Nisi napisao koliko kn bi dao?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nisi napisao koliko kn bi dao?
ne govori da trazim samo za dotu nego da to samo igram pa da mi ne triba za neke druge stvari....nezz gleda sam nesto oko 150dolara na amozonu i drugim stranicama za te corsair i razer
igram je na od 50 al eto uzet bi nesto bolje..mislim i mis uzet neki
Iskreno, u doti stvarno ne buš ništa dobio s tipkovnicom od 1000 kn. Mislim, tko voli nek izvoli, ali ako ti treba samo za dotu, uzmi neku ok membransku ili najjeftiniju mehaničku i ostatak spremi u džep. Uostalom, sve te tipkovnice kad prijeđu određeni cjenovni prag dodaju samo glupe điđe-miđe poput displeja i pizdarija za klince od 10 godina.
Pogledaj E-blue cobra 708,HR layout sve tipke svjetle u tri boje i tri godine gare a 230kn.
Ta mi izgleda dobro, no pokušao sam pronaći preko nabave.net i nisam ju uspio naći nigdje. Da li ju uopće ima igdje za uzeti u Hrvatskoj?
No, na kraju se ispostavilo da ona Genius KB-G265 iz Linksa navodno ima sa HR layoutom tako da ću najvjerojatnije nju uzeti pošto je samo 220kn a sigurno će valjati i odgovara mi savršeno.
Nisam probao Genius KB-G265, ali SpeedLink Parthica ima puno bolji osjećaj tipkanja od E-Blue.
http://www.instar-informatika.hr/tipkovnica-speedlink-gaming-parthica-us-layout-hrvatski-znakovi-crna/150.300.047/product/
Pogledaj E-blue cobra 708,HR layout sve tipke svjetle u tri boje i tri godine gare a 230kn.
Ta mi izgleda dobro, no pokušao sam pronaći preko nabave.net i nisam ju uspio naći nigdje. Da li ju uopće ima igdje za uzeti u Hrvatskoj?
No, na kraju se ispostavilo da ona Genius KB-G265 iz Linksa navodno ima sa HR layoutom tako da ću najvjerojatnije nju uzeti pošto je samo 220kn a sigurno će valjati i odgovara mi savršeno.
Ja imam KB-G265, ima HR layoutni solidna je tipkovnica, slobodno uzmi.
Nisam probao Genius KB-G265, ali SpeedLink Parthica ima puno bolji osjećaj tipkanja od E-Blue.
http://www.instar-informatika.hr/tipkovnica-speedlink-gaming-parthica-us-layout-hrvatski-znakovi-crna/150.300.047/product/
Da, tu sam isto bio našao, no nažalost ima macro tipke se strane što se meni osobno ne sviđa na tipkovnici. A pošto ih ja uopće i ne koristim, zbog toga sam onda tražio bez. Na kraju sam se jednostavno odlučio za Genius-ovu KB-G265, i stvarno ju preporučujem, nije skupa a vrhunska je što se tiće kvalitete i funkcionalnosti.
Ja imam KB-G265, ima HR layoutni solidna je tipkovnica, slobodno uzmi.
To sam i napravio, na kraju sam uzeo KB-G265 od Genius-a i stvarno mogu reći, tipkovnica je odlična kad se uzme u obzir cijena. Nije preskupa (cca 200kn), HR layout, sve tipke svijetle, nikakve macro tipke.. Po meni nema bolje u tom price range-u. Nisam htio puno više davati jer po meni sve poviše 400kn se ne isplati, tj. bolje onda dati malo više i uzeti neku mehaničku, tako da svima koji žele nešto slično i ne misle davati puno, preporučujem.
To sam i napravio, na kraju sam uzeo KB-G265 od Genius-a i stvarno mogu reći, tipkovnica je odlična kad se uzme u obzir cijena. Nije preskupa (cca 200kn), HR layout, sve tipke svijetle, nikakve macro tipke.. Po meni nema bolje u tom price range-u. Nisam htio puno više davati jer po meni sve poviše 400kn se ne isplati, tj. bolje onda dati malo više i uzeti neku mehaničku, tako da svima koji žele nešto slično i ne misle davati puno, preporučujem.
Je li backspace klasičan veliki ili onaj veličine jedne tipke?
Ima li hrvatski layout?
Jesu li tipke niskoprofilne ili visoke kao na Parthici?
Je li backspace klasičan veliki ili onaj veličine jedne tipke?
Ima li hrvatski layout?
Jesu li tipke niskoprofilne ili visoke kao na Parthici?
Evo ovakva je (samo Hr layout) klik
Pratio sam je neko vrijeme (sa silent switchevima) i prekjučer pala cijena za skoro 20% pa sam si naručio jednu i sad vidim ovaj post... Baš šteta.
Inače sa kojim switchevima je tvoja?
sori zaboravio napisati, MX red
daj molim te prestani pametovat covjeku i reci mu dal imas preporuku ili ne. pa mozes i ti koristit tipkovnicu od 20kn pa je sigurno ne koristis? ako cemo bit realni ne treba ti mehanicka ako nisi neki profesionalac ili pises u velikim kolicinama, pa opet vecina ovdje vec ima mehanicku tipkovnicu za nekoliko stotina kuna, a neki su dali i vece pare pa ne pisu knjige nit igraju igre na profesionalnoj igri vec je imaju zato sto im se svida.
ako si odlucio da ces kupiti mehanicku jer ti se svidaju, a ne patis od nekih marki ili slicno onda je moj savjet da si pogledas coolermaster (links, vjerojatno i druge trgovine) i adm gdje ih mozes kupit za oko 600kn (ne sjecam se marke, ali vidjet ces brzo sta ti se svida). ako patis za svijetlima i slicno (i dalje mehanicka) jbg onda gledaj to sto si vec gledo, i dalje je u igri coolermaster ali ako volis vise corsair uzmi corsair i cao. obrati paznju na switcheve, smedi su moji favoriti, ne preporucam ti crne jer su pretvrde za moj ukus. pogledaj si negdje plave i crvene switcheve pa odluci sta ti pase kad ih isprobas. ako ne zelis mehanicku tipkovnicu onda su gore kolege vec preporucile par komada pa pogledaj to. uglavnom nema svrhe trazit tipkovnicu za to i to jer nije jedna tipkovnica napravljena eto bas za tu igru ili rad u tom programu itd itd... odluci mehanicka ili membranska, podloga za zglobove ili ne, svijetla da ne, dodatne tipke za muziku itd da ne, i dodatne programibilne tipke da ne... kad si na miru sa ovim znat ces sta trazis i lakse ce ti biti naci zeljenu tipkovnicu... za sta ces ti nju koristit to je na tebi, jedina stvar koja je ovdje bitna da je isprobas ako mozes i vidis kako se osjecas dok pises i to je sve... mozemo mi tebi preporucat sto tipkovnica ali uzalud vam trud sviraci ako ti ne volis takve stvari.
Da je napisao malo vise informacija npr. da li mu trebaju svijetla ili ne, velika-mala tipkovnica, razne djidje po tikovnici ili minimalna, sta mu se svidja a sta ne kod tipkovnica tj. sta bi zelio a sta ne bi zelio da tipkovnica ima itd., dobio bi mozda kokretniji odgovor ovako je napisao da mu treba tikovnica SAMO za Dotu do 150$.
Da je napisao malo vise informacija npr. da li mu trebaju svijetla ili ne, velika-mala tipkovnica, razne djidje po tikovnici ili minimalna, sta mu se svidja a sta ne kod tipkovnica tj. sta bi zelio a sta ne bi zelio da tipkovnica ima itd., dobio bi mozda kokretniji odgovor ovako je napisao da mu treba tikovnica SAMO za Dotu do 150$.
pa nije covjek informiran i gotovo, nismo se ni mi rodili sa svim znanjem... ne postoji glupo pitanje, postoji samo glup odgovor... treba bit svjestan da na ovaj forum dolaze ljudi koji su informaticki genijalci koji prate sve i svasta, a i dolaze oni koji jedva znaju upalit komp xD njegovo pitanje bi bilo glupo jedino u slucaju da se bavi informatikom ili necim slicnim pa da onda pita takve gluposti xD da ti samo vidis kakve sam ja gluposti pito po forumima dok mi je engleski bio slab i nisam bio sposoban googlat kako spada samo se nadam da to nitko nikad nece pronaci xD
narucio sam slijedecu tipkovnicu:
https://mechanicalkeyboards.com/shop/index.php?l=product_detail&p=1560
ima tko iskustva s istom?
jedna od dvije tipkovnice (pok3r i ducky - ali ducky mi je bila ruznija) koja ima nature white switcheve
trenutno imam corsair strafe sa red switchevima ali su tipke po meni preosjetljive pa mi cesto znaju prsti propasti i registrira se pritisak tipke
ovi nature white switchevi su izmedju mx red i black tako da ne bi trebalo biti tih problema (nadam se :)
ima neko iskustvo sa ovakvom Fuhlen ili slicnom slim tipkovnicom? naime planiram si narucit, svida mi se slim i jednostavnost, upotreba je uglavnom multimedija i gaming. poz
http://www.ebay.com/itm/Blue-LED-Backlit-Slim-Wireless-Intelligent-Keyboard-USB-Receiver-for-PC-Laptop-/281652142302?hash=item4193c6a0de:g:c58AAOSwDNdVh4Jl
Pozdrav!
Ovako, trenutno imam famoznu Logitechovu UltraX premium tipkovnicu, no polako tražim neku zamjenu.
Volio bih da je što sličnija dotičnoj, tj. da je USB žičana i da ima sličan feel što se tiče samih tipki (nisu slim tipke, ali nisu ni one klasične, nego nešto između). U pravilu gledam u smjeru Logitecha, ali mogu uzeti i drugog proizvođača, ako valja.
Ideje?
Ne postoji ništa slično :D I ja sam je prije imao pa sam prešao na mehaničku (smeđi switchevi), i mogu ti reći da ćeš se ugodno iznenaditi ako se odlučiš za nju. Malo će ti trebati privikavanja zato što su tipke poprilično više, ali na kraju se isplati, na mehaničkim se puno ljepše tipka.
Pozdrav!
Ovako, trenutno imam famoznu Logitechovu UltraX premium tipkovnicu, no polako tražim neku zamjenu.
Volio bih da je što sličnija dotičnoj, tj. da je USB žičana i da ima sličan feel što se tiče samih tipki (nisu slim tipke, ali nisu ni one klasične, nego nešto između). U pravilu gledam u smjeru Logitecha, ali mogu uzeti i drugog proizvođača, ako valja.
Ideje?
Možda si potraži cherry mx board 3.0 , djeluje zanimljivo i slično tvojim kriterijima (bar u teoriji). Tipke su taman nešto između, a uz to mehaničke. Vidio sam na caseking da košta oko 500 kuna, ali samo de layout.
Dečki jel tko od vas ima praktičnog iskustva o razlici između red, blue i brown tipki.
U teoriji znam da je blue klikabilniji, ali kako to izgleda u praksi.
Naime, moj kriterij je što klikabilnije i glasnije to bolje, javila se nostalgija, što li, a inače bi neki rekli da sam konzerva.
Idealno bi mi bilo da je US layout (vidim da naše trgovine forsiraju UK), jest da razlika nije velika ali na US layout sam navikao.
Pa ako voliš glasno, idi na plave switcheve. Oni jedini imaju baš taj klik-mehanizam. Ali uzmi u obzir da nitko u stanu neće moći spavati ako je koristiš noću Smeđi su isto glasni, ali više zbog onog zvuka "bottom-outanja" tipke. Pretpostavljam da je sličan slučaj i s crvenim switchevima.
Što se tiče layouta, mislim da ti sve quickfire tipkovnice imaju US layout, tako da bi ti to mogla biti dobra opcija.
Pa ako voliš glasno, idi na plave switcheve. Oni jedini imaju baš taj klik-mehanizam. Ali uzmi u obzir da nitko u stanu neće moći spavati ako je koristiš noću Smeđi su isto glasni, ali više zbog onog zvuka "bottom-outanja" tipke. Pretpostavljam da je sličan slučaj i s crvenim switchevima.
Što se tiče layouta, mislim da ti sve quickfire tipkovnice imaju US layout, tako da bi ti to mogla biti dobra opcija.
Hvala ti, uzmem takvu jednu.
Dečki jel tko od vas ima praktičnog iskustva o razlici između red, blue i brown tipki.
U teoriji znam da je blue klikabilniji, ali kako to izgleda u praksi.
Naime, moj kriterij je što klikabilnije i glasnije to bolje, javila se nostalgija, što li, a inače bi neki rekli da sam konzerva.
Idealno bi mi bilo da je US layout (vidim da naše trgovine forsiraju UK), jest da razlika nije velika ali na US layout sam navikao.
ako tražiš nešto kliketavo, onda nemaš što drugo gledati nego li plavi prekidač, jer ništa drugo slično njemu nećeš nać u nekoj normalnoj tipkovnici
pod normalne mislim ove koje nisu gaming, tj kao razer koje imaju zeleni kliketavi prekidač
s obzirom da tražiš us layout, to ti neće biti neki problem za pronaći kod nas, samo malo pregledaj trgovine i budeš već nešto našao sigurno, samo je pitanje koja će bit cijena i koja tipkovnica s obzirom da bi tražio baš plavi prekidač
ali ako se dobro sjećam, dok sam ja kupovao, u linksu je bila coolermaster quickfire rapid sa plavim prekidačima za kojih 550 kn, sad neznam dal je još to tamo dostupno za kupnju
pregledaj malo trgovine pa vidi što se nudi i dal ti što odgovara
Pozz ljudi ubrzo kupujem Corsair Strafe RGB sa brown switchevima,pa me zanima dali netko ima tu tipkovnicu i dali je zadovoljan sa njome,tj kako djeluje u gamingu i pisanju opcenito?
Pozz ljudi ubrzo kupujem Corsair Strafe RGB sa brown switchevima,pa me zanima dali netko ima tu tipkovnicu i dali je zadovoljan sa njome,tj kako djeluje u gamingu i pisanju opcenito?
trenutno imam Corsair Strafe RGB sa red switchevima i dajem je na prodaju jer mi je prevelika
tj smeta mi prilikom gejminga jer udaram misom u nju u zaru borbe u pucacinama :D
tako da sam uzeo 60% tipkovnicu (bez numpada, arrow keyova, ins/del/pgup i ostalih i F1-F12)
ta strafe mi je bila prva mehanicka tipkovnica i razlika naspram ovih obicnih membranskih jeftinjara je ocita na prvu (u gejmingu i u tipkanju - opcenito sto se tice feedbacka prilikom tipkanja i udobnosti za prste) - kod membranskih tipkovnica moras tipku pritisnuti do jaja da se registrira pritisak dok je to kod mehanickih tipkovnica puno blaze za prste
red switchevi su linearni (nema nikakvog bumpa) i preferiraju se za gaming jer je potrebna manja sila da ih se pritisne i brze se registrira sam pritisak tipke
strafe rgb ima brutalno osvjetljenje i uzivo izgleda odlicno (i kvaliteta izrade je dobra + arm rest je toliko dobar da ne mogu bez njega)
trenutno imam Corsair Strafe RGB sa red switchevima i dajem je na prodaju jer mi je prevelika
tj smeta mi prilikom gejminga jer udaram misom u nju u zaru borbe u pucacinama :D
tako da sam uzeo 60% tipkovnicu (bez numpada, arrow keyova, ins/del/pgup i ostalih i F1-F12)
ta strafe mi je bila prva mehanicka tipkovnica i razlika naspram ovih obicnih membranskih jeftinjara je ocita na prvu (u gejmingu i u tipkanju - opcenito sto se tice feedbacka prilikom tipkanja i udobnosti za prste) - kod membranskih tipkovnica moras tipku pritisnuti do jaja da se registrira pritisak dok je to kod mehanickih tipkovnica puno blaze za prste
red switchevi su linearni (nema nikakvog bumpa) i preferiraju se za gaming jer je potrebna manja sila da ih se pritisne i brze se registrira sam pritisak tipke
strafe rgb ima brutalno osvjetljenje i uzivo izgleda odlicno (i kvaliteta izrade je dobra + arm rest je toliko dobar da ne mogu bez njega)
Eto super onda puno hvala na odgovoru....ma ja cu najvjv uzeti sa brown switchevima jer zelim da bude dobar osjecaj dok se pise na njoj,ali i dok se gejma :D.Želim da ima onaj tactile bump kao sto imaju blue switchevi da mogu osjetiti kada sam pritisnuo tipku...znam da nisu ni blizu glasni kao blue switchevi ali za mene iskreno jos i bolje
Ljudi, kupio sam si na ebayju o-ringove za tipkovnicu (one jeftinjare od 1 dolara) i nekako su mi predebeli, ne sviđaju mi se zato što su mi tipke sad preplitke.
Je li uzimao netko negdje baš oriđiđi dampenere, i možete li mi preporučiti gdje da ih nabavim, a da ne koštaju baš 20€?
EDIT: Koliko sam sad shvatio, ovi moji o-ringovi (1,5 mm debljine) su najtanji ringovi koje mogu naći (smanjuju hod za 0,2mm). Je li to točno? Može li mi to potvrditi netko tko se malo bolje razumije da ne naručujem sad ispočetka :D Možda samo moram tipkati dan-dva da se malo naviknem.
Pusti ih dva tri dana na tipkovnici, jednom dok se navikneš na takav način tipkanja i taj feeling, sve će ti bit super, samo ih nemoj skidat i stavljat i probavati stalno
Pusti ih nek se malo "razrade" na tipkovnici pa onda vidi
Ja svoje kad skinem dolje mi je malo čudno bez njih, ali da ih nemam par dana bi se naviknuo tako, isto kao i dok sam ih stavio gore
Tako da, samo ih pusti i naviknut ćeš se :)

Mislim da sam malo prebrzo počeo tražiti pomoć, jer već mi je duplo bolje nego jutros Bude to kroz par dana sve sjelo, čini mi se.