Stvaranje Wireless Konekcije Windows 7 (HELP)

poruka: 40
|
čitano: 47.779
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Zanima me jos nesto a to je posto je router (Modem) u bridge modu na njega ne mogu spojiti PS3, a kako sam po razno raznim forumima citao, to se moze rijesiti kupnjom dodatnog otkuljucanog routera koji se spoji na taj postojeci dobiveni modem, pa me zanima koji mi router preporucate i da li ce to sigurno funkcionirati i da li je to prekomplicirano za namjestiti !! Znaci zelio bih da mogu imati laptop, ps3 i tu i tamo mob spjen na net i to sve wireless !!

0 0 hvala 0
14 godina
RE: Stvaranje Wireless Konekcije Windows 7 (HELP)

Prije svega promjeni vrstu zaštite u WPA2. Mislim da će ti izbaciti neki generički ključ. Ako ne natipkaj slova i brojke nasumičnim redom (kombiniraj malo slova malo brojeva).

WEP se može vrlo lako probiti i to je razlog zašto je trebaš maknuti. Da se nebi iznenadio na količinu prometa. U mom okruženju (lovim signale od nekih 20-ak wirelessa) cca 70-75% je na WEP-u.

Dodatna zaštita je uključiti filtraciju po MAC adresi. Ako to napraviš onda u listu, moraš upisati sve MAC adrese uređaja koji će se spajati bežično.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.2.2011 23:55 (mario.L_hr).
14 godina
neaktivan
...eto hvala na savjetu ali mislim da ce ovo sa MAC sacekati jer da budem iskren ne znam ni sta to znaci ni koje su MAC adrese uređaja koje cu spajati na router, btw jos jednom hvala !!
14 godina
djdeva kaže...
Zanima me jos nesto a to je posto je router (Modem) u bridge modu na njega ne mogu spojiti PS3, a kako sam po razno raznim forumima citao, to se moze rijesiti kupnjom dodatnog otkuljucanog routera koji se spoji na taj postojeci dobiveni modem, pa me zanima koji mi router preporucate i da li ce to sigurno funkcionirati i da li je to prekomplicirano za namjestiti !! Znaci zelio bih da mogu imati laptop, ps3 i tu i tamo mob spjen na net i to sve wireless !!

Tu će ti morat pomoći netko drugi, PS nemam (štaćeš klinac je premali a ja se ne igram) pa ne znam kakve su mu mogućnosti spajanja. Što se tiče mobitela mislim da nećeš imati problema. Spajanje je isto kao i kod Laptopa, pronađeš mrežu i upišeš key.

BTW: nisam ti rekao jednu vrlo važnu stvar. SSID od routera promjeni u nešto drugo, tj. zamjeni generički nazi s neki vlastitim tebi lako prepoznatljivim i obavezno promjeni lozinku za ulaz u postavke routera.

14 godina
neaktivan
za ps3 znam da on treba stalno spojenu broadband vezu, a to preko ovog carnetovog routera ne ide !! SSID sam vec promjenio kao i ulaznu šifru od routera !! A za mobitel ti mogu reci da isto ne moze jer sam malo prije htio se iPhono-om spojiti i pronadjem ja tu svoju wireless mrezu i upisem lozinku i kao on se spoji ali nema izlaza na internet, ali za to kao i za sony treba imati dodatni otkljucani router znaci koji nije u bridge modu !!
14 godina
djdeva kaže...
za ps3 znam da on treba stalno spojenu broadband vezu, a to preko ovog carnetovog routera ne ide !! SSID sam vec promjenio kao i ulaznu šifru od routera !! A za mobitel ti mogu reci da isto ne moze jer sam malo prije htio se iPhono-om spojiti i pronadjem ja tu svoju wireless mrezu i upisem lozinku i kao on se spoji ali nema izlaza na internet, ali za to kao i za sony treba imati dodatni otkljucani router znaci koji nije u bridge modu !!

Doma se igram sa STB-om od MaxTV-a i za tu potrebu sam nabavio još jedan router (Cisco linksys WRT54GH). Uz router sam dobio upute i CD. Spojio prema uputama pokrenio CD i sve je bilo podešeno automatski.

Router me je koštao nekih 200 tinjak i sitno kuna (više se točno ne sjećam) nije bilo puno izbora morao je biti Cisco.

15 godina
neaktivan
Pozdrav! Imam jedan problem s modemom(valjda)! Kad sam išao mijenjat ime wirelessa onda se odspojilo s interneta (bežićna mreža) i od tada mi piše da se nemogu spojiti na wireless! jednostavno ne mogu kliknut ni connect,samo prek wlan kabla mogu na internet i sve to... molim pomoć što prije!! :(
josiprozman
13 godina

novi pojam ->wlan kabel?!?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

imam ruter D-Link 524 al ne znam kako da napravim konekciju sa njim...gde treba da idem sta treba da radim jel moze neko da mi pomogne?

0 0 hvala 0
15 godina

ovako ljudi imam problem. ovako imam laptop neki stari model, IBM. windows xp pac 3, 32 bit.e sad se s njim zelim spojit na internet wirelessom.on je i prije radio,al

sam mjenjao sifru na modemu  i od onda nikak da se spojim. u biti on i ima tu svoju warless ibm karticu,pa imali kakve mogucnosti il neki alat s cim se to moze rijesit,probao sam

i s mreznim kablom al nista,prije mi je dolazio susjed spoji mrezni kabel i warles proradi e sad susjeda vise nema. a ja se bas u to ne kuzim,pa ako ste mi voljni pomoc bar malu pomoc bih molio.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice