Evo, ubrzo nakon što je došao na hrvatsko tržište, odlučio sam kupiti ovaj miš. Obećao sam napraviti review, pa evo sada ga pišem.
Specifikacije:
- Max polling rate: 1000 Hz
- Max DPI: 3600 DPI
- Teflonske nožice: deklarirane da mogu preći 250 km
- Max akceleracija: 25 G
- 5 programabilnih tipki
- Mogućnost promjene DPI-a i profila u bilo kojem trenutku
- Plug n Play (miš radi odmah nakon priključivanja u USB port)
- Ergonomski dizajn
- Težina: 133 grama
- Garancija: 2 godine kod uvoznika (kod Logitecha 3 godine)
Sistemski zahtjevi:
- Windows XP/Windows Vista/Windows 7
- USB 2.0
- Internetska veza za skidanje Logitech-ova software-a za podešavanje miša (ovo nije potrebno, miš radi i bez software-a, odnosno može se miš samo priključiti i radit će, ali nećete biti u mogućnosti podešavati postavke miša. Ne koristi se više SetPoint nego Logitech Gaming Software)
Pakiranje:
Miš dolazi u kutiji na kojoj se nalaze ilustracije miša i tekstovi vezani za važnije stavke miša, s gornje strane se može vidjeti sam miš, preko kojeg se nalazi prozirna plastika.
U pakiranju dolazi slijedeće:
- Miš (Logitech G400)
- U pakiranju ne dolazi CD sa software-om za miš, nego dolazi naputak da se sa Logitech-ove stranice download-a zadnji mogući Gaming Software (software za miša)
Na kutiji su jasno naznačene specifikacije na većini europskih jezika, pa tako i na hrvatskom.
Ergonomija i općeniti dojam o mišu:
Miš je oblikovan ergonomski, istog je oblika kao i njegov stariji brat MX518. S lijeve strane miša se nalazi krivulja, koja može poslužiti i kao odmorište za palac, dok s desne strane odmorišta nema.
Miš je namjenjen ljudima s malo većim šakama, iako ga mogu koristiti i oni s manjim, ako ga uhvate malo poviše. Tipke su smještena na istim mjestima kao i na MX518.
Tipke:
Ovdje ću malo o tipkama, kvaliteti, poziciji, obliku, i samom utisku pri korištenju pojedinih tipki.
- Lijevi i desni klik su vrlo mekani, dakle lagano ih je pritisnuti, a pritome ne proizvode glasan zvuk klikanja
- Scroll wheel: Nema hyperscrollinga kao na nekim skupljim modelima, kao ni horizontalnog scrollanja. Srednji klik je vrlo lagano napraviti, a kotačić je precizan i responzivan.
DPI tipke: + i – DPI tipke su smještene iznad i ispod kotačića, a default tipka ispod – tipke-. Vrlo ih je lagano koristit, čak i u samoj igri. Odlično obavljaju svoju funkciju. Kao i sve ostale tipke može im se softverski mjenjati funkcija.
Bočne tipke: Gore i dolje bočne tipke su oblikovane u skladu sa ergonomijom samog miša. Kao i klikovi, vrlo su mekane, ali ne toliko da ih se slučajno pritisne. Po defaultu obavljaju ack i forward funkciju u browserima, ali se softverski to može promjeniti.
Software - Vrlo ''lagan'' za download, svega nekoliko megabajta. Odmah po instalaciji prepoznaje miš i nudi mogućnost registracije na službenim stranicama. UI je jednostavan i svemu se može lako pristupiti. Software nudi pristup svim postavkama miša, kao i stvaranje profila za svaku pojedinu igru. Postoji i mogučnost automatske detekcije igara. Jedan od velikih pluseva je i mogućnost stvaranja makro naredbi, koje je vrlo jednostavno napraviti, a mogu biti vrlo korisne
Dojam o mišu: Miš koristim za svakodnevni rad, browsanje, pa i nešto specijaliziranih programa za multimediju i pokazao se odličnim u svima. Miš mi svojom ergonomijom odgovara bolje nego stari RX1000, a dodatne tipke su se pokazala vrlo korisnima. U igrama je odličan, precizan i beztrzajan. Mjenjanje DPI-a se pokazalo vrlo korisnim u igrama.
PLUS:
+ Vruhunski senzor
+ Ergonomski oblikovan
+ Dodatne tipke
+ Software
+ Općeniti dojam o mišu
+ Cijena od samo 250kn
MINUS:
- Tanak kabel, doima se vrlo krhko
-Nema horizontalnog skrollanja
KONAČNA OCJENA:
5/5 – Miš je po meni najbolji u svom cijenovnom rangu, Logitech je uistinu uspio stvoriti nasljednika MX518. Predviđam da će upravo zbog cijene postati popularan poput starijeg brata.