Izbjegavaj HP, pogotovo laserske u boji. Canon je bolja opcija, jeftinije održavanje, ispis......
Printer - preporuke
- poruka: 1.820
- |
- čitano: 1.007.335
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Original toner ti je oko 500-600kn ( crni + 3 u boji= 2000kn )
Zamjenski cca 280 kn ( crni- 2400 ispisa, + 3 u boji= 1120KN )
S time da kod zamjenskih u boji ne možeš biti siguran u kvalitetu ispisa, to je nažalost rizik dok ne probaš prvi puta sa zamjenskim.
Crni će odradit kvalitetni ispis na razini.
Po meni osobno preskupi su i zamjenski toneri.
Naravno trebas od oka ocijenit koliko ispisa misliš radit godišnje i odlučit jel ti isplativo ili ne.
Ja imam canon crni ( IR serija ) laserski/printer i skener, toner zamjenski je 150kn= 8000-9000k ispisa.
tebi taj npr nebi odgovarao jer je po dimenzijama prevelik( vjerovatno ), nema wifi i nije u boji.
Jeftiniji je u startu i jefriniji su toneri.
Neznam kakav mu je ispis u boji
ima koji novi jeftiniji laserski kolorac ?
Čisto da dobiješ osjećaj pogledaj negdje koliko teži ovaj kolor laser i koliko je težak HP Color Laser jet 1600.
Kod jednog dolaze tonerei sa 80 gr praha a u drugog sa 35 gr praha. Cijena tonera je jednaka. Cijena jednog i drugog uređaja je cca 1000 kn + PDV
Pozdrav, moj otac traži najbolji laserski pisač za do 2000kn.
Bilo bi zgodno da stane u ladicu visine 34 cm, tj. neka bude tradicionalnog oblika a ne 'kutija'.
Pitanje je što je za nekoga najbolji auto.
Onaj koji ne traži održavanje
Onaj koji malo trošiš.
Onaj za kojega su jefini rezervni potrošni dijelovi.
Onaj što na autoputu uz ograničenej od 130 može potegnuti do 230
Onaj u kojega stane cijela familija
Ili onaj što zauzinma pola garaže. A kad počne štucati baciš i uzmeš isti takav novi.
Znači trebaš definirati kriterije.
Da ga kupujem za sebe znao bih. Ovako jedini parametri koje imam su u mom prvom postu.
Ali ajde, neka ima jeftinu tintu i traje godinama.

Jednosatvno pogledaj neki HP u koji ide toner od 3-4 K otisaka
To ti je kao da uzmeš auto od 1.9 litre
Ukoliko ga kupuješ novoga onda je to 2000 kn. A ukoliko ga kupuješ od dilera iz inozenstava sa malom kilometražom onda ga možeš dobiti od 500 - 800 ili 1000. Znači sve isto. Isti motor od 1.9 l samo novi ima drugu limariju.
Sve ovo ispod toga su ti nabrijani auti od 1100 - 1300 kubika
Samo za printanje i maksimalni budžet, HP LJ PRO M402. Imaš više verzija: d, n, dn ili dw (D-duplex, N-usb + LAN, DW-duplex + usb, lan, wlan).
Ili ako traži MFP i nešto jeftinije, HP LaserJet Pro MFP M125a/nw.
Up tako
Prvi == 1900 kubika
Drugi == 900 kubika
ili otisaka po toneru
Pozdrav, trebala bi mi pomoć oko kupnje multifunkiocnalnog printera (da ima i skener) za kućnu upotrebu. Teško mi je reći kolko bi se printalo jer bi ga koristila cijela obitelj, a i sigurno će biti rupa da se ne koristi tipa tjedan-dva, a uglavnom bi bio crni print. Cijena do maksimalno 100 eura.
Za oko su mi zapeli Canon MG5750 i Epson XP-332, oba su po 500kn u najjeftinijim dućanima, a nekako mi se čini da imaju jeftinije tinte u odnosu na konkurenciju u svom rangu... Zamjenske tinte za ovaj Epson su čak nešto jeftinije od onih za Canon po stranici.
Šta mislite koji je bolji i ima li možda još bolja opcija koju sam previdio?
Hvala!
P.S. Kako je moguće da ovaj Canon sa 22ml (750xl) ispiše navodno 600str, a Epson sa 11,3ml (29xl) 450str. Jel bolje uspoređivat po volumenu tinte ili po tom deklariranom broju stranica?
Ukoliko gledaš po volumenu tinte onda iskustvo govori
40 ml == 900 Pogledaj deklaraciju za HP 45 kazete uz 5% pokrivenosti
A uz 80% pokrivenost
20 ml == 40 st testiranono Canonu
Dok ukoliko ti je cijena Crno Bjelog otiska najbitniji parametar potraži na Njuškalu paket Laser + MF inkJet + Copy Shareware softver = cca 500 kn
Na taj način imaš jedan pouzdan laser profesionalne kategorije == 300 kn . Plus zamjenski toner velikog kapaciteta 4000 otisaka == 200 kn Plus gratis MF inket sa Dummy kazetom. Znači kasnije ukoliko želiš kolor otisak samo dokupiš kolor kazetu sa glavaom za MF inkjet == cca 100 kn.. MF inkjet u princiipu koristiš kao skaner a iCopy sotver ili sl odrađuje uredno kopiranje. I MF funkciju.
Dok ukoliko uzmeš neki MF laser B&W kapaciteta 4000 otisaka. Profesionalne kvalitete nama šanse da nađeš nešto ispod 2 - 3000 kn. I ni jedan ne doživi duže od 2-3 godine jer kondenzatori na skaneru se stalno prže na 600W fjuseru laser ispod.
Nakon obavljenih konzultacija, čini se da smo dosad printali 100-200str mjesečno, pa eto da se i to uzme u obzir.
Ovo predloženo rješenje se čini jako povoljno, ali je problem što ne bih imao gdje staviti dva uređaja. Uz to, bolje je da sve funkcionira što jednostavnije tako da stari može npr. kopirati bez uključivanja kompjutera i zato mi se MF čini kao najbolji izbor.
Onaj gratis MF inkjet je MF uređaj
Jedino nije ekonomičan po pitanju otisak. Zato za njega moraš kupovati dodatno kasnije tinte.
Ali glavno opterečenje prebaciš na profi laser. A ovaj drugi služi kao ispomoć.
Odnosno ukoliko uzmeš bilo koji drugi MF onada platiš za njega cca 500 kn a jedan otisak te kasnije opet dođe jednako ako kod ovog gratis MF a. Pa zbog toga ga i dobivaš gratis i bez tinte jee se u praki pokazao kao pr skup za primarni print.
Pozdrav,
dali je moguće da na našem tržištu ne postoji MF uređaj (print, copy, scan, fax) s laser ispisom A3 color?
Tražim na nabavi, i nema...
Pozdrav strucnjaci,
sto mislite o printeru Canon LBP6030? Odgovara na moje zahtjeve za kucu, a to su: c/b ispis ispod 400str mjesecno, da ne moram mislit na printer ako necu printat svaki tjedan (valjda se to postize s lasercom), da je nizi od 25cm, da je do 800kn i da je toner jeftin-> Vidim da za njega ima zamjenskih tonera koji navodno printaju 1600str za 67kn (link)!? Jel koristi netko taj printer i te tonere? Da li takvi toneri (cak i ovaj od 90kn) stvarno funkcioniraju normalno s obzirom da s njima dolazi i bubanj (ako dolazi s originalom, valjda dolazi i s njima, zar ne)? Stvarno mi se cini ko vrlo isplativ printer..
imam ga ja, prva liga printer, nikad kupljen original toner, samo zamjenski i radi kad god je trebalo. nikad nisam pozalio sto ga imam i nikada nisam imao nikakvih problema. tonere nisam nikad punio, samo zamjenske kupovao. moja preporuka
Pozdrav svima. Zamoljen sam od strane poznanice za preporuku printera za kućnu upotrebu (djeca + škola), a kako se ja u tom polju baš ne snalazim zamolio bih za savjet. Ono što znam je da bi printer u boji, da tinte nisu pre skupe (djete dosta printa, sad koliko djete srednjoškolac može puno printat baš nisam siguran al ajde) i do nekih 800 KN. Naravno što bolje za te novce. Unaprijed se zahvaljujem na pomoći i naravno, ukoliko je potrebno mogu doći do dodatnih detalja/informacija od poznanice.
Od novog == 1000 kn za jednu godinu
https://www.nabava.net/pisaci__110/epson-pisac-l220-wi-fi-a4__15860451
Od trajnijeg, robusnijeg i po pitanju dječurlije izdržljivijeg rješenja za par godina
Epson DX 3850 ili sli + CISS = 800 kn
Razlika u težini je zamalo 1 : 2
Jedino onaj prvi ima osjetno bolju glavu ali izvedba je takva da će to dječurlija srediti definitivno u 12 mj. Prije neki dam sam iz jednog takvoga sličnoga Epsona L serije vadio neki žeton za monopol. Ili sl.
Pozdrav ljudi. Trebam (za po doma) neki multifunkcijski laserski printer do max. 1000 Kn (+/-100Kn) i da je Wi-Fi
Možda ovaj:
https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=22746
zamjenski toner: cca 70-130 Kn (1500 stranica)
ili
https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=19195
zamjenski toner: cca 150-200 Kn (1000 stranica)
Tnx
trebam nejekonomicniji printer/skener/kopirka ispod 500kn (planiram sam crno printat, i jednom godisnje skenirat nesto i u boji ak zatreba ali stvarno malo)
https://www.jeftinije.hr/L3/171/racunalna-oprema/printeri-pisaci-skeneri/multifunkcijski?craz=BZ35Z1224&sort=3 (+ filter 100-500kn)
molim vas preporuku multifunkcionalnog pisača koji ima sve odvojene kazete za boju i za koji postoji što jeftinija zamjenska boja.
Epson SX 130 ili PX 3xx
imaš za njega kazete za jednokratnu upotrebu i kazete za trajnu uoitrebu
Razlika u cijeni otiska je je 1 : 10
Naime 100 zamjensku kazeta košta cca 2000 kn a efektivno ista ta količina tinte za trajne kazete košta cca 200 kn
Može preporuka za neki printer do 600kn?
Služit će za printanje uglavnom teksta ali i za pokoju sliku. Treba imati skener i da su mu boje što jeftinije (po mogučnosti da postoje jeftine zamjenske).
Zaboravio si još jedan kriterij.
A to je da te jeftine zamjenske rade.
Evo upravo čitamo kako HP je tempirao firmwer da upravo danas sve zamjenske kazete za Office jet seriju prestanu najednom raditi.
Zamisli koji je to udarac za HP korisnike i dilere HP zamjenskih kazeta.
I što misliš gdje će takve kazete završiti.
Naravno na E bay ili Njuškalu u po super povoljnim uvjetima
http://www.therecycler.com/posts/etira-looking-at-hp-inc-firmware-update/
Ista stvar se lako može dogoditi i sa nekom drugom printerom.
do nedavno sam imao Epson Stylus SX218, ali je prestao raditi i ne mogu pronaći nekoga da mi ga servisira za neku razumnu cijenu. Imao sam ga 7 godina i koristio uvijek zamjenske boje. Nije uvijek isti proizvođač aktualan, pa pretpostavljam da će se i za taj HP već pronaći neko zamjensko rješenje?
nažalost, ne mogu preporučiti išta osim HP-a (kao firmu ih ne podnosim ali znaju načiniti pisač. jednom će možda i drivere). Canon te opako oženi s tintama a Epson se posuši ak ga stalno ne rabiš. imaš HP laser kolor pisač za samo soma HRK. diš bolje?! a izvrsni su im i multifunkcijski. ostalo je ... ostalo.
nažalost, ne mogu preporučiti išta osim HP-a (kao firmu ih ne podnosim ali znaju načiniti pisač. jednom će možda i drivere). Canon te opako oženi s tintama a Epson se posuši ak ga stalno ne rabiš. imaš HP laser kolor pisač za samo soma HRK. diš bolje?! a izvrsni su im i multifunkcijski. ostalo je ... ostalo.
HP mi je toliko živaca pojeo da više ni ne pomišljam na njega. Uvijek kada mi je nešto bilo hitno, nije želio printati (zbog loših drivera pretpostavljam).
Ciljam na nekog canona ili epsona za kojeg boje nisu preskupe (bilo bi idealno da u njega idu one jeftine zamjenske za 15kn, ako uopće takvih printera još ima u prodaji).
I zašto nebi uzeo ponovo Epsona SX 218 ukoliko je 100% ispravan.
U 7 godina koliklo si love ostavio na zamjenske tinte?