Naime, ja sam prije skoro mj dana presao na iskonov net 30. Cura rekla linija super sve 5, poslat ce ruter novi a do tad cu imat svoj stari carnet(8/0.5). I tako poslali oni novi ruter(overseas je kasnio skoro tj dana i da ih nisam zvao 5 puta dnevno jos uvijek bi cekao) ja ga evo 30.12 ukopcam navecer kad sam dosao s posla(oko 10) ali nema interneta. Zovem njihovu sluzbu, kazu da ce prvi sljedeci radni dan aktivirati uslugu.Ok maknem zyxela stavim stari ruter i zujim tako na netu do pola 12. Drugi dan(31.12.) stize mi u 8 poruka da je aktivirano,rekoh super.
Dolazim doma oko 8 navecer, spajam opet novi ruter,kad ono opet nema interneta. Svijetle samo power i wifi lampice.Zovem njih,najprije mi "tehnicar" baca krafne u oci sa jesam li spojio ruter sa novim kablovima,praznjenje kondenzatora i master resetom da bi ustanovio(sad postaje zanimljivo) da ruter ne prima dsl(vdsl) signal. Kaze da vidi puknuce veze dan prije oko pola 10(30.12.-ono kad sam ih zvao prvi put). Na to mu odgovaram da sam onda ja ocito sanjao da sam bio na internetu(starom-carnet) do pola 12.I sad on mijenja pricu i kaze da je puknula veza izmedju 11 i 12 i da ce drugi tehnicari napravit neka ocitavanja 2.1.. Ja u šoku. Pola 9, dolaze mi frendovi za novu za 2h ja neam internet. Dobro evo 2 dana kasnije i 200kn u dzepu manje(mobilni internet, jel) zovim ih ja opet da vidim dali su kaj rijesili, kaze mi da ce mi se tehicari javit prije nego kaj dodju do mene doma u pon/utorak.
Sad sam vec jako kratkih zivaca i zanima me sad tko je tu lud? Kako je moguce da je veza pukla bas onda kad su me prebacili sa adsl na vdsl.Zasto je onaj 2. frajer ocito lagao(ili nezna mozda citat) i promijenio pricu kad sam mu rekao da je stari internet radio. Dali je itko imao slicno iskustvo s njima? Stvarno neam vremena ni zivaca s njima se svadjat sljedecih mj dana, dok oni "otkrivaju" u cemu je problem.