- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bilo bi zanimljivo ako ima podatke kad je bio na HT-u da se usporedi.
Mogucnosti
a) dali mu losiju paricu kad je otisao na optimu (ovo je navodno urbani mit, al ja se ne slazem)
b) optima ima kolokaciju u nekoj drugoj centrali ne u toj blizoj (ovo ne vjerujem bas kad je sad to sve ista firma, mozda prije)
c) nije udaljen toliko koliko su rekli, vec vise, al na boljoj parici to izgleda malo bolje, a na losijoj malo gore. Recimo nekih 1km je udaljenost. (moguce)
Sumnjam i ja da je do lokalne al barem to nije tesko provjerit. Ako si u kuci, uzmes routeri spojis ga odmah kod uvoda u kucu, ako si u stanu, promjenis tih par metara kabela od uticnice do routera, to je nekih 10kn investicije, ili 0 ako vec kuci imas koji kabel (ja ih imam nekih 10ak).
Ne, apsolutno nista nebi dobio vise nego sto vec sada imas...
Može li se napraviti nešto od moje linije? Koliko sam udaljen od centrale? Trenutno imam adsl oko 4mbit i max tv.
Nekakvih 2km, a kako ti ne pise maksimum jos je teze procjenit sto mozes/nemozes, al ionako si predaleko da ti vdsl/adsl ne predstavlja neko pobosljanje. Eventualno nesto veci upload po vdslu ako te budu htjeli stavit.
Paricu losiju pri prelasku sa HT na OT nije sigurno dobio jer kad se radi prijelaz, tehnicar dobije zadatak (MDF OZICENJE, PRIJELAZ SA ADSL NA BITSTREAM ILI ULL).
Znaci otkaci se HT dslam i na istu paricu spoji drugi dslam ili ULL jer HT ako postoji bilo sta drugo, erisccon ili huawei ADIF plocice nece sigurno dat huawei VDMP plocicu odnosno port na njoj.
Problem je kod bitstream-a sto svi profili imaju dosta manju izlaznu snagu.
Manje su prilagođeni i ispeglani nego HT profilu.
Na istu parici stavis HT profil i na isti port Optima, iskon, vip itd i dubis drgacije parametre u korist HT ofc.

Zvao sam T-com rekli su mi da mogu imati opciju Turbo 30, nakon aktivacije opcije internet je puknuo skroz, zvao sam sluzbu i nakon malo natezanja lik je zakljucio da ne mogu imati 30mbit i pustio mi je 21-22mbit. Takoder je rekao da nema puno šumova i da bi trebalo radit stabilno. Sta vi mislite jel se stvarno ne moze izvuc 30mbit iz linije?
Bilo bi dobro da imas stanje kad je puklo. Trebalo bi to ic jos vise malo ako nemas tv. Po opisu i pustenom profilu cini mi se da nemas tv, tako da bi trebalo jos malo vise, samo je pitanje imaju li oni taj profil. Neznam sto ih brine pustit "koliko ide". Stave 30, i puste da automatika sve drugo odradi.
Bilo bi dobro da imas stanje kad je puklo. Trebalo bi to ic jos vise malo ako nemas tv. Po opisu i pustenom profilu cini mi se da nemas tv, tako da bi trebalo jos malo vise, samo je pitanje imaju li oni taj profil. Neznam sto ih brine pustit "koliko ide". Stave 30, i puste da automatika sve drugo odradi.
Tako je, nemam tv, rekao mi je da pratim 2-3 dana stanje jel stabilna veza...vidjet cemo kak se bude ponasao internet na ovoj brzini, pa ako mi se bude dalo mozda ih nazovem da puste jos malo.
Prvo je bila automatika 30mbit, dobivao sam 15mbit..nakon toga sam zvao SZK i oni su nesto prckali tad je puknuo net skroz.
Nece ti automatika na 30 davat 15.
Manje su prilagođeni i ispeglani nego HT profilu.
Na istu parici stavis HT profil i na isti port Optima, iskon, vip itd i dubis drgacije parametre u korist HT ofc.
Ma da, jesi siguran u to? Malo mi to zvuci nevjerojatno. Imas li kakav dokaz za to?
Nisu ti to postavke profila. Profil ima puno vise stavki. To je samo okvirno brzine itd.
To su postavke profila, postoji detaljna specifikacija svakog profila (HT, Iskon bitstream, Optima itd).
Iskonov bistream je čak velikodušniji pa dobivaš punih 20Mbps dok su Iskonovi profili bodulski pa su postavljeni na realnih 19.15Mbps za korisnika uspoređujući 20Mbps profile.
Ona ih moraš kontaktirati i nagovoriti da ti postave profil kako bi dobio punu brzinu.
Vidi se da stavljaju bistream 8 ili 9db kao target marginu kada je tv uključen odnosno 6db za internet.
Stavit cu primjere s jednog te istog porta i parice sta se dogodi kad stavis, paketski profil za istu uslugu sam drugog operatera i HT-ov.

To su postavke profila, postoji detaljna specifikacija svakog profila (HT, Iskon bitstream, Optima itd).
Iskonov bistream je čak velikodušniji pa dobivaš punih 20Mbps dok su Iskonovi profili bodulski pa su postavljeni na realnih 19.15Mbps za korisnika uspoređujući 20Mbps profile.
Ova nova slika se ne vidi na prvoj.... Na prvoj su samo okvirne brzine.
Pozz da li bi se moglo sta povecat na mojoj liniji?
Nije ti bas neka parica. Po adslu neces bas nesto dobit, koji mbit al ne postoje profili tako da vjerojatno nista. Po vdslu je upitno koliko ces izuc na turbo 20, al opet bi trebalo bit neko povecanje od 10.
I dalje usporedjujes vdsl i adsl....
U Vipa imam paket od 50 Mbit no pustili su mi samo 10.00, ni Mbita vise, kao zbog linije - postoji li mjesta za povecanje brzine?
Nije mi jasno zasto te nisu prebacili na vdsl kada je parica jako dobra i mozes dosta imat po vdslu. Meni je tako slicna parica bila i kada su me prebacili na vdsl dobio sam oko 34mbps.
A idem ih opet kontaktirati, ovo su mi rekli u sijecnju ove godine:
Zbog tehničkih ograničenja same parice nije bilo moguće aktivirati VDSL uslugu do 50 mbps kao što i sami navodite.
Vipnet aktivira maksimalnu moguću brzinu koliko parica dozvoljava. U vašem slučaju je to 10 mbps.
A idem ih opet kontaktirati, ovo su mi rekli u sijecnju ove godine:
Zbog tehničkih ograničenja same parice nije bilo moguće aktivirati VDSL uslugu do 50 mbps kao što i sami navodite.
Vipnet aktivira maksimalnu moguću brzinu koliko parica dozvoljava. U vašem slučaju je to 10 mbps.
Dali su pausalni odgovor.
Vdsl bi ti koristio, a i na adslu mozes vise od 10. Sad je pitanje dal oni imaju vdsl u toj centrali jedino.
Moguće da je Bitstream VIP pa HT neda.