Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.677.565
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Kako sad 35mbit, ako meni (par postova iznad) je bilo 4 mbit uz max. propusnost od 11 downstream? 

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?
Pa udaljen je covjek samo kilometar od centrale i vdsl2 mu dozvoljava 35mbita
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan
Zato sto je kod tebe line attenuation 33 sto je duljina vodova do centrale 2.4 km i nemoze vise od 12 - 13 mbita, kod ovog covjeka je 14 line attenuation sto je duljina vodova 1 km i on moze 35 Mbita imat.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
neaktivan
bruno11 kaže...

Zna li itko kolika je propusnost potrebna za OptiTV?

Za bilo koju IPTV uslugu ti je potrebno 3mbps a ukoliko su na dotičnoj IPTV usluzi HD programi onda oko 8mbps ali isključivo u trenutku kada ih gledaš, naravno ovo se odnosi na činjenicu da gledaš televiziju preko jednog STB-a, za svaki dodatni mozeš udvostručiti potrebe bandwitha.

Marko

17 godina
Kvaliteta DSL parice?

thx, sad bi bilo dobro kad nebi cekao pola godine na ukljucenje {#}

0 0 hvala 0
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Da ja kojim slučajem pređem u H1 telkom, koju bi brzinu mogao imati po ovoj liniji?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Oko 14.5 mbita ti je maksimalna propusnost
robimarko@gmail.com
17 godina
robimarko kaže...
Oko 14.5 mbita ti je maksimalna propusnost

Jesi siguran u to?

Mislim, trenutno mi je brzina kod tcom-a očajna.

AKo će se stvarno toliko promjeniti, to bi bilo odlično.

Sad mi je brzina oko 4mbit-a, a kad uključim maxtv pada ispod 3mbita. najćešće je oko 2.5mbita...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

A koliku brzinu bi ja mogao imati {#} 

Line Attenuation (Up/Down) [dB]:13,0 / 22,5

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 20:19 (iggy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Evo pa računaj: http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php Dobiveno umanji za 10%, kod mene je s time točna vrijednost koju sad imam.
15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Ako mi možete reći za ovu liniju bi li bilo moguće uvesti IPTV?

Prije dok je optima blast bila živa vuklo je i do 12, 13 mbita.

http://www.zaslike.com/files/9x937p9s0wnww7u2i.png

EDIT: na ovome linku od kolege iznad max brzina mi je 22mbita, što bi značilo da moram opet obavljat ugodne razgovore sa službom za korisnike {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 20:45 (bruno11).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Kolika je moguća brzina na ovoj liniji ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa ti si samo 700metara od centrale,na adslu 2+ možeš imati oko 24mbita,a na vdslu2 oko 50mbita

Napomena:To je u idealnim uvjetima kvalitete mreže i njene nezagušenosti

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 15:51 (robimarko).
13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Da ali ja sam u Slavonskom Brodu gdje nema Vdsl...Koliko ja znam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ok, meni ste rekli oko otprilike brzinu, dakle trebao bi na ovoj liniji imati nešto manje od 15ak mbit?

Dali vdsl ima još koji operater osim H1?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Kvaliteta DSL parice?

Dobri ljudi -- help!

Imate kakvih ideja, zasto je moja linija ovakva katastrofa?  Jel sam daleko od centrale, bakar ne valja, zgrada ima problema, u cemo je frka?

Trebam za posao brzi internet, sta mi je radit'??

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
cokester kaže...

Dobri ljudi -- help!

Imate kakvih ideja, zasto je moja linija ovakva katastrofa?  Jel sam daleko od centrale, bakar ne valja, zgrada ima problema, u cemo je frka?

Trebam za posao brzi internet, sta mi je radit'??

Ti parametri izgledaju pre čudno, nemogući su.

1. Noise Margin ti je visok, što je dobro jer onda je i veza dobra.

2. Line attenuation ti je ogroman, sto je pokazatelj da si od centrale jako daleko

I onda to nevalja ova 2 parametra su u obrnuto proporcionalnom odnusu, ako je jedan veći drugi je manji i obratno.

Najvjerojatnije ruter prikazuje krive parametre. Probaj spojit neki drugi ruter te onda dat parametre.

Ovo je pre čudno.

Da je stvarno tako, ti interneta nebi imo, jer bi udaljenost bila 14.5 km a tu je brzina interneta = 0 na 5.5 km je teoretska brzina 52 kbps, no naravno na toj udaljenosti nebi bilo sinkronizacije najvjerojatnije pa nebi ni radilo.

Za usporedbu pogledaj kod mene kako izgleda stanje parice.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.7.2013 21:51 (PC - stručnjak).
11 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Sorry na sporom odgovoru, nisam mogao logirati na Bug.hr iz nekog razloga. Cak niti uz promjenu lozinke.... cudno!

Anyway...  Dakle -- na zalost nemam drugi modem/router da isprobam :-(   Pokusao sam restartati router, rezultati su skoro isti.  Pred jedno mjesec-dva Iskon tehnicar je bio kod mene, i na kraju mi nije nista niti rekao, niti napravio.  Samo je rekao "vasa parica vam omogucava tu brzinu, 10MBps ne mozete dobiti, samo 8."  Nije mi rekao ni da li je problem u zgradi, u mom stanu, centrali, nista. Samo "mi tu nemozemo nista, TCom vam daje paricu, i to je to".

Zgrada je inace nova, sagradena 2007, Vrbani (Zagreb). Kako da saznam koliko sam blizu centrali?  Ima kakv drugi nacin, umjesto da pokusavam nabaviti drugi router?   Jer Iskon mi jednostavno -- nije zelio promijeniti router, rekli su da u njemu nije problem.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ak si na vrbanima 3 onda ti je centrala blizu. I ovi parametri su nemoguci. Kazem internet nebi imo da je tako. Strgaj ruter pa zovi iskon da nemas neta pa ce zamjenit ruter. A sad imas valjda nekog da ti posudi neki ruter na kratko sam da provjeris.
11 godina
neaktivan

Na zalost, bas ne znam nikoga tko ima Iskon. U susjedstvu su svi Bnetovci :-)
Nisam na Vrbanima 3, ja sam Vrbani blizu Vemila, McDonaldsa.  Gdje i kako bi mogao naci koliko mi je blizu centrala?  Jer ako je centrala blizu, onda bi jednostavno zaboravio na Iskon i uzeo H1 VDSL...

13 godina
neaktivan
Nemora bit iskonov ruter... Moze i tcomov i h1 i bilo koji anex B. E sad za to podrucje neznam di bi bila centrala.
13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Znate koju bi maksimalnu brzinu mogao imat?

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.8.2013 21:14 (Cholee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

DSL Type: G.992.5 annex B

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 835 / 2.951

Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 343,73 / 5,40

Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,0 / 18,5

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 38,5 / 55,5

SN Margin (Up/Down) [dB]: 6,5 / 6,0

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Link (Remote): 0

Error Seconds (Local/Remote): 42 / 0

FEC Errors (Up/Down): 126 / 0

CRC Errors (Up/Down): 126 / 4.872

HEC Errors (Up/Down): 25.442 / 2.983

Jel bi mogao nesto poboljsat
od glavne centrale sam nekih 15km udaljen, a poslje toga ima jos dvije manje centrale na nekih 3,5 km i na 500 m
dva puta su bili kod mene majstori iz t-coma i svaki put poslije toga brzina mi se smanjio.
Njihovo objasnjenje je da su vodovi stari :)
Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@chloe oko 22 megabita dobra parica :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2013 21:49 (petric1).
15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Bi li mogao dobiti 20 mbit na ovakvoj parici?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.10.2013 0:32 (DyerMaker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

oko 18-19 mbps ali jednostavno nazoves szk i pitas ih koja ti je najveca propusnost parice, samo oni ti mogu tocno reci.

0 0 hvala 0
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

DyerMaker

- Teško da budeš viže izvukao, SN Margin ti je jako nizak, imaš sreće ako ti veza ne puca svako malo.

- Imaš očito negdje loš spoj.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------ AVATAR: Pametan mačak, naučio ga raditi na računalu. Ha ha.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Dakle kod mene je stanje: http://postimg.org/image/764py2mmj/

Prema kalkulatoru meni max brzina ispada 3.3 Mbps što je i otprilike uvijek bilo najbrže što sam dobivao, neovisno o paketu ili operateru.

No ujedno prema tome bi trebao biti udaljen 4.2 km od centrale, a živim u Zagrebu, na granici Donje Kustošije i Rudeša.

Da li je zbilja moguće da je stvar o udaljenosti? Jedanput nas je posjetio Amisov tehničar zbog privremenog prekidanja veze pa je ujedno i mjerio propusnost te rekao da su nam kućne instalacije ok, ali da su dalje "loše žice".

Možemo li uopće išta poduzeti? Sumnjam da će nam uskoro ovuda provlačiti optiku pa smo se nedavno odlučili pozabaviti problemom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.10.2013 18:19 (Tomislav005).

0 0 hvala 0
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Tomislav005

- A ne možeš baš ništa učinit, mogao bi provjerit svoje instalacije, ali kažeš da je tehničar rekao da su OK, pa onda to nema smisla.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------ AVATAR: Pametan mačak, naučio ga raditi na računalu. Ha ha.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Molim vas za pomoć, ako netko ima kavu ideju.

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice