Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.438.669
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
14 godina
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika

Pa kakve ima veze kad ih je kupio, možda se lik zeznuo. Sigurno ne mogu biti fejk.  

http://www.youtube.com/radiopulsfm
9 godina
odjavljen
explorer 4 kaže...

Mislio sam i na Z5500 kad sam išao u nabavku, ali ne mogu to stavit u zgradu. To mi je kao da se vozim Ferrarijem u gužvi. I ovi su prejaki, ali sve ispod toga je nekvalitetnijeg zvuka. Ove sumnjam da ću ikad pojačati preko 40%.

EDIT: Lik prodaje Z5500 za 2400kn, kaže da su stari četiri godine i kupljeni u Protisu. Ne znam na koju je on foru uspio naći Z5500 2013. godine kad se ti zvučnici ne proizvode od 2010. godine, a zadnji primjerci njih i Z2300 su otišli na zimu 2011. Čini se da je lažov neki.

http://www.njuskalo.hr/pc-audio/logitech-z-5500-thx-certified5.1-digital-surround-sound-kolekcionarski-oglas-18656644

Pa i ne bas....

https://www.amazon.de/gp/offer-listing/B0006HBCL8/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new

15 godina
neaktivan
energyman kaže...

Pa kakve ima veze kad ih je kupio, možda se lik zeznuo. Sigurno ne mogu biti fejk.  

Pa tko kaže da su fejk zvučnici?

Torent kaže...
explorer 4 kaže...

Mislio sam i na Z5500 kad sam išao u nabavku, ali ne mogu to stavit u zgradu. To mi je kao da se vozim Ferrarijem u gužvi. I ovi su prejaki, ali sve ispod toga je nekvalitetnijeg zvuka. Ove sumnjam da ću ikad pojačati preko 40%.

EDIT: Lik prodaje Z5500 za 2400kn, kaže da su stari četiri godine i kupljeni u Protisu. Ne znam na koju je on foru uspio naći Z5500 2013. godine kad se ti zvučnici ne proizvode od 2010. godine, a zadnji primjerci njih i Z2300 su otišli na zimu 2011. Čini se da je lažov neki.

http://www.njuskalo.hr/pc-audio/logitech-z-5500-thx-certified5.1-digital-surround-sound-kolekcionarski-oglas-18656644

Pa i ne bas....

https://www.amazon.de/gp/offer-listing/B0006HBCL8/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new

Ja sam mislio da je Protis hrvatska trgovina...

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
9 godina
odjavljen

Vjerovatno i jest ali samo sam htio reci da ih se moze jos naci nove....

8 godina
neaktivan
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Najbolji su mi ti oglasi sa slikama sa službenih stranica. Zar je tako teško uslikati nešto i staviti prave slike...

3 0 hvala 0
14 godina
explorer 4 kaže...
energyman kaže...

Pa tko kaže da su fejk zvučnici?

Ma nije mi jasno kakve veze ima to što je lik napisao kad ih je kupio i sl. Ako kupuješ tako "stare" zvučnike znaš otpilike kada su se proizvodili i prodavali. Ne znam zašto je čovjek lažov i muljator. Provjeriš ih, ako sviraju i rade kako spada mislim da nema veze kaj pieš na oglasu. Jednoostavno me zanimalo zašto si se uzbudio oko tih godina napisanih u oglasniku :D 

15 godina
neaktivan
Torent kaže...

Vjerovatno i jest ali samo sam htio reci da ih se moze jos naci nove....

Znam da ih ima novih, ali nema u hrvatskim trgovinama već dugi niz godina. A kaže da ih je kupio prije četiri godine, a iz Protisove ponude su izašli na jesen 2010. godine.

energyman kaže...

Ma nije mi jasno kakve veze ima to što je lik napisao kad ih je kupio i sl. Ako kupuješ tako "stare" zvučnike znaš otpilike kada su se proizvodili i prodavali. Ne znam zašto je čovjek lažov i muljator. Provjeriš ih, ako sviraju i rade kako spada mislim da nema veze kaj pieš na oglasu. Jednoostavno me zanimalo zašto si se uzbudio oko tih godina napisanih u oglasniku :D 

Kako nema veze? Pa bi li ti kupio takve zvučnike iz 2006. ili 2010.? Pa valjda bi mlađe uzeo.

Gdje sam napisao da je on lažov i muljator?

Uzbudio? Ne znam po čemu si zaključio to. Vidio sam nešto što mi je sumnjivo te to djelim ovdje na forumu. Zašto bih se uzbuđivao zbog toga

14 godina
explorer 4 kaže...

Mislio sam i na Z5500 kad sam išao u nabavku, ali ne mogu to stavit u zgradu. To mi je kao da se vozim Ferrarijem u gužvi.

Ma kaj nebi mogo imat. :D Provozaš malo da svi čuju i ugasiš. Nakon dugo god nema puno km, a ko nov je. :)

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
9 godina
odjavljen
explorer 4 kaže...
....

Kako nema veze? Pa bi li ti kupio takve zvučnike iz 2006. ili 2010.? Pa valjda bi mlađe uzeo.

Uzbudio? Ne znam po čemu si zaključio to. Vidio sam nešto što mi je sumnjivo te to djelim ovdje na forumu. Zašto bih se uzbuđivao zbog toga

Da li bi kupio Z5500 iz 2006? Bez milisekunde razmisljanja.... Imam ih i nema sanse da bi ih prodao... Nisam audiofill i kupio ih radi filmova.... Najbolje pare ikad potrosene....

Razmisli zasto ih nema po oglasima ;)

14 godina

općenito nema z 2300/5500 i z 623/906 na oglasima, i to konstantno.

What could possibly go wrong?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Torent kaže...
explorer 4 kaže...
....

Da li bi kupio Z5500 iz 2006? Bez milisekunde razmisljanja.... Imam ih i nema sanse da bi ih prodao... Nisam audiofill i kupio ih radi filmova.... Najbolje pare ikad potrosene....

Razmisli zasto ih nema po oglasima ;)

Nisam siguran jel pišem nerzaumljivo ili šta? Pa nije pitanje da li bi uzeo takve zvučnike iz 2006., ako su dobro očuvani, zašto ne. Ali ako imaš izbor uzeti iste zvučnike mlađe par godina, pa valjda ćeš uzeti njih.

Ima ih po oglasnicima stalno, trenutno nema jedino Z2300.

Hornet_93 kaže...

Kako ne?

Trenutno: Z5500 četiri komada, Z623 tri komada, Z906 pet komada. Z2300 trenutno nema

14 godina

pa to je jako mala ponuda. znam kad sam uzimao z2300 polovnjake početkom 2012. bilo ih je ko pljeve na njušci, samo u rijeci ih je bilo 4 komada.

What could possibly go wrong?

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
explorer 4 kaže...
....

Nisam siguran jel pišem nerzaumljivo ili šta? Pa nije pitanje da li bi uzeo takve zvučnike iz 2006., ako su dobro očuvani, zašto ne. Ali ako imaš izbor uzeti iste zvučnike mlađe par godina, pa valjda ćeš uzeti njih.

Ima ih po oglasnicima stalno, trenutno nema jedino Z2300.

Hornet_93 kaže...

Kako ne?

Trenutno: Z5500 četiri komada, Z623 tri komada, Z906 pet komada. Z2300 trenutno nema

Isto Z5500? Ili neki drugi model koji je isti kao Z5500? Koji je to model isti kao Z5500 i smiri malo strasti jer ti pokusavamo pomoci svojim iskustvom a to je ono  sto ti trazis ako se ne varam.... Ako znas bolje nemoj pitati....

15 godina
neaktivan

Ovo me podsjeća na onaj video s facebooka kada lik pita žensku bi li htjela istu pizzu u 8 ili 12 komada, pa ona kaže 8 jer ne bi mogla pojesti 12.

Ne ne, nisam pitao za pomoć, bio sam spomenuo da sam razmatrao da li da kupim Z5500, a onda sam poslije nakeljio link s njuškala gdje ih prodaje neki lik. Kao stari četiri godine i kupljeni u Protisu, na to sam bio ukazao.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
A ja ti ukazao da je podatak kad je i gdje kupljen nebitan. I sad se nadje novih a z5500 su jos uvijek kralj pc zvucnika...
Al ok. Tvoje pare tvoja stvar.
12 godina
Torent kaže...
A ja ti ukazao da je podatak kad je i gdje kupljen nebitan. I sad se nadje novih a z5500 su jos uvijek kralj pc zvucnika...

Normalno da je bitno ako je oglas u pitanju.

Isto tako šta se tiče novih moraš bit dobro udaren u glavu za to kupit obzirom da je Denon x1300 oko 350 € + za još tih 100 € kupiš sub(tipa monoprice 9723) koji podere najjaci argument tih zvučnika. Da ne govorim da uz malo jeftiniji reciver moš namistit cili setup.

9 godina
odjavljen
Tema su pc zvucnici i pricamo o pc zvucnicima. Vjerujem ti za taj denon...
14 godina
Torent kaže...

To je i meni bilo upalo u oči. Nije mi nikako bil ojasno kakve veze ima kad su kupljeni. To su legendarni zvučnici, nema tu puno razmišljanja ako sve radi kupuješ. Nisu se ovi stariji upljesnjivili :D Isto je i meni bilo kada sam tražio Logitech Z4. Prije ih je bilo ko pljeve na njuški i taman kad sam se odlučio uzeti svoje nema niti jednog. Na kraju uzeo od nekog lika, poslao mi pšoštom, bio sam sretan ko malo dijete :) 

12 godina
Torent kaže...
Tema su pc zvucnici i pricamo o pc zvucnicima. Vjerujem ti za taj denon...

"Kutija" ka kutija, kategorija su jedino aktivni i pasivni po meni s te strane PC zvučnika. Nekad je to možda i imalo veze, ali otkad na sebi matične imaju redovito digitalne, HDMI izlaze i manje više o.k onboard zvučne po meni se glupo ograničavat i po tom pitanju.

Ja osobno ima sam par izleta sa logitechom, ali čak ni ko mulcu mi se to nije sviđalo. Na prvom kompu su mi stali 2 dana dok ih nisam poklonia prijatelju i uboa aux u Sony pojačalo na stare Akai trosistemce.

Nisam neki audiofil ni snob, samo zašto bi se patija na tom ako imam već doma "normalne" audio komponente samo iz razloga jer se ovo spada u neku fantomsku kategoriju s predznakom PC.

Tako da tada su bili kralj jer su koštali oko 250 €. Danas to nije slučaj niti smatram da su to naročito kvalitetni zvučnici šta se tiče same reprodukcije zvuka, ali imaju masu snage i glasni su.

Osobno ne bi da danas za njih 2 i nešto koliko ih cijene. van dac-a i audio kvalitete svaki ih AVR pomete priključcima i opcijama(ipak je 2017). Subova ima već za 100 € (tipa taj monoprice)koji su sigurno bolji(čak i glasniji). solidan bookself tipa B652 se nađe isto za oko 50 € par, a sigurno će bolje odradit midrange nego ti sateliti. Tako da uvjeren sam da se da sklopit danas kud i kamo bolji 5.1 sustav za tu cijenu sa novim komponentama, a kamoli sa polovnim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.6.2017 14:04 (om-prat).
12 godina
energyman kaže...
Torent kaže...

To je i meni bilo upalo u oči. Nije mi nikako bil ojasno kakve veze ima kad su kupljeni. To su legendarni zvučnici, nema tu puno razmišljanja ako sve radi kupuješ. Nisu se ovi stariji upljesnjivili :D Isto je i meni bilo kada sam tražio Logitech Z4. Prije ih je bilo ko pljeve na njuški i taman kad sam se odlučio uzeti svoje nema niti jednog. Na kraju uzeo od nekog lika, poslao mi pšoštom, bio sam sretan ko malo dijete :) 

Mda srića pa je logitech koristija "kvalitetne" Su'scon elektrolite ako se ne varam pa nije toliko bitno koliko je star.  

9 godina
odjavljen
Sam kazes imao si druge. Ja nisam i prije deset godin sam ih platio nekih 100 i nesto eur tako da tada tesko da sam mogao ista bolje kupiti. Ne nagovaram nikoga da ih kupi...
12 godina
om-prat kaže...

Isto tako šta se tiče novih moraš bit dobro udaren u glavu za to kupit obzirom da je Denon x1300 oko 350 € + za još tih 100 € kupiš sub(tipa monoprice 9723) koji podere najjaci argument tih zvučnika. Da ne govorim da uz malo jeftiniji reciver moš namistit cili setup.

pozdrav.

može za mene jedan prijedlog komplet sistema za kucno kino, vidim da je ovaj denon mrcina ima i LAN i Wifi, 7.2 izlaz itd...

kakav je ovaj pionner usporedbi sa a/v denonom ili Z5500?

https://www.elipso.hr/audio__video/audio-komponente/PIONEER-HTP_074_B-ST/

Dali se bolje moze izvuci polovno možda?

Hvala.

15 godina
neaktivan

Torent kaže...

Znači nebitno je jesu li zvučnici iz 2005., 2008. ili 2010.? Bravo, vodi se po tom principu kad budeš auto kupovao.

Z5500 nisu kralj pc zvučnika niti su to ikad bili. Prije njih su postojali Creative 5.1 i 7.1 sustav bolje kvalitete zvuka, kao i Edifier S550 poslije, samo što se masovno nije toliko znalo za njih. Creative je u to vrijeme uvijek imao nešto kvalitetniji zvuk od Logitecha.

om-prat kaže...
Torent kaže...

To je jasno svakome tko se razumije u stvari o kojima pričamo. Kao pokretač teme nisam htio mješati "nedeklarirane" pc zvučnike u sadržaj, iako je jasno da je kvaliteta zvuka neusporediva. S obzirom da je cijelo tržište proračunato, teško je nabaviti novi set koji bi parirao pc zvučnicima, ili bio bolji od njih. No, ovaj gore primjer je iznimka jer je stvarna cijena Z5500 bila puno manja.

roby27 kaže...
om-prat kaže...

pozdrav.

može za mene jedan prijedlog komplet sistema za kucno kino, vidim da je ovaj denon mrcina ima i LAN i Wifi, 7.2 izlaz itd...

kakav je ovaj pionner usporedbi sa a/v denonom ili Z5500?

https://www.elipso.hr/audio__video/audio-komponente/PIONEER-HTP_074_B-ST/

Dali se bolje moze izvuci polovno možda?

Hvala.

Čuj, polovno uvijek možeš bolje proći. Ovaj set sam vidio puno puta i nemam što dobro reći o njemu. Jedan početnički reciver koji bar nešto vrijedi te ima kakvu takvu kvalitetu dođe oko 2500kn, a ovaj cijeli set toliko dođe. Ne zvuči to loše, dapače, ali ne bih dao toliku lovu za to. Z5500 su u tom slučaju bolji izbor, a imaš ih na njuški za 1800kn najjeftinije. Nazovi i probaj spustiti malo cijenu. Ako bi išao na polovno, ne znam do koje bi cifre bio spreman iskeširati?

12 godina

Do 3oookn

Ne kuzim sto ne valja s tim reciverom

http://www.pioneer-audiovisual.eu/uk/def/products/htp-074

Ima sve sto mi treba osim sto su zvucnici manji...

Ajde ako mozes da vidim koji je to pocetnicki resiver, 5.1...

11 godina
roby27 kaže...

Do 3oookn

Taj AV je i više nego dobar za tu cijenu i te zvučnike,koliko su dobri zvučnici i sub naspram z5500 ne ulazim/nebi reko da su puno bolji ili lošiji.

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
12 godina
roby27 kaže...

Do 3oookn

Nisam baš sve pogleda(nije baš jednostavno s AV reciverima jer vecina ducana nije "na nabavi"), ali dvi Yamahe rx-v381 i 483(1) su vjerojatno best buy po ovoj cijeni iz dacca(iako nije losa cijena ni u elipsa). Rx-v381 zbog YPAO ne bi reka da ima konkurenciju ako kupujes u RH za oko 2000 kn jer ostali kalibraciju u toj klasi nemaju. Dok uz 483 bi eventualno razmislija o Pioneer VSX-529  šta je mislim model iz 2014. ili Denon AVR-X 1100W iz iste godine. Vani su cijene drugacije, na Amazon.de Denon avr-x1300w i stariji avr-x1200w po trenutnoj cijeni su best buy(cca 350-400 € sa shipingom i vat ukljucenim ovisno koji uzmes). Onkyo bi izbjega...

Edit: ove zvucnike s pioneera igrom slucaja imam u podrumu ("didu" nisu pasali) van sub-a, to ti mogu poklonit za prvu ruku...ali ne ocekuj puno od njih.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.6.2017 22:50 (om-prat).
17 godina
neaktivan

Ima li netko preporuku zvučnika za PC, a da imaju bluetooth connectivity? Spojio bi PC i TV, ali želim i mogućnost da po želji pustim muziku s mobitela bez paljenja drugih uređaja.

Inače za dugoročno imam želju složiti neki pošten sustav sa 2 dobra zvučnika, receiverom itd., ali to sada zbog malog stana neću imati priliku složiti još par godina pa tražim neku alternativu do tada.

Trenutno imam neki stariji budget receiver Sony STR-DE375 pa bi i mogao kupiti neka "poštena" 2 zvučnika za to pa kasnije samo nadograditi ostatak sustava, ali stan je malen za poštene zvučnike i fali mi bluetooth connectivity.

Welcome my son...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zv'jer2 kaže...

Trenutno imam neki stariji budget receiver Sony STR-DE375 pa bi i mogao kupiti neka "poštena" 2 zvučnika za to pa kasnije samo nadograditi ostatak sustava, ali stan je malen za poštene zvučnike i fali mi bluetooth connectivity.

Ako je stan malen za 'poštene zvučnike' (a vjerujem da misliš na floorstandere), bolji izbor bi bio neki pasivan 2.1 sustav - sateliti stanu na stol pored monitora, sub pod stol.

Ovo je stvarno star receiver, no vjerujem da se može kupiti kakav bluetooth receiver te njegove audio izlaze spojiti na neki od ulaza...?

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.6.2017 21:14 (Father_Dougal).
17 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
zv'jer2 kaže...

Ako je stan malen za 'poštene zvučnike' (a vjerujem da misliš na floorstandere), bolji izbor bi bio neki pasivan 2.1 sustav - sateliti stanu na stol pored monitora, sub pod stol.

Ovo je stvarno star receiver, no vjerujem da se može kupiti kakav bluetooth receiver te njegove audio izlaze spojiti na neki od ulaza...?

Ma ne patim ja sad na veličinu zvučnika pa da baš moraju biti floorstanderi, a na stolu bi bilo dovoljno mjesta, nego mislim na to da je stan mali sam po sebi, a nemam mogućnost ni stol staviti na drugo mjesto pa nebi baš bila optimalna akustika. Ako već slažem nešto za uživanje u glazbi onda bi se vodio i nekim pravilima. (nisam nikakav audiofil i slično, samo sam nekoć čitao o tome nešto pa zapamtio da ne može biti dobar glasan zvuk u maloj sobi iz ćoška uza zid )

Welcome my son...
17 godina
zv'jer2 kaže...

Ima li netko preporuku zvučnika za PC, a da imaju bluetooth connectivity? Spojio bi PC i TV, ali želim i mogućnost da po želji pustim muziku s mobitela bez paljenja drugih uređaja.

Ovo nisu losi zvucnici - EDIFIER R1700BT

Ili neki drugi od iste firme ( ne znam do koliko Kn) - KLIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice