ADSL u BiH izdvojena tema

poruka: 2.541
|
čitano: 931.968
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
ADSL u BiH

Zašto u mene prikaziva ovakvu brzinu?

EDIT: Evo ispravka na drugoj slici. 

Uglavnom zanima me , pošto imam mogućnost prelaska na ISP MREŽA interesuje me da li je onaj njihov flat od 33 KM  ima veću brzinu od ove što je na drugoj slici kod mene?

The blue screen of death is the best game I've ever played.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 20:35 (kemal_r).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: ADSL u BiH
kemal_r kaže...

Uglavnom zanima me , pošto imam mogućnost prelaska na ISP MREŽA interesuje me da li je onaj njihov flat od 33 KM  ima veću brzinu od ove što je na drugoj slici kod mene?

LoL!!! 22 Mbit! Cool

Napravi još jedan test...

It's good to be smart - It's smarter to be good
17 godina
boxer kaže...
kemal_r kaže...

LoL!!! 22 Mbit! Cool

Pa napravio sam, slika 2

17 godina
neaktivan
logic kaže...
koji servis? Banjaluka?

Trebinje

17 godina
kemal_r kaže...
boxer kaže...
kemal_r kaže...

LoL!!! 22 Mbit! Cool

Pa napravio sam, slika 2

Ako imaš START tako ti se kreću brzine. Znaju varirati ali uglavnom meni je od 1,69 - 1,74/0.21

17 godina
boxer kaže...
kemal_r kaže...
boxer kaže...
kemal_r kaže...

LoL!!! 22 Mbit! Cool

Pa napravio sam, slika 2

Ako imaš START tako ti se kreću brzine. Znaju varirati ali uglavnom meni je od 1,69 - 1,74/0.21

Da, u mene je START paket. ali me interesuje kakva je brzina kod korisnika ISP MREŽA - kod paketa od 33 KM (flat)

16 godina
protjeran
ADSL u BiH

Uf, skupo je to kod vas

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pero35 kaže...

Uf, skupo je to kod vas

Jeste, zbilja u odnosu na Hrvatsku je skuplje i sporije, ali opet svake godine je sve jeftinije i sve brže.

Sjećam se da je i u RH na početku uvođenja ADSL-a bilo skupo i sporo, pa ona dva mjeseca flat pa onda limit itd. A sjećam se tada postova na forumima kako je kod vas skupo i sporo, a u Sloveniji brzo i jeftino. Pa ste sada došli tu negdje na nivo Slovenije.

Ono što je definitivno u čitavoj BiH problem je loša infrastruktura i monopol tri glavna telekom provajdera na bakar (telefonsku liniju od centrale do kuće). Jedina prava konkurencija su im nekoliko wireless operatora i sad u zadnje vrijeme kablovski operatori u većim gradovima.

Ali ipak se polako kreće.

16 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Oni koji su korisnici HT Mostar interneta, molio bih da mi odgovore na pitanje.

Pošto imam Bežični router, i kada ga uključim nije potrebno naknadno se povezivati kroz start ili prečac na desktopu. Sada što me zanima kada ga isključim i ponovno uključim mogu ići pregled prometa "detaljno" i piše mi od kad do kad sam bio povezan pa me zanima ima li način da zadnja sesija ostane sakrivena?!

EDIT: ODGOVOR DOBIJEN!

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2010 15:44 (4ucker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

male novosti iz htadsla. u trećem mjesecu bit će više prometa a u šestom padaju cijene.

da vas pitam nešto iskreno i treba mi pomoć od što vičše članova pa i vaših rođaka poznanika prijatelja njihovo iskustvo

ovako ovu su ponude paketa pinkoma i ht mostara

pinkom
Download: do 2048 kb
Upload: do 256 kb
Flat rate*
Cijena: 29KM/mjesec
Mailbox: 1
Web prostor: 25 MB na poddomeni
 Pincom d.o.o. primjenjivat će način (uvjetnog) flat rate kontroliranja prometa,
uz klauzulu "fair use".

mostar

BRZINA:
2048 / 256 kbit/s
PROMET:
neograničen*
Cijena paketa
149 km

*neograničen promet na fer osnovi

150 KM -30km=30%

kao što možete vidjeti u računici pinkom nudi sve isto što i ht mostar za 80% manju cijenu. dali je to moguće? zbrojite kvalitetu,promet i brzinu. koliko se GB može mjesečno skinut sa pincoma na ovom paketu od 30 km,da vam ne šalju upozorenje ili smanje brzinu.
koliko često mejsečno veza puca i koliko dugo traje? i jel brzina uvijek stalna? molim vas odgovorite iskreno na ova pitanja i ak oje moguće popratite ih slikama. svaka informacija o pinkomu zlata mi vrijedi. hvala unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Black3005 kaže...

male novosti iz htadsla. u trećem mjesecu bit će više prometa a u šestom padaju cijene.

da vas pitam nešto iskreno i treba mi pomoć od što vičše članova pa i vaših rođaka poznanika prijatelja njihovo iskustvo

ovako ovu su ponude paketa pinkoma i ht mostara

Koliko je to u brojkama i parama?!

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
17 godina
Black3005 kaže...

kao što možete vidjeti u računici pinkom nudi sve isto što i ht mostar za 80% manju cijenu. dali je to moguće? zbrojite kvalitetu,promet i brzinu. koliko se GB može mjesečno skinut sa pincoma na ovom paketu od 30 km,da vam ne šalju upozorenje ili smanje brzinu.
koliko često mejsečno veza puca i koliko dugo traje? i jel brzina uvijek stalna? molim vas odgovorite iskreno na ova pitanja i ak oje moguće popratite ih slikama. svaka informacija o pinkomu zlata mi vrijedi. hvala unaprijed

Bas sam jutros slao poruku HT-u, pisao sam kako je flat kad ide fair use, i hoce li biti pojeftinjenja, dobio sam odgovor:

Postovanje,

Potrosnja na FLAT paketima je neogranicena.

Klauzula „fair use“ se primjenjuje na tjednoj osnovi (od ponedjeljka u 00:00 do nedjelje u 24:00). Npr.kod prvog paketa nakon iskoristenih 19 GB (tjedno) brzina Vam se smanjuje sa 512/128 kb/s na 64/64 kb/s. Brzina se vraca na pocetnu u ponedjeljeak 00:00. Ovo smanjenje brzine se odnosi samo na specificne protokole (peer to peer i slicni programi za download), ostali protokoli se ne usporavaju.

Konkretan odgovor Vam ne mozemo ponuditi u vidu datuma nekih promjena, ali ocekujte ih u sto skorije vrijeme. Kao i do sada sve takve promjene ili najave promjena biti ce objavljene na nasoj web stranici www.ht.ba.

Srdacan pozdrav.

HT d.d. Mostar

Znaci mozes preko torrent skinuti 19 gb i to je to, za taj tjedan, mozes zaboraviti na torrent, kako kazu brzina za download i surfanje se ne mjenja, ali ja bih kad bi uzimao, trazio i to u ugovoru.

Smooth Operator kaže...

1 KM je 3,7kn, znaci, prva opcija iz pincoma je 100 kn za mjesec, a ova iz HT je 500 kn

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
17 godina
neaktivan
goodye kaže...
Potrosnja na FLAT paketima je neogranicena.

Klauzula „fair use“ se primjenjuje na tjednoj osnovi (od ponedjeljka u 00:00 do nedjelje u 24:00). Npr.kod prvog paketa nakon iskoristenih 19 GB (tjedno) brzina Vam se smanjuje sa 512/128 kb/s na 64/64 kb/s. Brzina se vraca na pocetnu u ponedjeljeak 00:00. Ovo smanjenje brzine se odnosi samo na specificne protokole (peer to peer i slicni programi za download), ostali protokoli se ne usporavaju.

Ovom brzinom, pod pretpostavkom da je konstantna (što je od HT-a nerealno očekivati) bi bila

potrebna 82 sata i cijelih 28 minuta (3.4 dana) da se skine tih 19 GB. To dalje znači da ovaj "FLAT"

ima 76 GB banwidtha i da se puna propusnost veze može koristiti samo 13,6 dana u mjesecu.

A sa 0.5 Mbita svaka sekunda je bitna...

I kad sam već kod fair use klauzule, ni BH Telecom je nije zaboravio.

Moja TV internet paket će uz 1 Mbit brzinu imati ograničenje od 45 GB mjesečno!

17 godina
ADSL u BiH

Pa normalno da su stavili ograničenja, jer su vidili da smo prvih par mjeseci kad se jedan mali dio raje dočepo' "pravog flata" pocuclo što se dalo sa neta jer je komp radio 24/7.

"Flat za mase, probij sve barijere". Hmmm da, navlakuša...

Što se tiče dobivanja prometa i smanjenja cijena, mogu reći da sumnjam i da nema šanse da će to biti u tako kratkom roku.

Njihov tempo razvoja se vuče ko' gladna godina.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
goodye kaže...

Smooth Operator kaže...

1 KM je 3,7kn, znaci, prva opcija iz pincoma je 100 kn za mjesec, a ova iz HT je 500 kn

Nisam ja pitao za tečaj, nego koliko će se povećati promet u 3.mj i koliko će smanjiti mjesečnu naknadu u 6mj?!

Inače, flat, najveći paket 2Mbit/s, koji košta 150KM+PDV, ima fair use, 34GB tjedno. Taj imam na poslu.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 18:25 (Smooth Operator).
17 godina
Smooth Operator kaže...
goodye kaže...

Smooth Operator kaže...

Nisam ja pitao za tečaj, nego koliko će se povećati promet u 3.mj i koliko će smanjiti mjesečnu naknadu u 6mj?!

Inače, flat, najveći paket 2Mbit/s, koji košta 150KM+PDV, ima fair use, 34GB tjedno. Taj imam na poslu.

Pa vidio si sta su mi napisali, iako ja ne vjerujem da ce to sve biti tako brzo. zivi bili pa vidili

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
17 godina
ADSL u BiH

Uostalom odakle onom Blacku informacije o ovim promjenama?

Gdje piše, može link...

Jesmo jadni, nada umire zadnja.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Provideri u RS nemaju to ogranicenje. Skidaj koliko mozes i hoces.

15 godina
neaktivan

stari mi radi za njih. nažalost zato nisam još prešo na pincom

17 godina
Black3005 kaže...

stari mi radi za njih. nažalost zato nisam još prešo na pincom

Ovu temu sam započeo baš zbog ovakvih stvari, pa ako može više informacija o povečanju prometa i padu cijena.

Karma is a funny thing.
17 godina
neaktivan

Neće ti još ništa biti od povećanja tj. padu cijena, isti slučaj je i kod mene. Iskreno to me i ne zanima, samo znam da je Pincom sigurno u prednosti ovih zadnjih mjeseci što se tiče cijena, freezone, servera .

Jokaccccc
16 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Evo meni je sad 1024/128 na mtel-u. Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
Joker kaže...

Neće ti još ništa biti od povećanja tj. padu cijena...

Bit će, bit će.

Tijekom 2010. bi trebalo krenuti razvezivanje lokalne petlje, pa će i drugi telekomi moći nuditi internet i telefon preko izdvojene lokalne petlje, kao što u Hrvatskoj rade npr. Iskon ili Optima.

Referentne ponude za pristup izdvojenoj lokalnoj petlji BH Telecoma, HT Mostara i Telekoma Srpske su stupile na snagu 1.1.2010.

17 godina
ADSL u BiH

Znači napokon će ovi lihvari konkurenciju dobit, nemoramo dizat ništa u zrak ni bombe bacat? A jebga već sam dobošara očistija.  :(

PS. Šala naravno :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

a evo bio sam u njihovom uredu, i rekli su mi da će u 2 mjesecu doći do promjene paketa... e sad jel i stina

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
spartak17 kaže...

a evo bio sam u njihovom uredu, i rekli su mi da će u 2 mjesecu doći do promjene paketa... e sad jel i stina

Kad smo već kod toga, imam jednu neslužbenu informaciju koju sam dobio od našeg lokalnog šefa poslovnice HT-a.

Kako mi on kaže, povećanje paketa HT-ovim korisnicima je neminovno zato što ih konkurencija uništava po Hercegovini i manjem dijelu Bosne. Kad će se ono dogoditi nije poznato, međutim, veli mi da je najvjerojatnije do ljeta.

Ako dođe do povećanja (najvjerojatnije 50%-nog), START paket koji je do sada imao uključenih 5 GB "skače" na 8 GB.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
16 godina
neaktivan
ADSL u BiH

Da li je iko od vas iz BiH koristio usluge interneta kablovskih operatera, konkretno mislim na ELOBcatv (Sarajevo), vidim nude flat pakete sa 2048/256 brzinom po relativno niskim cijenama. Pa ako ima neko da koristi ili je koristio da bude ljubazan da napiše svoje dojmove, koliko su stabilni i to? Jeste tema o ADSL-u, ali ovo me jako zanima.

"Zakla" me bihnetov adsl, najskuplji su u Evropi, a najgori Viče

Jeftina mjuza, teska cuga, uzas je nasa furka
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

meni su rekli da će u 2 mjesecu doći do promjene paketa...u kojem smislu neznam..vjerovatno će dići promet

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zlatan kaže...

Da li je iko od vas iz BiH koristio usluge interneta kablovskih operatera, konkretno mislim na ELOBcatv (Sarajevo), vidim nude flat pakete sa 2048/256 brzinom po relativno niskim cijenama. Pa ako ima neko da koristi ili je koristio da bude ljubazan da napiše svoje dojmove, koliko su stabilni i to? Jeste tema o ADSL-u, ali ovo me jako zanima.

"Zakla" me bihnetov adsl, najskuplji su u Evropi, a najgori Viče

Ova firma: http://www.elta-kabel.com/ ima uslugu Interneta na kablovskoj u mom gradu (Trebinje). Znam par ljudi koji to koriste i prilično su zadovoljni stabilnošću i brzinom.

Ali opet i tu igra ulogu kvalitet kablova i udaljenost od "centrale". Generalno dobra stvar za one koji već imaju kablovsku.

16 godina
neaktivan
dragans kaže...

Ova firma: http://www.elta-kabel.com/ ima uslugu Interneta na kablovskoj u mom gradu (Trebinje). Znam par ljudi koji to koriste i prilično su zadovoljni stabilnošću i brzinom.

Ali opet i tu igra ulogu kvalitet kablova i udaljenost od "centrale". Generalno dobra stvar za one koji već imaju kablovsku.

Ne pokrivaju ovi Sarajevo nažalost. Samo RS.

Jeftina mjuza, teska cuga, uzas je nasa furka
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2010 20:47 (Zlatan).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice