Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.684.456
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?
191x7 kaže...

Kakva ti je kućna instalacija, kakvi kabeli?

ne znam, ali nije dosta dugo mijenjano, bitno je da radi kak spada

17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Umjesto telefonskog kabela stavi cat5e ili cat6, sve od spoja na tavanu do routera.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
191x7 kaže...

Umjesto telefonskog kabela stavi cat5e ili cat6, sve od spoja na tavanu do routera.

To meni?

Ako da koja je razlika između ta 2 kabela i standardnog?

EDIT
Ako se nevaram imam cat5e,moram još jednom pogledati,sad sam malo guglao i po slikama identičan takav kabel imam.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2015 19:12 (kruskar).
15 godina

Bitno da ti veza nepuca..lako za greške..

14 godina
galinjo24 kaže...

Bitno da ti veza nepuca..lako za greške..

Ovog ZTE imam cca 3mj i u ova 3mj ni jednom nije veza pukla,nešto je spojeno na net uvijek u svako doba dana i noći,95% vremena je moj pc,tablet,sony m2,sony z3 i z1,nikad problema.

11 godina
Kvaliteta DSL parice?

Mozda smijesno pitanje, ali zasto ZTE (tcom?) ima obrnute vrijednosti u usporedbi s recimo zyxelom (iskon)? Pricam o vdslu naravno. Tipa na zyxelu lijepo downstream ima vecu attenuaciju od upstreama, dok je na zte uvijek obrnuto. I kao da zte postize vece brzine na istim atenuacijama, ili neko od ta dva rutera laze 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ovo sto pise o parametrima u modemu je algoritam koji izracunava vrijednosti.
sad ovisi kako ko postelo.
ZTE ina najnoviji BCM chipset i on drzi super stabilno vezu iako su parametri nesto losiji.
Tko hoce tocno mjerenje to treba mjerist s jdsu hst 3000 uredajem. Ovo je sve problizno.
najrealnije parametre sto se tice gusenja i sn marguna daje sx763. No on i ne drzi bas stabilno vezu kad su brzine velike na adsl 2 plus.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
srcipesak kaže...

Mozda smijesno pitanje, ali zasto ZTE (tcom?) ima obrnute vrijednosti u usporedbi s recimo zyxelom (iskon)? Pricam o vdslu naravno. Tipa na zyxelu lijepo downstream ima vecu attenuaciju od upstreama, dok je na zte uvijek obrnuto. I kao da zte postize vece brzine na istim atenuacijama, ili neko od ta dva rutera laze 

Jest, Iskonov ZyXel ima čudna očitavanja.

Pogledaj situaciju kod mene, ovo su parametri iz routera:

http://imgur.com/WMMK21S

I taj dan sam imao ovakvu brzinu:

http://imgur.com/qan44JL

13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Jel itko vidio do sada ovakvu kvalitetu parice?
Nije moja, ali od jednog poznanika koji je udaljen 270 - 300m od centrale...

VDSL 50/10 VDSL 50/10
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Master11 kaže...

Jel itko vidio do sada ovakvu kvalitetu parice?
Nije moja, ali od jednog poznanika koji je udaljen 270 - 300m od centrale...

Izgleda ko da je ruter u centralu direkt ustekan... atenuacija 0 :D Il mozda optika do kabineta...

13 godina
neaktivan
Oo zte, nista cudno, zte, odredeni tplinoovi do neki 500 m znaju pokazivat 0 ili 1 dB gusenje.
I dosta manje na vecim udaljenostima.
Kod mene mjereno HST-om, parica 1480 m, dok zte h201l pikazuje 22 dB, zte 931 vii 28 dB, tplink w8961 pokazuje ravno 20, sx763 21 dB itd, a naj blize stvarnom mjerenju je ovo iz tolinka i gigaseta. Ostalo sve cudno jer svaki modem to nekako racuna, a vrag zna kako.
15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav, moze netko pomoci koliku brzinu bi mogao imati? sad imam 5 mbit a kao najvise bi mogao imat oko 10 kazu.. molim nek netko procijeni

Rate (Up/Down)794/11994 kbps

Noise Margin (Up/Down)30.1/8.8 dB

Modulation Type  ADSL_2plus  

Line Attenuation (Up/Down)5.5/3.2 dB

Output Power (Up/Down)10.8/17.5 dBm

Data Path (Up/Down)Interleaved/Interleaved

Max Rate(Up/Down)2296/17372 kbps

Interleave depth4

Annex TypeAnnexMCRC errors3

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.7.2015 20:44 (ToNi185).

0 0 hvala 0
15 godina
ToNi185 kaže...

Pozdrav, moze netko pomoci koliku brzinu bi mogao imati? sad imam 5 mbit a kao najvise bi mogao imat oko 10 kazu.. molim nek netko procijeni

Pa ti si 200m od centrale ako centrala podrzava vdsl kao iz puške dobivaš 50-10...10mb možeš dobiti trenutno jel vjerojatno ti centrala ne podržava vdsl...

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.7.2015 20:45 (galinjo24).
15 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...
ToNi185 kaže...

Pa ti si 200m od centrale ako centrala podrzava vdsl kao iz puške dobivaš 50-10...10mb možeš dobiti trenutno jel vjerojatno ti centrala ne podržava vdsl...

Pa mjerili su mi liniju jos prije ovi iz H1 i rekli bi da imam stare parice.. Je sigurno da mogu imat vise od 10? znaci da stekaju na tim routerima pa ih ne dijele, bolje da placam za manju brzinu :/

Kako se to tocno odredi koliko sam udaljen i koju brzinu mogu imati iz ovih podataka sta sam dao? Hvala puno!

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.7.2015 20:50 (ToNi185).
13 godina
neaktivan
Line attenuation je pokazatelj udaljenostu.
tebi je jako malen broj. Sto manji to blize.
Prema ovome parica je u totalnoj banani.
mozda i tvoja kucna instalacija.
to treba popravit jer na toj udaljenosti je samo nebo granica.
ovak kak je sad to je uzas.
10 godina
kruskar kaže...

Zar nebih trebao imati gigabitni lan?

Meni je 100mb/s lan(tako na pc-u očitava a ploča logično podržava gigabit)

Zasto bi trebao imat gigabitni lan?

srcipesak kaže...

Mozda smijesno pitanje, ali zasto ZTE (tcom?) ima obrnute vrijednosti u usporedbi s recimo zyxelom (iskon)?

Zte je prica za sebe. Al to nije nesto s cime se trebas zamarat. Gledaj downstream i to je to.

ToNi185 kaže...

Rate (Up/Down)794/1

Ti si jako blizu centrale za tako mali max. Ja sam na 4db atenuacije imao 24 max. Neka to poprave. Sta im znaci "stare parice". Vjerujem da su valjda mislili da jos nemas mogucnost vdsla. Kakve su to stare parice. 70% hrvatske valjda ima "stare parice".

15 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Line attenuation je pokazatelj udaljenostu.
tebi je jako malen broj. Sto manji to blize.
Prema ovome parica je u totalnoj banani.
mozda i tvoja kucna instalacija.
to treba popravit jer na toj udaljenosti je samo nebo granica.
ovak kak je sad to je uzas.

Da bas sam citao sada, mogla bi mi bit brzina najbolja moguca..:( 

U centru Pule sam, kvartovi izvan imaju i bnet a mi u centru nemamo.

sandokan111 kaže...
ToNi185 kaže...

Rate (Up/Down)794/1

Ti si jako blizu centrale za tako mali max. Ja sam na 4db atenuacije imao 24 max. Neka to poprave. Sta im znaci "stare parice". Vjerujem da su valjda mislili da jos nemas mogucnost vdsla. Kakve su to stare parice. 70% hrvatske valjda ima "stare parice".

Hvala na odgovoru, kome se mogu obratit, pokusat da to poprave? ako sam tako blizu vrijedi pokusat. Dali to zgrada rijesava ili H1 "ako ikad bude"?

14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Trenutno sam na ADSL-u, bi mogao imati VDSL? 

Niko nema meda
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da ako centrala na koju si spojen podrzava vdsl

16 godina
neaktivan
Toxic1337 kaže...

ti si isto kao i ja. na 1.5+ km od centrale, tebi se vdsl i adsl2 tehnologija preklapaju po svim mogućnostima osim možda vdsl ima veći upload ali neznam nisam probao pa nisam siguran.

meni su rekli negdje 10 mjesec pa ću znat točnije šta će bit.

16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Što bi mogao biti razlog rasta "Line Attenuation" u downstreamu? U svega 2 tjedna je porastao sa 22 na 24.5 (Na starom ruteru je bio 19, sada imam ZTE)

Evo screenshot ako što pomaže... http://i.imgur.com/xEdPjde.png

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Dobih turbo pa reko da vidimo sad stanje parice.

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
Vkm996 kaže...

Što bi mogao biti razlog rasta "Line Attenuation" u downstreamu? U svega 2 tjedna je porastao sa 22 na 24.5 (Na starom ruteru je bio 19, sada imam ZTE)

Ostecenje parice ili aktivacija vdsla ljudima na istoj "liniji" po kojoj ide tvoja parica, crosstalk... 

Meni isto naraslo 0.3-0.5db (i up i down att) kroz 2mj, znam da su suseda 100m prije mene prebacili na vdsl.

16 godina
srcipesak kaže...
Vkm996 kaže...

Ostecenje parice ili aktivacija vdsla ljudima na istoj "liniji" po kojoj ide tvoja parica, crosstalk... 

Meni isto naraslo 0.3-0.5db (i up i down att) kroz 2mj, znam da su suseda 100m prije mene prebacili na vdsl.

Problem je taj što moja centrala uopće nema VDSL.

10 godina
ToNi185 kaže...

Hvala na odgovoru, kome se mogu obratit, pokusat da to poprave? ako sam tako blizu vrijedi pokusat. Dali to zgrada rijesava ili H1 "ako ikad bude"?

A tehnicki, to ide na nacin da ti prijavljujes kvar trenutnom isp-u, a oni dalje to prosljedjuju ht-u koji bi trebao izac na teren i popravit fizicko stanje infrastrukture. U realnosti, to obicno ide da ti prijavljujes kvar svom ispu, oni te malo odjebavaju, nakon toga ti ruse brzinu unutar zakonskih okvira, nakon toga tek posalju ht-u, ovi vjerojatno odjebavaju sve dok se ne pojavi veliki broj korisnika koji se zali, i tek se onda izlazi na teren :)

Ti si tako brzo, da sanse da ce to netko popravit su male. Ali, ja bi i dalje pokusao. Ja sam isto blizu kao sto sam rekao, i evo vec mjesec dana fino prijavljujem kvarove h1 da se netko udostoji napokon doc i popravit malo infrastrukturu. Ne zato jer moram, nego zato jer ce lagano ic brzine na vise, a ja po blizini (kao i ti) bi trebao moc to, a trenutno stanje je da nemogu.

ranko091 kaže...
Toxic1337 kaže...

ti si isto kao i ja. na 1.5+ km od centrale, tebi se vdsl i adsl2 tehnologija preklapaju po svim mogućnostima osim možda vdsl ima veći upload ali neznam nisam probao pa nisam siguran.

S tim da on ima iznimno dobru paricu. Pitanje je kakva je tvoja, al njegova izgleda odlicno. Jako bolje od prosjeka. Samim time, njemu ce prelazak na vdsl vise koristit nego vecini s slicnim udaljenostima.

Vkm996 kaže...

Moze bit da se negdje nesto zeznilo, a moze bit i samo da router drugacije racuna gusenja. Svaki ima svoje neke algoritme po kojima to prikazuje. Vise/manje tocno.

16 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...

ranko091 kaže...
Toxic1337 kaže...

S tim da on ima iznimno dobru paricu. Pitanje je kakva je tvoja, al njegova izgleda odlicno. Jako bolje od prosjeka. Samim time, njemu ce prelazak na vdsl vise koristit nego vecini s slicnim udaljenostima.

moja izgleda ovako. http://i.imgur.com/RvOEAuU.png

s tim da mogu snr od downlinka povećat na 10.5 ako ruter spojim na metar od splitera. sad je na nekih  30 metara kabela kroz 3 sobe.

17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Hmm, pokušavam provjeriti svoju paricu, ali kad se logiram u postavke rutera stalno izbacuje da je pogrešno. probao sam samo "user" pa S/N i onda upisat u username baš svoje imebroj@htnet-dsl i onda S/N i opet ništa. Ne znam gdje griješim, možda u S/N ne upisujem ovaj znak "|" nakon prvih 5 brojki kako je tamo napisano nego samo brojke?

Može pomoć?

http://wotlabs.net/sig_cust/FFFFFF/af7a8eb923d0d8eee911e7119f75b64e/eu/unimatrix_2411/signature.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koji router imaš? (tj. pokušavaš se priajviti)

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
16 godina
Unimatrix 007 kaže...

Hmm, pokušavam provjeriti svoju paricu, ali kad se logiram u postavke rutera stalno izbacuje da je pogrešno. probao sam samo "user" pa S/N i onda upisat u username baš svoje imebroj@htnet-dsl i onda S/N i opet ništa. Ne znam gdje griješim, možda u S/N ne upisujem ovaj znak "|" nakon prvih 5 brojki kako je tamo napisano nego samo brojke?

Može pomoć?

To ti je malo slovo "L"

17 godina
Ag008 kaže...

Koji router imaš? (tj. pokušavaš se priajviti)

Evo ga, uspio sam ući, a gdje mi sad pišu ovi podaci?  ruter je ADB onaj crni.

http://wotlabs.net/sig_cust/FFFFFF/af7a8eb923d0d8eee911e7119f75b64e/eu/unimatrix_2411/signature.png
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2015 18:36 (Unimatrix 007).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice