Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.683.780
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?
spuzva bob kaže...

Pozdrav

H1 bi mi trebao uključiti max brzinu na tel. parici.

Prema ovome koliko mogu očekivati da će to biti, imam i njihov IPTV.

Meni su prije par dana povećali brzinu, s obzirom da imaš i tv od tih 23 oduzimi 4 za tv i 1-2 kao za stabilnost veze (bar su meni tako rekli), znači imao bih oko 17.

10 godina
tdelben kaže...

kou max brzinu bi mogao dobit po ovim specifikacijama ?

Po specifikacijama ti prikazuje centralu u zgradi s 0db atenuacije i tolikim maxom za adsl, al treba bit skeptican prema tim prikazima. Vidi mozes li dobit drugi dio prikaza ispod tog komada gdje pise "port details". Ako ti je taj prikaz tocan mozes sto hoces.

spuzva bob kaže...

Pozdrav

H1 bi mi trebao uključiti max brzinu na tel. parici.

Prema ovome koliko mogu očekivati da će to biti, imam i njihov IPTV.

Mozes toliko koliko ti pise po parici. 23mbita down, 1.2 up. Na iptv ce ti otic 4 znaci imat ces nekih 18-19

spuzva bob kaže...

Neznam što je tebi blizu i kako točno iščitavaš daljinu, no moja kuće je otprilike 600-700m trase kabela najviše udaljena od centrale.

Da si 600-700m od centrale imao bi bolje parametre. Moze bit da je h1 llu opet u nekoj drugoj centrali, ili si spojen na neku drugu od one na koju mislis da si spojen.

9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

sad kad imam sve informacije prebacio sam se na iskonov vdsl .. zanima me da li cu u buducnosti moci jos povecavati brzine neta ako bude dostupno ? do koje brzine veza nece pucat (stabilno radit)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
tdelben kaže...

sad kad imam sve informacije prebacio sam se na iskonov vdsl .. zanima me da li cu u buducnosti moci jos povecavati brzine neta ako bude dostupno ? do koje brzine veza nece pucat (stabilno radit)

Moc ces. Na koliko ce stabilno radit je pitanje, jer ako ti povecas, povecat ce i ostali, postoji mogucnost da ce trebat veca margina od ove sto ce smanjit max brzinu. Po ovim uvjetima 103/44 kao sto vidis pod max attainable.

13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav,evo danas presao na Iskon 30/5 medjutim ne isporucuje tu brzinu iako je prilikom odabira paketa tvrdilo da je dostupno cak 50/10.

Evo podatci pa me zanima da li se tu nesto moze uciniti ili je ovo ipak maksimum?LP.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Teoretski dostupno zbog pogrešnih podataka ili udaljenosti ali praktično ti dobiješ ovih 20ak mbit i to ti je to. Nema dalje.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
10 godina
Fistfull kaže...

iako je prilikom odabira paketa tvrdilo da je dostupno cak 50/10. 

Da. Radi tih stvari prvo treba pogledat podatke od parice pa procjenit.  Njima svasta pise u kompu sto nema veze s stvarnim stanjem. Po prilozenom ti je to max. Eventualno ako su drugaciji bili parametri po adslu onda je mozda nesto lose spojeno pa treba prijavljivat greske da tehnicar ispravi, al ako ti je ovako stanje bilo i prije vdsla onda pisi kuci propalo. Unutar si ugovorene brzine i nemozes nista.

15 godina
Nesto ti tu ne stima mora tu ici brze
Samsung S6 Edge+
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Evo nov sam na forumu, ako bih nekao mogao da mi kaze koliko maksimalno mb mogu imati na 2.5 km od centrale 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Poz može procjena parice?Koliko mogu maximalno izvući i kako saznati udaljenost od centrale?Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
Trifke94 kaže...

Evo nov sam na forumu, ako bih nekao mogao da mi kaze koliko maksimalno mb mogu imati na 2.5 km od centrale 

Ja bi reko da je to tvoj max, al se router ne slaze samnom, on prikazuje da na 35db atenuacije mozes max 17 imat. Ja u to naravno ne vjerujem jer je to nekih 2.5km

mar1o kaže...

Poz može procjena parice?Koliko mogu maximalno izvući i kako saznati udaljenost od centrale?Hvala

Udaljenost otprilike gledas po downstream line attenuationu, sto tebi baca nekih 1200/1300m. Po kalkulatoru nekih 28 na vdsl, s tim da su nama parice obicno losije od onog sto izbaci kalkulator, a kako ti na prikazu ne prikazuje trenutni max tesko je procjenit i stanje parice. Mala ti je margina i ako ti je s tim veza drzala to znaci da je oke pa mozes ocekivat tako neke brzine.

10 godina
neaktivan
Dali na ovu paricu moze maksimalno ovih 15 megabita navedenih ili vise ?

1 0 hvala 0
14 godina

Mogao bi ti preko vdsl-a imati 50 mbit/s bez problema, a i vise da nude. Preko adsla mislim da je max 24 mbit/s.

10 godina
zvrle kaže...
Dali na ovu paricu moze maksimalno ovih 15 megabita navedenih ili vise ?

Ako nije krivi prikaz, pokazuje 0.1 db attenuation, znaci centrala ti je u zgradi. Ako je tako, taj max je netocan i mozes sto hoces. Znaci nesto krivo pise, ili ti nesto drasticno nevalja na liniji, ili su podatci krivi al onda je pitanje sto je tocno prikazano. Ja mislim da tu atenuaciju krivo prikazuje, al ovo je naravno sad vec gatanje iz graha.

10 godina
neaktivan
Centrala se nalazi nekih 400m od zgrade... Inace veza nikada ne puca na Iskonovom SX763 je pokazivao 21 megabita maksimalu ali sada na ovom ZTEu od H1 pokazuje ovo... Zatrazio sam od H1 onaj novi paket na koje puste brzinu najvecu koju podrzava parica, pa cemo vidjeti...
15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Imam 3 dana problem na liniji tj. do sada je radilo normalno tj. imao sam oko 8Mb/s a kada se upalio TV padalo je na 5Mb/s

Sada je sve palo na 1Mb/s, zvao sam Iskon te su prijavili kvar i od tada čekam već 3 dana.

Šaljem slike linije u trenutnom stanju i prije kvara.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2016 18:48 (evincar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Po ovome bi ja reko da ti net radi po jednoj grani, znaci da ti od parice (2 zice) ostala jedna grana.
E sad moze biti negdje kod tebe, a moze bit i vani.

Ak imas volje i imalo smisla za to isprovjeravaj sve spojeve kod sebe.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pogledao sam uticnicu i sve zice u njoj te sve izgleda ok...cudna mi je ova promjena u data path-u, prije je bila interleaved/interleaved a sada je fast/fast

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Najjvjerojatnije je automatski sustav koji prati greske na vezi, broj pucanja veze u satu zamjenio profil, al nije pomoglo pa se cekalo da prijavis kvar.
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Automatika ti nece palit fast iz interleaved. Nesto ti je sjebano, to je ocito. Prijavljuj kvar dok to ne dodje vidit tehnicar na terenu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ak je u tom profilu koji je sljefeci za dodjelu tak slozeno, e oce stavit na fast, jer automatika samo stavlja redom od 4 pa na vise predefiniranih profila, ak se kijim slucajem taj stvorio na listi, stavljen je.
15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Prijavljeno je, čekam sada 4 dana da riješe.....pretpostavljam da tehničari moraju izaći na teren (do centrale/do mene) ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
PC - stručnjak kaže...
Ak je u tom profilu koji je sljefeci za dodjelu tak slozeno, e oce stavit na fast, jer automatika samo stavlja redom od 4 pa na vise predefiniranih profila, ak se kijim slucajem taj stvorio na listi, stavljen je.

Ima ravno 0 smisla da nakon profila s interleaved ide profil s fast. Mislim da ni nasi "obuceni tehnicari" nisu tako losi.

13 godina
neaktivan
U telekomunkacijama ti je pravilo, ono sto ima smisla je sigurno pogrsno, barem sto se tice, automatike i razno razni platformi, ostalo sto covijek rucni radi ima smisla :)
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

nakon popravka...

L.P

0 0 hvala 0
10 godina
xXTheLuka1998xX kaže...

nakon popravka...

Odlicno Optima je to??

-
10 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

da,zasad je fino al nonstop neki kvarovi pa su mi ht-ovci prominili splitter i kabele ,bila mrtva linija a internet donekle radio sad je to puno bolje

L.P

0 0 hvala 0
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

Prducka se po novinama o testiranju g.fast i bacaju se nebulozne brojke od 100-1000mbit na dobrom starom bakru. Jedino caka sto sa 106mhz spektra te brzine idu kolko vidim do nekih 250m, tak da ce to samo pomoci ljudima koji kroz prozor dnevne sobe vide centralu a optika ih nece :) 

http://www.poslovni.hr/tehnologija/ht-u-zagrebu-testirao-internet-brzine-415-mbps-preko-telefonskih-zica-308420

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
srcipesak kaže...

Prducka se po novinama o testiranju g.fast i bacaju se nebulozne brojke od 100-1000mbit na dobrom starom bakru. Jedino caka sto sa 106mhz spektra te brzine idu kolko vidim do nekih 250m, tak da ce to samo pomoci ljudima koji kroz prozor dnevne sobe vide centralu a optika ih nece :) 

http://www.poslovni.hr/tehnologija/ht-u-zagrebu-testirao-internet-brzine-415-mbps-preko-telefonskih-zica-308420

Kao prvo problem je u reckama bakreni kablovi su za vrijeme starog kova majstora samo "daj malo izolirke i gotovo"

tako da ljudima prvo moraju obnoviti bakar a druga stvar ako se toliko prave pametni jel nebi bilo jednostavije i vjerovatno jefinije provući jedan optički kabel i napraviti

manje centrale i svi bi onda mogli imati velike brzine.

A ne stave recimo centalu u centru grada a ostale ko...

ali uvijek ima ona "Tko je bliže vatri taj se i ugrije"

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2016 12:30 (Xbox584).
11 godina
Kvaliteta DSL parice?

Slazem se da je jednostavnije centrale i optiku slagat, ali ekipa baca neke milijunske iznose dok o tome pricaju i onda ispadne "ali to se gospon ne isplati" :D Ali isplati se vuci dvostruke i trostruke kable po zgradama za optiku... 

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice