Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 4.940
|
čitano: 1.379.290
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
zabranjeniples kaže...

Kakva su mišljenja o Logi G515 TKL ?

Jedino me brine komplet prijalz na plastiku, nisam siguran koliko je fil premium u odnosu na recimo G915 ?

Bježi od Logitecha, nisu imali jako dobru tipkovnicu još od G710+, a drže cijenu kao da su top tier.

Ako hoćeš za gaming; Razer Huntsman V3, Vooting, Keychron - s analognim switchevima. Ako hoćeš generalno, a da je gaming sekundaran, onda gledaj npr HyperX s Aqua switchevima, općenito MX Brown i slične.

15 godina
191x7 kaže...

Ovo je nedavno izašla tipkovnica, pa ne dolazim do pravog zaključka.

Po recenzijama izgleda ispravila minuse sa G915 tkl, ali jedini veći minus plastika, iako navodno kvalitetno odrađena.

Glavni prioritet mi je low profile, tako da ovo gore sve otpada.

A i htio bih možda uzet svu periferiju od jednog proizvođača, iako sam trenutno kvalitetno pokriven na sva tri polja.

Trenutno sam još u fazi vaganja, dal uzet ili se strpit dok ne rikne ovo što imam.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2024 23:49 (zabranjeniples).
16 godina
zabranjeniples kaže...
191x7 kaže...

Ovo je nedavno izašla tipkovnica, pa ne dolazim do pravog zaključka.

Po recenzijama izgleda ispravila minuse sa G915 tkl, ali jedini veći minus plastika, iako navodno kvalitetno odrađena.

Glavni prioritet mi je low profile, tako da ovo gore sve otpada.

A i htio bih možda uzet svu periferiju od jednog proizvođača, iako sam trenutno kvalitetno pokriven na sva tri polja.

Trenutno sam još u fazi vaganja, dal uzet ili se strpit dok ne rikne ovo što imam.

Redragon ti ima keybu koja izgleda skoro isto a košta jedno 4x manje.

15 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Uzeo na kraju Asus Rog Falchion RX Low Profile, tako da ostajem na 65 formatu tipkovnice.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Ima li netko nekakav prijedlog za mehaničku tipkovnicu do 50/60e?
Ne treba ništa fancy, bitno mi je samo da ima numpad i neku vrstu osvjetljenja zbog korištenja u mraku.
Poželjno da su neki tiši switchevi ali nije uvjet.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Uvi

13 godina
Hvala na prijedlogu ali wtf je cyberpiggy?? 🤣

Nikad čuo za tu stranicu, jel to pouzdano?
13 godina

Informacija ako još nekog zanima, a nije znao (ja npr nisam i do zadnjeg trena sam čekao što ću dobiti).

Mall hr je imao popust na Logitech tipkovnice pa sam naručio G413 Carbon.

Tipkovnica je bila označena kao "US int'l, SLO". Iste oznake su i na kutiji.

Nisam imao pojma dal US znači tanki enter, a i ovo SLO mi je čudno, pošto slovenci imaju manje slova u abecedi nego mi.

A kad tamo, dobio sam full HR tipkovnicu, s velikim enterom (drugačiju nego je nacrtana na stranicama i kutiji).

Ne znam jel to uvijek slučaj, ili samo ovdje , pa ako netko zna, nek potvrdi.

Pozdrav!

Steam and EA: CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
darkborg kaže...
Hvala na prijedlogu ali wtf je cyberpiggy?? 🤣

Nikad čuo za tu stranicu, jel to pouzdano?

jE, NO PITANJE JE NA MJESTU

10 godina

Poz

Gledam Logitech G815 ali me zbujuju ove 3 vrste swicheva neznam koji da uzmem..ako može neka preporuka jer ono malo tipkam i malo igram

I da dali postoji HR layout?

0 0 hvala 0
3 godine
fruti111 kaže...

Poz

Gledam Logitech G815 ali me zbujuju ove 3 vrste swicheva neznam koji da uzmem..ako može neka preporuka jer ono malo tipkam i malo igram

https://www.logitechg.com/en-eu/innovation/mechanical-switches.html

Na gornjem linku ti je sam logitech sve objasnio, generalno linearni ili crveni prekidači su za igrače proizvode najtiši zvuk u radu, najbrži i najglađi pritisak na tipku od trojke, plavi ili kod logitecha i bijeli su clicky, dosta se čuju i osjete pod prstom na pritisak, smeđi imaju dio u svom hodu koji osjetiš pod prstom prije nego naprave kontakt ali se ne čuju toliko glasno kao clicky, osobno volim smeđe prekidače.

Za layout nemam pojma.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2024 9:23 (notloB).
11 godina
fruti111 kaže...

Poz

Imaš neki poseban razlog zašto bi baš tu tipkovnicu?

Jer je puno preskupa za ono šta nudi.

10 godina

nema razloga,sviđa mi se ovako po izgledu a i sigurno je bolja od g213 koja mi je riknula

11 godina
fruti111 kaže...

nema razloga,sviđa mi se ovako po izgledu a i sigurno je bolja od g213 koja mi je riknula

Kolko vidim cije se kreće od 140 do 235 eura šta je jako puno za tipkovnicu predstavljenu 2019-te godine sa svim manama koje idu s tim (nije hot swap, loši switchevi i keycapovi, fiksirani kabel, nema pjena za ugodniji zvuk...)

Od tada se dosta toga promjenilo u ponudi tipkovnica :-)

Ako ti se baš jako sviđa dizajn za manje od pola cijene možeš kupiti REDRAGON Horus K618

https://www.aliexpress.com/item/1005007287066762.html?spm=a2g0o.store_pc_allItems_or_groupList.0.0.5f7f2c9b0qBdtx&pdp_npi=4%40dis%21EUR%21%E2%82%AC%2076%2C96%21%E2%82%AC%2069%2C92%21%21%2183.60%2175.95%21%40211b82c217242425182794999ee3dc%2112000040074068759%21sh%21HR%211615108536%21X

Ne bi trebala biti ni bitno bolja ni bitno lošija od Logitecha a bitno je jeftinija

Ako bi ti ok bio neki drugačiji dizajn za tu cijenu možeš dobiti bitno bolju tipkovnicu :-)

14 godina
Jos je pitanje i da li je "stara" verzija sa labavim capsima pa kod pomicanja zvuci kao kutija puna legića...

Imam i G213 i nevjerovatno koliko ke dobra za membransku i te sitne pare (mekano tipkanje, nije onaj skakutavi membranski osjecaj toliko)... Ja ju drzim novu u ormaru ako zatreba, ne bih ju prodavao za nista. Jedino je see-through font ne tako dobar kao kod skupih, ali nemoš sve.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.8.2024 15:55 (Mad Ant).
10 godina

odustao sam od ove g815,vidjet ču još neke druge

hvala na prijedlogu

14 godina
Razmisli i, po meni, obavezno odi negdje probati, koju god gledao. Ja sam trazio da mi otvore i spoje na prvi laptop tamo, da vidim i osvijetljenje (jerbo hr ili non-hr, hr samo naprintan, itd.).

Za slicnu cijenu imas i Razer Deathstalker V2 (full size, low-profile, hot-swap switchevi bez lemljenja, HR seethrough, žicana). Mall ju ima sada za 120€...

Ja imam Pro TKL verziju sa red linear, kupio Keychron banana (žuti, early bump tactile) jer su linearni dosta lagani za prste... hot-swap je dobra i jednostavna stvar i prakticki must za te novce...
15 godina

Mali update za Asus Rog Falchion RX Low Profile tipkovnicu.

Eto nakon nekih 10 dana korištenja, nisam zadovoljan.

Izgleda da jednostavno nisam navikao na ovkavu osjetljivost low profile switcheva, odnosno na osjetljivost tipki.

Na tipkanju mi je definitivno odlična, ali u competitive igri kao što je PUBG, razočaranje.

Često mi se desi da dok stisnem npr. C, usput stisnem i space ili gore dok stisnem W, usput stisnem i E.

Znam, mogu napravit zamjenu u settingsima, ali to nije to.

Jednostavno je preosjetljiva i actuation point od 1mm mi očito nikako ne odgovara, jer doslovce čim taknem tipku, ista reagira.

Sve bih pregrmio, ali ako mi ne odgovara u PUBG-u, onda mi doslovce ne odgovara.

Za sada povratak na HyperX Alloy Origins sa Red Switchevima, a dalje ćemo vidjet.

Definitivno mi je želja neka Low Profile tipkovnica, ali moram dobro vidjet dal je to uopće za mene ili je jednostavno samo do ovog modela.

EDIT: zaboravih napomenut se ovdje radi o Red Switchevima, actuation point 1mm.

Falchion sa Blue Switchevima kod nas nisam našao, oni su 1.5mm.

Uglavnom, žao mi je što mi nije sjela, jer zaista ima puno pluseva.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2024 17:05 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Trebao bi preporuku za bežičnu tipkovnicu sa osvjetljenjem, sa hr znakovima. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2024 16:29 (Cryogenic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Upravo to sam ja gore opisao, Razer isto ima red linear sa 1mm i 40g, posto nisam dijete pri mirovanju prsti stalno pritiscu tipke, a naravno da necu drzati prste u zraku. Kod tipkanja predobra, doslovno ubrzavam vise nego na drugima (brown recimo).

Samo moja je hot-swap pa sam si kupio zute early bump i par grama vise i sada mogu drzati prste normalno.

Plus sto jos mogu kupiti i crne koji su red sa vise grama (+5-10 cca) cisto za probu, jer sama tipkovnica mi je mrak.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2024 18:10 (Mad Ant).
15 godina
Mad Ant kaže...

Plus sto jos mogu kupiti i crne koji su red sa vise grama (+5-10 cca) cisto za probu, jer sama tipkovnica mi je mrak.

Ma meni se neda s tim igrat, ali svakako poštujem tko voli i definitivno to spada pod plus.

Ali kao što kažem, neda mi se, jednostavno želim out of the box da bude po mojim potrebama.

14 godina
Ne da se ni meni bas, ali posto je sve sto hocu out-of-the-box doslovno nemoguce, nebitno koliko para dao, ovo je najblize tome. Ali bez hot-swapa i iole normalnog stila/tipa switcheva ne mozes ni to...
14 godina
Nisi napisao koliko novaca...

Npr.

https://uvi.gg/sl/kategorije/uvi-gear/tipkovnice/
14 godina
Sorry, mislio sam na ovu (ne da mi uređivati post iznad)

https://uvi.gg/sl/izdelek/leaf-wireless/

Samo vidim da nije dostupna trenutno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ima i Redragon par komada:

https://www.chipoteka.hr/redragon
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
zabranjeniples kaže...
Mad Ant kaže...

Ma meni se neda s tim igrat, ali svakako poštujem tko voli i definitivno to spada pod plus.

Ali kao što kažem, neda mi se, jednostavno želim out of the box da bude po mojim potrebama.

Ma to stvarno nije problem, za promijeniti sve switcheve ti treba ravno 10 minuta, a zahtjevnost je otprilike kao spajanje dvije Lego kockice :-)

Velika prednost je da osim šta možeš potpuno promijeniti osjećaj tipkanja i to šta možeš zamijeniti switch ako prestane raditi, ako se to dogodi kod ne hot swap tipkovnice ona je više manje za smeće 

15 godina

Ma da, nisam mislio doslovno, ali neda mi se kupit tipkovnicu, pa onda naručivat switcheve i tim se zamarat.

Ako već dajem 150+€ za tipkovnicu, onda želim da mi bude kako spada out of the box, barem za neko vrijeme.

Za sada ću se vjerovatno strpit, pa ću vidit dalje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan

Nakon mnogo godina vjernosti pokvarila mi se tipkovnica Roccat Suora FX pa tražim zamjenu. Namjena je posao + gaming, budžet je do max 200 eura.

Must have:

• 1. Mehanička (red ili brown)
  • 2. Full RGB
  • 3. ISO layout (veliki enter)
  • 4. Gravirani i osvijetljeni hrvatski znakovi
  • 5. Dedicirane multimedijske tipke

Poželjno:

1. TKL

2. Wireless

Roccat Suora FX je imala sve stavke iz must have kategorije.

Koliko sam uspio proguglati i nemam baš puno izbora, ima li netko preporuku?

0 0 hvala 0
14 godina
Nema skroz savrsene na zalost, ja znam ovu svoju Razer Deathstalker V2 Pro TKL ali je low profile i par Asusica samo nisu TKL (Strix Scope II i sl.)...

Mozda neki jeftiniji Redragon?
16 godina

Ma bježite od Redragona, radije dati malo više i imati kvalitetnu dobru tipkovnicu....Epomaker, Leobog, Akko....bacite oko malo na te proizvođače, leobog HI75 je bomba, imao valjda 20tak tipkovnica, koristio ih i probao još toliko, ova je kao custom made od 300e valjda, toliko je dobra.

Proširite vidike, i maknite se od Razera, Logitecha, Redragona Asusa i sl. pizdarija

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice