Loš signal interneta

poruka: 11
|
čitano: 6.135
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Loš signal interneta

Poštovani forumaši, 

molila bi da mi neko pomogne oko problema s povezivanjem na internet. Naime, na router je povezano jedno stolno računalo i dva laptopa te povremeno mobitel. Često mi se događa da gubim signal na najudaljenijem računalu, ili je on vrlo slab, internet spor ili jednostavno "šteka". Napominjem da se radi o routeru D-Link G684T koji smo dobili u sklopu sklapanja ugovora s T-com. Kako nisam baš znalac u tim stvarima zanima me da li bi se isplatilo uložiti u neki bolji, kvalitetniji router kako bi se navedeni problemi riješili. Ako da, molim vas da mi preporučite koji. Zahvaljujem na odgovoru. 

0 0 hvala 0
16 godina
Loš signal interneta

Dobrodošla na forum.

Prije kupnje novog routera probaj pojačati snagu signala postojećeg. Na internetu imaš hrpu tutorijala o tome.

Evo par linkova. Nadam se da sam pomogao.

1, 2, 3, 4

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2011 21:08 (Spyware).
Moj PC  
1 1 hvala 1
17 godina
Loš signal interneta

Kolko ja znam, antena se ne moze promjenit na t-shrotovim routerima.

Najprihvatljivije po meni ako mozes je da kupis jedan najjeftiniji AP + neku omnicu. Investicija od 300 kn i rijesila si problem.

Izrada antene za curu... (mislim ima izuzetaka, al sumnjam :)

AP + omnica

Omnicu stavis na AP, AP ustekas UTP kablom (patch) u jedan od dva ethernet (RJ45) porta na routeru (druga 2 su za MaxTV, oznaceno na routeru) i konfas AP.

Update: da, zaboravil sam rec da ti je nickname bas extra :) {#}

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2011 21:20 (Batista).

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Loš signal interneta

Zahvaljujem na savjetima. Danas sam kupila novi router DIR 655 i nadam sa da neću imati više problema o kojima sam pisala. Međutim, sada imam jedan "tehnički" problem. Sa novim routerom dobila sam i novi kabel čija utičnica ne odgovara utoru na  splitteru CLSI-018A kojeg je postavio T-com (na spliteru su svi tri utori mali dok za kabel routera treba veći) . Zanima me kako riješiti problem. Da li je potrebno kupiti novi splitter koji ima odgovarajuće utore i gdje se može kupiti . 

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Loš signal interneta

Misliš na onaj kabel kao što ide na telefon ili si nešto pomiješala s UTP kablom ?

EDIT: u splitter ide ovaj gornji kabel 

ovaj dole ide u kompjuter a gornji na splitter ovaj dole ide u kompjuter a gornji na splitter
PUC GA MEDO
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 19:00 (jurek95).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Loš signal interneta

Mislim na kabel koji ide od routera do  splittera.

14 godina
neaktivan
Loš signal interneta

a probaj uzet kabel od telefona, ili najbolje staroga routera i spojit, to moraš imat jer dobiješ i sa routerom ili telefonom

PUC GA MEDO
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 19:06 (jurek95).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Loš signal interneta

Zaboravila sam napomenuti da se radi o bežičnom ADSL internetu ( ako je to uopće važno).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Loš signal interneta

Stari router imao je kabel koji je imao malu utičnicu i koja je odgovarala starom splitteru. Sa novim routerom došao je i novi kabel čija je utičnica šira i ne stane u utor postojećeg splittera, a stari kabel ima premalu utičnicu za novi router. I evo ti problema.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Loš signal interneta

eeeeeee skužil sam po slikama na googleu da je nešto širi, ako što "proučim" se javim

EDIT: evo, sad je sve jasno iako ništ nije jasno, kud se tu dobiva signal iz utičnice ? e ja ti više nemogu pomoć jer to nisam nikad vidio 

http://benchmarkreviews.com/images/reviews/network/D-Link%20DIR-655/dir-655-002.jpg  <- link

PUC GA MEDO
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 20:10 (jurek95).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Loš signal interneta

Zasto uopce kupovat novi ruter? trebala si samo obicni usb adapter sa jacom antenom koji bi stavila na udaljeni komp i mir.. ukopcas u usb i gotovo..

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_219&products_id=8308 139kn..

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice