Problem sa spajanjem kabelom

poruka: 8
|
čitano: 2.986
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen

Pozdrav svima.

Ovako, imam problem sa spajanjem na ruter žično. (wifi radi bez problema).

Znači, moj sustav je ovako, imam PS3 koji je spojen na ruter jednim kabelom a PC drugim. Danas sam počeo imat probleme pa sam prebacio na wifi, onda mi je wifi počeo štekat pa sam resetirao ruter, nije pomoglo. Zvao službu, prijavio kvar i riješili su, no još uvijek se ne mogu spojit na komp ethernet kablom nego samo wifi, dok je PS3 spojen kabelom. (Preko njega sam podesio opet postavke rutera tj uključio wifi i sad sam na kompu preko wifija spojen. Naravno, želim spojiti komp kabelom. E sad, dali je ps prouzročio kvar? Imam ga već duže vremena tu i nije stvarao nikakve probleme (Nekih 2 tjedna je tu, nije upaljen svaki dan, no tu je, spojio sam ga na isti monitor kao i kompjuter da mi bude lakše). Ista stvar je i kad je ps3 isključen i kad ps3 nije spojen na net nikako.

Još nešto, kad sam spajao komp pred sat vremena na wifi, došla mi je neka obavijest za IP, no nisam skužio, trebao sam ss i stavit tu /facepalm

Ugl, zna li netko riješiti ovo?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Od kojeg providera koristis internet usluge i koji router imas?

Jesi li stavio staticku adresu na PC ili PS3? Koristis li patch kabele ili crossover?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Re: Problem sa spajanjem kabelom
Alkaline kaže...

Jesi li stavio staticku adresu na PC ili PS3? Koristis li patch kabele ili crossover?

T com, ThomsonTG782i
Nisam stavljao,a koristim obične kabele, ethernet, koje sam dobio s ruterom

14 godina
neaktivan

ja imam isti problem na ps4 di sam kupio prosli mjesec imam kabel od 20m do sobe naravno wifi ne lovi nikako (taj kabel je star nekih 7godina) i nisam vjerovao da je problem u kablu jer kad sam ga spojio u komp sve je radilo normalno ali sam malo istrazivao vidio da postoje ti neki novi kabli 5,5e,6... i slucajno u kutiji od tcomovog rutera nasao jedan takav 5c samo sto je jako kratak odnio plejku do rutera da vidim dal taj kabel radi ili je problem onda u ruteru ili plejki i kad sam ga spojio sve je normlano proradilo tako da sam sad u nabavku kabla 5e ili 6 od 20m da spojim do sobe, probaj i ti to napraviti sigurno imas od rutera neki zuti ili crveni kabel

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem sa spajanjem kabelom
footballer kaže...
Alkaline kaže...

T com, ThomsonTG782i
Nisam stavljao,a koristim obične kabele, ethernet, koje sam dobio s ruterom

Na koje portove si spojio? Obicno su portovi 3 i 4 u drugom VLANU zbog Max-TV-a.

14 godina
odjavljen

Kod mene su 1 i 2

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pogledaj da li je ethernet kartica uredno prepoznata u device manageru i da li je mreza omogucena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Skužio sam što je bilo kad sam instalirao osx. Virtual Box je imao neku vezu i ona je bila uključena a moj lan adapted je bio isključen 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice