Bnet - iskustva općenito ?
- poruka: 4.148
- |
- čitano: 1.759.367
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Očito ti problem nije na ruteru nego negdje drugdje jer meni sa ovakvom identičnom postavkom sve radi.
A gdje može bit taj problem?
Ne znam, vidim da otvaraš port 80, probaj na kompu dignuti web server i pristupiti mu izvana sa mobitelom. Otvori port 80 na firewallu za sve, a ne samo za lokalnu mrežu ili ga skroz ugasi.
Možeš probati komp privremeno staviti u dmz.
Napravim statičku ip adresu u Port Forward Network Utilities programu
Odo provjerit jesu li otvoreni u "port checker" u istom programu i nada, ništa. "Your port is not open or not reachable"
Može tko pomoć ?
Što to podrazumijevaš pod "napravim statičku ip adresu"?
Port checker ti neće reći da je port otvoren ako nema servisa na tom portu koji radi, npr. želiš napravit teamspeak server, otvoriš 9987 i 9988, port checker će javljati da port nije otvoren sve dok server nije pokrenut na računalu.
Napravio sam nedavno guide za forwardanje (http://i.giphy.com/26tn59Q0HPQpm7vB6.gif)
Slobodno se javite u PM ako imate problema.
Ekipo sa bnet Technicolor TC7200.20 modemom, imm pitanje vezano za port forwardanje.
Želim otvorit port na routeru (za torrent) ali očito nešto krivo radim. Sve sam upisao kao na slici ispod (IP adresa je točna, port je točan) ali uTorrent test kaže da port nije otvoren. Gdje griješim?
Hvala unaprijed :)
Jesi li probao ugasiti UPnP? Šta kaže port checker?
Kakve su brzine kod skidanja torrenta?
Jesi li probao drugi program za torrente? (osobno sam uvijek imao problema sa µ/BitTorrentom)
Jel možda treba unjet port/ove u rubrici Port triggering ?
Ne.
preselio se u novi stan, imam Super+ internet (20/5Mbit), Technicolor ruter
prvi dan preko wirelessa (2.4GHz) - download 19Mbit, upload 5.1Mbit
zadnjih dana 3.6/1.9 max
prebacim mrezu na 5GHz/40MHz, download ode na 18.7Mbit ali upload ne prelazi 1.9
u cemu je stvar? da li je do routera?
preko zice nema nikakvih problema, samo wireless kaka
preselio se u novi stan, imam Super+ internet (20/5Mbit), Technicolor ruter
prvi dan preko wirelessa (2.4GHz) - download 19Mbit, upload 5.1Mbit
zadnjih dana 3.6/1.9 max
prebacim mrezu na 5GHz/40MHz, download ode na 18.7Mbit ali upload ne prelazi 1.9
u cemu je stvar? da li je do routera?
preko zice nema nikakvih problema, samo wireless kaka
To je i mene zajebavalo pa sam u routeru ukljucio "n" protokol makar nemam pojma kaj je al sam procitao da pomaze i dobio sam skoro punu brzinu (48 od 50) dok mi je upload cijelo vrijeme 10/10.
Medutim, kad upalim taj "n" puca mi veza svaku minutu pa sam vratio kak je bilo.
Dal ima netko rijesenje za to?

cim sam ukljucio N protokol ostao sam bez wireless konekcije, iako se spajam sa uredjajem koji podrzava N protokol (lg g4)
moze li se taj njihov ruter zamjeniti nekim drugim ili se bas mora koristiti njihov zbog postavki interneta? koji su uopce drugi kablovski ruteri koji bi bili dobra zamjena za taj technicolor?
Jesi li probao ugasiti UPnP? Šta kaže port checker?
Kakve su brzine kod skidanja torrenta?
Jesi li probao drugi program za torrente? (osobno sam uvijek imao problema sa µ/BitTorrentom)
E da, koju verziju utorrenta imas? Skini 2.2.1 i imaj samo nju te ne daj da se updatea.

cim sam ukljucio N protokol ostao sam bez wireless konekcije, iako se spajam sa uredjajem koji podrzava N protokol (lg g4)
Jbg na poslu sam sad a ne sjecam se kak zgleda al znam da su dvije stavke kod tog n koje sam promjenio.
Posto mi je wifi samo za mob i tablet nije mi potrebna puna brzina pa sam vratio kak je bilo ali ak te yebe to zovi bnet pa im udjeli malo sexa

a yebe me jer komp nisam u mogucnosti drzati cijelo vrijeme spojen preko kabla
kupio sam netgear ac1200 stick (podrzava 802.11ac protokol koji je brutalno brz -3x brzi od N) pa se preko njega planiram spajati na net - ali posto je ovaj router ocito teski srot ne znam sta da sad radim
a bnet podrska.. da, neki student preko telefona ce mi sigurno pomoci (vjerojatno ce mi dat onu standardnu proceduru - restartajte ruter, podesite mrezu nanovo i ostale kerefeke)
jedina sansa mi je da posalju tehnicara, ali i onda mi to malo znaci posto sad kad je bio podesiti prikljucak je rekao da je tehnicolor najbolji router kojeg sad djele i da nemaju nikakvih problema s njim..
Gle, taj router sam dobio kad su mi dali 50 Mbita jer stari Thompson nije podrzavao takvu brzinu. Ok, tak vele.
Bilo je sve ok koji mjesec dok mi nije pocela pucat veza preko wifia pa sam ih nazvao. Na brzinu nisam obracao paznju.
Frajer (tehnicar) je preko veze pogledao u router i promjenio nesto i problem je nestao. Imam 4 uredaja spojen preko wifia i komp zicom.
Kasnije me pocelo kopkat zakaj nemam preko wifia punu brzinu pa sam pronasao to za n protokol ali se problem s pucanjem veze vratio. Nazovi ih i reci da nemas punu brzinu na novom routeru i sredit ce ti to.
Mozda ti pocne pucat veza

Taraba , nemaš telefona?
kakav ti je ping i net navečer?
imam Super+ 3d paket turbo+ internet 120, ping i brzina navečer je isti kao i preko dana, znači kreće se od 6-8ms, jedino zna wirless dosta varirati ali ima i za to lijeka, recimo prebacim se na 5ghz frekvu gdje gotovo nema nikog i wirless radi full gas
lp
Taraba, imamo potpuno iste izmjerene brzine (mjerio sam naknadno sa žičnim spajanjem) i downloada i uploada.
Upload bi nam trebao biti brži, mislim da navode do 50Mbps brzinu uploada, ali hbga...
Za wireless si u pravu, ali zar tvoj ruter podržava 5Ghz frekvu? Na koji način se prebaciš na 5Ghz, misliš u ruteru? Ja sam to napravio ali bilo je problema nakon toga (koliko pamtim nije radio internet i jedva sam vratio na 2.4Ghz frekvu) pa sam odustao od toga.
Inače meni je na wirelessu davao oko 50Mbps (najčešće 48Mbps) a wifi stick i mob mi podržavaju puno veće brzine (stick do 150Mbps recimo, to i piše na njemu čak).
Znači dosta ta razlika u brzini kad se skidaju appovi za telefon :-) Ili tko skida torrente na telefon pa streama na televizor preko chromecasta i sl.
Taraba , nemaš telefona?
kakav ti je ping i net navečer?
imam Super+ 3d paket turbo+ internet 120, ping i brzina navečer je isti kao i preko dana, znači kreće se od 6-8ms, jedino zna wirless dosta varirati ali ima i za to lijeka, recimo prebacim se na 5ghz frekvu gdje gotovo nema nikog i wirless radi full gas
lp
Taraba, imamo potpuno iste izmjerene brzine (mjerio sam naknadno sa žičnim spajanjem) i downloada i uploada.
Upload bi nam trebao biti brži, mislim da navode do 50Mbps brzinu uploada, ali hbga...
Za wireless si u pravu, ali zar tvoj ruter podržava 5Ghz frekvu? Na koji način se prebaciš na 5Ghz, misliš u ruteru? Ja sam to napravio ali bilo je problema nakon toga (koliko pamtim nije radio internet i jedva sam vratio na 2.4Ghz frekvu) pa sam odustao od toga.
Inače meni je na wirelessu davao oko 50Mbps (najčešće 48Mbps) a wifi stick i mob mi podržavaju puno veće brzine (stick do 150Mbps recimo, to i piše na njemu čak).
Znači dosta ta razlika u brzini kad se skidaju appovi za telefon :-) Ili tko skida torrente na telefon pa streama na televizor preko chromecasta i sl.
Da, router ide na 5ghz bez problema, jedino kaj tu mrežu nemogu svi uređaji dohvatiti, naravno novi mogu ali ima onih koji ne rade u tom bandu pa se pretežito koristi 2.4ghz, stoga kad želim da mi tv radi kako spada na wifi odem na 5ghz i voila, jedino od moje žene mob onda izgubi wirelss (but who cares, ), kod prebacivanja routera nemam apsolutno nikakovih problema, a kaj ja znam, meni na mobu ide max 50 dok tv ide do 90mbit dl, za upload mislim da je 15mbit max, mislim da sam negdje vidio taj podatak, ali i za 4k bi 10mbit bilo dosta da nema dropova zbog nagomilanih korisnika na wifi mreži oko mene, a ponekad posumnjam na kvalitetu wifi na tv, sve u svemu 5ghz je jako dobra fora trenutno za pobjeći u samoću ....
lp
pozdrav, dali itko zna gdje bih mogao pogledati pokrivenost njihovog interneta na odredenoj adresi, i dali/ i kakva je, njihova pokrivenost iptikom, jeli preko t-comove infrastrukture ili?
Imaš na stranici provjeru dostupnosti. Nema optike niti T-HT infrastruksture nego koriste svoju hibridno optičko kabelsku infrastrukturu. Znači sve ti ide preko koaksijalnog kabela, kao za antene.
Ako se neko razumije u ovo, trebao bih pomoć. Jel se može ovaj modem od Bnet-a Technicolor TC7200.20 stavit u bridge mode i na njega spojit neki drugi običan router, i onda na taj router spojit PC ?
Može, obrati se službi za korisnike. Tj. trebalo bi
Inače, ovdje na području Rijeka Sjever je još u veljači bnet započeo s radovima na širenju i sve je zapelo već mjesec dana. Došli su do zgrada ali nisu ušli u još ni jednu zgradu
Da ne otvaram novu temu, nadovezujem na staro, pa upućene molim za savjet/mišljenje.
Nešto od onog što me zanima sam našao i na ovom forumu, samo želim sabrati mišljenja.
Dakle ovako.
Nakon duljeg vremena korištenja Iskona (sjetili su se i sada me zivkaju i šarafe da promijenim paket usluga) odlučio sam se za B.net, prvenstveno zbog toga jer Iskon ne može isporučiti veću brzinu interneta na lokaciji na kojoj živim (imam uobičajenih 10Mbps/512kbps), a B.net ima te mogućnosti.
Osnovna stvar na koju žena ne pristaje je bušenje zidova (od ulaza) te provođenje žica (kanalice) kroz stan.
Živim u novijoj zgradi (2006), sa zajedničkim antenskim sustavom, a prije nekoliko godina je kroz stubište putem kanalica uvedena i infrastruktura (ne znam koji provider) do ulaznih vrata stana.
Želim super 2d internet i telefon (bez televizije)
Zvao sa tehničku službu B.neta i razgovarao s dvije osobe. Obje tvrde da je usluga moguća preko postojeće televizijske antenske utičnice - s tom razlikom da jedna tvrdi da ću izgubiti televizijske programe, a druga tvrdi da neću izgubiti iste.
Inače u dvije prostorije imam tv antensku utičnicu - dn. boravak gdje je priključen tv prijemnik, druga je u 'radnoj' sobi gdje mi je komp i gdje mi je sada postavljen modem.
Molim za mišljenje da li je priključenje moguće bez dodatnog provođenja žica/kanalica, tj hoću li izgubiti postojeće tv programe.
Zahvalan svima.
gluka Provjeri kod susjeda koji imaju bnet kako je kod njih izvedeno.
Ovdje u Rijeci postojeći kabelski operater (CATV) ima postojeću, staru infrastrukturu, utičnice u zidovima su njihove dok Bnet buši i vodi kanalicu.
Inače ako uzmeš net+tel možeš bez naknade ali na svoju ruku kupiti splitter te ćeš dobiti analogni signal za tv koji nije baš nešto ali bi ti trebao biti dovljan.
Od jučer ili prekjučer mi se reseta ruter svakih 6 sati, a prije se to nikad nije dešavalo. Jel to do mojeg kompa, ili do Bnet-a?
Osnovna stvar na koju žena ne pristaje je bušenje zidova (od ulaza) te provođenje žica (kanalice) kroz stan.
Živim u novijoj zgradi (2006), sa zajedničkim antenskim sustavom, a prije nekoliko godina je kroz stubište putem kanalica uvedena i infrastruktura (ne znam koji provider) do ulaznih vrata stana.
Želim super 2d internet i telefon (bez televizije)
Zvao sa tehničku službu B.neta i razgovarao s dvije osobe. Obje tvrde da je usluga moguća preko postojeće televizijske antenske utičnice - s tom razlikom da jedna tvrdi da ću izgubiti televizijske programe, a druga tvrdi da neću izgubiti iste.
Inače u dvije prostorije imam tv antensku utičnicu - dn. boravak gdje je priključen tv prijemnik, druga je u 'radnoj' sobi gdje mi je komp i gdje mi je sada postavljen modem.
Molim za mišljenje da li je priključenje moguće bez dodatnog provođenja žica/kanalica, tj hoću li izgubiti postojeće tv programe.
Zahvalan svima.
Ako na stubištu imaš onu razvodnu kutiju od kabelske, a vjerojatno imaš, onda ti ovi iz bneta mogu do nje postaviti kanalicu pa iskoristiti postojeći kabel do tvoje utičnice u stanu, bar su meni tako mogli kad sam uzeo probno bnet prije dosta godina.
Od jučer ili prekjučer mi se reseta ruter svakih 6 sati, a prije se to nikad nije dešavalo. Jel to do mojeg kompa, ili do Bnet-a?
Dakle, uz malo kopanja po ruteru došao sam do ovog loga: http://imgur.com/NNFuoYW
Znači nije svakih 6 sati nego u 18:00 i 00:00 [ovo u 20:06 je moje pokretanje kompa kad sam stigao doma očito]. Koristim Carnetov internet i nakon svakog reseta se moram ponovo logirati (nakon 3-4 minute dizanja rutera), i onda opet moram čekati 2 min da se ruter opet reseta. To se do prije par dana nije nikad dešavalo, a sad se dešava svaki dan. Da li netko zna zašto se to događa, ili da zovem službu za korisnike?
Isto se i meni desava, znaci bas oko 18 mi pukne veza i opet oko ponoci. I jos, problem je kaj mi je onda brzina u tom periodu od 18-00 sati smanjena na nekih 1.3Mb/s (inače je 10)
Sad ne znam tocno zbog cega se to desava, ali pretpostavljam da sam presao određeni promet pa mi zbog toga manipuliraju malo sa brzinom, nek me netko ispravi ako je krivo..
Nije krivo, gotovo sigurno je prijeđen mjesečni limit na promet. Da bi bio siguran, možeš to provjeriti sa svojim podacima na https://moj.bnet.hr/ (login podaci su ti u bnet pismu dobrodošlice kojeg si dobio). :)
edit..
Od danas ti se limit uklonio budući da je novi mjesec, no možeš provjeriti za prethodne mjesece :)
Nije krivo, gotovo sigurno je prijeđen mjesečni limit na promet. Da bi bio siguran, možeš to provjeriti sa svojim podacima na https://moj.bnet.hr/ (login podaci su ti u bnet pismu dobrodošlice kojeg si dobio). :)
edit..
Od danas ti se limit uklonio budući da je novi mjesec, no možeš provjeriti za prethodne mjesece :)
a koji je limit? mislim da sam prije nekog vremena vidio u njihovom pravilniku da je limit za 50mbps oko 1500 GB...
a koji je limit? mislim da sam prije nekog vremena vidio u njihovom pravilniku da je limit za 50mbps oko 1500 GB...
Limit je 960 Gb za tvoj paket (kao i za moj)... KLIK
Na 768 ti šalju mail obavijest da ćeš uskoro prekoračiti limit, na 960 usporavaju. Uspore na brzinu 6mbit/640 kbit u slučaju ovog 50 mbps paketa.
Ma da, onda je dobro, imam 10Mb/s down, znaci na 220 mi ide smanjenje brzine. Bar je sad, kako kazes novi mjesec pa idemo ispocetka haha