e to me i zanima,kako se to radi ? neupucen sam totalno u ovo, cekao sam internet 5godina ko da zivim u nekoj vukojebini.
Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.684.296
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moraš ući u router (trebao si dobiti neke upute), pa onda potraži dsl stats. Ako ne možeš naći, proguglaj.
eo meni danas stigao internet konacno. Uzeo sam od T coma duo paket. 10mb Down ali problem je sada sto mi je max brzina 4.30mbps. Sta sad da radim ? I kako da pogledam dali cu moci nadogradit na ovu opciju 30mb ili 20mb? Ruter je ZTE ZXDLS 931VII ako vam sta znaci.
upisi u browser gore 192.168.1.1 i stisni enter,kad udjes u ruter user ti je user a pass ti pise na ruteru iza,ono D-SN pa iza toga sve upisi,pazi na velika slova.Admin prava mozes dobit da ti je user administrator a pass !tc0Mht+taj SN broj ali to ti netreba za ovo vidjet,pozz
Razlog zašto nemaš 10mbita je jer ti je pušteno samo 5. :) Mislim da ćeš moći imati 30mbita na vdslu.
Razlog zašto nemaš 10mbita je jer ti je pušteno samo 5. :) Mislim da ćeš moći imati 30mbita na vdslu.
Hvala puno na odgovoru. Sta da radim u vezi tih 10mbita ? Da zovem T-Com odma danas ili je normalno da mi je pusteno samo 5 pa ce mi oni automatski pustiti 10 nakon nekog vremena?
Najbolje da ih nazoveš i pitaš.
Hvala puno na odgovoru. Sta da radim u vezi tih 10mbita ? Da zovem T-Com odma danas ili je normalno da mi je pusteno samo 5 pa ce mi oni automatski pustiti 10 nakon nekog vremena?
Da najbolje da ih nazoves ili na face pitas,lakse ti je na face,bar meni
Da, bilo bi najbolje da ih nazoveš.
Da,stvarno je najbolje bilo da ih nazovem :D Nisu mi nista konkretno rekli samo da probam opet za par dana. ( klasika )
Prema tim podacima bez problema bi trebao imati 20 mbita, a od kud njima samo 13, nemam pojma.

Može li netko komentirati moje stanje, ja ne razumijem šta se dešava kod mene...
Do prije tjedan i pol-dva stanje je bilo ovakvo:
Onda je bio neki firmware upgrade pa nisam mogao gledati vdsl statistiku, ali sam primijetio da je upload pao na 3.2-3.8 mbps. Veza je bila dosta čudna, recimo sat vremena imam 20.6/5.2 mbps i onda za sat vremena padne na 18.7/3.6 mbps i tako se vrtilo u krug.
Trenutno stanje:
Ja bi im poslao oba screenshota na mail i lijepo ih zamolio da provjere zašto imaš manji upload sad.
Nazvao sam tehničku službu i sve im ispričao.
Sada samo moram čekati da me nazovu nazad da vidim šta će biti.
- Kažu da do je to više od 70% dogovorenog, jedino ako padne na 1-2 mbps da onda mogu prijavit kvar.
Očito onda ima problema na relaciji centrala - moja zgrada a ja tu ništa ne mogu.
Meni se prije čini da ih nije briga jer je i to što dobivaš po njima dovoljno. Ne bih rekao da sad najedanput više ne možeš imati 5.
Meni se prije čini da ih nije briga jer je i to što dobivaš po njima dovoljno. Ne bih rekao da sad najedanput više ne možeš imati 5.
Ljudi, ne bi vjerovali, ali HT doslovno dođe na izvod, za svog korisnika nađe bolju paricu a nekome kod drugog operatera da lošiju, i tu ne možeš ništa. Prijaviš im pad parametara, oni se prave grbavi i odgovore da nema bolje parice.
20mbita max na vdslu.
ici ce tu i do 30 mbit VDSL
Nema šanse, možda do 23mbita prave brzine, ali ništa više.
Znači li ovo da mi je pušteno samo nešto manje od 8mbps?
Dvije godine sam imao 10mbps bez problema i prije kojih mjesec dana su mi samo rekli da više nemam tehničke mogućnosti i cut-ali na ovakvo stanje:
http://www.speedtest.net/my-result/4272269354
edit: Također, primjetio sam da mi je Line Attenuation sa 19 porastao na 23,5. Možda su me roknuli na lošiju paricu?
3.3.2015 brzina mi je bila 10.48mbps/0.64mbps
Mogu li ih tražiti da mi vrate propusnost na 10mbps?
Ako si 19db imao na drugom modemu, nije ništa čudno da ZTE prikazuje 23,5 jer taj modem prikazuje nešto veći attenuation. Ali u svakom slučaju nije normalno da nemaš 10mbita jer prema podacima možeš imati.
Ako si 19db imao na drugom modemu, nije ništa čudno da ZTE prikazuje 23,5 jer taj modem prikazuje nešto veći attenuation. Ali u svakom slučaju nije normalno da nemaš 10mbita jer prema podacima možeš imati.
Isprike moje što nisam naveo neke važne podatke.
Stari ruter je bio onaj SX763. Međutim, u njemu su propali portovi za telefon pa je bilo neophodno zamijeniti ga.
No pad brzine se desio dok sam još uvjek bio na tom ruteru. Za Line Attenuation ne znam, jer nisam tada provjeravao.
Dali da ih zovem ili nešto?
Obavezno, na face, mail ili zovi. Također, ne znam dal ti centrala podržava vdsl, pa reci da te prebace ako podržava.
Obavezno, na face, mail ili zovi. Također, ne znam dal ti centrala podržava vdsl, pa reci da te prebace ako podržava.
Zvao, prva likuša mi je rekla da ja imam brzinu od 5 do 10 i da ona ništa ne može...
Desetak minuta kasnije, nazvao sam ponovno i prvi puta mi se javio razuman čovjek, koji se razumije u parice, zagušenja i slično.
Pokušali smo reset linije, restart čačkalicom, promijeniti paket iz 10mbps u 4mbps pa nazad i ništa nije upalilo, ne prelazi preko 6.80mbps.
Tako da smo prijavili smetnju i doći će za max. 48h.
Hvala puno na pomoći oko ovoga, da nije tebe ja bi i dalje vjerovao priču "imaš brzinu 5-10mbps"
EDIT: Provjerili smo i dostupnost VDSL-a, i nažalost, nije dostupan.
Čovjek je bio iskren i rekao da neće biti još minimalno 7-8 mjeseci i ako živim u gradu, Požegi.
Stvarno neobično, ako imaš još neki drugi ruter probaj pa da vidiš kak se on ponaša.
Pozdrav,
Jedan upit! kolika bi mi bila maksimalna moduća brzina down / up. Negdje oko 18 mb / 1000 kb ??? Htio bih prijeći u iskon i uzeti jači promet.
Signal to Noise Ratio - 27 / 10 - to je odlično ?
Line Attenuation 10 / 8 isto dobro ?
Iz kojih parametara se odredi udaljenost cenrale i ukupna kvaliteta linije.
Inače živim u vukojebini.
Hvala