Iskon Carnet-spajanje mobitela na net

poruka: 13
|
čitano: 22.231
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Ljudi MOLIM vas za pomoć! ! ! Neznam kako da spojim iphone na kućni internet, imam Iskon DUO + Carnet(modem je Gigaset sx763 u bridge modu) i potrebno je, osim spajanja na ruter, upisat i podatke carneta...(uesrname i password za koje namam opciju upisivanja na mobu). Čuo sam da je taj problem moguće rješiti spajanjem još jednog rutera ali bojim se da ne pokvarim nešto pa da se uopče neću moći spajati ni s kompom na internet pa sam tražio jednostavnije rješenje i saznao za program connectify koji bi navodno morao funkcionirati ali kod mene jednostavno neće. Neznam kako da namjestim connectify da mi djeli mrežu i da se uspijem preko nje spojit na net jer svaki put kad stisnem Start Hotspot piše mi No internet sharing dok na iphone-u vidim mrežu i spojim se na nju ali nemogu na intrenet isto tako kada mi je uključen connectify nemogu s kompa na internet. Molim vas ako znate kako da se spojim na internet da mi pomognete isto tako ako znate neko drugo rješenje da mi kažete {#} pa da rješim to što prije i da napokon mogu uživat s iphone-om i da nemoram uzimat onaj surf paket od vipa di za negdje 30kn dobim 200 mb sto mi je stvarno pre malo za te pare... 

HVALA unaprijed {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

1. Ukljući Wi-Fi na mobu/laptopu

2. Vidi dostupne mreže

3.Odaberi Iskonovac-034823948(napisao sam bezveze)

4. Spoji se na njega

5. WEP ključ ćeš pronaći ispod routera na naljepnici

6. Uđi u web-preglednik

7. Uživaj!

Tražim starije BUG-ove...na PP...Inače gledam samo nedjeljom u kristalnu kuglu(xxx-man ne radi tada), i vidim vaše komponente :D
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina

Ja sam si to napravio sa router na router. Fino radi. A za iphone, tesko da ces sloziti. Za conectify ti treba jos jedna wireless kartica koja ce davat novi AP. Bolje ti je onda kupiti ruter za 100 kuna pa napraviti ovako kao ja. Recimo Metrocarnet radi normalno na iPhone-u jer je carnet vuce preko vpna tamo. Kod Iskona se bas "diala" sa carnet accountom pa to mob ne moze.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

znaci da bi mogao dijelit mrežu sa connectify moram imati još jednu wireless karticu uz ovu koju imam u kompu ?? a jer može to biti i usb adapter

0 0 hvala 0
15 godina

Moras imati dvije kartice, da li je to dvije wireless (sa jednom hvatas sa drugom saljes) ili se spojis zicno na ruter i onda wireless koristis kao ap.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo par slika da malo pojasnim problem.. znači pokušavam se spojiti s mobitelom na vezu koju djelim preko programa connectify (spojio sam na komp tp-link wireless adapter misleći da ću preko njega moći djeliti vezu) -neznam dali mi je uopče uključen taj adapter jer ga prije nisam spajao i neznam jesu mi uopče dobre postavke za connectify kao što se vidi na prvoj slici ''slika1'' na kojoj pokrečem program i kliknem na start hotspot, nakon toga isključuje mi se carnet (nije više povezan i nemogu ga povezati dok ne prekinem hotspot) i na programu piše No internet sharing kao što se vidi na drugoj slici ''slika2''. Znači da uopče ne djelim mrežu ali neznam zašto isto vidim tu novu mrežu na mobitelu ali kada se spojim na nju nemogu na internet! ! ! molim vas pomoć

slika1 slika1
slika2 slika2

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ako netko zna jos neko jednostavno rjesenje kako da se spojim s mobom na net neka mi kaze,bit cu mu zahvalan {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 10:49 (matej4792).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Znaci ne postoji niti jedan jednostavniji nacin da se spojim?? {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2012 18:56 (matej4792).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel netko pronašao način??
Treba mi hitno, plz 

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Iskon Carnet-spajanje mobitela na net

Za one koji još nisu skužili.

Siemens SX763 omogućava unos carnet postavki u sam router.

http://192.168.5.1/

Stoga se na internet spajate kao i da nemate carnet

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
12 godina
neaktivan

i ja imam ovaj problem. imam trio carnet i lg l3. šta da radim? jel netko došo do neke ideje?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
znači kupio si još jedan router i spojio to sve skupa? i onda bi mi trebalo raditi? jel bitno koji je ruter? sad imam Siemesov Gigaset ...
Leryan kaže...

Ja sam si to napravio sa router na router. Fino radi. A za iphone, tesko da ces sloziti. Za conectify ti treba jos jedna wireless kartica koja ce davat novi AP. Bolje ti je onda kupiti ruter za 100 kuna pa napraviti ovako kao ja. Recimo Metrocarnet radi normalno na iPhone-u jer je carnet vuce preko vpna tamo. Kod Iskona se bas "diala" sa carnet accountom pa to mob ne moze.

12 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Za one koji još nisu skužili.

Siemens SX763 omogućava unos carnet postavki u sam router.

http://192.168.5.1/

Stoga se na internet spajate kao i da nemate carnet

Može pomoć? 

Trenutno imam Enkom 1521 mislim. Zanima me ako bih kupio ovaj SX763 i zamijenio ga Enkomom, trebalo bi sve funkcionirati kao i ranije? Jer to nije stvar Iskona, jel tako? Osim što bih, obzirom da imam Iskon Carnet mogao i mob spojit na wlan..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice