Zvučnici-koje uzeti?

poruka: 39
|
čitano: 10.044
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Zvučnici-koje uzeti?

treba trazit zvucnike za ono sta vam tocno treba...za sluzat muziku vecinu tih 2.1 i 5.1 sistema bih osobno bacio u more, jer to samo bas nesto mumlja i visoki piste...a srednjih i kicka nema, a nema ih zato sto nema sta odsvirat...sta ce odsvirat recimo neki kick od 150 pa do 400Hz? sub ili satelit?

a i ako se to moze nazvat subom, zvucnik od 13cm, neide ispod 40Hz?? pa ja subove rezem da idu max do 40-50Zh za ovo iznad sluze sateliti

to je dobro za igrat igre i neki film pogledat, ali za muziku slusat ljepo 2 kutije, tj. bookshelf ili samostojece neke zvucnike i to je sound...

al tesko je ovako rijecima opisivat kvalitetu zvuka...nekom se odlicno cuju zvucnici od 200Kn, neko vidi nedostatke u zvucnicima od 2000kn(mada ni to nije puno)

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2010 23:44 (Toni2000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Zvučnici-koje uzeti?

Genius SP-HF360X te sam prve zvučnike imao od geniusa, i stvarno nisu loši,ali su jednostavno pre slabi (dao sam ih curi, sada bivšoj jeiga ;) ) frend nabavio one 3000 ja nabavio 3000 ali 2.1 i onda drugi frend nedavno na moju preporuku uzeo one 5.1 6000 a te su zvučnike su u bugu proglasili bes buy zvučnicima tako da ne ispadne da opet samo ja pametujem naslov je bio ako se nevaram "jeftina grmljavina" ili tako nešto pa pogledajte i da govorio sam za 2.0 - 2.1 zvučnike u cjenovnom rangu oko 400-500kn (jer sam svoj onda platio 440 ili 420kn) jer je on prvotno i spominjao 2.0 zvučnike a one ispod 250-300 kn ni nesmatram zvučnicima nego nužnim zlom i pošto sam imao prilike isprobati nekoliko geniusovih modela gore sam već naveo koje, ovi moji 2.1 su me jaaako ugodno  iznenadili zvukom i kvalitetom izrade, bas jedinicu imaš šta podići od poda Izlanuo se,  i za razliku od onih 2.0 može ih se staviti na stol uz monitor a da ne izgleda kao da si se zabarikadirao...a nisu puno skuplji! A sto se tiče onih 5.1 bilo da je model 4000 ili 5 ili 6000 neepostoji niko na netu tko je rekao nešto loše za te zvučnike pogledajte milion videa na jubitou ili na forumima...

i da za kolegu RAMBOXA da ponovio sam jer za mene stvarno jesu bolji tri puta

1. jačina,

2. mogućnost normalnog rasporeda satelita uz monitor

3. pre pre dobar zvuk a bas da se ne spominje...

jel dovoljno dobro????

i da mi netko da troje one 2.0 rađe bih uzeo ove moje 2.1 jer ja sam za razliku od tebe imao priliku isprobati oba modela tako da nepričam napamet o njima, a ti ako nemaš neku konstruktivnu kritiku ili prjedlog kao VIDO bolje nemoj ništa pisati...

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
16 godina
neaktivan
Toni2000 kaže...

treba trazit zvucnike za ono sta vam tocno treba...za sluzat muziku vecinu tih 2.1 i 5.1 sistema bih osobno bacio u more, jer to samo bas nesto mumlja i visoki piste...a srednjih i kicka nema, a nema ih zato sto nema sta odsvirat...sta ce odsvirat recimo neki kick od 150 pa do 400Hz? sub ili satelit?

a i ako se to moze nazvat subom, zvucnik od 13cm, neide ispod 40Hz?? pa ja subove rezem da idu max do 40-50Zh za ovo iznad sluze sateliti

to je dobro za igrat igre i neki film pogledat, ali za muziku slusat ljepo 2 kutije, tj. bookshelf ili samostojece neke zvucnike i to je sound...

al tesko je ovako rijecima opisivat kvalitetu zvuka...nekom se odlicno cuju zvucnici od 200Kn, neko vidi nedostatke u zvucnicima od 2000kn(mada ni to nije puno)

ma slažem se ja, ali ovdje je bilo riječ o 2.0 zvučnicima oko 300kn kužiš pa nije normalno od tih zvučnika očekivati nešto posebno, ja sam samo istaknuo da za 100-150kn više (odnosno 440 koliko su tata bili moji) može uzeti 2.1 zvunike koji su po meni puno praktičniji od onih 2.0 jer su oni enormno veliki za držati na stolu jednostavno izgleda idiotski i u odnosu na te 2.0 ovi 2.1 su me za tu razliku novaca oduševili i zvukom opčenito a pogotovo basom...

a večina ekipe ima neke integrirane zvučne kartice tako da pričati o nekim kvalitetnim zvučnicima 2.0 ili 2.1 iznad 1000 kn bez neke creativove zvučne kartice je naprosto smješno!

17 godina
McNEKONTROLIK kaže...

Genius SP-HF360X te sam prve zvučnike imao od geniusa, i stvarno nisu loši,ali su jednostavno pre slabi (dao sam ih curi, sada bivšoj jeiga ;) ) frend nabavio one 3000 ja nabavio 3000 ali 2.1 i onda drugi frend nedavno na moju preporuku uzeo one 5.1 6000 a te su zvučnike su u bugu proglasili bes buy zvučnicima tako da ne ispadne da opet samo ja pametujem naslov je bio ako se nevaram "jeftina grmljavina" ili tako nešto pa pogledajte i da govorio sam za 2.0 - 2.1 zvučnike u cjenovnom rangu oko 400-500kn (jer sam svoj onda platio 440 ili 420kn) jer je on prvotno i spominjao 2.0 zvučnike a one ispod 250-300 kn ni nesmatram zvučnicima nego nužnim zlom i pošto sam imao prilike isprobati nekoliko geniusovih modela gore sam već naveo koje, ovi moji 2.1 su me jaaako ugodno  iznenadili zvukom i kvalitetom izrade, bas jedinicu imaš šta podići od poda Izlanuo se,  i za razliku od onih 2.0 može ih se staviti na stol uz monitor a da ne izgleda kao da si se zabarikadirao...a nisu puno skuplji! A sto se tiče onih 5.1 bilo da je model 4000 ili 5 ili 6000 neepostoji niko na netu tko je rekao nešto loše za te zvučnike pogledajte milion videa na jubitou ili na forumima...

i da za kolegu RAMBOXA da ponovio sam jer za mene stvarno jesu bolji tri puta

1. jačina,

2. mogućnost normalnog rasporeda satelita uz monitor

3. pre pre dobar zvuk a bas da se ne spominje...

jel dovoljno dobro????

i da mi netko da troje one 2.0 rađe bih uzeo ove moje 2.1 jer ja sam za razliku od tebe imao priliku isprobati oba modela tako da nepričam napamet o njima, a ti ako nemaš neku konstruktivnu kritiku ili prjedlog kao VIDO bolje nemoj ništa pisati...

Opet ti ostajes pri svojem jel ona tvoja totalna glupost od "tri puta bolje" jos uvijek stoji ko piramide u Egiptu. To ostavi za sebe doma takav komentar da niko ne cuje to djece spike neozbiljne, ispadas smjesan i neozbiljan da si samo rekel da ti taj 2.1 model puno vise pase i odgovara i da bi uvjek tak nekaj odabral niko ne bi nit rijec rekel na to da nisi spomenul ono podebljano goreSmijeh Pa kak mos bit tak kratkovidan i paušalan ja jednostavno nemrem vjerovat, ja kuzim da su tebi oni 2.1 zvucnici bolji jer oces vise basa a oni ga imaju i volis taj raspored satelita i Bas-a i to je to sve jasno ko dan kak ko voli normalno.Nevinašce No nemres davat takve bezvezne prvoloptaške i zbrdazdola izjave tj mozes na svoju stetu jel ti to izgleda smjesno do daske.Nevinašce Ima puno korisnika kojima se ti Genius 2.0 zvucnici puno vise sviđaju po svemu nego ovi 2.1 model pa ne bacaju takve padobranske izjave ko ono podebljano gore pa covjek mora od smjeha reagirat.Smijeh Ja sam inace obicno i preporucival puno puta na forumu bas te 2.1 Genius zvucnike koje ti imas ko najbolje kad se radi o 2.1 tj bestbuy i puno vise od toga, pa i onaj model 2000 ali ih nema kod nas uopce kaj je jos jedna velika glupost ali u drugom smislu i za neku drugu temu.Cool

16 godina
odjavljen
Vido kaže...

Puno toga si napisao ali mnogo toga nisi dobro definirao jer objektivno gledano to su gluposti. 2.0 sistem može imati i 8" woofere i to pojede sve PC zvučnike osim možda Z-5500 i Gigaworksa 750.

As'ti. Bolje da nisi nista napisao, nego sto si ovo napisao...

16 godina
neaktivan
Zvučnici-koje uzeti?

Do 700 kn - Genius HF 5000 5.1 SW, imam ih, za filmove i igre odlicni, muzika isto sasvim pristojna, preporuka! Takoder je 2je ljudi kupilo iste zvucnike na moju preporuku i zadovoljni su.

A ove 2.1 definitivno x.1, sva novija muzika, filmovi i igre imaju sve dublje snimke i treba nesto da ih svira ;) Ovi x ili z -230, sluso sam ih, fino se cuju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zvučnici-koje uzeti?

kad smo vec kod 2000, 2000X su zvukovno dosta bolji od 3000A.

0 0 hvala 0
17 godina
Mrgud Veliki kaže...
Vido kaže...

Puno toga si napisao ali mnogo toga nisi dobro definirao jer objektivno gledano to su gluposti. 2.0 sistem može imati i 8" woofere i to pojede sve PC zvučnike osim možda Z-5500 i Gigaworksa 750.

As'ti. Bolje da nisi nista napisao, nego sto si ovo napisao...

Sam nešto krivo rekao?Neodlučan

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
16 godina
neaktivan

mislim da ovo prepucavanje stvarno više nema smisla...daš prijedlog i uneseš malo subjektivnih činjenica, iz osobnog iskustva umjesto uobičajenog nabacivanja brojki i fraza copy/paste s drugih foruma koje nekom tko se ne kuži ne znače apsolutno ništa, meni osobno puno više znači savjet od nekoga tko je nešto isprobao i da može posvjedočiti o tom proizvodu od nekog lika koji "se kuži" a stvar nije ni vidio uživo a di isprobao i naravno odmah se nađe netko tko će te sprdati zbog toga kao npr. kolega RAMBOX pa eto kolega ja se ispričavam ako moj savjet nije udovoljio tvojim kriterijima za dati savjet nekome o zvučnicima koje ja posjedujem a ti ne! Nadam se da je onom tko je za savjet i pitao, bar malo pomogao u donošenju odluke!
I evo jedan savjet i tebi, ako već neznaš dati neki bolji prijedlog od već iznesenog ili neku konstruktivnu kritiku (kao VIDO ) na nečiji već izneseni prijedlog ili se složi s tim prijedlogom ili NEMOJ NAPISATI NIŠTA, jer samo pretrpavaš temu glupim i nekorisnim postovima što otežava kasnije pretraživanje, a na forumu nismo da bi sprdali, nego pomogli...

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2010 16:05 (McNEKONTROLIK).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice