Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.437.244
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
16 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika

Danas ću vratiti neispravne Z533, i uzet ću lovu natrag. Idući tjedan ću vjerojatno u Conradu uzeti Creative T40. Imam još jedan kupon od 10eura kod njih, pa bih to mogao iskoristiti. Javljam ishod.

15 godina
neaktivan
DarioGTI kaže...

Danas ću vratiti neispravne Z533, i uzet ću lovu natrag. Idući tjedan ću vjerojatno u Conradu uzeti Creative T40. Imam još jedan kupon od 10eura kod njih, pa bih to mogao iskoristiti. Javljam ishod.

Odlično, ali ih svejedno poslušaj prije nego kupiš, čisto da se ne bi razočarao što nema toliko basa. Ja sam u takvog jednog kupio zvučnike. Čovjek uzeo T20 i mislio da će biti basa, a nije bilo ni blizu njegovih očekivanja, pa ih je prodao par dana nakon kupnje. Meni sjelo ko budali šamar, i evo nakon tri godine rade kao violina.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
17 godina
Torent kaže...

Za s/pdif ne znam ali optika je najbolje sto mozes imati...

:) consumer optički izlazi daju isključivo stereo. spdif je u stanju slati i 7.1 zvuk, DTS, you name it.

Oba su digitalni, pa nema problema u prijenosu signala.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
14 godina
odjavljen
Father_Dougal kaže...
Torent kaže...

:) consumer optički izlazi daju isključivo stereo. spdif je u stanju slati i 7.1 zvuk, DTS, you name it.

Znači samo S/PDIF? Dobro da si ovo napisao, huh...

@ EDIT: Ima, to je vjerujatno onaj diginalni coaxial

A ova matična nema to

http://www.asrock.com/mb/Intel/Z97%20Extreme4/?cat=Specifications

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2016 19:44 (Dex.pwn).
9 godina
odjavljen
Father_Dougal kaže...
Torent kaže...

Zasto onda ja kada pustim 5.1 test zvuk na youtube na tvu, imam na z5500 5.1 zvuk povezani optikom?

17 godina
Dex.pwn kaže...

Znači samo S/PDIF? Dobro da si ovo napisao, huh...

@ EDIT: Samo što Z906 nema S/PDIF

Kak nema kad ima?? 

17 godina
Torent kaže...

Zasto onda ja kada pustim 5.1 test zvuk na youtube na tvu, imam na z5500 5.1 zvuk povezani optikom?

Zato jer nisam proučavao taj standard godinama :) u pravu si, na wikipediji ima dosta informacija, I stand corrected.

Dakle, lossless stereo, komprimirani višekanalni zvuk, no ne i lossless višekanalni zvuk, nije dovoljan bandwidth.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
14 godina
odjavljen
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Uredio sam post, to je onaj pored dva digitalna?

0 0 hvala 0
17 godina

Ma držte se analogije ak sve radi kak se spada...

3 kabla na 5.1 sustav i doviđenja

@dex Digital coax ti je S/PDIF, ako ti sve radi uredno nemaš potrebe uzimati to, analogija je sasvim OK stvar za po "doma".

Ploča ti nema S/PDIF

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2016 19:56 (lllnuclearlll).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...

Ma držte se analogije ak sve radi kak se spada...

3 kabla na 5.1 sustav i doviđenja

@dex Digital coax ti je S/PDIF, ako ti sve radi uredno nemaš potrebe uzimati to, analogija je sasvim OK stvar za po "doma".

Ploča ti nema S/PDIF

A onda ima samo optički... Ostat ću na analogiji, možda budem uzeo zvučnu(ako možete vi predložiti neku do 300 HRKa) s tim S/PDIFom.

17 godina
Dex.pwn kaže...

A onda ima samo optički... Ostat ću na analogiji, možda budem uzeo zvučnu(ako možete vi predložiti neku do 300 HRKa) s tim S/PDIFom.

Ma što će ti?

Nećeš primjetit razliku, jedino ak imaš para na bacanje. Kupi si radije neš pametnije. 

Druga stvar da si neki audiofil i da slušaš FLAC muziku i gledaš nekomprimirane filmove pa da ti smeta najmanja moguća sitnica. Mislim da ne radiš ni jedno ni drugo...

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2016 20:21 (lllnuclearlll).
13 godina
neaktivan
DarioGTI kaže...

ako vec kupujes kod njemaca.. ustedio koji euro!

CREATIVE GigaWorks T40 Series II 2.0 Lautsprechersystem

sloven sam, belac, slobodni strelac. za svaki slucaj, jos uvek samo svoj.
16 godina
neaktivan

Hvala na dojavi. Imam dobra iskustva sa Notebooks billiger, znaju imati stvarno dobra sniženja.

Inače da vas izvjestim, u subotu sam vratio i drugi set neispravnih Z533, dobio sam lovu natrag. Sad sam još u premišljanju što uzeti. Možda ipak budem išao na neki 2.1 sustav... Nije mi uopće hitno, tako da si ostavljam vremena. Ako netko još eventualno ima kakav prijedlog za 2.0/2.1, neka slobodno napiše. 150eura je neki maksimum.

PS : i izložbeni primjerak Z533 je imao identični šum kao moja dva seta. Još će ispast da je to normalno kod njih.

17 godina

Ovo bi ti bilo bomba, cijena je oko 1700kn...

http://www.audiopro.hr/proizvod/m-audio-av32-1-set?idPro=29413

...ili ovaj 2.0 sistem...

http://www.audiopro.hr/proizvod/m-audio-av42-par?idPro=18176

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 23:07 (djigibao).
11 godina
odjavljen

pozdrav svima, 

ovako odlucio sam kupiti zvucnike KRK Rokit 6 G3, svidja mi se kod njih jer oni sami imaju svoje pojacalo, te bi mi setup komp-a/desk-a bio manje zahtjevniji itd.

trenutno sam na pojacalu ali kod ovih zvucnika ima iza njih gumb za pojacavanje te bi se morao naviknuti na to, no sve u svemu jako mi se svidja sam izgled njih i koliko sam nacuo da su jako dobri zvucnici te da ih dosta producenata i dj-eva koristi.

naima ja nisam ni jedno ni drugo ali bih volio imati cist i svjez zvuk dok sam na kompu, i gledam filmove te igram igre. 

mislite li da bi ovi zvucnici mogli ispuniti moja ocekivanja? 

hvalaaa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Naručio sam ovaj 2.1 sustav sa Amazona za 199eura.
Došlo jučer, susjed preuzeo, ja jutros uzmem od susjeda, sad navečer dođem kući, i sav euforičan ispakiram sve to i spojim. I gle čuda - SVIRA.

No, da ne bude baš sve tako idilično za ovo subotnje večer, morao sam ustanoviti sljedeće:

- RCA kabel spojen, lijevi zvučnik ne radi, driveri puštaju visokofrekventni zvuk koji mijenja frekvenciju prema pomjeranju npr miša ili mrdanja nekog prozora na desktopu.

- Uzmem mobitel i u njega spojim RCA kabel i puštam pjesmu - opet samo desni zvučnik radi.

- Oba drivera/zvučnika su ispravna, jer kad im zamjenim mjesta na pojačalu, radi ovaj koji je spojen na R (desni) izlaz.

- Uzmem optički kabel, opet radi samo desni zvučnik, visokofrekventni zvuk sada drži samo jednu frekvenciju i mrviiicu je tiši, ali i dalje primjetan.

Inače je zvuk drivera jako ugodan, što bi rekli - crispy, vrijede tih para. Jedino što mi se optički ne sviđa jest što driveri nemaju svoje poklopce, ne volim kada je cone vidljiv. I područje oko twittera je sjajno lakirano - privlačit će prašinu i treba biti pažljiv da se ne bi twitter ugurao i zgužvao. Volio bih da ima odvojenu kontrolu glasnoće subwoofera, ali to se može preko softwera riješit. Daljinski upravljač je skroz OK.

Na netu sam našao još ljudi sa takvim problemom.      On ima problem da mu je jedan zvučnik puno tiši od drugog, ali

PS - prednji poklopac jednog boxa ima blago veći zazor od drugoga. Da nema gore navedenih problema, ovo me ne bi smetalo i zadržao bih ovaj set, ali u ovom slučaju, sve ide na reklamaciju. Divno.

Da ne mislite da se zajebavam, evo tri fotke.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.1.2016 21:52 (DarioGTI).
9 godina
odjavljen

Puno propusta za 200 eur...

4 0 hvala 0
13 godina

DarioGTI , baš nemaš sreće stari, pratim ovu temu i dobro biraš modele, al nekako ubodeš u robu s greškom.

Skoro pa bi ti bilo sigurnije uzeti skuplji rabljen sustav da mozeš poslušati i pregledati pa se uvjeriti da je sve u redu.

Moram priznati da ni ja nisam zadovoljan s kvalitetom više proizvoda koje sam imao priliku probati sve do cca 4000kn.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Pozdrav,

trenutno sam i ja u nabavci kvalitetnijih zvučnika za komp (čitaj monitora) i Krkani su mi bili jedan od prvih izbora (5 - tica doduše). Nemam nekog iskustva sa takvim tipom zvučnika, osim Mackie-a Cr4 kojeg trenutno koristim, i nakon opsežnog guglanja, shvatio sam da su za Krk Rokit seriju monitora mišljenja izrazito podijeljenja. 'Stručni' reviewi ih uglavnom hvale, dok su mišljenja usera izrazito negativna (muljav, prenaglašen bas, slaba preciznost itd...). Ja sam odustao od njih i izbor mi je pao na Adam-a f5 ili Jbl Lsr305, koji su hvaljeni na sva zvona, pa ti savjetujem da obratiš pažnju i na njih i poslušaš ih ako si u mogućnosti.

Što se tiče kontrole glasnoće, to se da lako riješiti ili kroz aplikaciju kroz koju puštatš glazbu, ili još bolje, kupnjom dac-a ili audio interface-a na koji spojiš zvučnike.

14 godina

Bok

Kakav je logitech x-210? imam ponudu za 80kn, treba mi cisto nesto privremeno dok mi ne dođe tpa 3116d2 2.1 iz kine. a da je 2.1 (volim dobar bass, inace koristim Sony SS J20 i Kicker CVT12) i što manje para?

Lp i hvala

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 21:05 (Tony1999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav. Planiram kupiti nove 2.1 zvučnike, i 3 su mi zapela za oko:

Genius SW G2.1 1250

TRUST 2,1 GXT-38, tytan

GENIUS SW-G2.1 2000

Meni osobno je najbolja treća opcija, ima lijep dizajn i gledao sam recenzije, prilično su dobre/pozitivne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tathar kaže...

Genius SW G2.1 1250

TRUST 2,1 GXT-38, tytan

GENIUS SW-G2.1 2000

Meni osobno je najbolja treća opcija, ima lijep dizajn i gledao sam recenzije, prilično su dobre/pozitivne.

Ja bi radije uzeo ovo:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=SW-G5.1+3500

I nije neka razlika u cijeni.

11 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
Tathar kaže...

Genius SW G2.1 1250

TRUST 2,1 GXT-38, tytan

GENIUS SW-G2.1 2000

Ja bi radije uzeo ovo:

Hvala na preporuci, ali nisam bez razloga napisao 2.1. Soba mi je prilično mala i nije potrebno 5.1.

17 godina
Tathar kaže...

Ja bi radije uzeo ovo:

Hvala na preporuci, ali nisam bez razloga napisao 2.1. Soba mi je prilično mala i nije potrebno 5.1.

Pa caka je u tom da od ovog sistema bez problema napraviš 2.1 sustav (i to nešto jači nego ovaj koji gledaš), a imaš i 5.1 ako ikad zatrebaš.

A ako baš inzistiraš, onda bi ja išao na ovo

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=SW-G2.1+3000

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 14:39 (lllnuclearlll).
11 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, opet ja. Nisam kupio niti jedan od navedenih zvučnika, nego sam uzeo Logitech z533. Sada imam jedan problem. Ne rade. Nikako.

Probao sam na nekoliko utičnica, ništa. Mislio, aj možda da nije do kompjutera, pa sam spojio na mobitel. Ma kakvi. Uopće ne izlazi zvuk. Piše na netu da se provjeri jer sve dobro ukopčano, ja i to napravio, sve u redu. Ima'l netko kakav savjet? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Imaju li osigurac pozadi? garancija?

14 godina
odjavljen
Jesi pokušao recimo Z623? Oni su ti oko 200€

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kakvi su ti Logitech Z632, vrijede li 1300 kn novi?

Ima li koja bolja alternativa za 2.1 sustav te ili slične snage (5.1 ne želim) ?

Trenutno imama 2.1 sustav s 60W RMS-a i htio bi nešto jače, naročito bas 

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2016 11:19 (Toxx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Toxx kaže...

Ima li koja bolja alternativa za 2.1 sustav te ili slične snage (5.1 ne želim) ?

A OK je Z632, je da je korak nazad u odnosu na prethodnika Z2300, ali Z2300 više ne možeš kupiti nigdje.

Ista stvar kao i s Z5500 vs Z906, štedilo se na materijalu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2016 12:48 (lllnuclearlll).
13 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
Toxx kaže...

A OK je Z632, je da je korak nazad u odnosu na prethodnika Z2300, ali Z2300 više ne možeš kupiti nigdje.

Ista stvar kao i s Z5500 vs Z906, štedilo se na materijalu.

Ma znam da je korak u nazad u odnosu na z2300, ali općenito je li cijena opravdana i kakva je kvaliteta zvuka i je li vrijedi kao i za z906 da se hoće kvariti?

Je li možda bolje sam složiti neki hi-fi sustav do 1500 kn ?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice