Bnet - iskustva općenito ?

poruka: 4.148
|
čitano: 1.759.034
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

ljepo je to kaj povečavaju, 12 mbps, to je oko 1.5 MB/s, samo, oče li njihova infrastruktura to podnjet, il čemo tu brzinu gledat samo u ranim jutarnjim satima. Zasad im se drži, tu u gajnicama konstantno 8192/768 kbps

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Bnet - iskustva općenito ?
Tomo Yoda kaže...

I meni je takva situacija: 

speedtest

Zagreb, Jarun

da a kakva ti je sad?
evo meni jarun  

speedtest

Nemaju oni infrastrukturu niti planiraju ulagati u nju u skorije vrijeme koliko znam, i ovo me sve vise zivcira

CARPE DIEM
14 godina
neaktivan

Ljudi jel se placa izmjena rutera ,žični za bežični poprilicno mi je hitno pa nemam vremena pitat  korisnicku sluzbu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stipe1771 kaže...

Ljudi jel se placa izmjena rutera ,žični za bežični poprilicno mi je hitno pa nemam vremena pitat  korisnicku sluzbu.

izmjena ne, ako ovaj nije pokvaren, samo ti se mijenja mjesečna naknada (koliko se sjećam kako je kod mene bilo)

CARPE DIEM
14 godina
neaktivan

Znam da se mijenja sa 15 na 30 kn i ovaj nije pokvaren nego im tamo u cjeniku pise izmjena rutera na zahtjev 60 kn pa mi nije jasno.

0 0 hvala 0
15 godina
stipe1771 kaže...

Znam da se mijenja sa 15 na 30 kn i ovaj nije pokvaren nego im tamo u cjeniku pise izmjena rutera na zahtjev 60 kn pa mi nije jasno.

Da moras platiti i tih 60 kuna. Ja sam prije par mjeseci htjeo zamijeniti, ali im nisam htjeo dati tih 60kuna pa sam kupio jednostavno novi router i spojio ga na modem.

Bang!
14 godina
neaktivan

O majko koji cigani ne mogu vjerovat {#}

Hvala za info

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
WindEmperor kaže...
stipe1771 kaže...

Da moras platiti i tih 60 kuna. Ja sam prije par mjeseci htjeo zamijeniti, ali im nisam htjeo dati tih 60kuna pa sam kupio jednostavno novi router i spojio ga na modem.

ček jesi diza novi fw na ovaj žičani ili? znam da meni nije htio raditi

ne sjećam se da sam davao ovih 60 kn

CARPE DIEM
15 godina
stipe1771 kaže...

O majko koji cigani ne mogu vjerovat {#}

Hvala za info

Hah, ali evo kupi naprimjer ovo (http://www.links.hr/?naziv=adsl-router-d-link-go-dir-501-4-port-802-11b-g-n-1-wan-port-bezicni&option=artikl&id_kategorija=053524&id_artikl=053.524.037) i uzivaj.

@simeparanoja

Samo sam spojio žičani modem od Bneta s routerom, malo podesio router i sve radi bez problema.

Bang!
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2011 20:50 (WindEmperor).
14 godina
neaktivan

Problem je sta meni sve radi a htio bi WLAN zbog tableta jer ovako ne mogu na net ici. 

Kako ide postupak spajanja Wind jel ustekam ovaj wlan router u njih modem ili ?

15 godina

Da vrlo je jednostavno spojiti router na modem.

Bang!
16 godina
neaktivan

@Wind meni nije htio mučko djubre, pa sam uzeo njihov :S

Al ovo sto rade sa brzinom nije normalno 

CARPE DIEM
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2011 20:54 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ej ljudi, zna li itko kakva je Bnetova usluga u Novom Zagrebu. Konkretno, u okolici arene. Mislim, znam da su dostupni na mojoj adresi, pa me zanima ima li kakvih problema s brzinom interneta, signalom, etc.

Hvala! ;)

0 0 hvala 0
16 godina
simeparanoja kaže...
Tomo Yoda kaže...

I meni je takva situacija: 

speedtest

Zagreb, Jarun

da a kakva ti je sad?
evo meni jarun  

speedtest

Nemaju oni infrastrukturu niti planiraju ulagati u nju u skorije vrijeme koliko znam, i ovo me sve vise zivcira

A evo sada i je meni niža brzina:

speedtest 

15 godina
neaktivan
Najbrži flat internet u Hrvatskoj!

B.net je ponovno povećao brzine interneta ! Od sada svi B.netovi korisnici mogu surfati najbržim internetom u Hrvatskoj  po istim cijenama kao i do sada. Osnovne brzine internet usluge povećane su na Mega 6, Mega 16 i Mega 25 , dok je u superbrzim 2D i 3D paketima  osnovna brzina već do 12 Mbps . Brzina u paketima se može nadograditi opcijama: Turbo 20, Turbo 26 i Turbo 32 . Cijene pristupa interntu te cijene svih paketa i opcija 2D/3D paketa ostaju nepromijenjene. Povećanje brzine će se odvijati postupno do kraja godine.

Znači do kraja godine 12 mbps {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Moš' mislit...

16 godina

Poznajem više ljudi koji imaju problema nego onih šta nemaju,tako da je to muljanje sa podizanjem brzine samo reklama poput gov.. za mušice.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kako ce oni povecavat brzine po gradovima i kvartovima ili po nekom svom abecednom sistemu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Trenutna B.net-ova akcija povećanja brzine, nažalost, nema veze sa ikakvom nadogradnjom njihove infrastrukture, to je čisti marketinški trik od strane uprave b.net-a.

Njihova infrastruktura nije mijenjana već jako dugo po mom saznanju te su je nedavno od preuzimanja sa strane Vip-a vjerojatno dodatno opteretili sa "Vip fiksnom telefonijom" te ne sumnjam da će u skoroj budućnosti biti dodatno opterećena sa još koječime. Svima koji trenutno plaćaju doplate za internet savjetujem da ju ili smanje na manju doplatu (oni koji plaćaju 20 ili više mbps) ili pređu na "novu" osnovnu brzinu 2d/3d paketa (dakle uskoro 12mbps), jer brzinu o kojoj se ovdje priča i kojoj se svi nadaju ne budu vidjeli osim u jutarnjim satima, kasnim noćnim satima i satima između njih {#}  kao što je to bilo i do sada. B.net-ova mreža puca po šavovima već duže vrijeme te je praktički nemoguće imati korektne brzine u "špici" kao što su sati poslije 6 popodne a vikendom posebice.

Ovo su zapažanja moje malenkosti koja je spojena na DCM/Xnet/B.net još od predivnih dana Motorola modema i 64/64 kbps Downstream/Upstream flat.

Lijep pozdrav.

3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Blacklord kaže...
 ....B.net-ova mreža puca po šavovima već duže vrijeme te je praktički nemoguće imati korektne brzine u "špici" kao što su sati poslije 6 popodne a vikendom posebice...

Neznam kak je tebi, al ja konstantno, u bilo koje vrijeme dana imam 7.96-8.05 mbps, i upload oko 0.75-0.77 mbps. Slažem se s time da če im se kad tad desit neko sra*** jer ne poboljšavaju infrastrukturu, al dosad, kad god bila povečanja brzina, sve radilo normalno, nadam se da če i sa novom brzinom bit sve ok, makar rađe bi ja  8 mbps i stabilnu vezu, nego 12 mbps pa da si kosu čupam svako malo.

16 godina
neaktivan
hazz kaže...
Blacklord kaže...
 ....B.net-ova mreža puca po šavovima već duže vrijeme te je praktički nemoguće imati korektne brzine u "špici" kao što su sati poslije 6 popodne a vikendom posebice...

Neznam kak je tebi, al ja konstantno, u bilo koje vrijeme dana imam 7.96-8.05 mbps, i upload oko 0.75-0.77 mbps. Slažem se s time da če im se kad tad desit neko sra*** jer ne poboljšavaju infrastrukturu, al dosad, kad god bila povečanja brzina, sve radilo normalno, nadam se da če i sa novom brzinom bit sve ok, makar rađe bi ja  8 mbps i stabilnu vezu, nego 12 mbps pa da si kosu čupam svako malo.

otkud si?

Meni je npr sinoc ping bio 74ms, downl 1,4mbps upload 0,2

mislim katastrofaaaaaaaaaaaaaa

CARPE DIEM
15 godina
neaktivan

Zagreb, Gajnice. Trenutno telefon nekaj zeza, vidim da rade nekaj na ormariču ispred zgrade

EDIT: Trenutno stanje veze: 7.94/0.74 Mbps

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2011 10:49 (hazz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hazz kaže...

Zagreb, Gajnice. Trenutno telefon nekaj zeza, vidim da rade nekaj na ormariču ispred zgrade

EDIT: Trenutno stanje veze: 7.94/0.74 Mbps

a navečer?

meni na jarunu je katastrofa, pogotovo poslije 17h 

CARPE DIEM
15 godina
neaktivan

mogu ti oko 8 navečer odvrtit speedtest ako želiš

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hazz kaže...

mogu ti oko 8 navečer odvrtit speedtest ako želiš

ma nije potrebno, znam da je kod mene katastrofa i da su očajni

CARPE DIEM
14 godina
neaktivan

meni uvijek 7.81 brzina ujutro i popodne, vama nekima barem kad nesto skidate piše 1.0Mb meni uvijek fura sa 960-970 a nadao sam se da ce i meni pisat 1.0 :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo, ping je 17 ms, al brzina je zato konstantna 8.28/0.74 Mbps

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Posljednjih dana brzine su OK. Možda Bnet ipak radi na tome? :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Tonči kaže...

slažem se, navecer je lagg izdrzljiv ( mozda cak uzrokovan bf-om) jer mi vec par dana ne pada brzina navecer, ping se vrti oko 30

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
odjavljen
athlon64 kaže...
Tonči kaže...

slažem se, navecer je lagg izdrzljiv ( mozda cak uzrokovan bf-om) jer mi vec par dana ne pada brzina navecer, ping se vrti oko 30

Da, nešto su napravili.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice