Harman Kardon Soundsticks II

poruka: 18
|
čitano: 10.880
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Zanima me da li ko ima ove zvučnike Harman Kardon Soundsticks II  i kakva je kvaliteta zvuka i ako ih tko može usporediti sa mojim sadašnjim zvučnicima (Logitech x-230)?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Za 1200-1300kn koliko koštaju su užas. Mnoge recenzije su negativne, čini mi se da ni na Bugovom testu nisu dobro prošli. Bolje za te pare kupi Logitech Z-2300 i još koju stotinu daj za neku bolju zvučnu i bit će ti 100 puta bolje. Čuo sam ih na jednom sajmu i nisu nešto posebno ali doduše bila je velika prostorija i mnogo buke pa neznam kakvi su za po doma. Znam samo da je i sub od plastike i da nema baš neki bas.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Harman Kardon Soundsticks II

Ako hoćeš razdrmati susjedima stan - zaboravi.

Visoki su oštri, duboki su precizni, ali svejedno se može se pomisliti da se radi o tihom sustavu jer ne rade buku.

Skupi jesu, a dizajn - o tome sam procjeni.

Moje je subjektivno mišljenje kako sama marka zvučnika tu previše košta.

17 godina
Level 1 kaže...

Ako hoćeš razdrmati susjedima stan - zaboravi.

Visoki su oštri, duboki su precizni, ali svejedno se može se pomisliti da se radi o tihom sustavu jer ne rade buku.

Ma ne zanima me buka i da to može čuti susjed, nego me zanima kvaliteta zvuka,jeli se x-230 može usporedit s njima ili su puno lošiji?

17 godina
neaktivan

Nisam čuo Logitech x230 :) Žao mi je ne mogu ništa sugerirati.

Ako baš moram nešto bubnut - mislim da se ne isplate ti Harman Kardon.

Pozdrav

17 godina

Ako oćeš PC sustav sa jako visokom kvalitetom zvuka (u rangu PC zvučnika) traži Altec Lansing.

Ako oćeš sustav sa dobrom kvalitetom zvuka i manjom cijenom idi na Creative.

Ako oćeš kvalitetan i jak (pogotovo bas) sustav idi na Logitech.

Naravno, ukoliko misliš dobiti neku bolju kvalitetu nećeš kupiti nižu ili srednju klasu tako da X-230 nema šta tu da radi pošto su nekakva srednja klasa. Gledaj samo višu klasu, a kod Logija su to Z-2300 i Z-3/4 i Z-cinema u 2.1 sistemima s tim da je Z-2300 mnogo bolji u svemu. Za ostale firme neznam kako idu modeli, ali uglavnom bježi od tih Soundsticksa.

I da, Soundsticksi vjerojatno imaju bolji zvuk od X-230 osim možda basa jer ga nemaju baš po meni ali jbg, ja niti ne poštujem sub ispod 8" xD

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.5.2008 22:21 (Vido).

0 0 hvala 0
17 godina

Hvala na odgovorima!

17 godina

I si kupio šta na kraju? Ako jesi, kakvi su dojmovi?

0 0 hvala 0
17 godina

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.9.2008 2:33 (Bestija).
17 godina

Evo nisam još ništa ali sada su mi u planu bose companion 3 series II  http://reviews.cnet.com/pc-speakers/bose-companion-3-series/4505-3179_7-32081072.html?tag=mncol;lst

ali nemožeš biti baš pametan jer ima totalno različitih mišljenja,volio bih da ih mogu čuti ali u Splitu nemam gdje.

Uglavnom mislim da je večina ljudi subjektivno pri iznošenju nekih svojih zapažanja,npr recimo ja kad sam kupio x-230 bili su mi savršeni kad uspoređujem sa kantama koje sam prije imao,sad su  x-230 kante s obzirom na BOSE , tako da tu nema kraja,uvijek postoji nešto bolje bar za nas smrtnike iako ni novci koje sam spreman dati za zvučnike nisu mali s obzirom da su to zvučnici za PC.Koplja se lome šta se tiče BOSE zvučnika u tome da ne daju realan zvuk nego da uljepšavaju zvuk e sad koja je to razlika, ne znam jer ih nikad nisam čuo.Ajde tko ih je čuo nek napiše neke dojmove.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2008 21:58 (Bestija).
17 godina

Može li tko što reći o BOSE COMPANION SERIES II,da li to vrijedi tolikih para?

17 godina

Po mom mišljenju ne, ne vrijede toliko para.

0 0 hvala 0
17 godina

x230 imam doma, a HK ima frend pa sam ga uspio dobro poslusati. Ne bi uopce rekao da lose zvuci, meni se opcenito svidza zvuk ovih jbl-ovih malih zvucnih jedinica/drivera. Dosta bolji zvuk se cak moze izvuci iz njih ako se (stereo, satelite) zvucnike dumpira, odnosno napuni vatom ili nekim slicnim apsorbirajucim materijalom.

Stvar kod HKa je da pola cijene odlazi na brand. Slicne zvucnike, sa doslovno istim jedinicama CL nudi u skoro pola cijene.

Sto se tice same kvalitete zvuka, kada se vec ona spominje, svi ti 2.1 pc-sustavi, do nekoliko tisuca kuna se nemogu mjeriti sa kombinacijom najjeftinijeg Mission zvucnika (Mordaunt-Short, Jamo) i nekog stereo pojacala. Cijena takvog sustava preko oglasnika ide oko 1000-1500 kuna, a stvarno je neusporedivo bolji, pogotovo u srednjim tonovima (tu svima fali volumena!), od svih ovih 2.1 sustava tipa bose ili sl.

"A developer is a machine that converts coffee into code"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A da zemiš razer mako http://www.xsreviews.co.uk/reviews/other-products/razer-mako-21/1/

Ima ih u hgspotu po cijeni od 2700kn.

0 0 hvala 0
17 godina
hudo kaže...

x230 imam doma, a HK ima frend pa sam ga uspio dobro poslusati. Ne bi uopce rekao da lose zvuci, meni se opcenito svidza zvuk ovih jbl-ovih malih zvucnih jedinica/drivera. Dosta bolji zvuk se cak moze izvuci iz njih ako se (stereo, satelite) zvucnike dumpira, odnosno napuni vatom ili nekim slicnim apsorbirajucim materijalom.

Stvar kod HKa je da pola cijene odlazi na brand. Slicne zvucnike, sa doslovno istim jedinicama CL nudi u skoro pola cijene.

Sto se tice same kvalitete zvuka, kada se vec ona spominje, svi ti 2.1 pc-sustavi, do nekoliko tisuca kuna se nemogu mjeriti sa kombinacijom najjeftinijeg Mission zvucnika (Mordaunt-Short, Jamo) i nekog stereo pojacala. Cijena takvog sustava preko oglasnika ide oko 1000-1500 kuna, a stvarno je neusporedivo bolji, pogotovo u srednjim tonovima (tu svima fali volumena!), od svih ovih 2.1 sustava tipa bose ili sl.

x230 je Logitechova niža klasa tako da baš i nije za usporedbu sa ovim HK.

Da pola cijene odlazi u brand je istina, i kod HK i kod BOSE-a

1000-1500 kn samo za dva zvučnika ili za dva zvučnika zajedno sa stereo pojačalom? Malo je to prejeftino ako sve dolazi u paketu jer samo pojačalo ako ima imalo kvalitete se prodaje po toj cijeni (novo).
Samo računaj da najjeftiniji Mission (oko 750kn u Ve-milu) koliko god kvalitetan bio nema basa jer ne može mali driver ići tako duboko dok recimo kod Logitecha, CL-a i sl. možda ne dobiješ toliku općenitu kvalitetu ali dobiješ i subwoofer koji lijepo popuni basove.

Što se Razera tiće: OBAVEZNO ih poslušati prije davanja toliko novca!!!
ZA 2700kn se može nabaviti entry level Hi-Fi stereo ili Logitechov brutalni Z-5500 5.1 sustav
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2008 10:17 (Vido).
17 godina

Evo danas čuo HK zvučnike i mogu reći da daju puno bolji zvuk od logitech x-230.

17 godina

Evo da dovršim ovu temu, zvučnike sam kupio nakon par dana šta sam ih poslušao.Nakon evo godinu i nešto mogu reći da sam prezadovoljan.Za mene zvuču stvarno dobro.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Evo mali update za zvučnike.

Šta se tiče zvuka prezadovoljan sam i još uvijek rade i sviraju.

Kvaliteta izrade je klekla nakon godinu ipo dana tj.odljepili su se na spoju pa sam morao intervenirati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice