Kakva ti je kućna instalacija, kakvi kabeli?
ne znam, ali nije dosta dugo mijenjano, bitno je da radi kak spada
Kakva ti je kućna instalacija, kakvi kabeli?
ne znam, ali nije dosta dugo mijenjano, bitno je da radi kak spada
Umjesto telefonskog kabela stavi cat5e ili cat6, sve od spoja na tavanu do routera.
Umjesto telefonskog kabela stavi cat5e ili cat6, sve od spoja na tavanu do routera.
To meni?
Ako da koja je razlika između ta 2 kabela i standardnog?
EDIT
Ako se nevaram imam cat5e,moram još jednom pogledati,sad sam malo guglao i po slikama identičan takav kabel imam.
Bitno da ti veza nepuca..lako za greške..
Bitno da ti veza nepuca..lako za greške..
Ovog ZTE imam cca 3mj i u ova 3mj ni jednom nije veza pukla,nešto je spojeno na net uvijek u svako doba dana i noći,95% vremena je moj pc,tablet,sony m2,sony z3 i z1,nikad problema.
Mozda smijesno pitanje, ali zasto ZTE (tcom?) ima obrnute vrijednosti u usporedbi s recimo zyxelom (iskon)? Pricam o vdslu naravno. Tipa na zyxelu lijepo downstream ima vecu attenuaciju od upstreama, dok je na zte uvijek obrnuto. I kao da zte postize vece brzine na istim atenuacijama, ili neko od ta dva rutera laze
Mozda smijesno pitanje, ali zasto ZTE (tcom?) ima obrnute vrijednosti u usporedbi s recimo zyxelom (iskon)? Pricam o vdslu naravno. Tipa na zyxelu lijepo downstream ima vecu attenuaciju od upstreama, dok je na zte uvijek obrnuto. I kao da zte postize vece brzine na istim atenuacijama, ili neko od ta dva rutera laze
Jest, Iskonov ZyXel ima čudna očitavanja.
Pogledaj situaciju kod mene, ovo su parametri iz routera:
I taj dan sam imao ovakvu brzinu:
Jel itko vidio do sada ovakvu kvalitetu parice?
Nije moja, ali od jednog poznanika koji je udaljen 270 - 300m od centrale...
Izgleda ko da je ruter u centralu direkt ustekan... atenuacija 0 :D Il mozda optika do kabineta...
Pozdrav, moze netko pomoci koliku brzinu bi mogao imati? sad imam 5 mbit a kao najvise bi mogao imat oko 10 kazu.. molim nek netko procijeni
Rate (Up/Down)794/11994 kbps
Noise Margin (Up/Down)30.1/8.8 dB
Modulation Type ADSL_2plus
Line Attenuation (Up/Down)5.5/3.2 dB
Output Power (Up/Down)10.8/17.5 dBm
Data Path (Up/Down)Interleaved/Interleaved
Max Rate(Up/Down)2296/17372 kbps
Interleave depth4
Annex TypeAnnexMCRC errors3
Pozdrav, moze netko pomoci koliku brzinu bi mogao imati? sad imam 5 mbit a kao najvise bi mogao imat oko 10 kazu.. molim nek netko procijeni
Pa ti si 200m od centrale ako centrala podrzava vdsl kao iz puške dobivaš 50-10...10mb možeš dobiti trenutno jel vjerojatno ti centrala ne podržava vdsl...
Pa ti si 200m od centrale ako centrala podrzava vdsl kao iz puške dobivaš 50-10...10mb možeš dobiti trenutno jel vjerojatno ti centrala ne podržava vdsl...
Pa mjerili su mi liniju jos prije ovi iz H1 i rekli bi da imam stare parice.. Je sigurno da mogu imat vise od 10? znaci da stekaju na tim routerima pa ih ne dijele, bolje da placam za manju brzinu :/
Kako se to tocno odredi koliko sam udaljen i koju brzinu mogu imati iz ovih podataka sta sam dao? Hvala puno!
Zar nebih trebao imati gigabitni lan?
Meni je 100mb/s lan(tako na pc-u očitava a ploča logično podržava gigabit)
Zasto bi trebao imat gigabitni lan?
Mozda smijesno pitanje, ali zasto ZTE (tcom?) ima obrnute vrijednosti u usporedbi s recimo zyxelom (iskon)?
Zte je prica za sebe. Al to nije nesto s cime se trebas zamarat. Gledaj downstream i to je to.
Rate (Up/Down)794/1
Ti si jako blizu centrale za tako mali max. Ja sam na 4db atenuacije imao 24 max. Neka to poprave. Sta im znaci "stare parice". Vjerujem da su valjda mislili da jos nemas mogucnost vdsla. Kakve su to stare parice. 70% hrvatske valjda ima "stare parice".
Da bas sam citao sada, mogla bi mi bit brzina najbolja moguca..:(
U centru Pule sam, kvartovi izvan imaju i bnet a mi u centru nemamo.
Rate (Up/Down)794/1
Ti si jako blizu centrale za tako mali max. Ja sam na 4db atenuacije imao 24 max. Neka to poprave. Sta im znaci "stare parice". Vjerujem da su valjda mislili da jos nemas mogucnost vdsla. Kakve su to stare parice. 70% hrvatske valjda ima "stare parice".
Hvala na odgovoru, kome se mogu obratit, pokusat da to poprave? ako sam tako blizu vrijedi pokusat. Dali to zgrada rijesava ili H1 "ako ikad bude"?
Da ako centrala na koju si spojen podrzava vdsl
Trenutno sam na ADSL-u, bi mogao imati VDSL?
ti si isto kao i ja. na 1.5+ km od centrale, tebi se vdsl i adsl2 tehnologija preklapaju po svim mogućnostima osim možda vdsl ima veći upload ali neznam nisam probao pa nisam siguran.
meni su rekli negdje 10 mjesec pa ću znat točnije šta će bit.
Što bi mogao biti razlog rasta "Line Attenuation" u downstreamu? U svega 2 tjedna je porastao sa 22 na 24.5 (Na starom ruteru je bio 19, sada imam ZTE)
Evo screenshot ako što pomaže... http://i.imgur.com/xEdPjde.png
Što bi mogao biti razlog rasta "Line Attenuation" u downstreamu? U svega 2 tjedna je porastao sa 22 na 24.5 (Na starom ruteru je bio 19, sada imam ZTE)
Ostecenje parice ili aktivacija vdsla ljudima na istoj "liniji" po kojoj ide tvoja parica, crosstalk...
Meni isto naraslo 0.3-0.5db (i up i down att) kroz 2mj, znam da su suseda 100m prije mene prebacili na vdsl.
Ostecenje parice ili aktivacija vdsla ljudima na istoj "liniji" po kojoj ide tvoja parica, crosstalk...
Meni isto naraslo 0.3-0.5db (i up i down att) kroz 2mj, znam da su suseda 100m prije mene prebacili na vdsl.
Problem je taj što moja centrala uopće nema VDSL.
Hvala na odgovoru, kome se mogu obratit, pokusat da to poprave? ako sam tako blizu vrijedi pokusat. Dali to zgrada rijesava ili H1 "ako ikad bude"?
A tehnicki, to ide na nacin da ti prijavljujes kvar trenutnom isp-u, a oni dalje to prosljedjuju ht-u koji bi trebao izac na teren i popravit fizicko stanje infrastrukture. U realnosti, to obicno ide da ti prijavljujes kvar svom ispu, oni te malo odjebavaju, nakon toga ti ruse brzinu unutar zakonskih okvira, nakon toga tek posalju ht-u, ovi vjerojatno odjebavaju sve dok se ne pojavi veliki broj korisnika koji se zali, i tek se onda izlazi na teren :)
Ti si tako brzo, da sanse da ce to netko popravit su male. Ali, ja bi i dalje pokusao. Ja sam isto blizu kao sto sam rekao, i evo vec mjesec dana fino prijavljujem kvarove h1 da se netko udostoji napokon doc i popravit malo infrastrukturu. Ne zato jer moram, nego zato jer ce lagano ic brzine na vise, a ja po blizini (kao i ti) bi trebao moc to, a trenutno stanje je da nemogu.
ti si isto kao i ja. na 1.5+ km od centrale, tebi se vdsl i adsl2 tehnologija preklapaju po svim mogućnostima osim možda vdsl ima veći upload ali neznam nisam probao pa nisam siguran.
S tim da on ima iznimno dobru paricu. Pitanje je kakva je tvoja, al njegova izgleda odlicno. Jako bolje od prosjeka. Samim time, njemu ce prelazak na vdsl vise koristit nego vecini s slicnim udaljenostima.
Moze bit da se negdje nesto zeznilo, a moze bit i samo da router drugacije racuna gusenja. Svaki ima svoje neke algoritme po kojima to prikazuje. Vise/manje tocno.
S tim da on ima iznimno dobru paricu. Pitanje je kakva je tvoja, al njegova izgleda odlicno. Jako bolje od prosjeka. Samim time, njemu ce prelazak na vdsl vise koristit nego vecini s slicnim udaljenostima.
moja izgleda ovako. http://i.imgur.com/RvOEAuU.png
s tim da mogu snr od downlinka povećat na 10.5 ako ruter spojim na metar od splitera. sad je na nekih 30 metara kabela kroz 3 sobe.
Hmm, pokušavam provjeriti svoju paricu, ali kad se logiram u postavke rutera stalno izbacuje da je pogrešno. probao sam samo "user" pa S/N i onda upisat u username baš svoje imebroj@htnet-dsl i onda S/N i opet ništa. Ne znam gdje griješim, možda u S/N ne upisujem ovaj znak "|" nakon prvih 5 brojki kako je tamo napisano nego samo brojke?
Može pomoć?
Koji router imaš? (tj. pokušavaš se priajviti)
Hmm, pokušavam provjeriti svoju paricu, ali kad se logiram u postavke rutera stalno izbacuje da je pogrešno. probao sam samo "user" pa S/N i onda upisat u username baš svoje imebroj@htnet-dsl i onda S/N i opet ništa. Ne znam gdje griješim, možda u S/N ne upisujem ovaj znak "|" nakon prvih 5 brojki kako je tamo napisano nego samo brojke?
Može pomoć?
To ti je malo slovo "L"
Koji router imaš? (tj. pokušavaš se priajviti)
Evo ga, uspio sam ući, a gdje mi sad pišu ovi podaci? ruter je ADB onaj crni.