva dana brzinu od 20mbit s (tko moze) skinem jedno 100 Gb s torrenta, pa se za dva dana vratim na 4Mbits (nisu ni oni vise blesavi).

Malo si si pobrkao pojmove Budokai.

Kako si ti napisao vjerujem da si mnoge zbunio što mogu, a što ne mogu. Prvo se mogu mijenjati usluge unutar mjesec dana, a kasnije si napisao da se može mijenjati tek nakon mjesec dana.

* - opet nije točno. Ti ako danas hoćeš promijeniti brzinu s 4 Mb/s na 10 Mb/s od sutra je već možeš koristiti i naplaćuje ti se brzina od 4 Mb/s za onoliko dana koliko si ju koristio i isto tako i za 10 Mb/s. Mjesečno mislim da samo jednom možeš promijeniti brzinu, tako da nema igre, malo ću  ovako pa onako. Nisu ovi iz T-Coma glupi.

14 godina
neaktivan
Budokai kaže...
Spaceni kaže...

tocno je jedino to da ako danas imas 4 Mbit, već od sutra mozes imati 10 Mbit s no MORA proci mjesec dana od danas da bi ti promijenio brzinu ili promet.

Nemoj zbunjivat ljude. Znači ovako ti je sad u t comu:

Promet se može mjenjati svakih 30 dana, što znači između svake promjene paketa između 1gb/15gb ili flat mora proći točno 30 dana, a usluga se naplaćuje po danu. Naravno ako imaš UO na prometu onda s većeg paketa na manji možeš jedino uz raskid UO i plaćanje penalizacije.

Što se tiče brzine ti je u jednom mjesecu možeš mjenjati neograničeno mnogo puta, s veće na manju i obrnuto. Naplaćuje se prema danima korištenja, prema izračunu koji sam gore stavio. Tako da recimo nazoveđ čet-pet staviš 10mbit i preko vikenda koristiš to, onda nedjelju navečer zoveš ih i staviš natrag 4mbit. Nadam se da sam sad bio jasan! :D

15 godina
protjeran
Spaceni kaže...
roseman kaže...

Hvala!

Čuj ako radiš prijenos broja, onda odrediš datum sa kojim  želiš isključenje kod t coma. Teoretski bi to trebalo bit odrađeno da te t com isključi i odmah amis uključit. Ali u praksi ima svega, tako da moguće i da budeš par dana ili više bez neta i linije.

3 izjave i 3 netočne informacije.

Dakle, za sve koji žele promijeniti operatora je sljedeći postupak:

1. podnijeti zahtjev kod operatora kojeg ste odabrali

2. čekati da vas odabrani operator obavijesti da je sve riješeno (zakonski rok za prebacivanje je 30 RADNIH dana, bez obzira kojeg operatora odabrali, te koji vam je sadašnji operator)

- odabrani operator radi sljedeće:

1. a) šalje potpisani zahtjev sadašnjem operatoru

b) sadašnji operator odobrava prelazak i vraća papire odabranom operatoru

c) odabrani operator vam šalje opremu/obavlja priključenje

*u tom postupku ste bez tel/int/tv-a točno onoliko koliko vam treba da spojite novi ruter

*sadašnji operator vam ne isključuje uslugu po dobivanju zahtjeva za prijenos broja, već na dan prijenosa broja, na koji vi ne možete utjecati, već to određuje sadašnji operator, a mora biti unutar onih zakonskih 30 radnih dana

Ukoliko dan prelaska nije 1. u mjesecu (a većinom nije), tada nećete ništa duplo platiti, već pretplatu i potrošnju svakom od operatora plaćate za broj dana koji ste bili kod njih...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice