Mala ispravka. Nije optika do stana već do kvarta HFC je nešto slično kao FTTN samo što kod HFC-a od optičkog kabineta do zgrada ide se koaksijalcem na pojačala od kuda ide naravno koaksijalac u zgradu do svakog korisnika.
I kako se to u praksi prenosi na mogućnosti infrastrukture?
Da li sam ovisan o ostalim korisnicima, da li i dalje mogu očekivati povremene drastične padove stabilnosti i da li bi direktna optika od t-coma predstavljala osjetnu prednost?
Ukratko trenutno je direktna optika najbolje od najboljeg. Što se tiće B-neta dobar je za one korisnike koji povremeno skinu film ali ne prečesto, ne igraju online videoigre, ne prenose video uživo i sl. Razlog je taj što kod HFC-a je problem to što kad više korisnika na istom čvoru (onaj optički kabinet na kojeg se praktički spaja cijela ulica) istovremeno surfa nastaje veliko zagušenje i nestabilnost. Druga stvar ako voliš puno skidati imaju dosta nisku granicu do koje smiješ skidati mislim da je oko 300GB nisam siguran. Nakon toga ti smanje brzinu do kraja tekućeg mjeseca.
Briješ? Ja sasvim normalno igram multiplayer igre, i PC i PS4, internet veza mi gotovo nikad ne puca, bar se ja ne sjecam.
Možda je usluga dosta manjkava u ostalim gradovima, ja sam u ZG, Maksimir, ne znam kolko to ima veze...