Stvarne brzine T-Com ADSL-a!!!

poruka: 516
|
čitano: 197.727
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Stvarne brzine T-Com ADSL-a!!!

Kuća je stara preko 30 godina a instalacija oko 15 godina i dolazi preko krova i koristim baš taj stari tip utičnice s tim da na utičnici za telefon imam onu kutijicu na koju mogu spojiti još dva telefona a i sad imam telefon koji je spojen preko običnog tel. kabela(nema onu glavu koja bi baš išla u te 3 rupe).

Koristio sam Nortonov firewall a kad mi je istekla licenca prešao sam na windows firewall premda je Norton i dalje instaliran. Podatke sa speedtesta sam dobio prilikom bežičnog spajanja. Pa nije valjda da wlan utječe na brzinu kad je i laptop i wlan modem u istoj prostoriji, svega 3 metra udaljeni?

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 14:37 (Josip7g).
15 godina

Ima li netko kakvu ideju što da napravim?

17 godina

Nije mi se dalo citati sve pa cu samo reci ak se ne varam u T-com ugovoru stoji da ce oni nama dopelat najvecu mogucu brzinu koju nam infrastruktura omogucava. Kod mene prije 3 dana bio njihov tehnicar i izmjerio je 7.5 megabita maximalno po parici. E sada neznam kak bi oni to sredili kada bih zelio 16 megabita vezu. Imam 4 megabita trenutno i brzina varira iz dana u dan-od 2 do 4.5.

,,Baš i nije... COD je više razbibriga u odnosu na nadmoćni BF2.'' ROFLCOPTERIMAO
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Josip7g kaže...

Kuća je stara preko 30 godina a instalacija oko 15 godina i dolazi preko krova i koristim baš taj stari tip utičnice s tim da na utičnici za telefon imam onu kutijicu na koju mogu spojiti još dva telefona a i sad imam telefon koji je spojen preko običnog tel. kabela(nema onu glavu koja bi baš išla u te 3 rupe).

Upravo to sam i pretpostavio. Obzirom da je zamjena kompletne instalacije opsežan i skup proces, vjerojatno ti to nije prihvatljivo. U ovom trenutku, najjednostavnije bi bilo zamijeniti utičnicu - staviti novu, sa RJ-11 konektorima - i nadati se da će biti makar nijansu bolje.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
15 godina
A ima li veze sa firewallom i wlan-om?
15 godina

Evo sad je sve u redu.

http://www.speedtest.net/result/601296649.png

Jučer su me zvali iz T-coma je li sve u redu sa adsl-om i ja sam se žalio na malu brzinu. Jutros su me opet nazvali i rekli su da je bila neka greška te da bi sad sve trebalo biti u redu. Bome je. Svaka čast!

16 godina
neaktivan
macak kaže...
..., ali treba imati na umu da ovo može biti posljedica loše izvedbe telefonske instalacije unutar stana/kuće, može biti uslijed krivog spajanja opreme (obrati pozornost na splitter), a problem može biti i softverske prirode - nešto na računalu blokira promet.

Može biti problem i s vanjskim instalacijama, a stanje parice se najčešće da u ruoteru pročitati.

ukay1000 kaže...

Imam 4 megabita trenutno i brzina varira iz dana u dan-od 2 do 4.5.

Kako to misliš brzina varira, prema tvom provideru ili prema nekim sadržajima na netu?

15 godina
neaktivan

meni je brzina 4mb a kao download manager koristim internet download manager koji mi još više ubrza

0 0 hvala 0
17 godina
EmmetCullen kaže...

meni je brzina 4mb a kao download manager koristim internet download manager koji mi još više ubrza

urbani mit Smijeh Namigiva još od 56k modema..

16 godina
protjeran

Haha nemoj zezat jos uvije 56 k modem lol.

Btw evo moja http://www.speedtest.net/result/601641562.png

Live for nothing or die for something///I fuck your mama vote for Obama
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2009 20:10 (Perkan777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Može par kratkih pitanja za sve genijalce ovdje -

- a kako to da mi brzina varira par Mbits ovisno o odabranom serveru?

- rasprava o torrentima je po meni suluda jer tko zna gdje je taj torrent i koja je stvarna brzina iza njega?

- i jedan kratak zaključak pa vi kažite je li ispravan: nijedan od testova nije mjerodavan osim eventualno onog koji bi testirao konekciju moj router - T-com server !?! A takvog koliko znam nema?

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
genije_čudo_prirode kaže...

Može par kratkih pitanja za sve genijalce ovdje -

- a kako to da mi brzina varira par Mbits ovisno o odabranom serveru?

- rasprava o torrentima je po meni suluda jer tko zna gdje je taj torrent i koja je stvarna brzina iza njega?

- i jedan kratak zaključak pa vi kažite je li ispravan: nijedan od testova nije mjerodavan osim eventualno onog koji bi testirao konekciju moj router - T-com server !?! A takvog koliko znam nema?

Ukratko:

1. Ovisi o brzini i udaljenosti servera.

2. Torrenti nisu mjerodavni za testiranje brzine. Jednostavno, maksimalna brzina kojom možemo downloadati je ona kojom netko uploada.

3. Test postoji ovdje.

17 godina
neaktivan

brzine koje prokazuje speedtest, mogu služiti samo za orjntaciju i nebi ih se smjeno uzeti sa 100%-nim povjerenjem

http://www.t-com.hr/privatni/kzona/podrska_savjeti/maxadsl_brzinetest.asp

bolje mi se pokazalo ovo od t-shita!

ispricavam se MAČKU, nisam prijmjetio link! sry! RESPEKT!

Nedajte se kontrolirat'!
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2009 10:47 (moTo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
penetrisac kaže...

Ja imam preko amis-a paket flat 2 mbita/s , a skida mi 1300 kbajta/s što je puno više nego što bi trebao , a speedtest mi pokazuje preko 11000 kbita/s , sad meni su za božić povećali brzinu na 16mbit , to je kak ti bio poklon gratis za božić i sad mi je ista brzina već 4 mj ko i tad , zar je moguće da su mi zaboravili vratit na staro???

penetrisac kaže...

a računi su mi u skladu 2 mb/s kao što i stoji na njihovom cjeniku

zar se zalis? jel ti jos uvijek tako, ili su vratili na staro?

17 godina

>>urbani mit Smijeh Namigiva još od 56k modema..

Nije urbani mit nego stvarno ubrzava, ali nikako preko fizicke brzine same veze. 

Probaj da ucitas drajver sa Realtek web stranice, brzina je katastrofa, 5-10KB/s. Probaj sa FDM (Free Download Manager), brzina so popne * 10 i vise.

Isto je i sa vecinom drugih web strana. Finta je u tome da Download Manageri pokrenu vise sesija za download odjednom.

Da ne bi ugusili web ili ftp servere, provajderi ogranicavaju maksimanu brzinu po jednoj sesiji, a ona zna biti mnogo mala, primer 50-100KB/s, a kako FDM ili neko drugi pokrene vise sesija odjednom, onda download ide punom parom. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2009 11:04 (Kuzo).
17 godina
neaktivan
moTo kaže...

ispricavam se MAČKU, nisam prijmjetio link! sry! RESPEKT!

Ma nema problema, sve OK. Uostalom, znaš kako se kaže - Repetitio mater studiorum est. (Ponavljanje je majka znanja) Osmijeh

16 godina

meni je brzina 1.7mb/s lud sam.Kad sam ih zva rekli su mi da je to do centrale i da ja tu nemogu nista

AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+, MMX,3DNow(2 CPUs), ~2.6GHz 3584MB RAM 500 GB Total,NVIDIA GeForce 8600 GTS Windows XP Professional Service Pack 3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo i ja imam brzinu od T-coma 4/256, a meni isporučuje ovoliko

Sve je uredno složeno, nisam daleko od centrale kojih, 200-300 metara, i ne vata više, to je zato što je to maksimalna brzina koja se može isporučit na moj "sistem" kuća stara isto ko u nekom od prijašnjih slučajeva oko 30 godina, a instalacije 15-ak.

S tim da mi je(ko što je na linku vidljivo)speedtest rekao da je max download koji mogu 1,6MB a upload 0,22 ako se ne varam najbrži download koji sam skupio ikad je bio 200-250 kbs, i to samo jednom, a upload 30-ak.

BOG I HRVATI |||| Four of the six voices in my head are telling me that I'm sane
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zero cool kaže...

Sve je uredno složeno, nisam daleko od centrale kojih, 200-300 metara, i ne vata više, to je zato što je to maksimalna brzina koja se može isporučit na moj "sistem" kuća stara isto ko u nekom od prijašnjih slučajeva oko 30 godina, a instalacije 15-ak.

S tim da mi je(ko što je na linku vidljivo)speedtest rekao da je max download koji mogu 1,6MB a upload 0,22 ako se ne varam najbrži download koji sam skupio ikad je bio 200-250 kbs, i to samo jednom, a upload 30-ak.

meni su u zadnjih par dana spustili s 4/0,25 na 1.7/0,20 znači točno na onoliko kolko je bilo prije zadnjeg povečanja brzina. nemam neki veči mjesečni promet. 1.jel netko imao slične situacije? 2. dali ih treba zvati i žalit se ? 3.wtf? umjesto da povečavaju brzine oni smanjuju ?!

tko želi objaviti svoje gej opredjeljenje nek slobodno stisne thumbs down xD
16 godina
neaktivan
alien kaže...

meni su u zadnjih par dana spustili s 4/0,25 na 1.7/0,20 znači točno na onoliko kolko je bilo prije zadnjeg povečanja brzina. nemam neki veči mjesečni promet. 1.jel netko imao slične situacije? 2. dali ih treba zvati i žalit se ? 3.wtf? umjesto da povečavaju brzine oni smanjuju ?!

Normalno da češ se žalit. Zovi ih i tlači. Meni je jednom pala sa 4 na 2,5 i odmah telefon u ruke i napad! Za 5 minuta opet 4 mbita.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369...Mislim da ce se to promjenit uskoro (na bolje)
15 godina
neaktivan

Meni je download:4.05Mb/s

upload:0.26Mb/s

Isto T-Com internet.

Največa brzina koju san uvatio 470kb/s.

BMW

0 0 hvala 0
17 godina

Prokleti bili do kosti t-shrotovci, drgljam net s 1,5 Mbit-a (200 kb download). Jucer spojim frendu samo kaj je on na drugoj centrali i njemu lijepo 3,9 Mbit-a... Da ti kosa padne s glave.

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sve se vrti oko centrale, što bliže to bolje....

Dompa
17 godina
Dompa kaže...

Izgleda da ne mogu sve imat - naime, trafo mi je 10 m do kuce pa ne mogu izgleda bit i blizu pokraj tel. centrale... :) Ma muku mucim s tim t-shrotom, barem 1 na dan mora veza puknut, resetiram router - proradi... Bogu se molim da Google krene cim brze sa svojim ISP uslugama...

15 godina
neaktivan
Dompa kaže...

mislim da to nije slučaj...

mene su 5 mjeseci jeb...  sa brzinom 1.6/0.26  ali se jednog dana brzina magično popravila pa sam sad zadovoljan!

evo slika kad skidam:

Duh Sveti....
17 godina
neaktivan
Dompa kaže...

Ja sam veoma blizu centrale pa je najveći DL što sam imao bio 220 kb/s.

Q
15 godina
zero cool kaže...

Taj "speed test" ne priznaju u t-comu vec imas na njihovim sluzbenim stranicama file koji preuzimas i prilikom preuzimanja vidis svoju pravu brzinu.

Ako je mala, svakako ih zovi i zali se.

LP

http://www.speedtest.net/result/708892644.png
17 godina
neaktivan

@win32, onda odmah zovem

Q
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zero cool kaže...

@win32, onda odmah zovem

Zovi, zali se, cvili, prijeti.....ako placas odredenu brzinu i na njihovoj stranici ti skida tako bjednom brzinom onda imas razloga zvati ih.

Imao sam slicnu situaciju te sam ih nazvao pa su mi to rijesili, ali sam morao prvo preuzeti taj file sa njihove stranice jer je kao to jedini pravi nacin testiranja realne brzine.

Sretno i samo ostro! Smijeh

http://www.speedtest.net/result/708892644.png
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice