Bnet - iskustva općenito ?

poruka: 4.148
|
čitano: 1.759.155
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Bnet - iskustva općenito ?
froxie24 kaže...
athlon64 kaže...
froxie24 kaže...

Mala ispravka. Nije optika do stana već do kvarta HFC je nešto slično kao FTTN samo što kod HFC-a od optičkog kabineta do zgrada ide se koaksijalcem na pojačala od kuda ide naravno koaksijalac u zgradu do svakog korisnika. 

I kako se to u praksi prenosi na mogućnosti infrastrukture? 

Da li sam ovisan o ostalim korisnicima, da li i dalje mogu očekivati povremene drastične padove stabilnosti i da li bi direktna optika od t-coma predstavljala osjetnu prednost? 

Ukratko trenutno je direktna optika najbolje od najboljeg. Što se tiće B-neta dobar je za one korisnike koji povremeno skinu film ali ne prečesto, ne igraju online videoigre, ne prenose video uživo i sl. Razlog je taj što kod HFC-a je problem to što kad više korisnika na istom čvoru (onaj optički kabinet na kojeg se praktički spaja cijela ulica) istovremeno surfa nastaje veliko zagušenje i nestabilnost. Druga stvar ako voliš puno skidati imaju dosta nisku granicu do koje smiješ skidati mislim da je oko 300GB nisam siguran. Nakon toga ti smanje brzinu do kraja tekućeg mjeseca. 

Briješ? Ja sasvim normalno igram multiplayer igre, i PC i PS4, internet veza mi gotovo nikad ne puca, bar se ja ne sjecam.

Možda je usluga dosta manjkava u ostalim gradovima, ja sam u ZG, Maksimir, ne znam kolko to ima veze...

10 godina
neaktivan
AngryBird kaže...

Briješ? Ja sasvim normalno igram multiplayer igre, i PC i PS4, internet veza mi gotovo nikad ne puca, bar se ja ne sjecam.

Možda je usluga dosta manjkava u ostalim gradovima, ja sam u ZG, Maksimir, ne znam kolko to ima veze...

Šta jest jest, nisan ni ja prezadovoljan Bnetom, ali da ne puca veza, ne puca. Baren u Zagrebu. Korisnička podrška je koma i televizija in ne valja, ali to je to.

15 godina
Također, imam bnet 3D na dvije lokacije u Zagrebu. PS4, netflix 4K, online multiplayer itd... Sve radi odlicno. 50 mbps.
Potpis!
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam samo internet preko Bneta i čuo sam da se može aktivirati televizija od Bneta budući da internet ide preko kabelskog pa me sada zanima ako mi tko može detaljnije objasniti kako to napraviti točno? Koliko sam skužio trebao bih ovaj kabel koji ide u router uključiti u adapter (koji?) i onda iz njega jedan kabel u router a jedan u TV?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ugovoriš kod njih TV uslugu i onda ti oni pošalju STB (to je taj uređaj između rutera i tv-a). Priključiš ga i onda ti puste uslugu.
15 godina
Antoniio22 kaže...
Ugovoriš kod njih TV uslugu i onda ti oni pošalju STB (to je taj uređaj između rutera i tv-a). Priključiš ga i onda ti puste uslugu.

možda može gledati analogni signal i bez stb-a, tj. bez pozivanja bneta, tj. džabalesque

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 22:04 (Ezio).
10 godina
neaktivan

Ako gleda TV od B.neta a ne plaća pretplatu za njega, onih 40 analognih, onda radi kazneno djelo 

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
15 godina
neaktivan
JozoBozo121 kaže...

Ako gleda TV od B.neta a ne plaća pretplatu za njega, onih 40 analognih, onda radi kazneno djelo 

a ako ti to tehničar prilikom spajanja sam ponudi i omoguči, a k tome još iz dobre volje i besplatno? ipak je on nadležan i odgovoran

inače b.net mi radi odlično. bilo je dvije situacije kad su imali neki opći kvar, ali lako sam ih dobio i rekli su što je. a sam kvar je brzo rješen. tv u osnovnom paketu ima ok sadržaj jer ima i sporta (samo LP fali) i dokumentarnog, a filmove ionako ne gledam na taj način.

Bolje ispasti budala nego iz vlaka
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 22:21 (shimano).
15 godina
JozoBozo121 kaže...

zašto? pa nije si sam dovukao kabl u stan

Potpis!
17 godina

To je njihov problem, ne korisnikov. Pitao sam jednom tehničare...na kokasijalac u hodniku-dvorištu ili gdje je već kutija sa pojačalom...na njega samo nabace filter koji ubija u kokasijalcu frekvenciju koja je zadužena za analogiju. Sekunda posla...druga je stvar što oni to ne sprovode u djelo.

I gledao sam jednom u taj njihov skupocjeni aparat...točno vidiš sve frekvencije u kabelu...analogni i digitalni..pa internetski,pa iptv. Koriste ga kada jedna usluga šteka,a to je često kad se kabel negdje skvrči i dobije po kičmi.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 22:24 (torrente).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Može li mi netko sada objasniti samo ukratko koji razdjelnik kupiti i kako spojiti da imam analogni signal?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja imam ovo, a spajanje je jasno

Bolje ispasti budala nego iz vlaka

0 0 hvala 0
15 godina

jel se zna što o tome hoće li bnet imati ove godine hrt hd?

Potpis!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Ezio kaže...

jel se zna što o tome hoće li bnet imati ove godine hrt hd?

Evo danas sam zvao i Bnet i HRT, u Bnet-u još nemaju info oko toga, a HRT se pravi grbav. Koliko znam osim Bneta, svi plaćamo i HRT pa su isti dužni pustiti uslugu i svim drugim jer je to jedino smisleno, a ne da im uvjetuju il ikaj ja znam. 

lp

p.s. baš su me raspi....li s tim

15 godina

Hm, pa ne plaćaju svi pretplatu HRT-u i također se prave grbavi

10 godina
neaktivan

Pa svi plaćaju HRT i svakome je dostupan, ako je tebi problem prebaciti na antenu,to je drugi par rukava.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Nije problem prebacivanja na antenu, nego uslugu dvostruko placas (provider+rtv pretplata), a nemaš je u potpunosti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
SHELBY_09 kaže...

Nije problem prebacivanja na antenu, nego uslugu dvostruko placas (provider+rtv pretplata), a nemaš je u potpunosti.

Iz maxtv su najavili da ce prenositi hrt2HD za vrijeme prvenstva samo preko iptv onima koji imaju teh. mogucnosti tako da je za ocekivati da ce i bnet

10 godina

Vec je na kanalu 16 pusten, samo nema programa (maxtv).

0 0 hvala 0
16 godina

Izgleda da će biti i na Bnetu!

Moj PC  
1 0 hvala 3
17 godina
neaktivan

Poz,

koja je upload brzina na Turbo+ internet 60?

Bolje loš dan na pecanju nego dobar na poslu.
11 godina

0 0 hvala 1
14 godina
kovaos kaže...

Poz,

koja je upload brzina na Turbo+ internet 60?

kod mene 15.38

16 godina
Dosao hrt2 hd na 13. Kanal.
Medutim pise odabrani program nije aktiviran.nazovi!kupi!
Nadam se da je samo greska i da ce do sutra popraviti.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

tebi bar to pise

meni ja ne 13. kanalu crtici :D

10 godina

meni je isto HRT 2 HD na 13, jučer gledao tekmu, ja zadovoljan, nek samo potraje i to je to

lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

može delete

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.6.2016 13:24 (komba).

0 0 hvala 0
15 godina

Ima li tko kakav savjet, nedavno sam produžio ugovor za 2D paket, promijenili su mi router, stavili Technicolor TC7200, deklarirana brzina je 30/7 Mbps, nju uvijek ostvarujem na desktopu koji je spojen žicom, a na laptopu preko Wirelessa zna oscilirati brzina i ping skoči preko 500 ms. Postoje li neke postavke koje treba podesiti ili da zovem SZK? Laptop je pritom udaljen 1 m od rutera i sa prijašnjim (Thomson) nisam imao takvih problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Imam vec duze vremena problem s Bnetom, tocnije s njihovo vezom i svojim wirelessom. Dakle radi se o tome, da je na laptopu veza putem wirelessa nepodnosljiva. I dok preko kabla sve radi super kak bi i trebali oni moj problem s wirelessom zavrsavaju za ''u blizini ima 9 drugih rutera i oni ometaju moj signal''. Nakon drugog pokusaja rjesavanja istog problema s njima operater je izjavio kako ce samo promjeniti ime mreze i da to rjesava problem, wtf?...Onda su u međuvremenu promjenili ruter na moj zahtjev, ali problem je i dalje tu.. Prije par dana sam ih mejlao, ali naravno nikaj od odgovora. Ovo je bilo stanje pinga na dan slanja mejla. 

artuditu
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
flpmyslf kaže...

Imam vec duze vremena problem s Bnetom, tocnije s njihovo vezom i svojim wirelessom. Dakle radi se o tome, da je na laptopu veza putem wirelessa nepodnosljiva. I dok preko kabla sve radi super kak bi i trebali oni moj problem s wirelessom zavrsavaju za ''u blizini ima 9 drugih rutera i oni ometaju moj signal''. Nakon drugog pokusaja rjesavanja istog problema s njima operater je izjavio kako ce samo promjeniti ime mreze i da to rjesava problem, wtf?...Onda su u međuvremenu promjenili ruter na moj zahtjev, ali problem je i dalje tu.. Prije par dana sam ih mejlao, ali naravno nikaj od odgovora. Ovo je bilo stanje pinga na dan slanja mejla. 

Svoj problem možeš riješiti tako da kupiš 5GHz acess point ako ti laptop podržava 5GHz. U zgradama ima previše mreža a frekvencija na 2.4 GHz ima premalo. Operater ti nije dužan garantirati brzinu preko wirelessa jer na to utječe puno uvjeta na koje oni ne mogu utjecati. Jefitnije rješenje je (možda će raditi a možda ne) da skineš wifi analyzer app na mobitel i u njemu možeš provjeriti koja je frekvencija najmanje zagušena i tad se ulogiraš u router i promijeniš na taj kanal.

hrde probaj ovo sa Wifi analyzerom, ako to ne pomaže onda je okruženje jednostavno preopterećeno mrežama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 18:42 (JozoBozo121).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice