Vaš audio kutak izdvojena tema

poruka: 11.716
|
čitano: 2.758.318
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Savjetnik za izbor pc zvučnika, Koji media player kupiti?
16 godina
Vaš audio kutak

Da, UPS uredjaji bi bili regeneratori, to nije power conditioner. Conditioneri su u biti filteri, sa jos dodatnim (pasivnim) forama, ovaj Audioquest se hvali snizavanjem izlazne impedance, npr.

Posto mi se se jako svidja sta radi ovaj AQ, a imao i jeftine kineske filtere od 100-200€, takodjer imam jos i Tacima letvu sa filterom u sebi, al kada sam za probu maknuo AQ iz sistema, cuo sam koliko je on dodao (u biti maknuo, jer je pozadina sa njim dosta tamnija pa detalji iskacu vise), to nije radio niti jedan jeftini kinez. Sada idem na skuplji AQ, ako ga nadjem polovnog, ili mozda Puritan PSM156. Sve filteri, odnosno power conditioneri. Spajam samo source uredjaje, DAC, streamer, phono preamp. Amp ide direktno u zid. 

~~ sound sommelier ~~
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Re: Vaš audio kutak
john142 kaže... 

Ono sto je takodjer bitno kod streamera je aplikacija i tu problema imaju svi. Lose slozeno, nedostaju trivijalne funkcije, pucanje veze, smrzavanje i sl.

Kad smo kod streamera, nabavio sam WiiM Pro Plus prije godinu dana i stvar je fenomenalna po svim pitanjima. U godinu dana doslovno ni jednog smrzavanja ili ičeg sličnog a uključen je i radi 24/7 preko WiFi-a. Po putu su sredili software i dodali svašta čega nije ni bilo prije. Pogoni mi DSP+pojačalo, raznorazne slušalice sa po deset parametarskih EQ, sad već neko vrijeme kuži SMB shareove za stream s lokalne mreže pa se ne moram zafrkavati ni s dlna serverima. Koristim preko njega još Deezer i TuneIn, bez zamjerke. Čak imam i CD player analogno spojen na njega makar to više i ne koristim. To mi je praktički komad audio opreme koji me najviše od svega oduševio. Mogućnosti ogromne, zvuk vrh, cijena pljuga.

Deckard
6 godina
Vaš audio kutak

Lijepo je cuti da radi stabilno. Znaci SMB radi? Imaju li oni desktop aplikaciju za win, macos? Daljinski upravljac radi dobro, hvata pod kutem? I ono sto me jos zanima, kada napravis playlistu, postoje li redni brojevi na njoj?

Koristio sam kratko vrijeme Bluos i brate mili pa on kod skeniranja foldera na nas-u pola preskoci, ne vidi a najbolje je od svega sto mu moras napisati putanju rucno. Furaju se da su najbolji..hm..

0 0 hvala 0
2 mjeseca
volegradele kaže...
Pa neka kolega stavi oglas u temi gdje obitavaju ljudi koji to koriste a ne da se izgubi po raznim oglasima IT foruma!
Postoje power conditioneri i regeneratori,PS audio radi odlicne kako ih oni zovu AC regenerator,ali i cijena im je poprilicno skupa
Evo malo stiva za citat
https://www.google.hr/amp/www.stevehuffphoto.com/2022/05/21/hifi-power-conditioning-vs-power-regeneration-ps-audio-pp20/%3famp=1

Kolega hudo je ponudio svoj uređaj ovdje samo iz razloga da se netko od nas zainteresira i dobije ga povoljnije nego na njuškalu stoga je ovo trkeljanje bilo skroz suvišno. Sve se moglo objasniti preko pp-a. On se ponudi za naše dobro, a mi ovako reagiramo. Bullshit.

2 mjeseca

Nabavio sam za B-sustav WiiM Mini i koristim ga kao čisti streamer preko optike na eksterni dac. Ma sve je super. Aplikacija ništa lošija od Tidal Connecta, stabilna, redovno se ažurira... Istu aplikaciju koristi i NuPrime Streamer 9. Snažno preporučujem ovaj hokejaški pak, a sve za tričavih sto eura.

8 godina
Krellac kaže...
volegradele kaže...
Pa neka kolega stavi oglas u temi gdje obitavaju ljudi koji to koriste a ne da se izgubi po raznim oglasima IT foruma!
Postoje power conditioneri i regeneratori,PS audio radi odlicne kako ih oni zovu AC regenerator,ali i cijena im je poprilicno skupa
Evo malo stiva za citat
https://www.google.hr/amp/www.stevehuffphoto.com/2022/05/21/hifi-power-conditioning-vs-power-regeneration-ps-audio-pp20/%3famp=1

Kolega hudo je ponudio svoj uređaj ovdje samo iz razloga da se netko od nas zainteresira i dobije ga povoljnije nego na njuškalu stoga je ovo trkeljanje bilo skroz suvišno. Sve se moglo objasniti preko pp-a. On se ponudi za naše dobro, a mi ovako reagiramo. Bullshit.

svaka coviku cast i na tom popustu i svemu, niko nema ništa protiv toga. samo blaga kritika uređaja..

13 godina
dabar_solta_V2 kaže...
Krellac kaže...
volegradele kaže...
Evo malo stiva za citat

svaka coviku cast i na tom popustu i svemu, niko nema ništa protiv toga. samo blaga kritika uređaja..

Nepotrebna kritika Dabre....covik je stavio oglas i zainteresiranim iz topica daje ekstra popust,smatram ga za ozbiljnog ljubitelja dobrog zvuka koji je dosta toga probao iz prve ruke i ne prica basne i bajke.Ako nisi probao uređaj i nisi zainteresiran preskočiš i gotovo!

AUDIOFIL
8 godina

najbolje da mi zabranite kritizirat filter od 1200E, oprosti ali nema sanse.. neman nista protiv ljubitelja dobrog zvuka da iman ima bi i protiv sebe, uostalom dali si sam procita clanak koji si linka?
cp:

One day I noticed my system had some buzzing coming from it, and some hiss. I was testing a new product and there was noise coming from the product itself and my speakers. My Audioquest 1200 did nothing to solve this, so it seemed to me it wasn’t a power issue but a “product issue”.

po tvome linku ispada da ne pricam bajke i izgleda da i nisan puno fali "napamet".  svejedno isprike ako sam uvridi kolegu, nije mi bila namjera.

da nebude off evo slika komponenti trenutno u fazi cackanja opet.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2024 15:09 (dabar_solta_V2).
13 godina
dabar_solta_V2 kaže...

najbolje da mi zabranite kritizirat filter od 1200E, oprosti ali nema sanse.. neman nista protiv ljubitelja dobrog zvuka da iman ima bi i protiv sebe, uostalom dali si sam procita clanak koji si linka?
cp:

One day I noticed my system had some buzzing coming from it, and some hiss. I was testing a new product and there was noise coming from the product itself and my speakers. My Audioquest 1200 did nothing to solve this, so it seemed to me it wasn’t a power issue but a “product issue”.

po tvome linku ispada da ne pricam bajke i izgleda da i nisan puno fali "napamet".  svejedno isprike ako sam uvridi kolegu, nije mi bila namjera.

da nebude off evo slika komponenti trenutno u fazi cackanja opet.

Znaci npr ja napišem ili koleg Hudo da im vrlo pozitivna iskustva sa dotičnim uređajem  i nama ne vjeruješ a gore nepoznatom recezentu vjeruješ!?

"I have to say that inserting the 1200 into my reference system did very little to change anything. I heard a bit more shine on the top end, a little bit, just a tad. More clarity. But these were very small improvements. It sounded like I had cleaner power, but it wasn’t night and day "

Znači pomak je bio vrlo suptilan..tada u sitem stvalja uređaj koji ima brum i ne može ga riješit sa AQ 1200!Tada nabavlja power plant ili regenerator od PS Audia PP12 za 5999$(znači totalno drugi uređaji i princip rada i to  5 x skuplji),riješava se problema, zvuk se poboljšava brum nestaje ali problem je što PP12 je toliko glasan da je dobio novi problem,radio je na max i ventilatori su svim silama pokusavali ohladit uređaj,pošto u sistemu ima pojačalo A klase koje neumorno troši struji i kad miruje!

Zatim nabavlja PS Audio PP20 koji košta 9999 $ i konačno uživa u savršeno čistoj struji!

Sad me zanima tvoj komentar na cijenu tih uređaja i njihovu vrjednost u hifi sistemu!?i čisto samo da napomenem AQ 1200 NIAgra power conditioner je skroz različita stvar od AC regeneratora što proizvodi PS audio!

p.s

btw Steve Huff koristi Pass Labs XA 60.8 mon blokove koji koštaju 15ak K $,,zvučnike Fleetwood Sound Company DeVille SQ oko 20K$,WEISS 501 DAC koji košta oko 10K $..i još sigurna kabela par hiljada,samo da uzmete perspektivu o kakvo sistemu je riječ i o kakovo price tagu pričamo!"Yes, even though I have a system that has a retail value of $65k "

p.s mkII

"

UPDATE 11/2022

"So I ended up having my entire room rewired by an electrician and I sold the P20 as we found some bad wiring that was here when we bought the house, hence, the redo. I sold the P20 to fund the rewire and when it was done I was very disappointed as the new rewiring did nothing. The sound was still flat, hard and uninspiring without the P20.

I ended up finding another solution that cost much less, and while it is not as complex as the P20 nor does it regenerate power, it is the best power product I have ever purchased for my system as it costs 1/3 of what the P20 does and fixes all of my issues, even transformer buzzing within some amps I have here."

https://www.stevehuffphoto.com/2022/11/12/puritan-audio-psm-156-is-worth-its-weight-in-gold/

BTW na kraju mu opet ni PP 20 nije riješio problem..pročitat link poviše!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2024 20:00 (volegradele).
16 godina
Vaš audio kutak

Nekima je power conditioner pomogao, nekome nije, svatko mora probati sam i nemoze se sljepo vjerovati review-ovima, kao i obicno. 

Netko misli da moze sam sloziti isto za 20€, i drago mi je, al ja i vecina nas nemoze. 

Ja ga koristim samo za izvore jer jedino tamo ima neke cujne razlike. To nisu velike razlike naravno, al mene vesele i mali pomaci.

Eto 1200 je nasao nov dom, a Puritan PSM156 je narucen:) 

~~ sound sommelier ~~
Moj PC  
4 0 hvala 0
2 mjeseca

Ma stvar je u terminologiji. Ameri za ono što kolega dabar tumači zovu Power Regenerator dok za Niagaru koriste naziv Power Conditioner što je kod nas prenaponska letva uz još neke manje dodatke.

13 godina
Moram priznat da je i mene zainteresirao Puritan psm156…
Mislim zainteresirao me i PS Audio PP12..ali 6 somova mi je ipak to much
AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 17:47 (volegradele).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
john142 kaže...

Lijepo je cuti da radi stabilno. Znaci SMB radi? Imaju li oni desktop aplikaciju za win, macos? Daljinski upravljac radi dobro, hvata pod kutem? I ono sto me jos zanima, kada napravis playlistu, postoje li redni brojevi na njoj?

Koristio sam kratko vrijeme Bluos i brate mili pa on kod skeniranja foldera na nas-u pola preskoci, ne vidi a najbolje je od svega sto mu moras napisati putanju rucno. Furaju se da su najbolji..hm..

SMB radi najnormalnije. Imaju desktop app za Win i MacOS, još uvijek neka beta verzija ali to radi sasvim ok koliko sam isprobavao. Ali ja to i ne koristim, kad sam htio nešto playati preko mreže s kompa s drugog kraja stana, pucao sam WiiM kao output device u foobaru2000, tako da ti desktop aplikacija niti ne treba. Daljinski hvata i pod krevetom i u ormaru jer nije infrared nego radijski. Za playlistu fakat nemam pojma, nisam obraćao pažnju na to , gledam po webu, mislim da nema, da se prikazuju samo coveri uz trackove.

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 8:13 (deckard).
8 godina
u kontekstu filtriranja covik nije primjeti razliku i uredjaj mu nije pomoga, ocekivano, a dio s zvukom namjerno nisam komentira jer nisam taj dio ni kritizira, u to nebi ulazi, svakome svoje.

vjerujem i vama, i tome stranom recezentu, najvise vjerujem svojim testovima, ali mislim da tako svako tu funkcionira, ali proizvodjacima i ne bas.

kritika ovome recezentu bi bila da rjesava ground loop s totalno krivim uredjajem, ako bi komentira taj dio.

nego u dilemi sam, imam na stolu 3 razlicita balansirana preampa, jedan izveden sve po ps-u i s definitivno previse skupih wima praciznih otpora i lm4562 opampova/buffera, specijalni driver itd, jedan direkt samo integrirani texas instrumentacijski, i treci nesto izmedju. najbolje mi zvuci ovaj samo s jednim chipom u signalu i bez icega okolo, ali nije po ps-u hah, sta da radim, gubi mi se midrange s ovim pustim wima-ma.
10 mjeseci
Vaš audio kutak

Pozdrav ekipi... gledam NAD C 3050 + Mdc2 BluOs D modul. Molim za mišljenje, je li to OK opcija ili je bolje imati odvojene komponente (pojačalo + mrežni player + dac) u istoj cijeni, naravno.

Privukle su me solidne recenzije pojačala i modula i vintage izgled. Uklapa mi se u potkrovlje koje je isto na tu neku starinsku ruku.

Ne skupljam ploče i CDove i kontam glazbu puštati s mreže. 

0 0 hvala 0
10 mjeseci

P. s. prvi puta vidim da pojačalo ima različite damping faktore za lijevi i desni kanal. 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Savjetnik za izbor pc zvučnika, Koji media player kupiti?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice