Mobitel+mobilni net+modem

poruka: 15
|
čitano: 7.397
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

pozdrav

nekoliko mjeseci tražim odgovor na ovu enigmu. u vip-u su mi rekli da takvo što nije moguće. ne bih odlazio iz vip-a jer tamo imam od prvog dana pretplatu i relativno sam zadovoljan a radi se o poslovnom korisniku i broju.

trebam slijedeće; mobitel koji ima podatkovni promet kada njega koristim za net,ali isto tako da taj mobitel mogu koristiti KAO MODEM !

u vipu se čude o čemu pričam,a jedan djelatnik se sjetio da je to bilo nekada u tarifi KOMPLET.

spreman sam čak i promjeniti operatera ako mi to vip ne može odraditi. da objasnim zašto. uz sve koristim multi sim uslugu i black berry. zamislite koliko je to sim kartica !? i naravno usb stick za mobilni net jer mi treba nekada na terenu-ne mogu preko black berry to odraditi. 

kažu prebaci karticu u stick pa idi na net. a što ako me tada netko zove-ne ljubavnica već za posao ?!

znači da rezimiram :)  : trebam mobitel koji ima 3g mrežu i može služiti kao modem + normalnog operatera koji mi to sve može omogućiti na istom broju !

Članak 12. Ustava Republike Hrvatske: U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo.

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
RE: Mobitel+mobilni net+modem

na nijednom mobitelu koji sam vidio nemožeš u isto vrijeme bit na internetu i primat pozive, tako da mislim da je to nemoguće...

svaki mobitel ti inače može služiti kao modem (dobro ne svaki, al ovi od 500kn na dalje)

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
17 godina
protjeran

2006. godine sam bio na hvaru i naravno u nekoj zabiti nema net. spojio se preko nokije koju sam IC-om povezao na laptop i gprs signalom pristupao net-u sa 9 kbps. sporo ali radilo je. i naravno zvoni telefon bez problema. i sada nitko ništa ne zna. i da,cijena og spajanja za 2-3 dana je bila oko 120 kn. što bi sada bilo 12.000 kn. ništa mi nije jasno. pomislim da je od tada tehnologija napredovala,ali izgleda samo grafičke kartice. mislim ide se na pakete i tobože gratis sranja a ne ide na kvalitetu. 

Članak 12. Ustava Republike Hrvatske: U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo.
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 14:06 (opcom).
15 godina
moderator

ja sam rekao da se nemože na nijednom koji sam vidio (znači držao u rukama i isprobavao funkcije), ako može onda super :D

na mom SE znam da nema šanse, ne dolaze ni poruke a još manje pozivi...

neznam kako je u vip-u (koristim t-mobile), ali zar nemožeš aktivirat neki paket podataka za svoj broj?

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina
protjeran

pa mislim da novi iPhone to moze,tj normalno da se ide na net ali i da glumi modem,ali nisam siguran.

btw,kako to da nemos biti na netu i primat pozive?ja mogu bez problema

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
bugonja kaže...

btw,kako to da nemos biti na netu i primat pozive?ja mogu bez problema

ja sam isprobao na više od 10 mobitela, i u trenutku prijenosa podataka nemože primit poziv...može dok je spojen ko modem, al ne dok prenosi podatke...

17 godina

Ja sam uspio to uraditi da samsung D900. I siguran sam da mogu i drugi mobiteli.

Sada ne znam tocno sta sam upisao, ali ides na net sa kompa preko mobitela preko GPRS, jest da je malo skuplje, ali kad nemas neta, a treba ti dobro je sve. ;)

fora je bila da na mobitelu sve nastimas da se mozes spojiti, onda na kompu napravis konekciju sa modemom tako da izaberes za modem taj svoj mob, i onda se tu u postavke nesto treba ukucati posebno za svaku mrezu, ne znam tocno, davno je to bilo nemem vise taj mob.

I na kraju sam morao ukljuciti u mozilli manual proxy (mislim da je to) i ukucati nesto i to je to.

Znam sigurno da moze jer sam ja uspio, samo ne znam tocno kako tocno ide.

I da, koliko se sjecam, a mislim da jesam, moze primiti poziv dok je na netu.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 14:17 (goodye).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
goodye kaže...

pa onda odlično :) izgleda da sam probao samo na nekim retardiranim mobitelima :P

jbg...

za autora teme...pa zar vip ne nudi nikakve podatkovne pakete koje možeš doplatit?

17 godina

@ autoru teme

Koji mob koristis?

Ako imas Nokiu, na Nokia PC Suite ides samo spoji na ineternet preko telefona i to je to, ides na settings i stavis VIP croatia, ako si na vipu, mislim da si tako rekao i to je to ici ce samo.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
17 godina
neaktivan

Ja sam isto u VIP mreži. Koristim HTC Wildfire, koji od updatea 2.2 donosi mogućnost Wi-Fi Hotspot - dakle, uključivanjem te usluge mobitel postaje bežična pristupna točka, te se potom laptopom spojim na mobitel i trošim podatkovni promet u sklopu tarife.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
XXX-Man kaže...
goodye kaže...

pa onda odlično :) izgleda da sam probao samo na nekim retardiranim mobitelima :P

jbg...

za autora teme...pa zar vip ne nudi nikakve podatkovne pakete koje možeš doplatit?

ma ne,vip je postao jadan . ne nudi nita. ne mogu doplatiti. čak su mi se ispričali i dali besplatno mjesečno 1 gb  dok ne riješe situaciju. ali opet kažem imam sada dva telefona,usb stick,black berry tarifu. skupo i neefikasno.

od postavki sam u tu nokiu ukucavao *95# i to je bilo sve. 

15 godina
moderator
opcom kaže...

ma ne,vip je postao jadan . ne nudi nita. ne mogu doplatiti. čak su mi se ispričali i dali besplatno mjesečno 1 gb  dok ne riješe situaciju. ali opet kažem imam sada dva telefona,usb stick,black berry tarifu. skupo i neefikasno.

e pa onda prijeđi na neku mrežu koja nudi takve opcije :D

17 godina
protjeran
XXX-Man kaže...
opcom kaže...

e pa onda prijeđi na neku mrežu koja nudi takve opcije :D

koju ? t-com ne,a ostali isto ne znaju o čemu pričam. sve bi bilo ok da to nisam probao 2006. a sada ne može,kao da se vraćamo u prošlost.

15 godina
protjeran

Svaki mobitel koji ima podrsku za 3G mreze moze primat pozive i slat/primat podatke istovremeno, naravno dok je u podrucju pokrivenosti 3G mreze.

Vecina novijih smartphonea ti omogucava internet tethering (mobitel dijeli svoju vezu na net odnosno sluzi ko modem) bilo bezzicno (wireless hotspot) ili spajanjem kabelom ili bluetoothom. Koliko ja znam, nasi operateri tethering ne naplacuju dodatno.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
protjeran

imam black berry pa kažu da ga nije moguće upogoniti kao modem,da je zaštićen. našao sam neke tutorijale ali to su knjige

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice