Bnet - iskustva općenito ?

poruka: 4.148
|
čitano: 1.759.072
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Znaci nedavno sam produzio ugovor s bnetom i zbog produzenja sam dobio televiziju s onim novim prijamnikom i 200 programa i prvih godinu dana po 140kn taj prijamnik se sada povezuje preko neta/rutera nejde preko one kartice vise. Uglavnom sad umjesto 12 mbs stalno dobivam oko 8. Probao sam iskopcati taj ruter u sobi di je prijamnik spojen i brzina mi se normalno vratila na staro. Jel mozda ima itko sa slicnim problemom jel ovo je prvi put da se susrecem s tim?? Probao sam zvati bnet ali oni su totalno ne upuceni u svakom pogledu i imaju klasican odgovor da je sve uredu s njihove strane.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Bnet - iskustva općenito ?

Mislim da ti je to normalno kad koristiš IPTV, ja imam isti taj setup ali mi je net 50 Mb/s i na speedtestu uvijek imam 50, bez obzira na TV.
Probaj ih zvat i bit naporan, jer im je korisnička služba koma.

10 godina
Ivsa_Cro kaže...

Znaci nedavno sam produzio ugovor s bnetom i zbog produzenja sam dobio televiziju s onim novim prijamnikom i 200 programa i prvih godinu dana po 140kn taj prijamnik se sada povezuje preko neta/rutera nejde preko one kartice vise. Uglavnom sad umjesto 12 mbs stalno dobivam oko 8. Probao sam iskopcati taj ruter u sobi di je prijamnik spojen i brzina mi se normalno vratila na staro. Jel mozda ima itko sa slicnim problemom jel ovo je prvi put da se susrecem s tim?? Probao sam zvati bnet ali oni su totalno ne upuceni u svakom pogledu i imaju klasican odgovor da je sve uredu s njihove strane.

Nisu ti povecali propusnost za net, tv uzima tih 4mbita. Samo je to koaksijalac, nema tu parice, oni bi trebali moc isporucit ugovoreno. Problem koaksijalca su preopterecenost u vrsnim satima. Zovi dok ti ne stave brzinu neta na ugovorenu.

12 godina

Pozdrav

Baš mi je Bnet tehničar danas došao i instalirao novi prijemnik i router s kojim bi trebao dobiti brzinu od 50Mbps/10Mbps pošto sam prešao na Superbrzi+ paket. Problem je taj što mi je download cca 10Mbps a upload također 10Mbps. Dakle upload ima brzinu kakvu sam naručio dok je download zapeo na starih 10tak Mbps a trebao bi biti na 50Mbps. Na internet se povezujem WiFi Adapterom AirLive WL1700USB i koji po specifikacijama može podnijeti nove brzine. Trebam li zvati službu za korisnike ili da pričekam još malo?

BF4: hRci_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Hrci kaže...

Na internet se povezujem WiFi Adapterom AirLive WL1700USB i koji po specifikacijama može podnijeti nove brzine. Trebam li zvati službu za korisnike ili da pričekam još malo?

Mislim da ne moze taj adapter vise od b/g wirelessa. A i pitanje je koji ti je mode stavljen u routeru.

Za provjeru brzine spoji se kabelom, ako je na kabelu puna brzina, onda gledaj dalje sto te ogranicava da ne gnjavis operatera bezveze.

12 godina
sandokan111 kaže...
Hrci kaže...

Na internet se povezujem WiFi Adapterom AirLive WL1700USB i koji po specifikacijama može podnijeti nove brzine. Trebam li zvati službu za korisnike ili da pričekam još malo?

Mislim da ne moze taj adapter vise od b/g wirelessa. A i pitanje je koji ti je mode stavljen u routeru.

Za provjeru brzine spoji se kabelom, ako je na kabelu puna brzina, onda gledaj dalje sto te ogranicava da ne gnjavis operatera bezveze.

AirLive WL1700USB je 802.11g a prema specifikacijama je maksimalan data rate 54Mbps?

13 godina
neaktivan

Ja sam preko WiFi-a imao brzinu 4 Mbps u drugoj sobi, a kabelom normalno 50. 
Nemoj se previše pouzdat u wifi.

12 godina
imported0 kaže...

Ja sam preko WiFi-a imao brzinu 4 Mbps u drugoj sobi, a kabelom normalno 50. 
Nemoj se previše pouzdat u wifi.

Da se mogu drugacije spojiti bih

13 godina
neaktivan
Hrci kaže..

Da se mogu drugacije spojiti bih

Mučilo je i mene to, razmišljaj o nabavci drugog, boljeg modema. Ili kao ja probuši zid i provuci 10m kabela..

12 godina

Evo priključio sam žično kompjuter s internetom i brzina je 50/10 Mbps, dakle idemo bušit zidove pa kako god da ispalo a bit će svega, hvala momci na pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 23:55 (Hrci).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Hrci kaže...

AirLive WL1700USB je 802.11g a prema specifikacijama je maksimalan data rate 54Mbps?

Da. To nemoze vuc 50mbita preko wirelessa. Da ne duljim previse, procitaj tu ukratko

http://www.speedguide.net/faq/what-is-the-actual-real-life-speed-of-wireless-374

Ako ti ima router n standard, pokusaj u nekog posudit neku karticu koja radi i s n standardom (jer mora ti i router i kartica u kompu moc s tim radit, tako da ako ti router nema n ili jos bolje ac, nema smisla) pa vidi kako ce ti to radit jel se isplati kupovat, jer ako je dosta udaljeno mozda ni tad ne budes dobijao punu brzinu.

13 godina
neaktivan
Hrci kaže...

Evo priključio sam žično kompjuter s internetom i brzina je 50/10 Mbps, dakle idemo bušit zidove pa kako god da ispalo a bit će svega, hvala momci na pomoći.

Stavi kanalice i neće se ni kužit. Sretno 

9 godina
neaktivan

Kada mi prođe ugovor imam li pravo na na nekakav popust tipa 6 mjeseci u pola cijene ili tako nešto, prošli put pri pripisivanju novog ugovora dali su mi tv prijamnik sa otključanih svih 200+ programa, novi telefon i 6 mjeseci sve u pola cijene?

Još me nešto zanima ako hoću uzeti osnovni hd paket programa koliko to košta i dali trebam mijenjati postojeći prijamnik ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Za ponude i to ti je najbolje da pitaš njih, jer često mijenjaju ponude i popuste, a i ako si dugo kod njih možda ti ponude nešto više.
Tako da nazovi i pitaj najbolje 

14 godina
Bnet - iskustva općenito
Koristim B-net obični, al sad bi prešao na Carnet verziju.Ostalo mi je u sjećanju da su ljudi dobijali nekakve obavijesti ako su skidali preko carneta "neke stvari" je to još uvijek vrijedi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Bnet - iskustva općenito

Mislim da su te obavijesti bile za one "školske" verzije CARneta, nisam siguran za ostale, ali mislim da imaju neke filtere.

10 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

potpisao sam ugovor sa Bnetom (bio na Optimi) prvenstveno jer su rekli da otplaćuju penale od postojećeg operatera u iznosu do 800kn ako se uzme paket 3D, odnosno 400kn za paket 2D. Čisto informacija ako nekog zanima.

Ono što me zanima, da li bi mi netko mogao napisati koji router se dobije od Bneta? Imam WDMyCloud pa mi je potreban barem jedan gigabitni port radi brzine prijenosa, pa me zanima da li Bnetov router ima gigabitne portove.

Zahvaljujem! :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dina9997 kaže...

Pozdrav svima,

potpisao sam ugovor sa Bnetom (bio na Optimi) prvenstveno jer su rekli da otplaćuju penale od postojećeg operatera u iznosu do 800kn ako se uzme paket 3D, odnosno 400kn za paket 2D. Čisto informacija ako nekog zanima.

Ono što me zanima, da li bi mi netko mogao napisati koji router se dobije od Bneta? Imam WDMyCloud pa mi je potreban barem jedan gigabitni port radi brzine prijenosa, pa me zanima da li Bnetov router ima gigabitne portove.

Ja sam dobio ovakav.

Koliko vidim ima.

10 godina
neaktivan
imported0 kaže...
Dina9997 kaže...

Pozdrav svima,

Ja sam dobio ovakav.

Koliko vidim ima.

E super! Hvala na info!

14 godina

Produžio sam ugovor i uzeo novi paket sa povečanom brzinom (50MB)

Nakon tjedan dana sam dobio tablet i potpisao ugovor.

Od tada su prošla 2 tjedna, a brzina je ostala ista.

Na telefonski upiti sam dobio odgovor da se to odrađuje u roku 2 tjedna.

A na pismeni upit, dobio sam odgovor da je rok mjesec dana.

Kakva su vaša iskustva? Nakon koliko vremena su vam povečali brzinu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
C64 kaže...

S prvim u mj. ti krene nova brzina (mislim).

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
16 godina
Tablet? Daj još info, nema ništa na stranicama :/
If you try and don't succeed, cheat. Repeat until caught. Then lie.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
lmutak kaže...
C64 kaže...

S prvim u mj. ti krene nova brzina (mislim).

MENIT kaže...

Tablet? Daj još info, nema ništa na stranicama :/
I mene zanima, mada je do 7-8 mjeseca daleko (kad opet mogu produžiti Ugovor) i svašta se još može promijeniti

Koji paket? 2D ili 3D

Neki popust prvih 6 mjeseci/godinu?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina

Prvi u mjesecu je već prošao, tako da sumnjam da to ima veze.

Mislim da oni imaju povremeno akcije za postojeće korisnike.

Dobio sam letak od njih ("Vjernost se isplati") da ukoliko produžim ugovor, dobijem ili 3 mjeseca jeftiniju naknadu ili tablet (Alcatel 8")

Nazvao sam ih i izrazio želju da produžim 3d ugovor i da mi se poveča brzina, a oni su mi ponudili tablet, što sam prihvatio.

Kada ti istekne ugovor nazovi ih.

Ako ne ponude ništa, onda pričekaj i prati povremeno njihove stranice.

Mene su zvali iz T-com-a da mi ponude pogodnosti ako pređem kod njih, pa možda i to ima veze da su se odlučili na akciju.

13 godina
neaktivan
C64 kaže...

Nakon potpisa ugovora još najmanje 3 tj. - mjesec.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2016 13:19 (imported0).
16 godina
Pa meni ugovor isteko pred 3-4 mjeseca i nitko ništa. Jednom me ženska zvala i pokušala utrpat fiksnu na što sam ju odpilio. I to je bilo taman oko isteka, od onda ništa... :/
If you try and don't succeed, cheat. Repeat until caught. Then lie.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MENIT kaže...
Pa meni ugovor isteko pred 3-4 mjeseca i nitko ništa. Jednom me ženska zvala i pokušala utrpat fiksnu na što sam ju odpilio. I to je bilo taman oko isteka, od onda ništa... :/

Tu imaš za postojeće korisnike: http://www.bnet.hr/briljantna_promocija2

Ali, najbolje ih nazovi pa pitaj.

14 godina
Da se ubacim odma i ne otvaram novu temu..Neki me čovjek danas zvao na telefon i nagovaro da produžim s bnetom ugovor što ću vjerojatno i napravit jer sam zadovoljan..Ali me nagovaro da mu dam broj osobne da sklopimo nekakvu "suglasnost" i uz to bi dobio i smartphone..Kad sam mu reko da ću doć kod njih i potpisat sve, izbjegavao je reć di da dođem i sve mi je to nekako završilo u čudnom ozračju..Sutra ću ih nazvat pa pitat ali možda neko zna nešto pa da mi pojasni o čemu se radi?
Battlelog:cro1911
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
CoKsA kaže...
Da se ubacim odma i ne otvaram novu temu..Neki me čovjek danas zvao na telefon i nagovaro da produžim s bnetom ugovor što ću vjerojatno i napravit jer sam zadovoljan..Ali me nagovaro da mu dam broj osobne da sklopimo nekakvu "suglasnost" i uz to bi dobio i smartphone..Kad sam mu reko da ću doć kod njih i potpisat sve, izbjegavao je reć di da dođem i sve mi je to nekako završilo u čudnom ozračju..Sutra ću ih nazvat pa pitat ali možda neko zna nešto pa da mi pojasni o čemu se radi?

Nek dodje on do tebe s ugovorima i vizitkom od bneta, iako ni tad nije sigurno da netko ne pokusava scamat.

11 godina

@CoKsA

Ma i kod mene su bili na vratima od stana. Pita čovjek jel' sa zadovoljan sa uslugama od B.neta, te dal' trebam nešto u vezi mobitela, jer je VIP preuzeo B.net. Ne trebam ništa, ovaj 3D B.neta, mi je sasvim dosta, a mobitel na pretplatu je doživotna robija.

Lijepo puknem bonček u svoj smartfon, pa dok imam, trošim.

Ma bježi od tih i takvih ponuda. Ak' što trebaš radije zbog svoje sigurnosti od tamo kod njih potpisati što želiš, ali i tada pazi što potpisuješ i sve čitaj u ugovoru što piše. Nikad ne znaš tko te može prevariti. Čim mu daš osobnu, lako možeš on tvoje podatke iskorisiti za što mu drago.

Ljudima samo lako i bezobzirno ukradu identitet, pa kasnije plaćaj tuđe dugove i tuži se sa njima.

Tko nije doživo ne zna, a i bolje da nikada to ne sazna.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice