Također 5GHZ je preporučeno jer kod nas taj spektar nije zagušen
Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.683.502
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Također 5GHZ je preporučeno jer kod nas taj spektar nije zagušen
Nakon što sam ponovo tražio da mi povečaju brzinu potpisali smo ugovor sa opcijom fiksni internet M (5 do 50 mbps). nakon nekoliko dana u centrali su me prebacili na VDSL i ograničili me na 20-tak mbps i u utorak mi pustili brzinu. na slikama je ista parica i ruter, samo druge postavke u centrali. bi li mogla ova parica na punih 50?
Moze da.
Prestanite forsirati Wireless A/B/G na brzinama većim od 20 Mbps vDSL, kako ne kužite da vam te starudije ne mogu baš puno preko 20 Mbps (pogotovo ne kada je uređaj dalje od routera)?!
Za 25-30-40-50-100+ Mbps morate imati barem Wireless N a preporučen je AC.
Mogu spojiti kabalom umjesto ac-a?
Pa to ti je i najpametnije, jer imaš sigurnih 100mbit.
Noise Marigin 7.5/10.5 dB
Line Attenutation 22.4/24.5 dB
Output Power 13.1/0 dBm
Interleave Depth 2/96
Interleave Delay 2/7 ms
INP 0.5/1.5 Symbols
CRC Errors 6/310
FEC Errors 78/66627
HEC Errors 3/7107
Kakva je ovo parica sta mislite
Bi li mogla podnit 30 Megabita mislin da je 50 previse za nju sta mislite
imam T-home paket max tv plus adsl 14336kb/s download 768mb/s upload
vec neko vreme imam problem sa brzinom interneta download brzina ne ide vise od 12000kb/s
bili su iz t home a promenili su kabal sad ide direkno sa vanjske bandere do rutera promenili su i paricu i port na dslamu
ali opet isto cim me ukljuce ne dslamu brzina skoci na 14336kb/s sa 768/kb/s Attainable data rate skoci na 20000kb/s cim restartiram ruter opet ne ide vise od 12000kb/s
iAttainable data rate ne ide vise od 14000kb/s zamjenili su mi komplet dslam port i paricu sa portom i paricom mog susjeda i onda kod njega moja parica radi ok 14333kb/s a kod mene njegovaopet ne ide vise od 12000kb/s promenili su mi i ruter i opet isto :( jel ima neko slicna iskustva molio bih za pomoc.
Receive Direction Send Direction
Max. DSLAM data rate kBit/s 14336 768
Min. DSLAM data rate kBit/s 4096 64
Attainable data rate kBit/s 13900 1285
Current data rate kBit/s 12259 765
Latency 14 ms 4 ms
Bit swap on on
Seamless Rate Adaption off off
Impulse Noise Protection 2.1 1.1
L2 Power mode NA
Signal-to-noise ratio dB 6 10
Line attenuation dB 21 12
Power cutback dB 0 11
Output Power 13.1/0 dBm
Interleave Depth 2/96
Interleave Delay 2/7 ms
INP 0.5/1.5 Symbols
CRC Errors 6/310
FEC Errors 78/66627
HEC Errors 3/7107
Imaš puno CRC,FEC,HEC errora.
Najvjerojatnije ti kućna instalacija nije baš dobra.
Nakon što to središ,trebao bi dobiti veću marginu te manje gušenje..
Nikako. Dobro da ti i ovo radi na toj brzini.
Pozdrav ljudi.
Prema DSL/VDSL calculatorima bi mogao imati neki jadni VDSL od 10-20Mbps (krajnja udaljenost je max 2km iako je to možda i više jer znam da smo prije jedva imali 10Mbps paket od T-Coma i da je bilo pucanja neta i prekida u MaxTV uslugama) iako mi je čovjek danas kad sam zvao da provjerim da je bio kvar na centrali rekao da je omogućen VDSL i da na broju telefona i adresi imamo mogućnst do Turbo+ 40 paketa i više MaxTV prijamnika. Sumnjam da je napravljen mini DSLAM, iako su ale šanse jer smo područje nezainteresirano za poboljšanja (jedva su pojačali 4G signal da s lovi na jedvite jade i to na par lokacija u kvartu i ful van kvarta na Savskom nasipu #fml)
Molim malo upućenije da potvrde, barem Turbo20 opciju od T-Coma prema ovim podatcima iz routera. Mislim da postoji mogućnost poboljšanja SNR Margine ako napokon zamijenimo stari kabel od razvodne kutije do routera (stariji je i velika je šansa da oksidirao na početku kod razvodne kutije)
Slika
Edit: trenutno ima dosta errora, tek je prije manje od sat vremena riješen problem na centrali, inače ih ima manje (kad noćas resetiram router sa did you tried to turn it off and on again metodom stavim novi screenshot)
Output Power 13.1/0 dBm
Interleave Depth 2/96
Interleave Delay 2/7 ms
INP 0.5/1.5 Symbols
CRC Errors 6/310
FEC Errors 78/66627
HEC Errors 3/7107
50 sigurno previse. Nece to ni 30 uhvatit, pitanje je hoce te spojit opce jer si dosta daleko.
imam T-home paket max tv plus adsl 14336kb/s download 768mb/s upload
vec neko vreme imam problem sa brzinom interneta download brzina ne ide vise od 12000kb/s
bili su iz t home a promenili su kabal sad ide direkno sa vanjske bandere do rutera promenili su i paricu i port na dslamu
ali opet isto cim me ukljuce ne dslamu brzina skoci na 14336kb/s sa 768/kb/s Attainable data rate skoci na 20000kb/s cim restartiram ruter opet ne ide vise od 12000kb/s
iAttainable data rate ne ide vise od 14000kb/s zamjenili su mi komplet dslam port i paricu sa portom i paricom mog susjeda i onda kod njega moja parica radi ok 14333kb/s a kod mene njegovaopet ne ide vise od 12000kb/s promenili su mi i ruter i opet isto :( jel ima neko slicna iskustva molio bih za pomoc.
Receive Direction Send Direction
Max. DSLAM data rate kBit/s 14336 768
Min. DSLAM data rate kBit/s 4096 64
Attainable data rate kBit/s 13900 1285
Current data rate kBit/s 12259 765
Latency 14 ms 4 ms
Bit swap on on
Seamless Rate Adaption off off
Impulse Noise Protection 2.1 1.1
L2 Power mode NA
Signal-to-noise ratio dB 6 10
Line attenuation dB 21 12
Power cutback dB 0 11
Ne moze ic vise od 12 kad ti je toliko pusteno. Pa pise ti current data rate. A to da skoci na 20 attainable pa padne to je sad pitanje. Tebi je margina vec niska tako da se on synca na najvise sto trenutno moze. Daj sliku kad pokaze 20 u attainable. Moze bit da je i do routera onda (ovo znaci sto se tice tog attainable). Ovo sto non stop dobijas 12 je sve u redu kad ti non stop stoji taj profil.
Di da nadem kvalitetu svoje parice na ovom ruteru speedport w 724v type ci nemogu nac ono u dB ali sam uspio nac samo ovo
Vidi tu url https://telekomhilft.telekom.de/t5/Ger%C3%A4te-Zubeh%C3%B6r/Hidden-menu-des-Speedport-W-724V-Typ-A/td-p/192487. Mislim da samo moras nadodat na svoj ip ovaj iz postova dolje za te neke "skrivene" funkcije. Nisam ga imao pa neznam, al mislim da ima i tu negdje napisano.
Imaš puno CRC,FEC,HEC errora.
Najvjerojatnije ti kućna instalacija nije baš dobra.
Nakon što to središ,trebao bi dobiti veću marginu te manje gušenje..
Sanse za ovaj ishod nakon mjenjanja kucne instalacije su jedno 1%.
Poštovani
Koju bi ja trebao imati brzinu kad mjerim na speed testu uz ove parametre na modemu ?
Ako je vjerovat prikazanom, parica je odlicna. Dobijas brzine bolje od online mjerenja. Mozes imat toliko koliko ti je pusteno (na adslu). Na vdslu mrvu bolje, ali barem veci upload nego na adslu.
Turbo 40 neces vidjet na toj parici. Po meni te uopce spojit na vdsl nece, al i ako te spoje pitanje je hoces imat ikakve koristi jer je vdsl osjetljiviji na smetnje od adsla, a ti si toliko daleko da se brzine vise/manje poklapaju s mozda nekakvim dobitkom u uploadu, koji ce po meni bit zanemariv u odnosu na nestabilnost koju ce vdsl donijet. Ne pokazuje ti max an tom rotueru, ali online kalkulator izbacuje nekih 17-18, s tim da racunaj da su u velikoj vecini slucajeva nama losije parice, a ti jos kazes da si imao problema, tako da, vjerojatno turbo 10 neki maximum za tebe bez tva a da stvar radi uredno. S tvom je upitno, kad bi se vidio max mogla bi bolja procjena bit.
Dal ce se sto poboljsat promjenom tog kabela, pitanje je. Ako pricas o razvodnoj kutiji na tavanu ili slicno oko zgrade, onda sam odnesi router tamo i spoji pa vidi kakvi su parametri. Ako su isti, promjena kabela nicem ne sluzi, ako su bolji onda mjenjaj (ali bolji dovoljno, ne mikro promjene od par desetina db atenuacije/margine i slicno. Ako je ta razvodna kutija u biti ormaric od tcoma, onda prvo pitaj tehnicara koliko on tamo mjeri prije nego mjenjate to i vidi opet isto, dal se isplati. Da ti ne ispadne posao za nista.
Kažete da je odlična parica a zašto onda kad mjerim speed testom stalno pokaže cca. 10 MBit-a. Zaleti se malo na 14,50 i brzo padne na cca. 10 Mbit ?
Kažete da je odlična parica a zašto onda kad mjerim speed testom stalno pokaže cca. 10 MBit-a. Zaleti se malo na 14,50 i brzo padne na cca. 10 Mbit ?
Nisi naveo to. To moze bit vise problema. Koji server mjeris, kad, ovo ono. Napisao sam vec probleme s tim stvarima. Tebi je po onome sto ti router prikazuje pusteno skoro max sto mozes. Znaci 19. Ti bi znaci toliko morao i mjerit. Osim ako imas maxtv onda mjeris nekih 14.5. Ali ako te nisu ogranicili onda bi kad je tv ugasen ako ga imas i dalje imao 19. Za test, nadji neku datoteku i vidi koliko je moze povuc (recimo torent, ili ako imas download manager pa stavis vise threadova da vidis koliko max povuce).
Evo nakon tolko zajebancije i prevadanja s njemackog na eng da bi mogao razumit o cemu se radi na njemackom forumu sta mi je kolega dao.Za sve one koji ovo citaju i imaju Speedport Type Ci ovo vam je ip za hidden menu(barem meni) nadam se da ce nekom dobro doc: http://192.168.1.1/html/engineer/gmenu.htm
I sada moje pitanje glasi kolko bi oni meni iz tcoma mogli pustit brzinu interneta naprimjer ak uzmem opciju turbo 10(sad imam glupih 4mb).Evo slika:
EDIT:SNR margin mi sada pao na 11.8(up) 6.9(Down)
Nikakve margine sa većom razlikom između njih te ogromno gušenje po jednoj grani, moguć slab spoj na nekoj od točaka. Gnjaviti T-Com da to srede. A kad poprave, teško da ćeš dobiti 10 stabilnih, ovo izgleda loše.
S obzriom da se u ove stvari nekuzim niti malo zanima me koliko je ovo dobro ili lose, slike u prilogu.
Moze li se postic sta bolja brzna sa postojecim operaterom ili bi se sta moglo napravit prelaskom na drugog operatera npr na b-net.
Možeš veći paket, recimo 10 Mbps s 640 Kbps ili koliko ti već nude.
Eventualno možda i VDSL 20/2 ili koliki je već Iskonov najniži.
Kakva ti je kućna instalacija (tip kabela, duljina, broj spojeva i utičnica)?
S obzriom da se u ove stvari nekuzim niti malo zanima me koliko je ovo dobro ili lose, slike u prilogu.
Moze li se postic sta bolja brzna sa postojecim operaterom ili bi se sta moglo napravit prelaskom na drugog operatera npr na b-net.
Sad koliko vidim imas osnovni net + tv? Mogao bi tehnicki dignut brzinu adsla jos malo jer ti pise max 14, a pusteno ti je 9, al to je to. Dosta si udaljen, s vdslom se to nece previse popravit eventualno upload (ako te spoje uopce). Ako ti je bnet dostupan onda da, vjerojatno ces moc vece brzine imat jer oni ne koriste parice vec coax.
Evo nakon tolko zajebancije i prevadanja s njemackog na eng da bi mogao razumit o cemu se radi na njemackom forumu sta mi je kolega dao.Za sve one koji ovo citaju i imaju Speedport Type Ci ovo vam je ip za hidden menu(barem meni) nadam se da ce nekom dobro doc: http://192.168.1.1/html/engineer/gmenu.htm
I sada moje pitanje glasi kolko bi oni meni iz tcoma mogli pustit brzinu interneta naprimjer ak uzmem opciju turbo 10(sad imam glupih 4mb).Evo slika:
EDIT:SNR margin mi sada pao na 11.8(up) 6.9(Down)
A nisi trebao prevodit sve, samo probat jedan po jedan url :P Ili ubacis url u google translate pa ti on sam da poveznicu na cijelu prevedenu stranicu.
Tu nedostaje jedna bitna stavka, a to je attainable speed koji stoji 0, sto je naravno nemoguce (pa moze bit da baca gresku modem jer si predaleko ili se nesto zbagalo). Ali, po atenuaciji te prikazuje na 4+ km od centrale?! Ako je tome tako, budi sretan sto imas to sto imas i da to fino funkcionira i cekaj bolje dane dok ne naprave blize izvod.
Nikakve margine sa većom razlikom između njih te ogromno gušenje po jednoj grani, moguć slab spoj na nekoj od točaka. Gnjaviti T-Com da to srede. A kad poprave, teško da ćeš dobiti 10 stabilnih, ovo izgleda loše.
Ako se router nije zbugo, nema tu tcom sta sredjivat jer je on 4km od centrale i veza se po downloadu synca. Gusenja u upstreamu su potpuno kako bi trebalo bit u odnosu na downstream na ove udaljenosti. Gdje vidis ogromno gusenje po jednoj grani?
Mjerio sam na ona dva speed test stranice, malo t-com server, malo optimin, više puta sve, i uvijek završi na 10 Mbit. Nemam IP TV. Nekad prije sam ima 20 Mbit i išlo je sporo 18 MB , vuko je cca 2 MB po sek. Sad mi je brzina što god da skidam 1,3 MB.
To mi je skroz čudno. Možda ima veze što sam tek neki dan telefonski promijenio paket u optimi na taj 20 mbit, a još nisam ni na kučnu adresu dobio taj zahtjev za promjenom paket, pa oni to još nisu skroz pustili, možda testiraju nešta....
Al nekako mi to sve čudno izgleda, piše na modemu brzina, a ona u realnom vremenu puno manja '?
Damir
Ako se router nije zbugo, nema tu tcom sta sredjivat jer je on 4km od centrale i veza se po downloadu synca. Gusenja u upstreamu su potpuno kako bi trebalo bit u odnosu na downstream na ove udaljenosti. Gdje vidis ogromno gusenje po jednoj grani?
Dupla razlika u gušenju up/down. I jako slaba margina po jednoj grani - to meni izgleda ko prekid.
Dupla razlika u gušenju up/down. I jako slaba margina po jednoj grani - to meni izgleda ko prekid.
Pa to je sasvim normalno, pogotovo sto veca razdaljina. Upload radi s nizim frekvencijama koje manje degradiraju s razdaljinom. Neznam sto je "jako slaba margina" ali veza se namjesta po downloadu, i tu je vjerojatno postavljena target margina, a i treba bit tako mala da dobije sto bolju brzinu na tu daljinu. Ostatak veze se nakon sto je margina uspostavljena sam namjestio. Prekid bi se trebao manifestirat s vecim gusenjima u upstreamu posto je to u normalnim uvjetima nemoguce.
Moze li misljenje o ovim parametrima? Po onom sto ja znam moguce da sam u krivu nisam jako udaljen od centrale rekao bih da sam unutar 300 m ako i toliko. Po onome sto znam ne bi mi max. propusnost trebala biti ovoliko mala. Jeli moguce da je nesto do instalacije u kuci problem ili sam ja u krivu i ovdje je sve uredu? Tocnu udaljenost od centrale ne znam. Moze li se ta informacija moze dobiti od pruzatelja usluge?
Moze li misljenje o ovim parametrima? Po onom sto ja znam moguce da sam u krivu nisam jako udaljen od centrale rekao bih da sam unutar 300 m ako i toliko. Po onome sto znam ne bi mi max. propusnost trebala biti ovoliko mala. Jeli moguce da je nesto do instalacije u kuci problem ili sam ja u krivu i ovdje je sve uredu? Tocnu udaljenost od centrale ne znam. Moze li se ta informacija moze dobiti od pruzatelja usluge?
Prema parametrima si itekako daleko. Kakva je kućna instalacija (tip kabela, broj grananja i utičnica/spojeva)?
Prema parametrima si itekako daleko. Kakva je kućna instalacija (tip kabela, broj grananja i utičnica/spojeva)?
Ono sto znam je da ima 3 utinice u kuci,sad koji je to tip kabela stvarno neznam,za ovo ostalo bi jos mozda mogao provjeriti. I sto se tice downloada bio je zadnji but kad sam zvao u ht-u kao da je 15 Mbps sad di se to izgubilo ne znam,mada mi je jucer tip u iskonu rekao da je uvijek bilo ovako. Nije li po zagusenju da sam blizu centrale posto je zagusenje jako malo? Margina je 16 db al to je zato sto je stavljen mal profil da se podigne brzina downstreama onda bi bila manja to mi je jasno.
Ako ima 3 utičnice onda NE VALJA. Riješi se toga.
Jedan UTP kabel, cat5e ili cat6, spojena samo jedna parica (dvije žice od osam), mora ići od telefonskog dolaza (recimo ako je na tavanu) se do routera.
Bez prespajanja, bez dodatnih utičnica, bez kerefeka.