Desktop i wireless

poruka: 4
|
čitano: 5.663
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Desktop i wireless

Ako nemam wireless network karticu ugradjenu u desktop kompjuter, koja je najbolja solucija? PCI network card ili USB network adapter ili nesto trece? Je li mi to sve dovoljno za spajanje na obican ( ne wireless) router? Treba pazit na nesto posebno? 

Makar mislim da se wireless router s razlogom tako zove... :/

Što mi jos treba da se spojim u lan osim wireless network adaptera za desktop kompjuter? Hvala,hvala, hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 17:52 (srotich).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Desktop i wireless

ako kupim wireless network adapter, onda ga samo moram spojit na ap?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Desktop i wireless

Kompliciras...

Jednostavno je. Mreznim kablom spajas mreznu karticu i router, ako nemas mreznu karticu ili integrirani mrezni kontroler onda si kupi (standardna 100 Mbit kartica kosta 40-70 kuna). Pripazi da kupis obican CAT 5 kabel a ne crossover (izgledaju potpuno isto, ali crossover ima zamjenjene dvije zice unutra i koristi se za direktno spajanje 2 racunala bez routera/swircha)

Svejedno ti je hoces li uzeti USB mrezni kontroler ili PCI mreznu karticu. Kupi sto ti je prakticnije.

Wireless router se zove wireless zato sto podrzava i wireless, jos nisam vidio router koji nema konektore za mrezne kablove.

Dakle da bi napravio LAN svako racunalo mora biti opremljeno mreznom karticom ili integriranom mrezom, treba ti jedan router/switch koji mora imati barem onoliko konektora koliko je racunala, i treba ti po jedan mrezni kabel odgovarajuce duzine za svako racunalo.

Ako ces ici putem wirelessa onda ti ne trebaju kablovi, treba ti router koji podrzava wireless ili Access Point, i trebaju ti wireless kontroleri (to su ti oni USB wireless stickovi, a mozes kupiti i wireless PCI kartice, opet, uzmi sto ti je prakticnije)

15 godina
neaktivan
RE: Desktop i wireless

Ovaj zadnji dio me zanimao. Tj skuzih nakraju i sama. Imam mrezu u lan-u, ali mi se ne da provlacit kablove, pa da stavim na desktop pc pci karticu ili USB stick... Hvala na potvrdi! :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice